Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η νέα πρόεδρος της βουλής

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΑΝΤΙ-ΥΛΗ Blog
4 ώρες πριν
https://www.facebook.com/148687618492347/photos/pb.148687618492347.-2207520000.1423260974./1010788515615582/?type=3&theater
ΔΙΑΒΑΖΩ:
We are all Greeks
5 ώρες πριν

Οι Γερμανοί ξανάρχονται....

https://www.facebook.com/Eimaste.Oloi.Ellhnes/photos/a.322449567807104.91091.322436297808431/877056115679777/?type=1&theater 
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Αν η Γερμανία μας εκβιάζει γιατί δεν την εκβιάζουμε και εμείς; 
Από σήμερα κανείς σε κατάστημα γερμανικών συμφερόντων κανένας να μην αγοράσει γερμανικό προϊόν. 
Έτσι απλά… 
http://arouraios.gr/2015/02/as-tous-ekviasoume-loipon-kai-emeis/ 

ΣΧΕΤΙΚΟ:

16 σχόλια:

stavroula είπε...

Και παλι επιμενω να δοθει καποια επιτελους δικαιοσυνη στο μαυρο χρημα, μιζες, φοροδιαφυγη κλπ. Μετα με το κεφαλι καθαρο μπορεις να διεκδικησεις οτι θελεις.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μα να, Σταυρούλα, ο φαύλος κύκλος: Οι ντόπιοι διεφθαρμένοι που μέχρι τώρα επικρατούσαν θέλοντας να έχουν όλα αυτά τα προνόμια (μίζες, φοροδιαφυγή κλπ) έδεσαν τη χώρα στο άρμα της Τρόικας. Μας έκαναν ζητιάνους χωρίς σοβαρό λόγο. Μας φόρτωσαν με δάνεια μαμούθ, με πακτωλό χρημάτων, τα οποία χρηματικά ποσά όμως δεν ήταν για τη δική μας ελάφρυνση αλλά στο 90% του συνόλου τους πήγαν αποκλειστικά για τη στήριξη του ξένου τραπεζιτικού συστήματος, χαρατσώνοντας μας παράλληλα εμάς, το λαό, για την εξόφληση αυτή! Αυτή ήταν εκ μέρους του Γιωργάκη του Παπαντρέου και της προηγούμενης κυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου, η πιο μεγάλη προδοσία όλων των αιώνων!
Αλλιώς Σταυρούλα, δεν θα είχαμε ανάγκη τώρα στο έσχατο σημείο ευρισκόμενοι να διεκδικούμε και τη νέα δόση μας, και τις γερμανικές αποζημιώσεις, κλπ. κλπ.
Έτσι, ο αγώνας τώρα είναι διμέτωπος. Και είπαμε ότι το ένα δεν ακυρώνει το άλλο. Δεν υπάρχει πρώτο και δεύτερο ως προς τη σειρά αντιμετώπισης των δυο αυτών θεμάτων.
Είμαστε σε ασφυκτική πίεση και μας λένε ότι αν δεν πάρετε πίσω όλα τα κοινωνικά μέτρα θα καταστραφείτε σε τρεις μέρες από τον οικονομικό πόλεμο που αρχίσαμε αμέσως με τη νέα κυβέρνηση που κάνατε.
Έτσι η κυβέρνηση πριν ακόμα κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις στη βουλή ξεκίνησε ένα μαραθώνιο δρόμο επαφών με ξένους για να βρει μια πολιτική υποστήριξη. Στην αρχή, φάνηκε κάποιο φως με κάποιες θετικές δηλώσεις από ιταλούς, γάλλους και αμερικανούς, οι όποιοι όμως την άλλη μέρα κάτω από τις πιέσεις της Γερμανίας τα πήραν όλα πίσω και ταυτίστηκαν με αυτήν, με την Μέρκελ και τον Σόιμπλερ της.
Και μέτρα λοιπόν έχει υποσχεθεί πως θα λάβει η κυβέρνηση για όλα αυτά που λες Σταυρούλα, αφού είναι έτοιμη να φέρει σχετικούς νόμους στη βουλή, νόμους με τους οποίους και θα πάψουν να απαλλάσσονται από φόρους κλπ οι μεγαλοκαρχαρίες του τόπου, αλλά και στη φυλακή θα στείλει όλους αυτούς τους διαπλεγμένους με την διαφθορά πολιτικούς και μη. Ήδη, στο στόχαστρο είναι και ο Σαμαράς, αφού μόλις τώρα αποκαλύφτηκε ότι έχει κι αυτός σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Πρόκειται λοιπόν για μια νέα μάχη του Ηρακλή κατά της νέας αυτής Λερναίας Ύδρας, μάχη που η κυβέρνηση μέσα σε αυτήν την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε το έργο της δείχνει διατεθειμένη να την πάει μέχρι τέλους.
Εμείς πάντως Σταυρούλα, πιστεύουμε στον Τσίπρα, και αναφωνούμε μαζί με τον πρώην ορκισμένο του εχθρό μαζί με τον Αμβρόσιο: «Μπράβο παλληκάρι μου!».

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω σήμερα:
ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ.. ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης μετά από μια πενταετή μνημονιακή λεηλασία, ιδού ποιοι έχουν «κατασπαράξει» με τα χρέη τους το ελληνικό δημόσιο, φυσικά με την συνένοχη των μνημονιακών κυβερνήσεων που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό αλλά μην τυχόν και ενοχλήσουν όλους αυτούς.

Η λίστα με τα ονόματα είναι οι εξής :
1. AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου €MEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 Ευρώ.
2. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
3. ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
4. INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
5. ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
6. ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
7. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα134.000.000. ευρώ.
8. ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
10. STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
11. ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
12. ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.
13. J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ (Ιωάννου, Παρασκευαΐδης).
14. MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
15. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχειτραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή Ολλανδία)
16. ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
17. FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA,εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
18. MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko:
Η κυρία Μέρκελ απαιτεί τελεσιγραφικά την παραίτηση του ελληνικού λαού ακόμα και από τα ψίχουλα. Η κυρία Μέρκελ αρνείται (!) στους Έλληνες να έχουν τρεις δεκάρες ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης. Αρνείται στους Έλληνες γέροντες των 700 ευρώ να προστεθούν στην σφαγιασμένη τους σύνταξη ακόμα κι αυτά τα 2 ευρώ την ημέρα της 13ης σύνταξης. Η κυρία Μέρκελ – η εκπρόσωπος της ηγεμονεύουσας στην ΕΕ ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, της Γερμανίας των μονοπωλίων, της Γερμανίας της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ» και των υποβρυχίων που γέρνουν – είναι «εταίρος»; Είναι «φίλη»; Είναι «σύμμαχος»;
Ο κ.Ντράγκι – ο πρώην αντιπρόεδρος της «Goldman Sachs» και νυν διοικητής της EKT – αφού μετέτρεψε τις μαύρες τρύπες των τραπεζών σε χρέος που μαζί με τους εγχώριους «πατριώτες» το φόρτωσε στην καμπούρα του ελληνικού λαού, τώρα εκβιάζει τους Έλληνες με οικονομική ασφυξία. Ο κ.Ντράγκι, ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΕ, είναι «εταίρος»; Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;
Ο κ.Ολάντ, ο… σοσιαλιστής, χαιρέτησε χτες την απόφαση της ΕΚΤ να ρίξει τροχιοδεικτική βολή υπονόμευσης της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι ήταν μια «νόμιμη και λογική» κίνηση εκ μέρους του Ντράγκι. Ο κ.Ολάντ είναι «εταίρος»; Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;
Ο κ.Γιούνκερ, ο κύριος που επί 18 χρόνια ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε πλάτες στις πολυεθνικές για να φοροαποφεύγουν μέσω της χώρας του, μας δήλωσε ότι το μόνο που αναγνωρίζει η Κομισιόν είναι τα Μνημόνια. Ότι το μόνο που ευαρεστείται να επιτρέψει στον ελληνικό λαό είναι να τον βλέπει να σέρνεται στα γόνατα. Ο κ. Γιούνκερ μας είπε… δημοκρατικότατα εκ μέρους της Κομισιόν του ότι «δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα» στην Ελλάδα. Ο κ.Γιούνκερ (και η Κομισιόν του) είναι «εταίρος»; Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;
Ο κ.Ντομπρόφσκι, ο αντιπρόεδρος του Γιούνκερ, μας είπε χτες να μην διανοηθούμε να ακυρωθεί έστω και μια ιδιωτικοποίηση, να μην διανοηθούμε καν να πάει ο κατώτατος μισθός στο γλίσχρο επίπεδο των 751 ευρώ, να μη διανοηθούμε ότι δεν θα απολυθούν κάτι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα. Αυτός, ο Γιούνκερ του, η Κομισιόν τους, ο Ντάισελμπλουμ τους, το Eurogroup τους είναι «εταίροι»; Είναι «φίλοι»; Είναι «σύμμαχοι»;
Ο κ.Σουλτς, ο πρόεδρος του «δημοκρατικού» λιβανιστηριού της ΕΕ που εδρεύει στο Στρασβούργο, απείλησε την Ελλάδα με χρεοκοπία και τον ελληνικό λαό με αφανισμό. Ο κ.Σουλτς και το «δημοκρατικό» του λιβανιστήρι είναι «εταίρος»; Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko:

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών «φωνάζουν» για το αυτονόητο. Επιβεβαιώνουν το προφανές:
Το θέμα δεν είναι η διαπραγματευτική δεινότητα ή οι καλές προθέσεις των διαπραγματευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα δεν είναι οι τσαχπινιές ή τα τσαλιμάκια στο πλαίσιο της «θεωρίας των παιγνίων». Το θέμα είναι αυτό καθ’ αυτό το «παίγνιο». Το θέμα είναι αυτό καθ’ αυτό το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Το θέμα είναι αυτή καθ’ αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το θέμα είναι ότι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν της, το Eurogroup της, η Τράπεζά της, ο Σόιμπλε της, δεν είναι το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», όπως δήλωσε ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Ολάντ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν, είναι και θα είναι το Διοικητήριο όπου στεγάζεται μια στυγνή «κομαντατούρ» της διεθνούς, της ευρωπαϊκής και της εγχώριας πλουτοκρατίας. Είναι μια ακρίδα που έχει επιπέσει επί της κεφαλής του ελληνικού και όλων των λαών της Ευρώπης.
Το θέμα είναι ότι: Η ΕΕ είναι μια ζούγκλα που με ή χωρίς τρόικες, με ή χωρίς Μνημόνια, προωθεί πολιτικές που ισοδυναμούν με κοινωνικό ολοκαύτωμα. Που απαρτίζεται από γραβατωμένους κανίβαλους και χαμογελαστά πολιτικά παχύδερμα. Είναι το επιτελικό όργανο των πολυεθνικών που πυροδοτεί τα κρεματόρια των εργασιακών «Άουσβιτς» και χτίζει τα σκλαβοπάζαρα των κοινωνικών «Νταχάου».
Το θέμα είναι ότι: Καμία διαπραγμάτευση εντός του «Άουσβιτς» δεν πρόκειται να αναιρέσει τους κανόνες λειτουργίας του «Άουσβιτς» – το «σύμφωνο του ευρώ», τους κανόνες «επιτήρησης και εποπτείας», το «σύμφωνο σταθερότητας» και λιτότητας, τα τετελεσμένα του Μάαστριχτ.
Το θέμα είναι ότι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των καπιταλιστών, είναι η ένωση των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης που στο εσωτερικό της δεν βασιλεύει η «ισοτιμία» και η «κοινωνική δικαιοσύνη», αλλά η ανισομετρία και το «δίκαιο» του ισχυρού.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωζώνη της και όλη η δομή του ευρωενωσιακού κατεστημένου αποτελεί ένα σφαγείο των εργαζομένων, κατάλυσης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών που στέκονται εμπόδιο στην «ανταγωνιστικότητα» των μονοπωλίων.
Πρόκειται για την «ανταγωνιστικότητα» την οποία έκλινε σε όλες τις πτώσεις χτες ο Σόιμπλε στην συνέντευξη με τον Βαρουφάκη και η οποία κινεζοποιεί μισθούς και «αυτοκτονεί» ανθρώπους στην Ελλάδα.
Αυτό το θυσιαστήριο δικαιωμάτων, η ΕΕ, είναι καραμπινάτη απάτη να εμφανίζεται σαν «μονόδρομος» και πολύ περισσότερο σαν εν δυνάμει «απάνεμο λιμάνι» των λαών!
Αυτό το κολαστήριο είναι ασύγγνωστη αυταπάτη να λογίζεται σαν πεδίο «διαπραγμάτευσης», αρκεί να βρεθεί ένας καλός διαπραγματευτής.
Στην περίπτωση που το κολαστήριο αντιμετωπιστεί σαν πεδίο διαπραγμάτευσης, τότε θα πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που – μοιραία - θα ξεκινάει με αυτό που είπε χτες ο κ.Βαρουφάκης. Που όταν ρωτήθηκε ποιο μέρος του μνημονιακού προγράμματος απορρίπτει η Ελλάδα, απάντησε ότι «το 60% - 70% του προγράμματος είναι μέτρα που θα παίρναμε κι εμείς»!
Αλλά αν - πριν ξεκινήσεις τη διαπραγμάτευση - αποδέχεσαι το «60% με 70%» ενός προγράμματος κατά… 1.000% απάνθρωπου, τότε; Είναι άραγε μεμψιμοιρία να υποθέσει κανείς ότι το ξεκίνημα προϊδεάζει για το που θα μπορούσε να καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση;
Δεν είναι μεμψιμοιρία. Είναι ρεαλιστική ανάλυση των δεδομένων. Που δεν έχει καμία σχέση με την «πεμπτοφαλαγγίτικη» χαιρεκακία κάποιων αθλίων της εγχώριας πολιτικής σκηνής, που αντιπολιτεύονται όπως κυβερνούσαν: Με πυξίδα τα μέιλ της τρόικας.
Είναι ρεαλισμός στη βάση της ανάλυσης της πραγματικότητας. Που δεν έχει να κάνει με τις ανόητες προφητείες περί «κωλοτούμπας» του διαπραγματευτή. Έχει να κάνει με το πρόδηλο: Ότι στο Κολοσσαίο τα όρια της διαπραγμάτευσης δεν τα ορίζουν οι καλές προθέσεις του διαπραγματευτή. Τα ορίζουν οι τίγρεις του Κολοσσαίου.
Είναι ψευδαίσθηση ότι στο Κολοσσαίο υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση. Στο Κολοσσαίο το ερώτημα ποτέ δεν ήταν τι θα κερδίσεις. Στο Κολοσσαίο το πολύ – πολύ που μπορείς να ελπίζεις είναι να αγωνιστείς για το ποια κομμάτια από τη σάρκα σου θα περισώσεις.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko:
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών βοούν: Άλλη οδός για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ένα λαό με προκοπή και με ολόκληρη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει από την οδό της εξόδου από την ΕΕ με όρους ανατροπής όλου του συστήματος της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
Φυσικά δεν αεροβατούμε. Το γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει αυτή την άποψη. Σεβαστό. Αλλά αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο μη ορθότητας της άποψης ότι ο λαός μας μόνο ζημιές θα μετράει όσο βρίσκεται σε «συμμαχία», σε «εταιρική» σχέση εξάρτησης και αλληλεξάρτησης με μια ένωση λύκων που του πίνουν το αίμα. Όπως δεν αποτέλεσε τεκμήριο ορθότητας για την παραμονή στην εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι ο λαός επί 40 χρόνια τους ανεχόταν.
Ο ελληνικός λαός αξίζει να πεισθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι μια «μικρή» χώρα που «δεν μπορεί» να αντιταχθεί – εφ’ όλης της ύλης – στους ισχυρούς. Αξίζει να πεισθεί ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος είναι απείρως ευκολότερος από τον αδιάβατο δρόμο της διαρκούς αποδοχής των μικρότερων ή μεγαλύτερων εκβιασμών. Αξίζει να ακολουθήσει τη δική του σημαία. Να μην συμβιβαστεί με το «ολίγον έγκυος» ή με μια «θηλιά» που οι «Σόιμπλε» θα τη σφίγγουν ή θα την χαλαρώνουν κατά το δοκούν.
Ο λαός μας αξίζει να βγει πιο θαρρετά στο προσκήνιο, να γίνει αυτοπροσώπως «διαπραγματευτής» πρωτοστατώντας για μια αληθινή Ευρώπη των λαών όπου ο καθένας χωριστά και όλοι οι λαοί μαζί δεν θα περιμένουν σαν «Δευτέρα Παρουσία» την «ανατροπή των συσχετισμών» από τα πάνω αφού θα έχουν ανατρέψει την ίδια την βαρβαρότητα από τα κάτω. Αξίζει να απειθαρχήσει και να ορθώσει το πατριωτικό, το διεθνιστικό και ανυπάκουο ανάστημά του απέναντι στην ένωση των «Σόιμπλε», μιας και δεν οφείλει να διαπραγματευτεί μαζί τους τίποτα απ’ όσα δικαιούται.
Και η αξία αυτού του αναγκαίου δρόμου, αν κάτι υποδεικνύει σε συνθήκες που ο λαός δεν έχει πάρει ακόμα μια τέτοια απόφαση, είναι τούτο: Τις ευθύνες εκείνων που έχουν το χρέος, χωρίς να αποσπαστούν από το σημερινό λαϊκό αίσθημα, να επιμείνουν και να ηγηθούν με πειστικό, με αποφασιστικό και ενωτικό για το λαό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια.

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/296012,Ola_vooyn:_APODESMEYSH!.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Δραματικές εξελίξεις: Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση!

Ολα τα περιθώρια θα εξαντλήσει η ελληνική κυβέρνηση στη διπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται ηχηρή, μετά το χθεσινό Euroworking group το οποίο έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης και ζητησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup και θα επισημοποιηθεί στις 16 του μήνα.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών:
Στο Euroworkin group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους
Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, προτιμούμε να πέσει η Κυβέρνηση.
Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ είναι πράξη υποταγής.
Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία.Θα έχουμε νέα πρόταση που θα την φτιάξουμε στο κυβερνητικό συμβούλιο.Θα έχουμε έτοιμο το φάκελο στο Eurogroup
Στόχος χρηματοδότηση γέφυρα αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς και η ορολογία δεν έχει σημασία. Όχι νέο δάνειοΣτόχος παραμένει η παραμονή στην ευρωζώνη
Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για το δραματικό παρασκήνιο στην ελληνική κυβέρνηση:
«Ο Βαρουφάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει σε ο,τιδήποτε βασίζεται στο παλαιό πρόγραμμα διάσωσης, στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας». Αυτά υποστηρίζει κυβερνητικός αξιωματούχος στον Guardian περιγράφοντας τις γραμμές που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στην κρίσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας και προσθέτει:
«Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα συμφωνήσει σε οτιδήποτε σχετίζεται με το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης στο επόμενο Eurogroup. H Ελλάδα θα ζητήσει από το κονκλάβιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μια »συμφωνία γέφυρα» μέχρι να παρουσιάσει το δικό της ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα αναμένει ότι οι εταίροι της θα τηρήσουν σκληρή στάση, ότι θα ζητήσουν από την Αθήνα να τηρήσει τις προηγούμενες συμφωνίες και να επεκτείνει το πρόγραμμα»

Πηγή: arouraios.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
ΑΝΗΣΥΧΙΑ STRATFOR MHΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

Εντυπωσιακό δημοσίευμα του αμερικανικού The Week που κάνει λόγο για την επανάσταση της Ελλάδας και απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα σαν τον Προμηθέα που σπάει τις αλυσίδες του ντυμένο με την ελληνική Σημαία. Αν μη τι άλλο προκαλεί αίσθηση η αποδοχή από τους Αμερικανούς της ελληνικής "επανάστασης"

Αμέσως μετά την συνάντηση Γ.Βαρουφάκη και Β.Σόιμπλε εμφανίστηκε και το γνωστό Strattfor το οποίο μιλώντας εκ μέρους των ΗΠΑ είπε ότι «η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί» τραβώντας το "αυτί" στους Γερμανούς που επιμένουν στο "χαρτί" της απόλυτης υποταγής, αν και γνωρίζουν ότι θα πυροβολήσουν και τα δικά τους πόδια εάν επιμείνουν και οδηγήσουν την χώρα εκτός ευρώ.

Η ανησυχία των Αμερικανών έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πλέον η Ελλάδα να στραφεί προς την πλευρά της Ρωσίας πραγματοποιώντα εντυπωσιακή γεωπολιτική στροφή, για λόγους επιβίωσης και διακοπής της γερμανικής τιμωρίας.

Πάντως διαβάζοντας κανείς την αμερικανική ανάλυση η ΕΕ παρουσιάζεται σαν ένα πελώριο Κολαστήριο όπου όλοι τιμωρούνται πλην Γερμανίας επειδή έιχαν το θράσος να αγοράζουν τόσα χρόνια αφειδώς γερμανικά προϊόντα που επέφεραν και την γερμανική ευημερία.

Μαλιστα οι Γερμανοί για να το εξασφαλίσουν αυτό διέφθειραν τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και τις κυβερνήσεις άλλων χωρών και πρόσφεραν και δάνεια για να συνεχίσουμε το πάρτι του καταναλωτισμού. Το άκρον άωτον του σαδομαζοχισμού από τους απόγονους των Ούννων. Πρόκειται για μια παράνοια , που αρνείται να την σταματήσει το Βερολίνο για να μην νιώσουν και οι υπόλοιποι ότι τζάμπα βασανίστικαν τα τελευταία χρόνια! Πολύ φοβόμαστε ότι στα μελλοντικά χρόνια το θέμα αυτό θα είναι αντικείμενο μελέτης όχι μόνο από ιστορικούς αλλά και από ψυχίατρους.

P. MICHALOPOULOS είπε...


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
ΑΝΗΣΥΧΙΑ STRATFOR MHΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του αμερικανικού The Week

Εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό The Week ο Αλέξης Τσίπρας, με τίτλο «Η επανάσταση της Ελλάδας», και ο ίδιος σε σκίτσο ως άλλος Προμηθέας να σπάει τα δεσμά του ευρώ.
Ο πρωθυπουργός φορά χιτώνα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Προμηθέας στην αρχαία μας παράδοση ήταν ένας θεός σωτήρας – επαναστάτης, που τιμωρήθηκε από τον Δία επειδή έδωσε στους ανθρώπους τη φωτιά.
Ο Προμηθέας είναι ένας αρχαίος συμβολισμός του επαναστάτη που υποκινείται από ανθρωπισμό και δικαιοσύνη δίχως να ζητά τίποτα για τον εαυτό του. Τολμά να σηκώσει κεφάλι ακόμα και απέναντι στον ίδιο τον ύψιστο Θεό για χάρη των ανθρώπων.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη διαπραγματεύονται για το μέλλον τους», αναφέρεται σε ανάλυση της αμερικανικής «δεξαμενής σκέψης» Stratfor, υποστηρίζοντας επίσης ότι «η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί».

Όπως επισημαίνεται, «μολονότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωζώνη κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή που διαθέτει τη δύναμη να οδηγήσει σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία κόβοντας τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες», χαρακτηρίζοντας «πολύ πιο καθοριστικής σημασίας» τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με την ανάλυση, «είναι γνωστή η τακτική της ΕΚΤ να απειλεί τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης με οικονομική κατάρρευση εάν δεν συμμορφώνονται με τα προγράμματα διάσωσης. Τόσο η Ιρλανδία, όπως και η Ισπανία και η Κύπρος έχουν δεχτεί επιστολές γι' αυτόν τον σκοπό σε κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας τους. Ξεχνάμε, ωστόσο, μερικές φορές ότι η Τράπεζα δεν δρα μονομερώς.

Εάν ο κ. Ντράγκι απειλούσε την Ελλάδα με παρόμοιο τρόπο και υλοποιούσε την απειλή του οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε κατάρρευση και, συνακόλουθα, εξαναγκάζοντάς την σε έξοδο από το ευρώ -γεγονός που θα διέλυε ολόκληρη τη νομισματική ένωση- η ιστορία θα κατέγραφε με αρνητικό τρόπο τον μη εκλεγμένο κεντρικό τραπεζίτη που οδήγησε στην καταστροφή του ευρωπαϊκού σχεδίου. Επομένως, μόνο με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μπορεί η ΕΚΤ να δρα τόσο επιθετικά. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου και οι αρχηγοί κρατών στις 12. Το μέλλον της Ελλάδας -και της Ευρώπης- θα αποφασισθεί σε αυτές τις συναντήσεις».

P. MICHALOPOULOS είπε...


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
ΑΝΗΣΥΧΙΑ STRATFOR MHΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «σε αυτές τις συναντήσεις καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η Γερμανία, καθώς δεν είναι μόνο η ισχυρότερη πιστώτρια χώρα, που έχει να χάσει τα περισσότερα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, αλλά και η σημαντικότερη εκπρόσωπος του status quo κατά του οποίου στρέφεται η Ελλάδα. Και άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη βρίσκουν ενδεχομένως ελκυστικές της προτάσεις του κ. Βαρουφάκη για τον μετά τη λιτότητα κόσμο, αλλά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν τους έπεισε να συνταυτιστούν με την ελληνική κυβέρνηση στην επερχόμενη αντιπαράθεση».

Όπως υποστηρίζεται, επίσης, «από την άλλη πλευρά, οι όποιες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα θα ενίσχυαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα όπως το Podemos στην Ισπανία, ενώ οι κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, των οποίων οι λαοί υπέφεραν επίσης από τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας, θα ανησυχούσαν από ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας, καθώς θα καθιστούσε μάταιο το δικό τους πόνο. Η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι πιθανότεροι σύμμαχοι της Ελλάδας και γι' αυτό τον λόγο τις επισκέφθηκε ο κ. Βαρουφάκης πριν μεταβεί στη Γερμανία. Καμία ωστόσο από τις δύο χώρες δεν επέδειξε δημόσια τη βούλησή της να στραφεί κατά της Γερμανίας σχετικά με το θέμα της Ελλάδας».

Οι συντάκτες της ανάλυσης διατυπώνουν την άποψη ότι «οι θέσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας είναι εντελώς αντίθετες. Από τη μία πλευρά, η Γερμανία θα ήθελε τη συνέχιση του status quo, την επέκταση δηλαδή του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την σταδιακή αποπληρωμή του χρέους. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ανατρέψει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, να αυξήσει τις δαπάνες και να κουρέψει το χρέος, μολονότι ο κ. Βαρουφάκης υπαναχώρησε στην τελευταία διεκδίκηση. Εάν οι δύο πλευρές δεν επιτύχουν συμβιβασμό μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ φαντάζει αναπόφευκτη».

Τέλος, σημειώνεται από το Strattfor ότι «ωστόσο, η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί και κατά συνέπεια εάν πηδήσει ο ένας στον γκρεμό τότε και ο άλλος θα υποστεί σημαντικές απώλειες, κυρίως εάν η Ελλάδα, υπό την τρέχουσα νομοθεσία υποχρεωθεί να εγκαταλείψει όχι μόνο την Ευρωζώνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα έχανε ένα ισχυρό νόμισμα, την σχετικά φθηνή πρόσβαση στον δανεισμό, στην ελεύθερη αγορά και στα ταμεία συνοχής της ΕΕ. Η έξοδος της Ελλάδας θα δημιουργούσε, ωστόσο, έναν μηχανισμό αποχώρησης, ο οποίος θα καθιστούσε λιγότερο σταθερή την Ευρωζώνη.

Εάν η Ευρώπη διώξει επίσης την Ελλάδα, τότε οι Έλληνες θα αναζητήσουν οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία. Δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να παράσχει τέτοιου είδους στήριξη, αλλά δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη η προοπτική απόκτησης επιρροής της Ρωσίας στην πίσω αυλή της Ευρώπης».

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
ΑΝΗΣΥΧΙΑ STRATFOR MHΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

Ας μην γελιόμαστε οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για εμάς λόγω φιλανθρωπίας ποτέ άλλωστε δεν έδειξαν συναισθηματισμό για εμάς, και δεν μοιράζονται καμμια πολιτιστική η ιστορική αξία μαζί μας πέραν του τρόπου ντυσίματος που λίγο πολύ σε όλο τον πλανήτη είναι ίδιος, ενώ επί σειρά ετών, η ύπαρξή μας τους ήταν αδιάφορη διότι μας είχαν δεδομένους.

Αυτό που τους ανησυχεί είναι αυτό που γράφει η τελυταία παράγραφος της ανάλυσής τους. Φοβούνται ότι θα σπρωχθεί η Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας όπου και αντιλαμβάνονται ότι το μεγαλύτερο μερος του ελληνικού λαού νιώθει πολύ πιο κοντά με τους Ρώσους λόγω Ορθοδοξίας αλλά και ιστορικών βιωμάτων το 1821.

Η εθνοαπελευθερωτική ναυμαχία του Ναυαρίνου οφείλεται στην επιμονή των Ρώσων οι οποίοι και πρώτοι ενεπλάκησαν με τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Μετά την καταστροφή του ο Ιμπραήμ έπαψε να αποτελεί απειλή καθώς δεν μπορούσε να εφοδιάσει τον μεγάλο σε όγκο στρατό του, ενώ η ρημαγμένη Πελοπόνησος δεν μπορούσε να τον θρέψει.

Η Ρωσία αποτελεί ένα πολύ καλό διαπραγματευτικό χαρτί, για μια ελληνική κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να το χρησιμοποιήσει. Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δεν έβλαψε ποτέ, αντίθετα φέρνει ανταλλάγματα απ'όλες τις πλευρές, κάτι που οι Τούρκοι πάντοτε ήξεραν και τολμούσαν να κάνουν, ας δούμε το παράδειγμά τους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/350738/venizelos-piso-apo-kathe-elliniko-skandalo-uparhei-mia-germaniki-etaireia/

5 Φεβρουαρίου 2014: Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: "Έχουμε προβλήματα διαφθοράς, ας πούμε; Έχουμε ναι. Αλλά αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler...".

