Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ο μακαρίτης Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας, Στέφανος.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
https://www.facebook.com/dogmanews/posts/1618435874877942
ΑΡΧΕΙΑΚΟ:
Ενώ λοιπόν ο κ.Σαμαράς προσκυνούσε μυστικά και σεμνά την Παναγία στο Άγιο όρος τάζοντας και άλλες παροχές στους ατιμώρητους ρασοφόρους επιχειρηματίες, μεγάλο κακό χτύπησε την Τριφυλιανή Εκκλησία της εκλογικής του περιφέρειας. Πέρασαν επτά χρόνια από την πάνδημη κηδεία του αγιότατου μητροπολίτη Τριφυλίας (ή Τρυφηλότητος;) Στέφανου, που είχε κατηγορηθεί από την ‘Αυριανή’ (8/2/2005): «Να ξυρίσουν αμέσως τον τραγόπαπα. Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο “σεβασμιώτατος” …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». 
Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους», μέχρι που 40άρα πιά με κλονισμένα νεύρα «δραπέτευσε» και αποκάλυψε σε «άνθρωπο του Τύπου» όσα είδαν τα μάτια της».
Όμως, η Σύνοδος είναι δασκάλα των κουκουλωμάτων, όπως είχε καταγγείλει, επί του συγκεκριμένου, άλλος ευσεβής δημοσιογράφος: «Επιχείρηση συγκάλυψης και πάλι στην Ι.Σύνοδο…..Το γήρας έσωσε τον Τριφυλίας. Η ηλικία αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που οι Συνοδικοί Αρχιερείς παρέμειναν στην παλιά απόφασή τους, η οποία αναφέρει ότι θα αναμένουν το αποτέλεσμα της μηνύσεως που έχει υποβάλει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος, προς την εφημερίδα «Αυριανή», που δημοσίευσε τις φωτογραφίες! 
Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, παραμένει εκτεθειμένος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στην ομιλία του προς την Ιεραρχία υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες εικονίζουν τον υπέργηρο Ιεράρχη (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ‘ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ’ 18/02/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: