Στη θέση του πατέρα -που κανείς δεν τον έχει δει ποτέ, έβαλαν ένα γέροντα που μοιάζει με μητροπολίτη, να ευλογεί με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο, κάτι σαν κωλοδάχτυλο, και του φόρεσαν μάλιστα και ένα καπέλο σαν αυτό του Μ. Ναπολέοντα!
Αίσχος!
2. Διαβάζω: «Τα δώδεκα κουδουνάκια, στο κάτω μέρος του χιτώνα του Αρχιερέα, συμβολίζουν τους δώδεκα Αγίους Αποστόλους».
Ερώτηση: Χρυσά, κι αυτά;
3. Ένας καυσοκαλυβίτης -όπως λέγεται ο εικονιζόμενος Πορφύριος, πού τα βρήκε τόσα πολλά χρήματα και έχτισε αυτό το μεγαθήριο, αυτό το τεράστιο οικοδομικό συγκρότημα στο κτήμα του στη Μαλακάσα;
4. Εφραίμ λοιπόν, και... "Εταιρεία θαυμάτων"!
Ο Άγιος… Βαλάντιος, βοήθεια μας!
(τελικά, είναι γυναικείος αυτός ο σκελετός που αποδίδεται σε κάποιον Εφραίμ που είδε στον ύπνο της η -μακαρίτισσα πια, ηγούμενη, εκεί στη Νέα Μάκρη;)
5. Παπα-Τύχον:
Πρόκειται για επιφανή αγιορείτη γέροντα. Υποτακτικός του, ήταν ο μοναχός Παΐσιος που αναγνωρίστηκε σαν Άγιος από το οικουμενικό πατριαρχείο, φέτος, Τρίτη και 13 -του μηνός Φεβρουαρίου!
Ο ιερομόναχος Τύχον, πότε αναγνωρίστηκε;
ΣΧΕΤΙΚΟ:
5 σχόλια:
Panagiotis Michalopoulos
Ένας καυσοκαλυβίτης όπως λέγεται ο εικονιζόμενος Πορφύριος, πού βρήκε τόσα χρήματα και έχτισε αυτό το μεγαθήριο, αυτό το τεράστιο οικοδομικό συγκρότημα στο κτήμα του στη Μαλακάσα;
Stella Alampanou
Δεν τα έκλεψε, ρε φίλε. Και δεν το έφτιαξε για την πάρτη του. Στο Άγιο Όρος κοιμήθηκε. Σε ένα φτωχοκάλυβο. Έτσι έζησε όλη του την ζωή. Το πρόβλημά σου ποιο είναι;
Panagiotis Michalopoulos
Έχεις πρόβλημα, ρε Στέλλα; Είπα εγώ ότι τα έκλεψε;
Απλά, διερωτώμαι πού τα βρήκε.
Όταν τον επισκέφτηκα εγώ (δεκαετία του ’80) και μίλησα μαζί του, εκεί στο κτήμα του, είδα ότι έμενε σε ένα σπιτάκι όπου και μας δεχόταν… Και σε ένα άλλο κτίσμα λίγο πιο πάνω, έμενε η αδελφή του, αυτή η δυναμική γυναίκα που τον φρόντιζε και η οποία εισέπραττε και τις δωρεές των προσκυνητών, και ανάλογα δε, κανόνιζε (π.χ. πόσο χρόνο, ή και ακύρωνε) και τα ραντεβού του γέροντα!
Αλλά ρε Στέλλα, πόσες δωρεές πια μαζεύτηκαν -από τότε, ώστε να δικαιολογούν αυτό το κτήριο πρόκληση… Ένα Χίλτον, μέσα στο ασκητήριο του... «καυσοκαλυβίτη» γέροντα στην Αττική; Και τι δωρεές ήταν αυτές; Ράβδοι χρυσού, μήπως;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1094515357226466&set=a.100355943309084.594.100000040354261&type=3&theater
ΑΠΑΝΤΩ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ
1. «Δηλαδή από ολόκληρη τη ζωή αυτού του μεγάλου Αγίου, εσένα αυτός ο προβληματισμός σού γεννήθηκε; Πού βρήκε τα χρήματα και έχτισε το μοναστήρι;»
Και, αυτός ο προβληματισμός, και, άλλοι -πάρα πολλοί ακόμα!
2. «ΚΙ αυτό που λες ότι η αδελφή του Γέροντα εισέπραττε τις δωρεές και κανόνιζε τον χρόνο των επισκέψεων, φανερώνει τις "δωρεές" που έχουν γίνει στην διάνοιά σου, μάλλον παρά τις δωρεές που έγιναν για να χτιστεί το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου...»
Δεν μου απάντησες πού βρέθηκαν τόσα χρήματα! Κάποιοι λένε ότι ήταν μάγος, ότι έβλεπε τι υπάρχει κάτω από τη γη, και ότι έτσι ανακάλυψε και έναν κρυμμένο θησαυρό που τον ξέθαψε, κλπ. κλπ!
3. «Δηλαδή, με λίγα λόγια, πρόσεχε λίγο την ζωή σου, βρε παιδάκι μου!»
Το παιδάκι σου, είναι 70 ετών!
4. «Πρόσεχε τους λογισμούς σου! Μην τα δέχεσαι όλα όσα σου "δωρίζει" η πεπτωκυία κατάσταση έτσι ανεμπόδιστα!»
Να βρεθούμε και από κοντά καμιά μέρα, ρε Στέλλα… Να μου δείξεις τη δική σου κατάσταση -που δεν είναι… «πεπτωκυία», και να με κάνεις να χαρώ… Και να σου δείξω και εγώ τη δική μου (κατάσταση), που θα την βρεις κι εσύ πολύ… ανορθωμένη (πνευματικά εννοείται).
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1094515357226466&set=a.100355943309084.594.100000040354261&type=3&theater
ΑΠΑΝΤΩ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ
1. «Κι έπειτα γεννάται και η εύλογη απορία : επισκέφθηκες έναν Άγιο. Τι είναι αυτό που αποκόμισες; Αυτοί οι προβληματισμοί; Κύριε ελέησον! Τόσοι και τόσοι μέσα στο κελάκι αυτού του Αγίου μεταμορφώθηκαν, θεραπεύθηκαν, βρήκαν τη λύση στα προβλήματά τους κι εσύ πήγες εκεί για να κάνεις λογιστκό έλεγχο;»
Υπηρετούσα τότε, σε μια ειδική –μυστική, υπηρεσία του… ΣΔΟΕ. Χα, χα!
2. «Σου έδωσε ο Άγιος Θεός μια τεράστια ευκαιρία κι εσύ την χρησιμοποίησες για να εξελιχθείς στις γνώσεις λογιστικής;»
Τα λογιστικά, τα ήξερα από την αρχή – καλά… Τα παπαδίστικα κόλπα, τα έμαθα πολύ αργότερα -μετά! Χα!
3. «Τι να πω! Μακάρι να μου είχε επιτρέψει ο Άγιος Θεός τη δεκαετία του '80 να επισκεφθώ τον Άγιο Πορφύριο!»
Αν σε έμπαζε η αδελφή του! Αν δεν σε σκυλόβριζε, κλπ, κλπ!
4. «Πόσα σφάλματα θα είχα αποφύγει, πόσο θα μπορούσε να είχε αλλάξει η ζωή μου!»
Αν είχες γνωρίσει από τότε τον Χριστό, σίγουρα θα είχες αποφύγει τα σφάλματα αυτά, σίγουρα θα είχε αλλάξει η ζωή σου! Αλλά…
5. «Κι εσύ μού λες πού βρήκε ο Γέροντας τα χρήματα να χτίσει το μοναστήρι του;»
Καλά -καλά, δεν ξαναρωτώ! Μη μου στενοχωριέσαι! Θα παίζω την τυφλόμυγα, δεν θα βλέπω τίποτε, και όλα καλά! Χα!
6. «Σε αυτό το μοναστήρι σώζονται ζωές και ψυχές!»
Έχει τίποτε μονάχους ή μοναχές, ή είναι εκεί ακόμα η αδελφή του γέροντα, γενικός δερβέναγας;
7. «Τι να πει κανείς! Αλίμονό μας!»
Αλλοίμονο σας!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1094515357226466&set=a.100355943309084.594.100000040354261&type=3&theater
Κρίμα! Η «φίλη» μου η Στέλλα, δεν θα έρθει τελικά να παίξουμε μαζί την… τυφλόμυγα! Μόλις τώρα, με διέγραψε από «φίλο» της! Χα!
Panagiotis Michalopoulos
Ντροπή! Δεν είναι αυτή η αγία τριάδα! Στη θέση του πατέρα, που κανείς δεν τον έχει δει ποτέ, έβαλαν ένα γέροντα μητροπολίτη να ευλογεί με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο, κάτι σαν κωλοδάχτυλο, και του φόρεσαν και ένα καπέλο σαν αυτό του Μ. Ναπολέοντα! Αίσχος!
Πάτερ Τίτος Ζήσης
Μπράβο Παναγιώτη. Η Εικόνα αυτή είναι Αιρετική. Δεν έχει ουδεμία σχέση με την Ορθόδοξη εικονογραφία. Για μας η εικόνα της αγίας Τριάδας είναι οι τρεις Άγγελοι.
https://www.facebook.com/dinos.ellin/posts/556694091151110
Δημοσίευση σχολίου