http://www.tribune.gr/politics/news/article/112625/o-soimple-katapie-bastouni-otan-rotithike-gia-siemens-ke-christoforako.html

5 Φεβρουαρίου 2015: Ο δημοσιογράφος κ. Βαλασόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη, ρώτησε τον κ. Σόιμπλε «πώς είναι δυνατόν να μιλάει η Γερμανία και ο ίδιος για διαφθορά, όταν πίσω από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κρύβονται γερμανικές εταιρίες», φέρνοντας ως παράδειγμα το σκάνδαλο της Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο με τους χρηματισμούς πολιτικών και κομμάτων, ο οποίος είναι γνωστό ότι αν αναζητείται από τις ελληνικές αρχές ζει ζωή χαρισάμενη στη Γερμανία με τις ευλογίες της Μέρκελ".

http://www.efsyn.gr/arthro/aytoktonise-proin-ypsilovathmo-stelehos-tis-siemens

6 Φεβρουαρίου 2015. Αυτοκτόνησε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens. Ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της πολυεθνικής ... είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Αυτοκτόνησε άραγε, από τύψεις, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στη Γερμανία, όταν αποκαλύφθηκε ότι στην Ελλάδα επικρατεί πείνα και δυστυχία; Και αιστάνθηκε υπεύθυνος, που δωροδοκώντας επίορκους Έλληνες, ανάγκαζε την Ελλάδα να παίρνει τεράστια ποσά ως δανεικά, που πήγαιναν στα ταμεία της Ζήμενς, αλλά τώρα πρέπει να τα πληρώσει ο φτωχός Ελληνικός λαός;

Τα καθαρά Ελληνικά Σκάνδαλα αφορούν μικρά ποσά, 10 δις είναι ψίχουλα ως προς το τεράστιο χρέος από μίζες υπερτιμολογήσεις κ.λπ. προς ξένες εταιρείες.

Αλλά, στις δημόσιες σχέσεις, πρώτα πληρώνει όποιος δανείστηκε παλιότερα. Το Δάνειο που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα και δεν μας το εξόφλησε, και οι πολεμικές επανορθώσεις, είναι παλιότερα. Περιμένει ο Ελληνικός λαός το παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

Στη διαφθορά και στις μίζες η αφορμή, η αιτία και εκείνοι που έβαλαν στην τσέπη τους τα λεφτά είναι... ξένοι!!!

Στην Ελλάδα κάποιοι διεφθαρμένοι υπάλληλοι ή πολιτικοί απλά συνεργάστηκαν, πήραν όμως ελάχιστο "ποσοστό" (που πρέπει να επιστρέψουν) αλλά τα πολλά λεφτά τα πήραν οι ξένες εταιρείες και τα χρωστάει τώρα το Ελληνικό Κράτος. Αυτό είναι το "δάνειο". Θα πρέπει να τα πληρώσει ο φτωχός συνταξιούχος;

http://www.onalert.gr/stories/to-eggrafo-fotia-gia-tis-mizes-ton-62-ekatommyrion/40631

6 Φεβρουαρίου 2015
"Το έγγραφο-φωτιά για τις μίζες των 62 εκατομμυρίων σε εξοπλισμούς.

Αυτό είναι το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς το ΥΠΕΘΑ για τις μίζες 62 εκατομμυρίων που μοιράστηκαν από δύο εταιρείες γερμανικών συμφερόντων (ATLAS και RHEINMETTAL DEFENCE ELECTRONIC), “σε Έλληνες αξιωματούχους του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου αυτοί να ενεργήσουν κατά παράβαση των καθηκόντων τους ώστε να ανατεθούν τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά πρόγραμματα στις ως άνω εταιρείες και όχι στους ανταγωνιστές τους”.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει δήλωση παράστασης πολιτικης αγωγής ώστε να διεκδικήσει από τον καθένα από τους 13 εμπλεκόμενους -έναν Έλληνα και 12 Γερμανούς- από 1.000.000 ευρώ ως κάλυψη της ηθικής βλάβης.

Με την ίδια δήλωση το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις τόσο απο τους κατηγορούμενους όσο και από τις εταιρείες .


stavroula είπε...

Καλημερα και καλο Σαββατοκυριακο,

http://vathikokkino.gr/archives/92658

Ναι, διαβασα κι αυτο το αρθρο σημερα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλημέρα Σταυρούλα μας, και καλό σαββατοκύριακο και σε εσάς!
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Χαίρετε! :-)