XAIRETE
Η άποψή μας (και ό,τι μας κάνει εντύπωση), να λέγεται και να καταγράφεται
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016
Να σας τα πούμε; Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -τίτλοι θέματος με ενεργό λινκ, είναι…)
Μια μαλακισμένη – «ορθόδοξη» τάχα, εκκλησία… Χρειάζεται απαραίτητα την μαλακισμένη την εικονολατρία της, για να επιβιώσει… Και σαν επιστέγασμα της, ένα πανταχού παρών, και επίσης μαλακισμένο, κωλο-περίστερο! (εδώ, η αγιογράφηση, της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου - Άγιον Όρος, Μεγίστη Λαύρα. Θέμα: «εικονομαχία».)
Σε σπίτι λοιπόν γεννήθηκε ο Χριστός μας… Και όχι σε σπηλιά… Δηλαδή, όχι όπως –κακώς -κάκιστα… 1. Γράφουν, κάποια κιτάπια… 2. Αγιογραφούν, κάποιοι «βυζαντινοί», επαγγελματίες του είδους –με παπαδική παραγγελία, βέβαια… 3. Υμνεί, η «ορθόδοξη» εκκλησία… 4. Τραγουδούν, τα μικρά παιδιά, στα κάλαντα…
Το facebook, μου θυμίζει μια πολύ παλιά ανάρτηση μου, «σαν σήμερα» (Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011): Χαίρε Σταυρούλα… Καλή χρονιά, καλή μου φίλη! :D
Στο σχόλιο μου αυτό, δεν απάντησε ο ναός, αλλά ένας άγνωστος μου. Φανερά ενοχλημένος, -σκύλος προφανώς του ναού, με ειδική εντολή –πρόσταγμα, του παπα-αφεντικού του… Όπως δηλαδή γίνεται πάντα σε αμέτρητες τέτοιες προπτώσεις.
Επειδή είναι συνηθισμένο, σημαίνει είναι και σωστό, ότι αντιπροσωπεύει κάτι το αληθινό; Πότε άρχισε αυτή η συνήθεια, από ποιους, και ποιο είναι το νόημα αυτής της τόσο περίεργης χειρονομίας;
Υπήρχαν τόσες χιλιάδες νήπια στη Βηθλεέμ;
1. Εκτός από τον Ταξιάρχη (αρχάγγελο Μιχαήλ) στη Λέσβο, στο Μανταμάδο (ανάγλυφο πρόσωπο)… 2. Εκτός και από το επίσης διάσημο ομοίωμα του, το ασημένιο το ολόσωμο, τον Ταξιάρχη στον Πανορμίτη -στη Σύμη, απέναντι από την Ρόδο… 3. Υπάρχει και ο Ταξιάρχης Νενήτων Χίου (φωτο), ένα επίσης τερατώδες κατασκεύασμα!
Πού το βρήκε το λιβανιστήρι;
Όλα αυτά, που εικονογραφούνται, εορτάζονται και υμνογραφούνται... Που τιμούνται, προσκυνούνται, λατρεύονται κλπ... Δεν έχουν σχέση με καμία αγία γραφή, με καμία ιερή παράδοση.
Έχουμε επιτέλους τις απαντήσεις σε θέματα που είχαμε θέσει πρόσφατα, σχετικά με την ώρα που γεννήθηκε ο Χριστός, τι καιρό έκανε τότε, αν ήταν σε σπηλιά –φάτνη ή σε σπίτι, και πόσοι ακριβώς ήταν οι μάγοι…
Μια χούντα - «Ελλάς, ελλήνων βλασφήμων»: 1. Το «Κωνσταντίνου και Ελένης», και 2. Το «καφέ της Χαράς». (Δυο σειρές, της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, που κρατά -με τις συνεχείς επαναλήψεις, περισσότερο από δυο επταετίες, η κάθε μια!)
Τεστ κοπώσεως: Ποιοι νομίζετε ότι έχουν την περισσότερη αλήθεια στη θρησκεία τους; Εμείς οι λεγόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί, ή οι μουσουλμάνοι φίλοι μας;
Δόξα τω θεώ! Δεν ήταν κάποιος βαρύς κακός, και κρύος –παγωμένος χειμώνας, με όλα γύρω χιονισμένα… Ήταν μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά (μπορεί και πουρνό –πουρνό, πρωινό… με την πούλια και τον αυγερινό). Ο ουρανός, ήταν καθαρός, χωρίς σύννεφα, ξάστερος… Εκεί δίπλα, υπήρχε και μια τέντα βοσκών, που βοήθησαν την Παναγία μας να που ήταν έκθετη, εκεί στο ύπαιθρο… Μια φάτνη –σαμάρι ίσως για κούνια, μια κουβέρτα, σπάργανα και λίγο γάλα για το μωρό… Ίσως και κάποια βοσκοπούλα να βοήθησε σαν μαμή στη γέννα! Ρομαντικό και ειδυλλιακό το τοπίο! Δόξα τω θεώ!
Καλημέρα! Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας (χριστουγεννιάτικες βέβαια, οι πιο πολλές), στο μπλογκ το «χαίρετε», είναι… (όλοι τίτλοι σε ενεργό λίνκ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου