Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: Θα παραιτηθεί, λέει, από το θρόνο του, σε… τέσσερα τέρμινα!


Δεν κρατιέμαι άλλο!.. Βοηθό, θέλω, τώρα τον θέλω!


Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό ρεπορτάζ του κ. Κώστα Ζαφειρίου στην Εσπρέσο:
«Σε τέσσερα χρόνια ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος θα παραιτηθεί από το θρόνο του, με τη βασική προϋπόθεση όμως μέχρι τότε, όπως εξομολογείται σε επιστολή του, να έχει εκπαιδευτεί στα ποιμαντικά και διοικητικά καθήκοντά του ο αντικαταστάτης του, που θα προέλθει από τη θέση του βοηθού επισκόπου, θέμα που ετοιμάζεται να θέσει εκ νέου στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου.»!
Δεν ησυχάζει λοιπόν ο γέρος αυτός!

Επιμένει να θέλει μια ορντινάντσα στην δεσποτική του αυλή! Έφαγε πόρτα από την Ιεραρχία, αλλά επιμένει, και επανέρχεται με γράμματα που στέλνει σε άλλους ομοίους του εσχατόγερους δεσποτάδες, ζητώντας τους να τον στηρίξουν στην μωροφιλοδοξία του αυτή!..
…Για να παραιτηθεί λέει, εάν και όταν τον… εκπαιδεύσει (τζουτζέ βοηθό επίσκοπο), και εάν μετά από τα χρόνια αυτά, τα τέσσερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, και αν…!
Θέλει λοιπόν στον πάγκο του, αυτόν τον εισαγόμενο νεαρό που θέλει να κουβαλήσει εκεί… Λες, και στην μητρόπολη του δεν υπάρχουν κατάλληλοι άντρες ιερωμένοι για τη δουλειά που θέλει αυτόν τον υποψήφιο… εκπαιδευόμενο του!
Λες και… (μας κολάζει πάλι ο Αμβρόσιος), λες και δεν τον θέλει να είναι και τόσο φανατικός… άντρας, ο υποψήφιος διάδοχος του… Για να μπορεί άνετα να τον... κουμαντάρει!

Τι να πούμε, ρε!


Και γιατί να τον δώσουμε σε αυτόν;

Δεν μπορούμε κάλλιστα να τον κρατήσουμε για τα δικά μας γεράματα;

Ή, παράλληλα, να τον στείλουμε να βοηθάει, και, τον καημένο τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη (μασάζ και τα τοιαύτα) που θα έχει πιαστεί ο άνθρωπος μας τόσο καιρό, εκεί, κλεισμένος στον Κορυδαλλό;

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αμβρόσιος: Μου τηλεφώνησε πριν από 5 λεπτά, για να διαμαρτυρηθεί για το σχόλιο μου αυτό:

http://xairete.blogspot.com/2009/07/5_07.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Τα παιδιά – τα παιδιά» (δεν είναι και «εσχατόγεροι», ε, κ. Αμβρόσιε) «τα φιλαράκια τα καλά»!

http://xairete.blogspot.com/2009/07/blog-post_6965.html