Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ακόμα ένα παιδί θύμα των βεγγαλικών

 ΣΧΕΤΙΚΑ:

Εχασε το χέρι και το μάτι του από δυναμίτη! 
27/4/2011

Την πιο πικρή γεύση άφησε το φετινό Πάσχα σε έναν 29χρονο από την Κάλυμνο και την οικογένειά του, καθώς τραυματίστηκε βαριά από δυναμίτη! Ο νεαρός ακρωτηριάστηκε στο ένα του χέρι και έχασε την όραση από το ένα του μάτι όταν εξερράγη στα χέρια του δυναμίτιδα.

Το νέο αιματηρό περιστατικό συνέβη στην περιοχή μεταξύ Καστελίου και Αργινώντα, όπου ο άτυχος άνδρας (ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων) γλεντούσε μαζί με συγγενείς και φίλους σε μια βάφτιση. Αν και ο ίδιος δεν είχε μαζί του εκρηκτικά, ωστόσο δοκίμασε να πετάξει ένα μασούρι δυναμίτη, το οποίο όμως εξερράγη, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο δεξί του χέρι από το ύψος του καρπού και να τραυματιστεί σοβαρά και στα δύο του μάτια.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του νησιού και από εκεί με C-130 διακομίστηκε στην Αθήνα, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να σώσουν το δεξί του μάτι, δεν τα κατάφεραν, ενώ πρόβλημα παρουσιάζει και το αριστερό.

Στο μεταξύ, ένας 10χρονος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου από τη Νάουσα στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη με σοβαρά τραύματα στο δεξί του μάτι μετά από χρήση βεγγαλικών. Ο άτυχος μικρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς, κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

Ε.Π.
www.espressonews.gr


Αχτίδα ελπίδας για τον 7χρονο 
27/4/2011

«Το παιδί είναι καλύτερα. Αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά...» Αυτά ήταν τα λιγοστά λόγια που κατάφερε να ψελλίσει χθες στην «Espresso», βγαίνοντας από την αίθουσα αναμονής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο πατέρας Διονύσιος, πατέρας του 7χρονου αγοριού που τραυματίστηκε σοβαρά από τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας το βράδυ της Ανάστασης.

Το άτυχο παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο ιερέας πατέρας του δεν φεύγει στιγμή από κοντά του και προσεύχεται διαρκώς το αγγελούδι του να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Την ίδια ώρα ο ανακριτής έκρινε προφυλακιστέο τον 26χρονο που κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα προκαλώντας σοβαρές σωματικές βλάβες στον 7χρονο.

Εχουν περάσει κάτι περισσότερο από τρία εικοσιτετράωρα από το μοιραίο βράδυ της Ανάστασης, στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά από τη ρίψη φωτοβολίδας ο 7χρονος Χρήστος, γιος ιερέα στην περιοχή Δροσιά της Εύβοιας, και ολόκληρη η τοπική κοινωνία δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ. Αν και η αγωνία των κατοίκων για την πορεία της υγείας του μικρού αγοριού παραμένει ακόμα και σήμερα μεγάλη, στην πορεία την διαδέχτηκε ο θαυμασμός για τον ιερέα τους, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει παραδώσει μαθήματα ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας.

Ο πατέρας Διονύσιος, ο οποίος περιγράφεται από τους κατοίκους ως άνθρωπος που πορευόταν πάντα με το χαμόγελο, εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή του να μην ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του 26χρονου που τραυμάτισε σοβαρά το αγοράκι του. Στο μεταξύ, ο μικρός Χρήστος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία». Ο 7χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το αριστερό του μάτι, από το οποίο έχασε την όρασή του.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», η κατάσταση του μικρού αγοριού είναι μεν σταθερή, παραμένει ωστόσο κρίσιμη, καθώς η φωτοβολίδα προκάλεσε και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον 7χρονο.

Μιλώντας στην «Espresso», ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας τόνισε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την υγεία, ακόμα και για την ίδια τη ζωή του παιδιού.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον 26χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα, πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτή Χαλκίδας, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης που άσκησαν εις βάρος του οι αρχές και ο εισαγγελέας Χαλκίδας. Λίγο αργότερα ο νεαρός φερόμενος ως δράστης, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, παραβίαση του νόμου περί βεγγαλικών και πρόκληση έκρηξης, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι διέταξαν την προσωρινή του κράτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες ο δικηγόρος του 26χρονου θα προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ 
www.espressonews.gr 


Δαιμονική – «ορθόδοξη εκκλησία» Ελλάδος: Αυτό-γκρεμίζεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: