Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Όλη η αλήθεια, σε ένα σπάνιο κόσμημα: Δεν πέθανε στον Σταυρό, δεν άφησε καμιά κουφάλα να τον έχει φρουρούμενο –νεκρό, σε τάφο! Απλά, ξεκαρφώθηκε μόνος του (όπως και ο Robert Powell, στη σχετική σκηνή) και μέσα στο σκοτάδι από την έκλειψη του ηλίου, απέδρασε ολοζώντανος! Απέρριψε και τον κόκκινο περιπαικτικό χιτώνα, έμεινε με το σλιπάκι (φωτο) που μόνο αυτό του επέτρεπαν να φοράει οι στρατιώτες σταυρωτές του, και πέταξε ψηλά στα ουράνια! Συμπέρασμα: ο θεός, δεν πεθαίνει!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
https://www.facebook.com/ekklisiastikakosmimata/photos/a.1017383508332467.1073741826.1017383414999143/1036898476380970/?type=3&theater 
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Όλη η αλήθεια, σε ένα σπάνιο κόσμημα:
Δεν πέθανε στον Σταυρό, δεν άφησε καμιά κουφάλα να τον έχει φρουρούμενο –νεκρό, σε τάφο! Απλά, ξεκαρφώθηκε μόνος του (όπως και ο Robert Powell, στη σχετική σκηνή) και μέσα στο σκοτάδι από την έκλειψη του ηλίου, απέδρασε ολοζώντανος!
Απέρριψε και τον κόκκινο περιπαικτικό χιτώνα, έμεινε με το σλιπάκι (φωτο) που μόνο αυτό του επέτρεπαν να φοράει οι στρατιώτες σταυρωτές του, και πέταξε ψηλά στα ουράνια! 

Συμπέρασμα: ο θεός, δεν πεθαίνει!
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Lena Parodia 
Ετσι και αλλιως δεν πεθαινει...διοτι και που πεθανε παλι ανεστηθη....οποτε ερχομαστε στον ιδιον παρονομαατη....παλι ζωντανος !
Panagiotis Michalopoulos 
Η ανθρώπινη φύση του θεανθρώπου Ιησού, ήταν το δόλωμα! Ο διάβολος, ήξερε την προφητεία από το θεό στους πρωτοπλάστους, ότι ένας απόγονος της Εύας θα του σπάσει το κεφάλι ενώ αυτός -το φίδι, θα του δαγκώσει μόνο τη φτέρνα. Έτσι τέσταρε τον όποιον θεωρούσε υποψήφιο για κάτι τέτοιο. Το ίδιο έκανε και με τον Χριστό, όταν άνοιξε μαζί του θεολογική συζήτηση, εκεί στην έρημο, αλλά ο Κύριος και τον αποστόμωνε και πληροφορία δεν του έδωσε.
Οπότε, με τη σταυρική θησεία του ο Χριστός, έσωσε το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία και άνοιξε ξανά τον παράδεισο. Ο διάβολος που νόμισε ότι με το σταυρό –το δάγκωμα στη φτέρνα θα τέλειωνε με τον Χριστό, δάγκωσε το δόλωμα –την ανθρώπινη φύση του Χριστού, και καθώς αγνοούσε τη θεία του φύση, δεν μπόρεσε να τον κρατήσει νεκρό για πάντα. Ο Χριστός, μετά τρεις μέρες, όταν τελείωσε το έργο του στον Άδη, όπου και εκεί συνέτριψε τα δεσμά του διαβόλου, Αναστήθηκε! Σαν θεός, σύνδεσε ξανά το νεκρό του σώμα –αλλαγμένο πλέον, με την ανθρώπινη ψύχη του, με αυτήν που είχε μπει αυθημερόν με τον ληστή στον παράδεισο, και έγινε έτσι ο πρωτότοκος των νεκρών!
Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Τα άλλα, τα σχετικά με την πιο πάνω ανάρτηση μου, είναι μια ακόμα σάτιρα μου, που αφορά -κι αυτή, στις αυθαιρεσίες των αγιογράφων, και των κατασκευαστών εκκλησιαστικών κοσμημάτων.
Αυτά!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1728188230577182

Δεν υπάρχουν σχόλια: