Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Νέα σχόλια στο θέμα: «Αφού ο θεός είπε στους “πρωτόπλαστους”, εκείνο το “Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην” (Γεν. 1,28), γιατί τους έκλεισε στο κλουβί του παράδεισου, όπου το σεξ ήταν απαγορευμένο;»

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
30 Μαρτίου
Αφού ο θεός είπε στους πρωτόπλαστους, εκείνο το «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην» (Γεν. 1,28), γιατί τους έκλεισε στο κλουβί του παράδεισου όπου το σεξ ήταν απαγορευμένο;

Στάθης Παχνιστής 
Δεν αναφέρεται πουθενά στην Γένεση απαγόρευση στο σεξ. Απαγόρευσε να φάνε τον καρπό από το δέντρο της γνώσης. 
Όταν το έκαναν, θορυβήθηκε ο Θεός. Έκανε σύσκεψη με τους .... επιτελείς του, λέγοντας τους ότι τώρα που οι άνθρωποι απέκτησαν την γνώση, θα γίνουν σαν και μας. ( πόσοι να ήταν άραγε;). 
Τοποθέτησε και φρουρά. Μην ολοκληρώσουν τις.... σπουδές τους οι άνθρωποι. 
Τους ξαποστειλε από την Εδέμ και μετά ... ευλόγησε και το Σεξ. 
Έτσι έγιναν τα πράγματα. Όχι .. παρερμηνείες; 😀😁😂

Panagiotis Michalopoulos 

Λέτε λοιπόν φίλτατε κ. Στάθη μας, λέτε ότι η εντολή «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην», θα πραγματοποιείτο εκεί μέσα; Σε έναν κλειστό παράδεισο; Τι ήταν λοιπόν ο παράδεισος; Ροζ ξενοδοχείο ήταν; Και όλοι αυτοί οι απόγονοι θα ήταν ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, και... αθάνατοι; Διότι ο θάνατος θα ερχόταν με την παρακοή.
Πράγματι η παρακοή έγινε αιτία, στο να «μορφωθούν», ΚΑΙ, στο κακό, οι ας πούμε «πρωτόπλαστοι». Αλλά δεν έγιναν και θεοί όπως διαβολικά τους υποσχέθηκε το φίδι που τους παρότρυνε στην παρακοή.
Ειρωνικά λοιπόν έρχεται ο θεός, και λέει: «Να λοιπόν που ο Αδάμ έγινε… σαν και εμάς!»
Αν θυμάστε, σε πληθυντικό ήταν και η απόφαση για την δημιουργία του ανθρώπου από τον θεό: «Ας ποιήσουμε άνθρωπο, κατά την δική μας εικόνα και ομοίωση.».
Οι πατέρες της Εκκλησίας, βλέπουν σε αυτόν τον πληθυντικό, τον τριαδικό θεό. Και αυτή δεν ήταν σύσκεψη ανώτερου με επιτελείς κατώτερους, αλλά απόφαση του ενός θεού, και των τριών ισότιμων προσώπων!
Βλέπουμε λοιπόν να μην υπάρχει παιδοποιία στον παράδεισο. Αυτή συμβαίνει έξω από αυτόν, και μάλιστα με τιμωρητική διάθεση εκ μέρους του θεού: Η Εύα, με πόνο θα γεννά τα παιδιά της, και ο Αδάμ με κόπο πολύ θα καταφέρνει να συντηρήσει την οικογένεια.
Τέλος να σας πω ότι η φρουρά, δεν ήταν για να μη μάθουν περισσότερα από τη βρώση του απαγορευμένου καρπού, αλλά για να μην έχουν πλέον πρόσβαση στο δέντρο της ζωής, αυτό που μέχρι πριν την παρακοή, τους παρείχε την αθανασία.
Το σκεπτικό του θεού ήταν: «να μη γίνει αθάνατο, και το κακό!»
Καλό ξημέρωμα, φίλτατε! 

Καλή Κυριακή των βαΐων! Χαίρετε!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1741051425957529&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: