Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αυτά λοιπόν τα νέα, κ. μητροπολίτη Βέροιας!

 
29/3/12
Απειλεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσους πολεμούν την παναίρεση του Οικουμενισμού
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

H Επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την οποία ζητείται η λήψη μέτρων κατά όσων κληρικών και πιστών αντιδρούν σε όσα γίνονται στο πλαίσιο της λεγόμενης οικουμενικής κίνησης είναι έγγραφο που φανερώνει πολλά από όσα βασανίζουν το λογισμό των οικουμενιστών. Οι υγιείς αντιδράσεις κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού, των συμπροσευχών και της «μεταπατερικής θεολογίας» ενοχλούν το Φανάρι [...]

Έτσι τη μία τους φταίει η «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού», την άλλη η δήθεν αμφισβήτηση του Οικουμενικού Θρόνου, την επομένη τα «αναθέματα» του Μητροπολίτου Πειραιώς και κάποτε ακόμη και τα συνέδρια καταδίκης της μεταπατερικής αίρεσης. Όσοι μετέχουν σε όλα τα παραπάνω ή συμφωνούν με αυτά πρέπει να τύχουν τιμωρίας. Αυτή μάλιστα τη φορά ζητείται συνοδική καταδίκη των αντιοικουμενιστών με συγκεκριμένες αποφάσεις.
Οι Οικουμενιστές ευχαρίστως διαλέγονται με κάθε αιρετικό παπικό, προτεστάντη ή ακόμη και ισλαμιστή, βουδιστή σεβόμενοι την «ετερότητα» αλλά αδυνατούν να διαλεχθούν με κληρικούς και πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ανησυχούν για όσα αντικανονικά και αντιπατερικά λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια. Αίρουν με περισσή ευκολία τα αναθέματα που επέβαλαν οι άγιοι Πατέρες στον αιρετικό Πάπα αλλά είναι έτοιμοι να επιβάλλουν αφορισμούς και καθαιρέσεις σε όσους αμφισβητούν τον δικό τους οικουμενιστικό βηματισμό, κάποιες δε φορές τιμωρούν χωρίς πραγματικό λόγο πιστούς που ανάλωσαν τη ζωή τους στην Εκκλησία.
[...]
Η ευκαιρία που δίνεται στους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την επιστολή του Πατριάρχη είναι μοναδική. Αντί άλλης απάντησης, ήρθε η ώρα της αποχώρησης της Εκκλησίας της Ελλάδος από το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» και τον διεξαγόμενο με τους αμετανόητους Παπικούς προσχηματικό διάλογο αλλά και της ταυτόχρονης συνοδικής καταδίκης της παναίρεσης του Οικουμενισμού που τρώει τα σωθικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
[...]
Εκτός κι αν πιστεύουν ότι η ενότητα στην Εκκλησία διασφαλίζεται με την ηθελημένη ή επιβαλλόμενη υπακοή σε πρόσωπα και όχι με την προσήλωση στην αποστολική και πατερική πίστη στον Τριαδικό Θεό.

(Αναρτήθηκε από ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012


Ο Γιώργος, είπε: Τι θα κάνεις με έναν αφορισμό σου, από την «τοπική εκκλησία» Ισταμπούλ;

- Αυτός εκεί πίσω, ο Μιχαλόπουλος, οικουμενιστικέ Παναγιότατε, ...
αυτός ο Έλληνας, ...
πολεμάει την τουρκική «τοπική εκκλησία» σου!



ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ελευθερία Ελευθερίου
Πότε θα πάει στον οικουμενικό πατριάρχη να του το δείξει και εκείνου το ταλέντο της και να πάρει την ευλογία του;

Πότε θα πάει στον οικουμενικό πατριάρχη να το δείξει και σ' αυτόν ποιά είναι και τι αξίζει;

Διότι αποτελεί παράδοση πλέον σε κάθε διαγωνισμό της Eurovision, ο Παναγιότατος κ.κ. Βαρθολομαίος, να δέχεται εκείνο το πρόσωπο που μας εκπροσωπεί κάθε φορά, και να το ευλογεί και να του εύχεται τη νίκη.
Έτσι, έχει δεχτεί στο απελθόν…
Την Παπαρίζου, την Καλομοίρα, τον Ρουβά, και τον Λούκα Γιώρκα…
Ελευθερία Ελευθερίου
ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
 ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ
 ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ

http://xairete.blogspot.com/2012/03/blog-post_1232.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: