Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
freepen.gr
1 hr ago

Είναι η Κύπρος μακριά από μας ή εμείς μακριά από την Κύπρο; 

 
Tην ώρα που το νεοοθωμανικό καθεστώς της Τουρκίας συμπεριφέρεται ως ο τραμπούκος της Αν. Μεσογείου, την ώρα που οι επεκτατιστές της Άγκυρας γυρεύουν να αναπληρώσουν τα κέρδη που προσδοκούσαν από την συριακή κρίση, και ανέτρεψε η ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι, την ώρα που, συμφωνημένα ή όχι, η «ευαρέσκεια» των Aμερικάνων για την φραστική άρση της υποστήριξης των Τούρκων στο ISIS εξαργυρώνεται με την εισβολή τους στην κυπριακή ΑΟΖ, ...

την ώρα που η επί δεκαετίες επιλογή των «συνομιλιών» για την δημιουργία διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας κεφαλαιοποιείται από την Τουρκία που διεκδικεί δικαιώματα σε αυτό που δεν κατέκτησε στρατιωτικά, το ελεύθερο τμήμα του νησιού, την ώρα που η στρατηγική της μεταβολής της Τουρκίας σε μεγάλη ναυτική δύναμη αναπτύσσεται πρώτα στο πολιτικό επίπεδο, με την προβολή ναυτικής ισχύος, χωρίς καν να περιμένει την απόκτηση συντριπτικών συσχετισμών στρατιωτικής ισχύος, την ώρα που αυτή η πολιτική υλοποιείται από τα νότια της Λεμεσού ως τις ακτές του Σουνίου, ...
ΔΕΝ υπάρχουν πια περιθώρια για κατευνασμό.
 

Η Ελλάδα διαθέτει ακόμη στρατιωτικά μέσα ικανά για να διασφαλίσουν την αποτροπή, να περιορίσουν την διάθεση για περιπέτειες των στρατοκρατών και των νεοοθωμανών θέτοντας μπροστά τους το πιθανό κόστος μιας αναμέτρησης.
Και ο καιρός είναι ΤΩΡΑ, όσο η αποθράσυνση της Τουρκίας ενοχλεί πολλούς διεθνείς παίκτες και μπορεί να φέρει ευνοϊκούς διπλωματικούς συσχετισμούς, κι όσο ακόμη τα εξοπλιστικά προγράμματα των γειτόνων δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη το απόθεμα ισχύος που θα δημιουργεί προσδοκίες ενός στρατιωτικού περιπάτου αντί του κινδύνου μιας δαπανηρής περιπέτειας.
 

Η αποτροπή του ελληνισμού πρέπει να ασκηθεί σε όλα τα πεδία όπου η υπόσταση του απειλείται.
Τα μέσα υπάρχουν και είναι η ώρα να αποδειχτεί ότι οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού σε αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσαν έστω κάτι. 
Και η αξία της αποτροπής έγκειται στο να προλάβει τα χειρότερα, που σίγουρα θα έρθουν, όταν απέναντι στον νεοοθωμανισμό δεν προβάλλει άλλο από τον νεοραγιαδισμό.
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ!
πηγη
http://www.freepen.gr/2014/10/blog-post_8752.html

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΑ:

1. Common sense
Οκτωβρίου 22, 2014 at 5:07 μμ

Δυστυχώς η Κύπρος μένει πάλι απροστάτευτη από τον “μητροπολιτικό” Ελληνισμό. Κι αναγκάζεται να καταφεύγει σε προσωρινές, ευκαιριακές συμμαχίες με το Ισραήλ και τους Ρώσσους που μόλις πέρυσι την πούλησαν αδίστακτα στο οικονομικό ζήτημα και φέτος ακολουθούν την ίδια τακτική με τους Τούρκους εταίρους τους στην Ουκρανία.
Κι όσο πιο πολύ καταγγέλουμε και φωνάζουμε περί διεθνούς δικαίου κλπ. τόσο περισσότερο φαίνεται η αδυναμία των νεοελλήνων ειδικά των Ελλαδιτών να αποκαταστήσουν τα δίκαια τους στην Κύπρο αλλά κι αλλού με πραγματική δράση… Δυστυχώς ο μέγας Κονδύλης είχε δίκηο….

2. George
Oκτωβρίου 23, 2014 at 12:17 πμ

Αυτη η υποχωρητικοτητα αργα η’ γρηγορα θα μας οδηγησει σε πολεμο.

http://ardin-rixi.gr/archives/21034

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Χοντραίνει το παιχνίδι στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους μέσα σε περιοχή που είχαν δεσμεύσει παράνομα οι Τούρκοι για έρευνες και σε απόσταση λίγων μιλίων από το σημείο όπου κινείτο η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493).
Στην περιοχή, και για συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση, αφού ακόμη τα δύο μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους Diamond DN42 αγνοούνται έσπευσε η ελληνική ΤΠΚ «Καβαλούδης», όπως επίσης μία γερμανική κορβέτα και μία βραζιλιάνικη φρεγάτα.
Η ΤΠΚ «Καβαλούδης» βρίσκεται εδώ και ημέρες στο λιμάνι της Λεμεσού συμμετέχοντας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για τον Λίβανο UNIFIL, αλλά από χθες αργά το βράδυ έλαβε εντολή να βγει σε αναζήτηση των συντριμμιών του δικινητήριου αεροσκάφους και των δύο επιβαινόντων.
Η παρουσία του ελληνικού πολεμικού πλοίου δικαιολογείται από την αποστολή που έλαβε για έρευνα και διάσωση. Είναι όμως πραγματικά αυτός ο λόγος ή επρόκειτο για την αρχή μίας κρίσης που πυροδοτεί το ενδεχόμενο της κατάρριψης του αεροσκάφους από πυρά της τουρκικής φρεγάτας;
Γιατί από την αρχή δεν ανέλαβε το συντονισμό της επιχείρησης η ελληνική ΤΠΚ, αλλά η γερμανική κορβέτα Braunschweig F-260 που βρίσκεται στην περιοχή επίσης συμμετέχοντας στη UNIFIL; Γιατί επιστρατεύτηκε και η βραζιλιάνικη φρεγάτα Constituicao F-42 με το οργανικό της ελικόπτερο;
Μήπως για να μην εξελιχθεί η κατάσταση σε ένα «θερμό επεισόδιο» από τη στιγμή που η Τουρκία έχει στην περιοχή τουλάχιστον τέσσερα πολεμικά πλοία τα οποία συνοδεύουν το «Barbaros» στη ρότα των προκλήσεων στα «οικόπεδα» 2, 3 και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ;
Σημειώνεται πώς για το λόγο αυτό, να μην προκληθεί δηλαδή περαιτέρω ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ απορρίφθηκε το αίτημα στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου να ζητηθεί επισήμως ελληνικό πολεμικό πλοίο για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Μεγαλονήσου.
Ένα θέμα πάντως που ούτε να ακούσει δεν θέλει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έδωσε εντολή να κρατηθεί κρυφή και η άσκηση «Αετός» των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων στο Καστελόριζο μόνο και μόνο για να μην ερεθιστούν οι Τούρκοι.
Το γεγονός ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν σε απόσταση μόλις μερικών μιλιών από την τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu», η Άγκυρα τηρεί ένοχη σιωπή και δεν συμμετέχει κανένα τουρκικό πλοίο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προκαλεί πολλά ερωτήματα όσον αφορά στα αίτια της πτώσης του Diamond DN42 με το ενδεχόμενο της κατάρριψης από τουρκικό πύραυλο να ενισχύεται.
Την απάντηση πάντως θα δώσουν τα συντρίμμια και οι δορυφόροι που σίγουρα θα έχουν καταγράψει το συμβάν, τη λάμψη, αν επρόκειτο για κατάρριψη.
Το θέμα πάντως είναι πώς η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και είναι αποφασισμένη να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» (αν δεν το έχει ήδη κάνει με την κατάρριψη του δικινητήριου αεροσκάφους) εν’ όψει της καταδίκης που ζητεί από τη Διεθνή Κοινότητα η Λευκωσία.
Οδεύουμε προς Ίμια Νο-2 ή βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα εισβολή, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr