Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Από τι πέθανε η «Παναγία»; Από γεράματα, από αρρώστια, από κάτι άλλο;

Διαβάζω:
Η Σελίδα St-Markos Eugenikos GOC Church

(Θρησκευτική οργάνωση στην τοποθεσία: Μόντρεαλ), 
κοινοποίησε χθες, ένα βίντεο, αφιέρωμα στην «Κοίμηση της Θεοτόκου».
ΣΧΟΛΙΑ
Panagiotis Michalopoulos
Από τι πέθανε η παναγία;
Από γεράματα, από αρρώστια;

St-Markos Eugenikos GOC Church
Η Παναγία μας αδελφέ μου Παναγιώτη δεν πέθανε, αυτή δεν είναι η σωστή λέξη.

Εκοιμήθη και μετεστάθη στους ουρανούς κοντά στον Υιόν της.
Εκοιμήθη σε ηλικία 59 ετών και ο αρχάγγελος Γαβριήλ την πληροφόρησε 3 ημέρες ενωρίτερα για το χαρμόσυνο γι αυτή γεγονός.
Ο Κύριος την κάλεσε κοντά του όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, δεν έφυγε ούτε απο γεράματα ούτε απο ασθένεια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: diakonima. gr
Panagiotis Michalopoulos
1. Σας ευχαριστώ για την απάντηση, φίλτατε!
Σωστά με διορθώσατε στο ότι δεν είναι το «πέθανε» η σωστή λέξη, όταν μιλάμε για ανθρώπους της εκκλησίας γενικά, αλλά το «κοιμήθηκε».
Εμείς οι χριστιανοί δεν πεθαίνουμε όπως οι μη χριστιανοί, δεν ψοφάμε όπως τα ζώα, αλλά κατά μιαν θεολογική έννοια… «κοιμόμαστε»!
Και κοιμόμαστε, «πεθαίνουμε» στην ουσία, αφού ο φυσικός θάνατος χωρίζει η ψυχή από το σώμα. Και αυτό –σαν σάρκες... Και ειδικά, λόγω των προσωπικών μας αμαρτιών (ουδείς αναμάρτητος, παρά μόνον ο Χριστός), αλλά και γενικά, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος («είσαι χώμα, και στο χώμα θα επιστρέψεις»). Αλλά επειδή είμαστε πιστοί, παραμένουμε -ως ψυχές, ενωμένοι με τον θεό... Ζωντανοί, ως προς αυτό! Τα δε σώματα μας, βρίσκονται θεολογικά, σε μια θανατική ύπνωση. Έτσι, και τα νεκροταφεία μας, λέγονται «κοιμητήρια», διότι προσδοκούμε την Ανάσταση, Εκείνη την ημέρα!
Συμφωνούμε σε αυτά; Αν όχι, παρακαλώ να με διορθώσετε ξανά!

Panagiotis Michalopoulos
2. Γράφετε ακόμα: 

«Εκοιμήθη και μετεστάθη στους ουρανούς κοντά στον Υιόν της. Εκοιμήθη σε ηλικία 59 ετών και ο αρχάγγελος Γαβριήλ την πληροφόρησε 3 ημέρες ενωρίτερα για το χαρμόσυνο γι αυτή γεγονός. Ο Κύριος την κάλεσε κοντά του όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, δεν έφυγε ούτε απο γεράματα ούτε απο ασθένεια.»
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου πείτε, πού αναφέρονται αυτά στην καινή διαθήκη;

Αν δεν αναφέρονται, πια άλλη σοβαρή πηγή έχουμε που να τα επιβεβαιώνει;
Υπάρχει πραγματική θεόπνευστη πηγή, ή όλα αυτά είναι ανθρώπινη παράδοση, μη ορθόδοξη, βασισμένη σε πλαστά κείμενα, απόκρυφα, ψευδεπίγραφα, που η ίδια η Εκκλησία μας ως τέτοια κείμενα –απαράδεκτα, τα έχει απορρίψει και ξεχωρίσει από τα αληθινά ευαγγέλια;

https://www.facebook.com/enoriaagiosmarkos/videos/vb.880324082072919/733803220289639/?type=2&theater
St-Markos Eugenikos GOC Church
https://www.facebook.com/enoriaagiosmarkos/
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Ειναι γεγονος πλεον οτι η ταπεινη δουλη του Θεου Μαριαμ εχει θεοποειθει απο το θρησκευτικο κατεστημενο και ουσιαστικα εγινε το τεταρτο προσωπο της Αγιας Τριαδας!
Διαβαζομε στην Αποκαλυψη του αγαπητου μαθητη του Χριστου Ιωαννη οσο και σε πολλα αλλα εδαφια της Καινης Διαθηκης οτι ουτε κανενας απο τους Αποστολους ουτε αυτοι οι αγγελοι του Θεου δεχθηκαν προσκυνηση απο κανενα ανθρωπο. 
Μαλιστα ο Κυριος και Σωτηρας μας Ιησους Χριστος μας εδωκε την εντολη: "Κυριον τον Θεο σου προσκυνησεις και αυτον μονο λατρευσεις."
Τωρα το μεγαλο ερωτημα που τιθεται ειναι αυτο: Πως η Μαριαμ δεχεται την προσκυνυση και λατρεια απο αναριθμητους "πιστους";
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: