1. Από την Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ νοικιάζουμε δικό μας ταχύπλοο και μέσω του ποταμού Μεκόνγκ περνάμε τα θαλάσσια σύνορα της Καμπότζης και φτάνουμε στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.
2. Συνεχίζουμε στην Σιέμ Ρεπ και θαυμάζουμε τους αρχαίους ναούς του Αγκόρ. (δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προσκυνήσουμε κιόλας, αναγκαστικά! Δεν είναι η Τήνος, εδώ!)
3. Από εκεί περνάμε στο Λάος και ανεβαίνουμε με ποταμόπλοιο, ταχύπλοα, κανό και πολύωρες πεζοπορίες τον Μεκόνγκ, μέχρι το Χρυσό Τρίγωνο (στα σύνορα Λάος - Βιρμανίας - Βιετνάμ), στο κέντρο του οπίου και της ηρωίνης. (μαριχουάνα-στοπ, και λιβάνι ξεροψημένο, που λέμε υμείς, στο πατρίδα το Ελλάντα!)
4. Κάνουμε μια διαδρομή μέσα από βουνά, ζούγκλες, μεγάλα ποτάμια, ανάκτορα βασιλέων, που μας οδηγεί σε απομονωμένες φυλές, ολοζώντανες πόλεις, ξεχασμένες ηρωικές επαρχίες, πανέμορφους ανθρώπους. (παιδεραστές Έλληνες παπάδες, έχουν αποκλειστεί από το γκρουπ της εκδρομής μας.)
5. Περνάμε πεζοί τα σύνορα του Λάος και διασχίζουμε όλο το Βιετνάμ από πάνω μέχρι κάτω με πλοία, τραίνα, βανάκια.
6. Σε αυτό το μεγάλο σαφάρι, μέσα από τα ιστορικά στοιχεία, τα «παράξενα» θρησκευτικά και λαϊκά έθιμα, με ακριβείς αναφορές σε θρησκείες και ναούς, θα γνωρίσουμε την Ινδοκίνα. (πιο παράξενα βέβαια είναι τα δικά μας θρησκευτικά και λαϊκά έθιμα, με τη δίκια μας τη θεά, την Παναγία, που όπως λένε έχει πάνω από 500 ονόματα!)
7. Εκεί που συναντιούνται η Ινδία και η Κίνα, για να δημιουργήσουν τελικά μια υπέροχη πολυπολιτισμική κουλτούρα. (και θα συνειδητοποιήσουμε ότι από εκείνα τα μέρη, έχουμε κλέψει όλα σχεδόν τα σημερινά ορθόδοξα στοιχεία μας… Όπως τα καντήλια, τα κεριά, τα λιβάνια, τα κομποσκοίνια, το κωλοδάχτυλο ευλογίας, τις εικόνες, την προσκύνηση, το χειροφίλημα, τα φωτοστέφανο, τα ανθοστολισμένα κουβούκλια στις λιτανείες με τις ομπρέλες, τα λείψανα, κλπ, κλπ!)
8. Πάμε στις πύλες των πνευμάτων, σε τελετουργίες Σαμάνων, με τις ψυχές που περιπλανώνται στις χαμένες φυλές της ζούγκλας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου