Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Η κόλαση, είναι κλειστή. Δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Η κόλαση, ετοιμάστηκε για τον διάβολο. Ο οποίος θα πάει εκεί οριστικά –με τους δαίμονες του, μετά την δεύτερη παρουσία του Χριστού… Όταν δηλαδή θα γίνει και η ανάσταση των νεκρών και η τελική κρίση. Και αυτή κόλαση, θα «φιλοξενήσει» -βέβαια, και όσους από εμάς (μετά την κρίση) προορίζονται για εκεί, και όχι για τη βασιλεία των ουρανών.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νεκρός για τον κόσμο
10 ώρες πριν
ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ...
ΣΤΟΝ ΕΞΩΝΑΡΘΗΚΑ του Κυριακού της Μεγίστης Λαύρας ιστορείται ό Παράδεισος και ή Κόλαση. Στην Κόλαση υπάρχουν πολλές κατηγορίες κολασμένων μέσα σε διάφορες τυραγνίες και , βασανιστήρια.
Σε μία απ’ αυτές περιγράφονται οι πόρνοι, μάγοι, φονείς, βδελυροί, μαζί και οι δειλοί. Εντύπωση μάς κάνει πώς ακόμη και οι δειλοί, που φοβούνται ή δεν κρίνουν φρόνιμο να εκθέσουν τον εαυτό τους μπροστά στους ανθρώπους με την ομολογία τού Χριστού, θά κολασθούν εξίσου μαζί με τούς άλλους, έστω και εάν αυτοί, οι δειλοί, υπήρξαν κατά τα άλλα ηθικοί, ήσυχοι, καλοί χριστιανοί».
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ; 
ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;
Per-seys Andr-omeda 

Καλα ουτε δειλος δεν μπορεις να εισαι ;; ελεος ! . 
Και τελικα ποιος θα παρει το προταθλημα; 
ολοι αμαρτωλοι τελικα ! 
Το κυπελο του παραδεισου ποιος θα το παρει ?
Panagiotis Michalopoulos 

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
Per-seys Andr-omeda 

Οπα" Ειδες, τα φαβορι που δεν ενωχλουσαν και κανενα (απλα δεν μιλουσαν) στην κολαση! 
και το αυτσαιντερ παραδεισο ο ληστης !! 
..ε λοιπον μπραβο το πρωταθλημα δεν ειναι στημενο !!
Panagiotis Michalopoulos 

Η κόλαση, είναι κλειστή. Δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. 
Η κόλαση, ετοιμάστηκε για τον διάβολο. 
Ο οποίος θα πάει εκεί οριστικά –με τους δαίμονες του, μετά την δεύτερη παρουσία του Χριστού… 
Όταν δηλαδή θα γίνει και η ανάσταση των νεκρών και η τελική κρίση. 
Και αυτή κόλαση, θα «φιλοξενήσει» -βέβαια, και όσους από εμάς (μετά την κρίση) προορίζονται για εκεί, και όχι για τη βασιλεία των ουρανών.
Per-seys Andr-omeda 
Καλα για. τη κολαση ξερουμε τα παντα σχεδον , και για τον παραδεισο τιποτα ! 
Μονο για την αιωνια ζωη και τιποτα' αλλο ε , 
εχει λιακαδα , δουλευεις , καθεσαι , περνας καλα , εισαι ευτιχειςς ? 
Τι κανεις ολη μερα ? Η ολη μερα κυρ'ελεησον " 
Panagiotis Michalopoulos 
Για την κόλαση, ξέρουμε ότι θα είναι κάτι το οριστικό, κάτι το τελικό -σαν προορισμός! Το ίδιο –αντίστοιχα, και για τη βασιλεία των ουρανών! 
Για τον παράδεισο ξέρουμε ότι ήταν κάποτε για κάποιους και έκλεισε! Χάσαμε από τότε την αθανασία και πεθαίνοντας πηγαίναμε σαν ψυχές στον Άδη! 
Αυτόν τον Άδη, τον ξεκλείδωσε ο Χριστός μετά τη θυσία του στο Σταυρό, και ο παράδεισος άνοιξε ξανά "στον ουρανό", για τις σωσμένες ψυχές! 
Αυτά ξέρουμε! 
Ο παράδεισος των ψυχών τώρα, είναι ο προθάλαμος για τη βασιλεία των ουρανών αύριο, όπου θα είμαστε πια παρόντες, και, σωματικά. 
Ο δε Άδης τώρα, είναι ο προθάλαμος για την κόλαση αύριο! 
Για τις ψυχές αυτών που έφυγαν, δεν υπάρχει πια μέρα και νύχτα, αλλά αιωνιότητα! Και ο τόπος που βρίσκονται δεν είναι υλικός, δεν είναι τοπικός, αλλά τροπικός μιας πνευματικής κατάστασης.
Per-seys Andr-omeda 
Καλα εγω δεν καταλαβαινω κατι , 
γιατι να πληρωνω εγω αμαρτιες των προγονων ? 
Γιατι ο θεος με δικαζει σαν συνολο οταν με διωχνει απο το παραδεισο για πραξεις που δεν εκανα αφου η ψυχη μου ειναι ατομικη , δεν εχει σχεση με τον Αδαμ ? 
Ενω οταν ειναι να κριθω για τις πραξεις μου στη γη και να παω στη κολαση δικαζομαι σαν ατομικοτιτα ;
Νεκρός για τον κόσμο
Δεν πληρώνουμε αμαρτίες προγόνων αλλα τη συνέπεια της αμαρτίας τους, δηλαδή την έξοδο απ τον παράδεισο. Μετα την ανάσταση του Χριστού ο δρόμος άνοιξε και πάλι, οι Άγιοι ειναι οι ''οδοδείκτες'' και το παράδειγμα για εμάς!
Panagiotis Michalopoulos 

Εγώ, εσύ, αυτός…
Όλοι μας, φίλε μου, είμαστε απόγονοι ανθρώπων εκτός παραδείσου, κάτι πιο πάνω από ζώα, έτσι όπως εξελίχτηκαν οι πρωτόπλαστοι (αγνώστου ονόματος), καθώς αυξάνονταν και πληθύνονταν! Μιλάμε για τους προγόνους μας, που ζούσαν πριν ακόμα δημιουργηθεί ο παράδεισος. Ο παράδεισος, έγινε για χάρη του Αδάμ! Ένα διαμάντι που ήταν ανάμεσα στους άλλους –τα «ζώα», ΑΥΤΟΣ κάτι παραπάνω από άνθρωπος! Αυτός, θέλησε να θεωθεί! Αυτός, και η σύντροφος του -η Εύα! Η θέωση, αθανασία κλπ, ήταν στοιχεία αποκλειστικής προσκόλλησης στο θεό μέσα από μια παραδεισένια ζωή! Έτσι, έγινε ο παράδεισος! Το πείραμα όμως απέτυχε με τη γνωστή παρακοή και εξέπεσαν! Βρέθηκαν εκτός παραδείσου, απέναντι από τον παράδεισο να τον βλέπουν και να κλαίνε με μαύρο δάκρυ… Τριγύρω τους δε, και σε απόσταση τα… «ζώα», που είχαν πρωτύτερα σιχαθεί και ήθελαν να μην έχουν σχέση με αυτούς. Γύρισαν λοιπόν, σαν τον σκύλο στο ίδιο του το ξέρασμα! Έτσι άρχισε και ο πρώτος φόνος, ο αδελφοκτόνος! Έτσι έφυγε και ο Κάιν από το σπίτι μετά το φονικό και πήγε μακριά και βρήκε κάποιο «ζώο» και παντρεύτηκε, και ο κόσμος η ανθρωπότητα εκείνη πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! Ο θεός όμως ήθελε όλοι να σωθούν τόσο τα καλοπροαίρετα, όσο και τα κακοπροαίρετα «ζώα» του. Έτσι, την ίδια στιγμή που έδιωχνε το ζευγάρι από τον παράδεισο, έδωσε την υπόσχεση (το «πρώτο ευαγγέλιο») για τον σωτήρα Χριστό που θα σώσει όλους τους μετανοημένους!
Εγώ, εσύ, αυτός…
Όλοι φίλε μου τώρα, μπορούμε να παρακάμψουμε τον Αδη (να κριθούμε ατομικά –προσωπικά), και να πάμε κατευθείαν στον παράδεισο, όπως ο ληστής!
Σε κάλυψα;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2037546306520434&id=100007952535223
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 

Βλέπουμε τακτικά διάφορους «κοσμικούς» -ακόσμους ανθρώπους, να διηγούνται ένα σωρό από ανόητα ανέκδοτα, σχετικά με την κόλαση και τον παράδεισο… Και χαχαχά, και χουχουχού, κλπ!

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Ομορφη εξηγηση, απλα και κατανοητα.
Καλημέρα

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χαίρομαι που το λες, Σταυρούλα μας!
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!
Καλή σου μέρα, καλή μου φίλη!