Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καλημέρα σας κύριε Νικόλαε, μητροπολίτη Φθιώτιδας!

Σωστά! 
Οι εικόνες δεν είναι βραζιλιάνες μπαλαρίνες για να τους κρεμάνε όλα αυτά τα τάματα – μπιχλιμπίδια – χαϊμαλιά!

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: 
«Ας εκποιηθούν τα τιμαλφή των ιερών μονών και ενοριών (σ.σ. τάματα ασέβειας κλπ), προκειμένου να τα παίρνουν οι κλέφτες»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κατά την ομιλία του στην Έκτακτη Σύνοδο των Ιεραρχών, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος, πρότεινε την εκποίηση των τιμαλφών από τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες, καθώς και την συνεργασία των Μητροπόλεων με τους δήμους και τους φιλανθρωπικούς φορείς.
http://www.zougla.gr/greece/article/as-ekpi8oun-ta-timalfi-ton-ieron-monon-ke-enorion-

Ό,τι πεις εσύ γλυκιά Γλυκερία, …γερόντισσα!

Ό,τι πεις εσύ γλυκιά Γλυκερία, …γερόντισσα!
Αριστερό κλικ στη φωτογραφία, σας πάει στο θέμα...

2 σχόλια:

stavroula είπε...

«Ας εκποιηθούν τα τιμαλφή των ιερών μονών και ενοριών (σ.σ. τάματα ασέβειας κλπ), προκειμένου να τα παίρνουν οι κλέφτες»

Oti legame edw k kairo dld!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι Σταυρούλα! Αυτά είναι τα λόγια του μητροπολίτη. Έτσι όπως τα άκουσα στο βίντεο.
Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε και τον μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό...

Είπε ότι είναι ένας παλιός και έμπειρος μητροπολίτης, και ότι αυτός άναψε το πράσινο φως για τις εκποιήσεις αφού τους επισήμανε ότι υπάρχει σχετικός κανονισμός της Συνόδου πάνω σε αυτό το θέμα.

Υπήρχε λοιπόν η λύση αλλά δεν την εφάρμοζαν.
Ο ίδιος μάλιστα ο μητροπολίτης κ. Γερμανός μου είχε επιτεθεί τότε, πριν από 7 χρόνια περίπου , όταν δημοσιεύτηκε στον Τύπο μια επιστολή μου με επικρίσεις για την κατάσταση αυτή, με αφορμή μια μεγάλη κλοπή στην περιφέρεια του, στην εικόνα της Παναγίας (τάματα, κοσμήματα, και ένα σωρό λίρες που σκέπαζαν την εικόνα) στη μονή Σκαφιδάς...

Με πήρε τότε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν γίνονται εκποιήσεις διότι δεν το θέλουν οι πιστοί οι οποίοι θέλουν να βλέπουν κρεμασμένα τα τάματα τους στις εικόνες…