Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Τι νομίζατε; Ότι θα βρίσκανε και εκεί άντρα παπά; Παπά με @@

Μιλάμε πάντα για την μαλακισμένη τοπική Εκκλησία μας!

ΔΙΑΒΑΖΩ - ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Αυτός και αυτή, επισκέφτηκαν τον ιερέα στην εκκλησία της ενορίας τους, στην εκκλησιαστική περιφέρεια του μητροπολίτη Πάτρας. 
Του είπαν ότι θα παντρευτούν σε άλλη εκκλησία και του ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα της παραπομπής. 

Πάνω στη συζήτηση, όμως, του αποκάλυψαν ότι έχουν κάνει πολιτικό γάμο. Αυτό, θεωρήθηκε «λάθος» τους - σύμφωνα με το ρεπορτάζ – διότι λέει δεν έπρεπε να το αποκαλύψουν αυτό (το μυστικό τους) στον εφημέριο. 
Ο λόγος, ότι ο εφημέριος αυτός ήταν ένα άτομο ευαισθητοποιημένο σε θέματα πίστεως – ηθικής – και κανονικής τάξης στην εκκλησία. 

Γι αυτό, μόλις άκουσε ο ιερέας πως ήδη είχε τελεστεί πολιτικός γάμος, δεν του πήγαινε να υπογράψει με ελαφριά τη συνείδηση το χαρτί που του ζητούσε το ζευγάρι - το «πορνικό» ζευγάρι, σύμφωνα με την ορολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Βέβαια, ο ίδιος ο ιερέας δεν ήταν "πνευματικός" τους, άλλα διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με αμετανόητους ανθρώπους. 

Τους ζήτησε λοιπόν κάτι το απλό να κάνουν για να μπορέσει να βάλει κι αυτός την υπογραφή του. Τους ζήτησε να συντάξουν μια επιστολή προς τον μητροπολίτη, μια επιστολή στην οποία να εκδηλώνουν την μετάνοια τους (σ.σ. για το ότι «έχεσαν» την Εκκλησία όταν έκαναν τον πολιτικό «γάμο») ...
Και μετά την επιστολή, και μετά από την επικείμενη συγχώρεση από τον Σεβασμιότατο, όλα καλά και όλα ωραία. Θα τους έδινε και ο ίδιος το έγγραφο που χρειάζονταν!

Όμως, οι μέλλοντες να ξαναπαντρευτούν, και, με θρησκευτικό γάμο (για να μη χάσουν κι αυτό το σόου), κλώτσησαν! Γύρισαν την πλάτη στον εφημέριο, και τράβηξαν για τη Μητρόπολη, για να βρουν εκεί το… δίκιο τους!..

Εκεί λοιπόν, «στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, εξυπηρετήθηκαν αμέσως», λέει το ρεπορτάζ! 

Χα! Ο Πατρών… Καρνάβαλος! 
Τι νομίζατε; Ότι θα βρίσκανε και εκεί εμπόδια; Ότι θα βρίσκανε και εκεί άντρα παπά; Παπά με @@ που να τους ζητάει κι αυτός «μετάνοια» και άλλες τέτοιες σχετικές ανοησίες; Μετάνοιες - «μαλακίες» πες, αφού μιλάμε πάντα για την μαλακισμένη τοπική Εκκλησία μας!

Πηγή: dete

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια ο Πατρών έχει γράψει στα ....... του την απόφαση της Εκκλησίας Του (17.3.08), που αναγνωρίζει τον πολιτικό και κάθε άλλο γάμο εκτός Εκκλησίας, ως πορνεία:

"Η Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού".

Και είναι γνωστό, ότι για να τελεσθεί θρησκευτικός γάμος, μετά την τέλεση πολιτικού γάμου (που θεωρείται πορνεία), πρέπει οι μελλόνυμφοι να υποστούν το επιτίμιο της πορνείας, που είναι αποχή από το μυστήριο της θ. ευχαριστίας, για επτά έως εννέα έτη! Έτσι γράφει ο κς΄ κανόνας του Μ. Βασιλείου και ο δ΄ κανόνας του αγίου Γρηγορίου Νύσσης. Στο διάστημα αυτό απαγορεύεται η "συζυγία"!

Αυτά γράφουν οι Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, οι οποίοι τώρα τελευταία τυπώνονται στα χαρτιά υγείας των αποπάτων των Ι. Μητροπόλεων και Ι. Ναών.

ΙΚ