Panagiotis Michalopoulos
Ποια σοβαρή εκκλησιαστική πηγή αναφέρει τα σχετικά με την υποτιθέμενη ιστορική εύρεση και την ύψωση του Σταυρού του Χριστού;
Αναφέρεται μήπως αυτό, και από Πατέρες της Εκκλησίας μας στα κηρύγματα τους, και όταν περιγράφουν τον βίο της Αγίας Ελένης; Δεν αναφέρεται! Γιατί άραγε;
Τέτοια ύψωση, τέτοιο μέγα γεγονός, και δεν αναφέρεται σε καμιά ομιλία από τους Πατέρες της Εκκλησίας; Γιατί;
Αντίθετα, οι Πατέρες, ερμηνεύουν ότι ο Κύριος παρέλαβε μαζί του τον Σταυρό –στην Ανάληψη, και έχουν σοβαρούς λόγους για να το υποστηρίζουν αυτό. Αυτό λένε θα είναι το σημείο, το τρόπαιο με το οποίο θα εμφανιστεί ξανά στην Δεύτερη Παρουσία του.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Τι κατάλαβες από την ομιλία, για την «Ύψωση του Τιμίου Σταυρού» Γιώργο;
Πού υψώθηκε, ο Σταυρός;
Α) Υποθετικά, στη σκέψη μας και στις καρδίες μας, δηλαδή νοερά και συναισθηματικά;
Β) Ουσιαστικά, στην Ανάληψη, όταν ο Κύριος τον παράλαβε μαζί του στον ουρανό, όπως μας λένε και μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας;
Γ) Εδώ στη γη, από κάποιους σε ανασκαφές, όπως επιχειρείται να γίνει πιστευτό -και να το πανηγυρίζουμε, χωρίς ωστόσο να έχουμε σοβαρές πηγές για αυτό;
Giorgos Drestiliaris
Η Ευαγγελιστές Μάρκος, Λούκας και Ιωάννης δεν αναφέρουν στη Καινή Διαθήκη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός όταν Αναλήφθηκε στους Ουρανούς πήρε μαζί του και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.
Τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό τον ανακάλυψε η Αγία Ελένη τεμάχιο έδωσε η ίδια προσωπικά στην Ιερά Μόνη Σταυρουβουνίου της Κύπρου.
Panagiotis Michalopoulos
Οι Πατέρες, ερμηνεύουν ότι ο Κύριος πράγματι παρέλαβε μαζί του τον Σταυρό, και έχουν σοβαρούς λόγους για να το υποστηρίζουν αυτό.
Αυτό το άλλο όμως που λέτε εσείς, ότι το «Τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό τον ανακάλυψε η Αγία Ελένη», ποια σοβαρή εκκλησιαστική πηγή το αναφέρει;
Αναφέρεται μήπως αυτό, και από Πατέρες που περιγράφουν τον βίο της Αγίας Ελένης; Δεν αναφέρεται! Γιατί άραγε;
με ποσο παθος υποστηρίζεται τα λεγομενα σας..
Panagiotis Michalopoulos
προς Natassa Perenti
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
1_ Χριστιανός ορθόδοξος.
2_ Επίτιμο -ενεργό μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
3_ Πατέρας και ποιμένας (κληρικός –χειροθετημένος Αναγνώστης).
4_ Διδάσκαλος της Εκκλησίας (Κατηχητής πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας).
5_ Ζηλωτής, blogger.
6_ Ομολογητής και απολογητής -πολυγραφότατος (25.000 αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε»).
μαρια βαρθαλη
Η Αγια Ελενη νοσταλγουσε να βρει το τιμιο σταυρο του κυριου.
Πηγε στα Ιεροσολυμα και με την πιστη της και την αγαπητης για τον Κυριο βρηκε τον τιμιο σταυρο και με δακρυα στα ματια τον υψωσε προς τον ουρανο.
Και γιορταζουμε αυριο την ευρεση του απο την Αγια Ελενη.
ΝΗΣΤΕΙΑ.ΑΜΗΝ
Panagiotis Michalopoulos
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε...
Ο Χριστός σταυρώθηκε το 33.
Ο Σταυρός (δηλ. τεμάχιο ξύλου) βρέθηκε το 350, δηλ. μετά από 3 αιώνες!
Κανείς Πατέρας από την Ανατολή, ούτε ο βιογράφος της, δεν αναφέρει την εύρεση από την αγία Ελένη, η οποία τότε είχε πλέον κοιμηθεί.
Ένας πατέρας της Δύσης (ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος) αναφέρει την εύρεση και μάλιστα με την ταμπέλα.
Αυτό, το εστερνίσθηκε η Εκκλησία και το πρόσθεσε στην υμνολογία της.
Αυτή είναι η αλήθεια, εκτός και δεν μας αρέσει.
ΠΗΓΗ
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ειρήνη Παπαφιλίππου
Βοήθεια σε όλο τον κόσμο.
Με υγεία με ευλογία με φώτιση και με αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας.
Panagiotis Michalopoulos
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τα έχουμε γράψει τα περί της εύρεσης του Τ. Σταυρού, αλλά αναγκαζόμαστε να τα ξαναγράψουμε, ώστε να διαλυθούν κάποιοι μύθοι:
1/ Για να έχουμε ύψωση του Τ. Σταυρού, θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει.
2/ Όλα τα δεδομένα συνηγορούν, ότι ο Σταυρός του Κυρίου δεν υπάρχει επί της γης. Υπάρχει μόνο στον Ουρανό και τούτο βεβαιώνουν 3 μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.
3/ Η αγία Ελένη επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα, το 332, σε πολύ μεγάλη ηλικία και τούτο βεβαιώνει ο επίσημος βιογράφος της, Καισαρείας Ευσέβιος, που την ακολουθούσε και κατέγραφε τις κινήσεις της.
4/ Το 332 ήδη είχαν γίνει ανασκαφές, που είχε διατάξει ο αυτοκράτορας Κων/νος και είχε βρεθεί ο Πανάγιος Τάφος, αλλά δεν είχε βρεθεί ο Σταυρός του Κυρίου.
5/ Η αγία Ελένη εγκαινίασε το ναό της Αναστάσεως, καθώς και άλλους ναούς, αλλά δεν βρήκε τον Τ. Σταυρό. Αν τον είχε βρει, ο πρώτος που θα το κατέγραφε θα ήταν ο Ευσέβιος, ο οποίος κατέγραψε όλα τα υπόλοιπα.
6/ Το 350 σε νέες ανασκαφές (η αγία Ελένη είχε αποθάνει) βρέθηκε τεμάχιο ξύλου, που "νομίσθηκε" από τους πιστούς, ότι προέρχεται από τον Σταυρό του Κυρίου.
7/ Ο Ιεροσολύμων Κύριλλος (350-386) δεν αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
8/ Ουδείς Πατέρας της Ανατολής (Μ. Αθανάσιος, Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης, Ιω. Χρυσόστομος, Ιω. Δαμασκηνός, Γρ. Παλαμάς) αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
9/ Τρεις μεγάλοι Πατέρες (Ιω. Χρυσόστομος, Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρος) αναφέρουν, ότι ο Χριστός δεν άφησε τον Σταυρό στη γη, αλλά "ανέσπασεν αυτόν και εις τον ουρανόν ανήγαγεν" και θα επανέλθει με αυτό τον Σταυρό, κατά την β΄ παρουσία.
10/ Πόθεν προέρχεται η παράδοση της εύρεσης του Σταυρού; Μα από που αλλού; Από τη Δύση φυσικά. Ένας πατέρας της Εκκλησίας (ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος) αναφέρει την εύρεση του Σταυρού, ο οποίος έφερε και την πινακίδα του Πιλάτου! Τώρα, που βρίσκεται η αλήθεια; Διαλέγετε και παίρνετε, κατά το συμφέρον των ψυχών υμών.
11/ Πάντως την προσκύνηση τεμαχίου ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου απαγορεύει ρητά ο άγιος Ιω. Δαμασκηνός, καθώς την θεωρεί ειδωλολατρία.
ΙΚ
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου