Σοβαρούς προβληματισμούς για το κύριο μέρος της συμφωνίας στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι "οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή και όχι για πανηγυρισμούς".
Ο κύριος Σαμαράς, έθεσε τρία κρίσιμα ερωτήματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει μόνη της το πρόβλημα.
Ο κύριος Σαμαράς, έθεσε τρία κρίσιμα ερωτήματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει μόνη της το πρόβλημα.
Έντονους προβληματισμούς και δυσοίωνες προβλέψεις για το κύριος μέρος της συμφωνίας, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τον τρόπο και τη διαδικασία που αυτή μπορεί να λειτουργήσει εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του τόνισε ότι είναι ώρα για περισυλλογή και όχι για πανηγυρισμούς και χαρακτήρισε θετική την απόφαση της ΕΚΤ για το καθεστώς ομολόγων καθώς "αποτρέπεται η πιστωτική ασφυξία στην ελληνική αγορά".
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως για να πάρει η Ελλάδα βοήθεια απαιτείται να έχει φτάσει στο έσχατο σημείο, χωρίς να προσδιορίζεται ποιό είναι αυτό.
"Να δανείζεται με 6% από τις αγορές; Να δανείζεται με 8% από τις αγορές; Να μη μπορεί να δανειστεί καθόλου; Δηλαδή, ζητούν από την Ελλάδα να φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας για να τη βοηθήσουν;", ρώτησε και επεσήμανε πως εμείς ζητήσαμε στήριξη για να μη φτάσουμε στα όρια αυτά.
Επίσης ανέφερε πως ακόμα και αν μπαίναμε στη διαδικασία βοήθειας κάτω από τέτοιους όρους, η συμφωνία επιβάλλει τη λήψη τελικής απόφασης από κάθε χώρα της ευρωζώνης με ομοφωνία, κάτι το οποίο στη πράξη μπορεί να σημαίνει και νέα μέτρα και "συνεπώς πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία".
Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ακόμη ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο της συμφωνίας "φωτογραφίζει επιπλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα και συνιστά υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών, μια που οδηγεί στον έλεγχο μιας ευρωπαϊκής οικονομίας από ένα κατ’εξοχήν μη ευρωπαϊκό οργανισμό".
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε επισημαίνοντας πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει το σκόπελο και να σταθεί μόνη στα πόδια της, γιατί αυτό είναι το πιο συμφέρον για την ίδια.
www.greeknews.biz
(με πληροφορίες από ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ)
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΚΑΡΦΙ":
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο κλίμα πολιτικής συναίνεσης (παρά τις επί μέρους διαφορές και διαφωνίες) αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αποκάλυψη του «Κ» για τη συμπαιγνία Καραμανλή - Μπαρόζο το καλοκαίρι του 2009.
Ο άλλοτε καταλληλότερος πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος επίτροπος συναντήθηκαν και συμφώνησαν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία.
Ο Μπαρόζο έδωσε κάποιες κατευθύνσεις, γνωρίζοντας όμως εκ των προτέρων πως δεν θα υλοποιηθούν, γιατί ο Καραμανλής τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να πηδήσει από το πλοίο πριν πέσει στην ξέρα.
Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα στήριζε την υποψηφιότητα του Μπαρόζο και η Κομισιόν με τη Eurostat θα έκαναν τα στραβά μάτια στα πλαστά στοιχεία που έστελνε η Αθήνα.
Κάπως έτσι η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού κι ο Καραμανλής αποσύρθηκε στη Ραφήνα.
Αλλά τον τελευταίο καιρό σκέπτεται να επιστρέψει, για να διασώσει την υστεροφημία του.
Σελ. 64
ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΑπάντησηΔιαγραφή‘Έλληνες, Γάλλοι, Γερμανοί ευχαριστημένοι!!!
Αυτή δεν ήταν Σύνοδος Κορυφής. Οι ελληνικές φοιτητικές εκλογές ήταν! Που τελειώνουν και όλοι διαφωνούν ως προς το ποιος βγήκε πρώτος και όλοι δηλώνουν κερδισμένοι!
Έτσι και η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα των Βρυξελλών και οι γερμανικές εφημερίδες αναφωνούν «Νίκη Μέρκελ» και ο γαλλικός τύπος γράφει «πέρασε η συμβιβαστική γραμμή Σαρκοζί».
Τώρα πως γίνεται να είναι ικανοποιημένοι και οι Έλληνες και οι Γερμανοί …θα σας γελάσουμε.
http://www.star.gr/index.php?ID=Parapolitika&Rec_ID=37197
ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσίπρας: «ΔΝΤ από την πίσω πόρτα»
«Όσοι κινδυνολόγησαν περί χρεοκοπίας της χώρας αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να βάλουν μια χοντρή θηλιά στον λαιμό κάθε Έλληνα εργαζόμενου, μισθωτού, άνεργου, συνταξιούχου», δήλωσε o Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την συμφωνία των Βρυξελλών.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, οι χειρισμοί της κυβέρνησης «μας φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, μαζί με αυτό, νέα, ακόμη πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα».
«Ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας από αυτή την κρίση είναι έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να αλλάξουμε πολιτική» είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε μέτρα για την ανάπτυξη και στήριξη της απασχόλησης.
http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=38253
ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο» λέει το ΚΚΕ
«Tα παχιά λόγια και η θριαμβολογία του πρωθυπουργού για την Σύνοδο της Ε.Ε., είναι το τυρί στη φάκα που έχουν στήσει για τον ελληνικό λαό», ανέφερε το ΚΚΕ σχολιάζοντας την συμφωνία ευρωστήριξης.
Όπως εκτιμά, η κυβέρνηση θα πάρει «νέα βάρβαρα μέτρα μέσα στο 2010, το 2011 και το 2012 εναντίον της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων».
Τέλος, ο Περισσός καλεί τον λαό να αντισταθεί και να κλείσει τα αυτιά στην θριαμβολογία, προσθέτοντας πως το σύνθημα είναι «ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία, ξεσηκωμός».
«Στον πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο», καταλήγει.
http://www.star.gr/index.php?ID=politics