Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Δεν καλοπερνάει στην Τουρκία ο Βαρθολομαίος, και τραγουδάει τον πόνο του, στα ποντιακά…


Χι, χι!
Τους έκανα όλους να τρέχουν με τις δηλώσεις μου!
Χι, χι!
Θα πάω τώρα, και, στον Βενέδικτο, στο ιδιαίτερο του στο Βατικανό, για να ζητήσω παρηγοριά στην αγκαλιά του πάλι




Δεν καλοπερνάει στην Τουρκία ο Βαρθολομαίος, και τραγουδάει τον πόνο του, στα ποντιακά…

Εφτά νομα σ' ένα δωμα

που να ξαπλω να κλείσεις μα
ο ένας πάει σινεμά
ο άλλος πέφτει και κοιμα
ύπνος με βάρδια δηλαδή
στην πόρτα σύρμα για κλειδί

Εφτά νομα δυστυχισμε
σ' ένα δωμα φυλακισμε
δικαίως αγανακτισμε
και με τα πάντα αηδιασμε
πώς τα 'χεις έτσι μοιρασμε
ντουνιά ψευτοπολιτισμε

Οι δυο δουλε απ' τους εφτά
από τα χρε τι να προφτα
σαν τα τσουβα σαν τα σκουπι
εφτά νομα χωρίς ελπι
σ' ένα δωμα μισό γιαπί
ποιος να φωνα και τι να πει


Φύσα, ρούφα, τράβα τόνε… Πάτα τόνε κι άναψ’ τόνε

http://xairete.blogspot.com/2009/06/fan-club.html

2 σχόλια:

  1. 22/12/2009

    […] Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS επέκρινε τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λέγοντας «στην Τουρκία μάς αντιμετωπίζουν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες» και τόνισε ότι το Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα εδάφη όπου ιδρύθηκε, «ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι».


    Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
    www.espressonews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tου Σταυρου Λυγερου

    Hμερομηνία δημοσίευσης: 22-12-09

    […] Η επιβίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει συναισθηματική σημασία για τον Ελληνισμό, αλλά πολιτική για την Ουάσιγκτον. Εάν πέσει το Φανάρι η πρωτοκαθεδρία στον ορθόδοξο κόσμο θα περάσει στη Μόσχα. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν οι Ρώσοι να αποκτήσουν ένα πρόσθετο όχημα για άσκηση επιρροής στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουν τον αφανισμό του.

    Πολλοί ταυτίζουν την επιβίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, μάλιστα, τη θεωρεί σοβαρό εθνικό θέμα. Δικαιολογημένα, εάν σκεφθούμε ότι η Αθήνα έχει τη Χάλκη στην κορυφή της ελληνοτουρκικής ατζέντας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δευτερεύον θέμα. Θεολογικές σχολές υπάρχουν άφθονες. Η επιβίωση του Πατριαρχείου δεν εξαρτάται από τη Χάλκη. Εξαρτάται από τη δυνατότητα στον οικουμενικό θρόνο να εκλέγεται ιεράρχης, που μέχρι τότε δεν θα είχε τουρκική ιθαγένεια.

    Η Αγκυρα δεν έχει να χάσει τίποτα από την επαναλειτουργία της Χάλκης. Παζαρεύει, όμως, σκληρά, για να αποσπάσει ανταλλάγματα στη Θράκη. Εδώ και χρόνια επιχειρεί να διασυνδέσει τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της αρπαγής ελληνικών περιουσιών με τη μουσουλμανική μειονότητα. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί και να εξισορροπήσει τις πιέσεις που δέχεται για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Οι Αμερικανοί έχουν ανάγκη το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά επειδή δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους Τούρκους, στέλνουν τον λογαριασμό στην Αθήνα! Το χειρότερο είναι ότι η Αθήνα δείχνει έτοιμη να τον πληρώσει. Κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα, επειδή έχει εδώ και χρόνια αναγάγει το ασήμαντο θέμα της Χάλκης σε μείζον. Ο λόγος είναι ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας κατασκευασμένης εθνικής «επιτυχίας».

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_22/12/2009_384413

    ΑπάντησηΔιαγραφή