Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

1. Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα του περίφημου Ναού του Σολομώντα. 2. Και τα λεγόμενα «άγια των αγίων», ήταν ένα χώρος στο βάθος του ναού, ένα πατάρι –μπουντρούμι θεοσκότεινο, χωρίς κανένα παράθυρο… 3. Στο οποίο –όπως μας διδάσκει η παπαδική Κακοδοξία μας, εκεί έκλεισαν την τρίχρονη Μαριάμ οι γονείς της –δουλικό στους γέρους ιερείς, για δώδεκα ολόκληρα χρόνια. 4. Μέχρι την ημέρα που η μικρή –σχεδόν τυφλή πλέον, άρχισε να έχει περίοδο, ή όταν διακόπηκε ξαφνικά η περίοδος της… Οπότε, αλλόφρονες τότε και οι ιερείς (Ζαχαρίας και Σία), μέσα στον πανικό τους, την πάσαραν άρον- άρον, στον πρώτο τυχόντα… 5. Σε έναν συνταξιούχο μαραγκό της γειτονιάς -μισότυφλος και αυτός, στον ογδοντάχρονο Ιωσήφ!

Ο Ναός του Σολομώντα ή Ναός της Ιερουσαλήμ βρισκόταν στο σημερινό Har HaBayit (όρος του Ναού), στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Ο «πρώτος Ναός» χτίστηκε από τον Σολομώντα τον 10ο αιώνα π.Χ (955 π.Χ.) και αποτέλεσε το κέντρο λατρείας του αρχαίου Ιουδαϊσμού. Ο Σολομών θα ήταν αυτός, που σύμφωνα με εντολή του Θεού, θα ανοικοδομούσε τον πρώτο ναό. Ο πρώτος Ναός του Σολομώντα καταστράφηκε από τους Βαβυλώνιους το 587 π.Χ.
Ο «δεύτερος Ναός» ανοικοδομήθηκε το 516 ή 537 π.Χ. από τον κυβερνήτη Ζοροβάβελ, μετά από διάταγμα που εξέδωσε ο Κύρος ο Μέγας.
Ο Ναός ανοικοδομήθηκε το 20 π.Χ. από τον Ηρώδη, ενώ και αυτός καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Ρωμαίους το 70.

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 

Αυτοί ήταν οι λεγόμενοι «εσχατόγηροι» γονείς της Παναγίτσας; Σαν νέοι –κοτσονάτοι, μου φαίνονται. Άρα οι άνθρωποι, την γέννησαν κανονικά, φυσιολογικά, αφού βέβαια θα προηγήθηκε το ανάλογο ηδονικό σεξ… Και όχι με θαύμα, και μη ηδονική επαφή, όπως μας λένε οι παραμυθατζήδες της Εκκλησίας... Και μετά, τριών ετών, την πέταξαν να είναι ως τρόφιμος –έγκλειστη, υπό προστασία των παπάδων στο ναό, για 12 χρόνια… Μέχρι δηλαδή που η ανήλικη έμεινε έγκυος, και οι παπάδες του ναού την πάσαραν στον Ιωσήφ! Αυτή είναι λοιπόν η εορτή των «Εισοδίων», αυτή που μας οδηγεί μέχρι τον Ευαγγελισμό… Δηλαδή, μέχρι τον «κρίνο της γονιμοποίησης», και το «περιστέρι», όπως τα βλέπουμε να περιγράφονται αγιογραφικά στην παπική εικόνα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου