Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Εκκλησιαστικός σαδομαζοχισμός: Ζώνη για μαστίγωμα, ή τίμια βίτσα; (Να λοιπόν γιατί όλοι και όλες –ως αδελφές ψυχές, προστρέχουν με περισσότερη θέρμη στην Μεγάλη Παναγία… Αυτήν με το μεγάλο το μακρύ το ματζαφλάρι για σκήπτρο, και… βοήθεια τους! Να γιατί πιο ψυχρά θα αποταθούν στον μικρό Χριστό… Ο οποίος, μόνο περιορισμένα μπορεί να τους ικανοποιήσει με εκείνο το μικρό το δαχτυλάκι της ευλογίας του!)

Anita Elisabeth Johansson
6 ώρες πριν

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=267294710429679&set=pcb.267295873762896&type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ένα κορίτσι, αλλιώτικο από τα αλλά…
Και μια ζώνη μακρύτερη…

Διαβάζω:
Στις 31 Αυγούστου εορτάζουμε την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
Σχολιάζω:
Εκτός από τη ζώνη (του φορέματος της υποθέτω), τι άλλα εξωτερικά ρούχα, η αξεσουάρ ένδυσης, ή εσώρουχα της Παναγίας έχουμε και κατέχουμε στη λατρεία της Εκκλησίας μας;

Σχετικά:
Α) Το Άγιο Γάλα της Παρθένου
https://leipsanothiki.blogspot.gr/2013/02/54.html

Β) ΜΑΡΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ
1. ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (και ιερές τρίχες από όλο το σώμα της)
2. ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ
3. ΤΟ ΜΑΦΟΡΙΟΝ
4. ΜΑΝΔΥΑΣ
5. Η ΤΙΜΙΑ ΕΣΘΗΣ
6. Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ
7. ΦΟΡΕΜΑΤΑ
α. τεμάχιο από φόρεμα της Παναγίας βυζαντινής προέλευσης στη σταυροθήκη του Stavelot
β. το φόρεμα που φορούσε η Παναγία κατά τη γέννηση του Ιησού και που βρίσκεται στη λεγόμενη «λειψανοθήκη της Παναγίας», στον Καθεδρικό Ναό του Άαχεν Γερμανίας.   
8. ΧΩΜΑ / ΛΙΘΟΙ ΑΠΟ ΒΗΘΛΕΕΜ, ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

9. Η ΘΡΗΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, «ΛΕΙΨΑΝΟ» ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ 
10. Ο ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΩΣ ΘΕΟΜΗΤΕΡΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ    
11. ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΜΝΗΣΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΡΙΑ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΙΩΣΗΦ
12. Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΙΩΣΗΦ, ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ
https://leipsanothiki.blogspot.gr/p/blog-page_4145.html

Σχετικό:
«Γάλα»,  «μετωπιαίο ύφασμα της Παναγίας», «τρίχες του νεογέννητου» κ.α.
Διαβάζω:
Βυζαντινές πηγές αναφέρουν, ότι στο ναό του Φάρου υπήρχαν οστά των Αγίων Αθώων Παίδων μαζί με κάποια τρίχα του νεογέννητου Ιησού και τα σπάργανά Του. Πηγές της περιόδου της λατινικής κυριαρχίας (1204-1261), μνημονεύουν ότι στο ναό του Μεγάλου Παλατιού φυλάσσονταν επίσης κάποιες σταγόνες από το γάλα της Παναγιάς.
Tα σημαντικότερα λείψανα της Γεννήσεως υπήρχαν στη Μεγάλη Εκκλησιά, πριν από την καταστροφή της στη διάρκεια της άλωσης από τους Σταυροφόρους. Μια λατινική Έκφραση της Κωνσταντινούπολης του 11ου αιώνα αρχίζει τον κατάλογο των αξιοθέατων με τα σπάργανα του Χριστού-βρέφους και «το χρυσάφι το οποίο έφεραν οι Μάγοι». 

Το πιο σημαντικό από τα λείψανα που βρίσκονταν στην Αγιά- Σοφιά και συνδεόταν με τη Γέννηση, ήταν τα Άγια Σπάργανα που σύμφωνα με ένα λατινικό κείμενο του 12ου αιώνα, αποτελούνταν από διάφορα υφάσματα, δηλ. λινά κομμάτια, κάποια γεννοφάσκια, ένα μαντίλι, μια πετσέτα (την οποία πιθανόν χρησιμοποίησε η Σαλώμη για να σκουπίσει το Θείο Βρέφος μετά το λουτρό). Αυτά τα κειμήλια οπωσδήποτε συνέβαλλαν  στο συμβολικό ρόλο που η Αγία Σοφία πάντα έπαιζε στην αντίληψη  των Βυζαντινών. […]
Η προσφορά εκείνης της εποχής (μετά την άλωση) πώλησης λείψανων σχετικών με τη γέννηση του Χριστού, συμπεριλάμβανε και το «ύφασμα, το οποίο η Παναγία φορούσε στο κεφάλι, όταν γέννησε τον Κύριο υμών Ιησού Χριστό». Ίσως να μπορούμε στην περίπτωση αυτή να υποθέσουμε ότι αυτό ήταν «το μετωπιαίο ύφασμα», το οποίο ο Αντώνιος του Νοβγκορόντ είδε το 1200 στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσι της Παναγίας του Φάρου.
http://vizantinaistorika.blogspot.gr/2013/12/blog-post_22.html
Σχετικό:
Ο  «χιτώνας της Παναγίας»
Διαβάζω:

Ο Χιτώνας Της Παναγίας.
ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΖΟΥΓΚΔΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. 
http://tostavroydaki.blogspot.com/2016/10/blog-post_0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου