Σάββατο 30 Μαΐου 2009

«Έλληνες που συμμετείχαν στην, επί ελληνικού εδάφους, μάζωξη της λέσχης Μπίλντεμπεργκ»:


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στην Αθήνα οι εργασίες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που έλαβαν χώρα από την Πέμπτη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα μέλη της Λέσχης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη, δίνοντας έμφαση στη διεθνή οικονομική κρίση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Με την ατζέντα της λέσχης να κινείται γύρω από αυτό και άλλα διεθνή πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, η φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ έφερε στη χώρα μας ορισμένες από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη, οι οποίοι συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να διασφαλισθεί ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των συζητήσεων.

Στις εργασίες της συνόδου μίλησαν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου. Στην Αθήνα έφθασαν, επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Τίμοθι Γκάιντερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, ο απερχόμενος γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, επιστήμονες από τη ΝΑSΑ και πρόεδροι τραπεζών, αυτοκινητοβιομηχανιών, αεροπορικών βιομηχανιών και πολυεθνικών εταιρειών.

Στις συνεδριάσεις της Λέσχης δίνουν κάθε χρόνο το «παρών» αρχηγοί κρατών, εστεμμένοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, στρατιωτικοί και βιομήχανοι, μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα.

Οι διοργανωτές ζήτησαν για λόγους ασφαλείας τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος και της Αντιτρομοκρατικής. Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Αθήνα είχαν λάβει χώρα ξανά στην Aθήνα το 1993. Προσκεκλημένοι του κλειστού κλαμπ έχουν υπάρξει και στο παρελθόν τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Ντόρα Μπακογιάννη. Επίσης έχουν συμμετάσχει και οι Στέφανος Μάνος, Αντώνης Σαμαράς και Θόδωρος Πάγκαλος.

http://www.apogevmatini.gr/?p=25551


«Έλληνες που συμμετείχαν στην, επί ελληνικού εδάφους, μάζωξη της λέσχης Μπίλντεμπεργκ»:


http://atimoulis.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: