Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Εσπρέσο για τις συμμαχικές δυνάμεις: Μετά τον Καντάφι στη Λιβύη, θα αναλάβουν να τιμωρήσουν και τον «Αττίλα» στην κατεχόμενη Κύπρο!

Διαβάσαμε (και δεν το πιστέψαμε) στην χθεσινή Εσπρέσο, σε ρεπορτάζ του κ. Κώστα Μαρδα, ότι…

«Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία από το Συμμαχικό επιτελείο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βομβαρδισμού της Λιβύης και την πτώση του απεχθούς δικτάτορα Καντάφι οι συμμαχικές δυνάμεις θα βομβαρδίσουν και τις άλλες δικτατορίες της περιοχής και συγκεκριμένα τη Σαουδική Αραβία, όπου κυβερνά μια βασιλική οικογενειακή δικτατορία που διατηρεί στην κυβερνητική τηλεόραση εκπομπή για το πώς και σε ποια μέρη του σώματος μπορεί ο σύζυγος να χτυπάει την άτακτη γυναίκα του!

Επίσης μαθαίνουμε ότι επιστρέφοντας στις βάσεις τους, τα αεροπλάνα των συμμάχων θα ξεκινήσουν με χαρά τον βομβαρδισμό του «Αττίλα» στην κατεχόμενη Κύπρο, γιατί πια έχει εξαντληθεί η υπομονή των Δυτικών. Χρόνια περίμεναν αυτή την άγια μέρα... Δεν άντεχαν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Τούρκους εισβολείς και τώρα είναι ευκαιρία.»

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=1347425&pg=1

Μετά τον Muammar, ο Αττίλας?

3 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
    Ο ρόλος της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι. Η Ελλάδα έχει διαθέσει στο ΝΑΤΟ έναν αριθμό δυνάμεων που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη , 4 σε πρώτη φάση, μια φρεγάτα η οποία θα αποπλέει από τη Σούδα και ενδεχομένως θα εναλλάσσεται ανάλογα με το χρόνο παραμονής της στις επιχειρήσεις, ένα ιπτάμενο ραντάρ και 2 ελικόπτερα Σούπερ Πούμα.

    Οι ελληνικές δυνάμεις μέχρι στιγμής δεν έχουν διαταχθεί να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη νατοϊκή εμπλοκή στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

    Τα 2 ελικόπτερα υποστηρίζουν στην ουσία τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Δηλαδή εάν κάποιο συμμαχικό αεροσκάφος για οποιοδήποτε λόγο οι χειριστές τους αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν, τότε τα Σούπερ Πούμα θα αναλάβουν την έρευνα και διάσωση των χειριστών.

    Ως προς τη βάση της Σούδας, αυτή έχει διατεθεί στο ΝΑΤΟ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, ενώ σε ότι αφορά το Άκτιο, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας - ΝΑΤΟ η βάση είναι Νατοική που πρακτικά σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ τη χρησιμοποιεί όποτε θέλει και όπως θέλει.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν μεν τη σφραγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι όμως υπό το "καπέλο" του ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτές τις επιχειρήσεις προς το παρόν.

    Βεβαίως αν χρειαστεί να εμπλακούν τα δύο Σούπερ Πούμα σε έρευνα και διάσωση θα εμπλακούν ανεξαρτήτως του αν υπάρχει απόφαση του ΝΑΤΟ, διότι μιλάμε για άλλου είδους επιχείρηση πλέον, καθώς πρόκειται περί ανθρωπιστικής επιχείρησης.

    Σε επίπεδο κυβέρνησης δεν φαίνεται να υπάρχει μια γραμμή για την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του θέματος. Κάποια στελέχη προσπαθούν να υποβαθμίσουν την συμμετοχή της Ελλάδας ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κόστος, ενώ κάποια άλλα στελέχη υποστηρίζουν ότι εφόσον συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
    http://global-geostrategy.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
    Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν θα στείλει μαχητικά στη Λιβύη

    Περιθώριο για διπλωματικές πρωτοβουλίες και πολιτικές λύσεις για την Λιβύη διαβλέπει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει για την ώρα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ότι δεν θα αποστείλει μαχητικά, ενώ σημειώνει ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει με αντίποινα.
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν µετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται τώρα εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ. "Βεβαίως, η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης αιτημάτων που υποβάλλουν φίλες και σύμμαχες χώρες για διευκολύνσεις από τη βάση της Σούδας ή από ελληνικά αεροδρόμια, π.χ. στον Αραξο έτυχε να βρίσκονται για συνεκπαίδευση βελγικά αεροσκάφη. Η Ελλάδα παρέχει τις διευκολύνσεις αυτές, οι οποίες είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα, γιατί έχει τέτοια υποχρέωση κατά το ∆ιεθνές ∆ίκαιο, µετά την απόφαση 1973 που εξέδωσε το Συµβούλιο Ασφαλείας", προσθέτει, επισημαίνοντας ότι "δεν µετέχουν ούτε έχει σχεδιαστεί να µετάσχουν ελληνικά µαχητικά αεροσκάφη".

    Όσον αφορά στο αν η Ελλάδα κινδυνεύει με αντίποινα, τονίζει ότι "ούτε η αντιαεροπορική άμυνα ούτε τα άλλα οπλικά συστήματα ούτε τα αεροσκάφη που διαθέτει το καθεστώς στη Λιβύη µπορούν να πλήξουν την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα την Κρήτη. Οι αποστάσεις είναι τέτοιες που παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Η δε φρεγάτα µας που βρίσκεται την περιοχή είναι εξοπλισμένη µε πλήρη συστήματα αυτοάμυνας".

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για πολιτικό πρόβλημα της Ε.Ε., η οποία ούτως ή άλλως εν προκειμένω δεν κλήθηκε να παίξει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. "Οι χώρες µέλη της Ε.Ε. που είναι µόνιµα µέλη του Συµβουλίου Ασφαλείας ενεργούν µε βάση τις εθνικές τους προτεραιότητες ή τους δικούς τους διεθνοπολιτικούς στόχους. Το ΝΑΤΟ πράγματι έχει µείνει ένα βήμα πίσω και γιατί είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν η πρωτοβουλία των κινήσεων να αναληφθεί από ευρωπαϊκές δυνάμεις και γιατί υπήρξαν ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, που ήθελαν εµφανώς να αναλάβουν την πρωτοβουλία αυτή", σημειώνει.

    Προσθέτει δε ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για διπλωματικές πρωτοβουλίες και πολιτικές λύσεις. "Το ζητούμενο είναι άλλωστε να υπάρξει εντέλει µια ειρηνική πολιτική λύση, η οποία θα θεσμοθετηθεί µε βάση τις αρχές της δηµοκρατίας και του κράτους δικαίου, όπως αυτές γίνονται οικουμενικά αποδεκτές. Η ίδια η απόφαση του Συµβουλίου Ασφαλείας στοχεύει σε µια διπλωματική διαµεσολάβηση και σε µια πολιτική λύση", τονίζει.

    http://hellenic-militaryclub.blogspot.com/2011/03/blog-post_6391.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

    Η επέµβαση κατά του Καντάφι

    Σε κενό αέρος οι σύµµαχοι
    Μετά την πρώτη καταιγίδα βοµβαρδισµών τα σχέδια για την εξέλιξη της επιχείρησης χάθηκαν στο τρίγωνο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

    Σε διπλωµατικούς σκοπέλους προσέκρουσε ηεπιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» για την προστασία των λίβυων αµάχων από τον Μουαµάρ Καντάφι λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα µετά την έναρξή της. Βρετανοί και Ιταλοί ζητούν ναµεταβιβαστείη ηγεσία της επιχείρησης από τις ΗΠΑ – που βιάζονται να αναλάβουνυποστηρικτικό ρόλο – στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία ωστόσο µπλοκάρει τη συµµετοχή του ΝΑΤΟ, ενώ η Γαλλία, ηχώρα που ηγήθηκε της προσπάθειας για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, προειδοποιεί πως η επιχείρηση µπορεί να χάσει τη στήριξη του Αραβικού Συνδέσµου σε περίπτωση που βγει µπροστά η Βορειοατλαντική Συµµαχία. Ακόµα πιο απροσδόκητη ήταν η σύγκρουση που ξέσπασε ανάµεσα στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας εξαιτίας της χρήσης τηςλέξης «σταυροφορία» από τον σκληρό Βλαντίµιρ Πούτιν.

    Μιλώντας χθες από τη Χιλή, ο Μπαράκ Οµπάµαπεριορίστηκενα δηλώσει πως οι ΗΠΑ θα µεταβιβάσουν την ηγεσίατης στρατιωτικής επιχείρησης «σε άλλους», «εντός των ηµερών». Ο αµερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στους στόχους της επιχείρησης, παρεµβαίνοντας στη µεγάλη συζήτησηπου έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής, όταν έγινεγνωστό πωςχτυπήθηκε στην Τρίποληκτίριο του θωρακισµένου συγκροτήµατος όπου διαµένει ο Καντάφι: συµπεριλαµβάνεται ή όχι στη λίστατων στόχων ο λίβυος συνταγµατάρχης;

    Η διεθνής στρατιωτική προσπάθεια, ξεκαθάρισε ο Οµπάµα, αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και στην προστασία των λίβυων αµάχων· πέραν αυτής, πρόσθεσε, «η αµερικανική πολιτική είναι πως ο Καντάφι πρέπει να φύγει».Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνεινωρίτερα βρετανοί και γάλλοι αξιωµατούχοι. Υπό την κάλυψη της ανωνυµίας, πάντως, βρετανικές κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν πως η απόφαση 1973 του Συµβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δίνει στους συµµάχους δικαίωµα να χτυπήσουντον Καντάφι εφόσον εκπροσωπείαπειλή για τον άµαχο πληθυσµό.

    ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. Εκρήξειςκαι αντιαεροπορικά πυρά ακούγονταν εκ νέου χθες τη νύχτα στην Τρίπολη. Το καθεστώς αντεπιτίθετο µε προπαγάνδα και απειλές. Για πολλούς άµαχους νεκρούς από τις συµµαχικές επιθέσεις στο αεροδρόµιο της Σύρτης καιτα λιµάνιατης Λιβύης έκανε εκ νέου λόγο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οπλίζουµε τους ανθρώπους µας», απείλησε. «Θα έχετε απέναντί σας ένα έθνος έξι εκατοµµυρίων ενόπλων».

    Η πλευρά του ΚΑΝΤΑΦΙ µιλάει για νεκρούς αµάχους και απειλεί ότι θα οπλίσει έξι εκατοµµύρια ανθρώπους

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4623551&ml=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή