Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σχολιάζω: Σήμερα που όλα έχουν καταρρεύσει και εκκλησιαστικά, ποιος τολμά να καυχηθεί και να πει ότι είναι κατά κάποιον τρόπον καλός χριστιανός, έστω και στον πιο απειροελάχιστο βαθμό; Πόσο μάλλον να θέλει και να μετρηθεί κιόλας εγωιστικά -εωσφορικά θα έλεγα, και να ισχυριστεί ότι είναι καλύτερος από κάποιον άλλον!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Jenny Jennoula
56 λεπτά πριν 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ο απόστολος Παύλος, στην άκρα ταπείνωση του, έλεγε στην αρχή: «είμαι ο τελευταίος των Αποστόλων»! 
Αργότερα, όταν η αγιότητα του έφτασε μέχρι τρίτου ουρανού (ο μόνος που το κατάφερε αυτό, το να φτάσει -ζωντανός ακόμα, μέχρι το θρόνο του θεού), έλεγε: «είμαι ο πρώτος από τους αμαρτωλούς»!
Σήμερα που όλα έχουν καταρρεύσει και εκκλησιαστικά, ποιος τολμά να καυχηθεί και να πει ότι είναι κατά κάποιον τρόπον καλός χριστιανός, έστω και στον πιο απειροελάχιστο βαθμό;
Πόσο μάλλον να θέλει και να μετρηθεί κιόλας εγωιστικά -εωσφορικά θα έλεγα, και να ισχυριστεί ότι είναι καλύτερος από κάποιον άλλον!

Καλύτερος –το πιο πιθανό, ναι, ίσως όμως μόνο σαν σύγχρονος Φαρισαίος που έχει θεοποιήσει κι αυτός τον εαυτόν του («εγώ δεν είμαι παρακατιανός σαν αυτόν τον Τελώνη»), σαν νέος –μαζί με τους Γραμματείς-παπάδες, σταυρωτής του Χριστού!
https://www.facebook.com/jenny.jennoula.37/posts/252820432176654

Δεν υπάρχουν σχόλια: