Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

«Χωρίς λεφτά», η Εκκλησία, το… «γωνιακό μαγαζί»;

«Χωρίς λεφτά; Βεβαίως χωρίς λεφτά!» (από ραδιοφωνική διαφήμιση μαγαζιού, το 1952)


Τι θέση θα είχε το μήνυμα αυτό, σήμερα, στο άλλο μαγαζί (το «γωνιακό» κατά Σεραφείμ και Χριστόδουλο), στην Εκκλησία;


Κατά αρχήν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να βρεθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη. Θα επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο τις Μητροπόλεις Κοζάνης και Ελασσόνος και θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες το φθινόπωρο προκειμένου να προεδρεύσει σε συνέδριο για τον Μισισιπή το οποίο χρηματοδοτείται από αμερικανικές οργανώσεις. (Όλα πληρωμένα από άλλους δηλαδή)

Θα τον τσοντάρει άραγε και ο Ιερώνυμος, τουλάχιστον για τις εδώ επισκέψεις του, τον Βαρθολομαίο; Τι να σας πω!

Μη ξεχνάμε ότι η Εκκλησία του Ιερώνυμου παραπονιέται ότι έχει χασούρα εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης των εισπράξεων των παγκαριών με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα της Μονής Βατοπαιδίου.

Θα τον τσοντάρει τον Βαρθολομαίο ο Χρυσόστομος Κύπρου; Κομματάκι δύσκολο το βλέπω!

Διότι ο Κύπριος μεγαλοπαπάς, έχει σκοπό να ξανοιχτεί (χωρίς δικά του λεφτά βέβαια, αλλά των πιστών), αφού εξήγγειλε πριν από μία εβδομάδα την ανέγερση νέου καθεδρικού ναού στην κυπριακή πρωτεύουσα, ο οποίος θα κοστίσει 9 εκατ. ευρώ και προβλέπεται μεγαλειώδης.

Άρα, ο υφυπουργός κ. Θ. Κασσίμης, θα ασημώσει τα ταξίδια του Βαρθολομαίου; Δεν ξέρω!Διότι και εμείς σφιγγόμαστε τον καιρό αυτό. Έτσι, φέτος, σε μια προσπάθεια περιστολής των δαπανών, ο κ. υφυπουργός θα μεταφέρει για πρώτη φορά το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα με ένα μικρό κυβερνητικό αεροπλάνο αντί του πανάκριβου Αirbus που ενοικίαζε κάθε χρόνο από την Ολυμπιακή Αεροπορία για τον σκοπό αυτόν. Τα άτομα δε που θα επιβαίνουν δεν θα ξεπερνούν τα 30, ενώ μόλις πέρυσι αλλά και για περισσότερα από 15 χρόνια στο μεγάλο αυτό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ναύλωνε το υπουργείο Εξωτερικών, επέβαιναν περισσότεροι από 150 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέλη της Βουλής, κληρικοί και στελέχη της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα.

Συμπέρασμα:

Έχει να λαμβάνει ο Βαρθολομαίος από το Βατικανό; Δεν αποκλείεται!

Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά, με τα «κόψε από δω, κόψε από εκεί», σαν ελληνικό κράτος, να εξοικονομήσουμε κι εμείς, όλα τα χρήματα, για τα ταξίδια του κ. κ. Βαρθολομαίου, ώστε να του μένουν πάντα καθαρά στη τσέπη όσα ξετινάζει από τα παγκάρια των μητροπόλεων που θα επισκεφτεί, όπως έγινε και στην Πάτρα (και όχι μόνο) που επισκέφτηκε πρόσφατα στην περιοδεία του στην Ελλάδα!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου