ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δηλώσεις για την απόφαση του ΣτΕ:
1. Πολάκης: Μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού;
2. Γεροβασίλη: Το ΣτΕ, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ ... και τα επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
3. Olympia.gr: Θα συνεχίσει να πληρώνει η πλειοψηφία των 11 εκ. Ελλήνων προκειμένου να μην πληρώνουν πέντε νταβατζήδες και οι υποτακτικοί τους. Η Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς κατοχής. Αυτή η απόφαση θα στοιχειώνει για πάντα τις συνειδήσεις αυτών που αποτελούσαν τον τελευταίο πυλώνα της δημοκρατίας.
Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανομία με… απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου. Και δυστυχώς οι εξελίξεις θα είναι ολέθριες για το έθνος, εκτός αν ο λαός ξυπνήσει και αποδομήσει μόνος του τους δυνάστες
Την απόφαση αυτή θα ακολουθήσει αλυσιδωτή αντίδραση με τρομερές συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
4. Κουμαράκης Στέλιος: Ερωτώ πως είναι δυνατον πλέον να είναι Παράνομος όποιος δεν Κατέχει Άδεια Μικροπωλητή η Πρατήριο Ψωμιού η Πρατήριο Καύσιμων η το Μαύρο στην ΕΡΤ; η Να είναι Συνταγματικό το Κούρεμα Μισθών και Συντάξεων… Όταν ούτε Λίγο ούτε Πολύ Δικαιώνονται οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί; Που 27 Χρόνια είναι άνευ Αδείας και Επιδοτήθηκαν και Δανειοδοτήθηκαν και Χρωστάνε 4 Δις;
5. ελενη ιωαννιδου: αυτοί δεν αποφάσισαν πως είναι συνταγματικό να ξεπουλάς αεροδρόμια, δημόσια περιουσία, συνταγματικά τα μνημόνιο κλπ? όπως τους βολεύει... ουαί..
6. Κουμαράκης Στέλιος: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ!! ΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ!!
ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΡΑ!! ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 40 ΜΥΡΙΑ !!!
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ!!
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΦΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΡΑ!!
Επιπλέον, το κόστος κάθε πανελλαδικής συχνότητας, ανεξαρτήτως αριθμού, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 45 εκατομμύρια €. Αυτή είναι η ορθή ανάγνωση της απόφασης. Κάθε ημέρα που θα εκπέμπουν ιδιώτες σε δημόσιες συχνότητες χωρίς να υπάρχει εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, καταστρατηγεί την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας και το γράμμα του Συντάγματος.
7. Παναγιωτης-Ντινα Γανιτης-Ρουμελιωτου: ας γίνει κι έτσι .... ΜΑΥΡΟ σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
8. Agis Veroutis: Αμφισβητούν το ΣτΕ μόνο φασίστες, με δικαιολογία ότι ΘΑ έδιναν τα κλοπιμαία από τα κανάλια σε παιδικούς σταθμούς και προσλήψεις ημετέρων.
9. Δημήτρης Σμιξιώτης: Δηλαδή οι 11 ανώτατοι δικαστές που ψήφισαν υπερ της συνταγματικότητας του νόμου είναι φασίστες ;
10. Δημήτρης Σμιξιώτης: Σύμφωνα με το ΣτΕ μόνο το ΕΣΡ μπορεί να δίνει άδειες. Τα κανάλια, όμως, δεν έχουν άδειες από το ΕΣΡ. Άρα τα κανάλια είναι παράνομα και ως παράνομα πρέπει να κλείσουν και να επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα για την παράνομη εκπομπή τόσων ετών. Ούτε κανάλια, όμως, είδαμε να κλείνουν τόσα χρόνια, ούτε πρόστιμα να επιβάλλονται.
11. Δημήτρης Σμιξιώτης: Ο ΣΚΑΪ ήξερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 3 ώρες πριν την ολοκλήρωσή της !!! Όχι, η δικαιοσύνη δεν σχετίζεται με τα διαπλεκόμενα...
ΔΙΑΒΑΖΩ:
(vid) Η Ιωάννα Μάνδρου και το ΣΚΑΙ περιέγραφαν επακριβώς την απόφαση τρεις ώρες (20.58′) πριν την ανακοίνωσή της
http://thefaq.gr/vid-i-ioanna-mandrou-ke-to-ske-periegrafan-epakrivos-tin-apofasi-tris-ores-prin-tin-psifoforia/
12. Μιχάλης Βασιλάκης (γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου):
Το Συμβούλιο της επικρατείας με ψήφους 14-11 προχώρησε σε μια απροκάλυπτα προκλητική, πολιτική απόφαση με απολύτως έωλο νομικό υπόβαθρο όπως φανερώνει και η ίδια η ισχνή και οριακή της πλειοψηφία.
Στο όνομα ενός αμαρτωλού θεσμικού φαντάσματος Ε.Σ.Ρ. που δημιούργησε και συντηρεί το σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της υποτέλειας επιχειρείται εκβιαστικά η δημιουργία ενός κενού εξουσίας με την απαγόρευση νομοθετικής πρωτοβουλίας και νομοθετικής αρμοδιότητας των θεσμικών και εκλεγμένων πολιτικών οργάνων (κυβέρνηση- βουλή). Δηλαδή: «Δεν υπάρχει Ε.Σ.Ρ., δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε η κυβέρνηση ούτε το κοινοβούλιο για να μη ξεφύγει η διαχείριση της εξουσίας από τους σκοτεινούς διαδρόμους του τρίγωνου της διαπλοκής».
Όμως το Ε.Σ.Ρ. δεν είναι ανεξάρτητη εξουσία. Είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή κατ’ εξουσιοδότηση και εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης του και πολύ περισσότερο αν υπονομεύεται αυτή, τότε οι αρμοδιότητες του επιστρέφονται στο σώμα που την εξουσιοδοτεί δηλαδή το εθνικό κοινοβούλιο. Κενό εξουσίας δεν μπορεί να υπάρχει.
Δεν είναι λοιπόν ο νόμος αντισυνταγματικός. Συνταγματική ανωμαλία δημιουργείται δυστυχώς και εξ’ αντικειμένου με την απόφαση της πλειοψηφίας του Σ.Τ.Ε.
Ο στόχος του χρεωκοπημένου παλαιού πολιτικού συστήματος ήταν και φανερός και διακηρυγμένος πολύ πριν. Σε αυτόν έριξε και ρίχνει όλες τις δυνάμεις και εφεδρείες του. Αυτή τη στόχευση εμφανίζει σήμερα αυτό το σύστημα να σφραγίζει και με την απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας του Σ.Τ.Ε.
Η σύγκρουση είναι μετωπική και καθολική και θα ξεδιπλώνεται καθημερινά.
Κανείς δεν μπορεί ούτε να είναι, ούτε να παριστάνει τον ουδέτερο.
13. Δημήτρης Σμιξιώτης: Δηλαδή τώρα που το Mega θα συνεχίσει να εκπέμπει θα πληρώσει τα δάνειά του και τους εργαζόμενούς του ;
14. Dimitris Georgiakakis: Η απόφαση του ΣτΕ ήταν προβληματικη γιατί δημιουργει περισσότερα προβλήματα από οσα λύνει. Μα βάση την απόφαση ο Υπουργος δεν μπορεί να αδειοδοτεί. Μπορεί να δίνει προσωρινές ναι ή οχι; Αν ναι ποιοί μπορούν να πάρουν προσωρινη αδεια, οι 8 παλιοί ή 10 μαζί με τους νεους, όποιος πληρεί τις προδιαγραφές αρα οποιος θέλει; Αν δεν μπορεί ο υπουργος να δώσει προσωρινές, καθώς δεν έχει κανείς αδεια τι θα γίνει; Θα συνεχίσει η εκμπομπή πειρατικών σταθμών που έχει κριθεί αντισυνταγματικό ή θα κλείσουν ολα τα κανάλια καθως είναι πειρατικά;
15. Aggelikh Tsolomitou: Η κλείνουν μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού απο το ΕΣΡ?
από τους θεσμούς της την παρακαταθήκη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
16. Alex Kessopoulos
Δύο θέματα. Ένα για τις διατάξεις του Συντάγματος και ένα για την απόφαση του ΣτΕ.
α) Το άρθρο 101Α, που ορίζει ότι η συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μπήκε στο Σύνταγμα με την αναθεώρηση του 2001. Πατέρας της εν λόγω διάταξης είναι ο πολύς Βαγγελής Βενιζέλος. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια όχι απλά ατυχή, αλλά εξωφρενική ρύθμιση. Προϋποθέτει μια τεράστια πλειοψηφία, χωρίς, όμως, να προβλέπει τι πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που αυτή δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί. Στην περίπτωση πχ της εκλογής του ΠτΔ (και εκεί απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία) ορίζει το Σύνταγμα τη διαδικασία της δεύτερης προσπάθειας της Βουλής, της τρίτης προσπάθειας, μετά επιτάσσει τη διάλυση του σώματος και τέλος προβλέπει ότι αρκεί η απλή πλειοψηφία των 151. Αντιθέτως, για τη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών, που ο ρόλος τους είναι κομβικός για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, ο διακεκριμένος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου δε μπήκε στον κόπο να προβλέψει τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απόλυτη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Η συνέπεια; Αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης δε θέλει να συναινέσει στη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής, επειδή πχ διαπλέκεται με το οικονομικό κατεστημένο (εντελώς υποθετικό το παράδειγμα), μπορεί βάσει του Συντάγματος να μπλοκάρει ες αεί την όλη διαδικασία. Κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι μακράν χειρότερη του άρθρου 86 (ποινική ευθύνη υπουργών), για το οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι πρέπει να τροποποιηθεί στην πρώτη αναθεώρηση. Και μου προξενεί, επίσης, εντύπωση το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες, που βρίσκεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, δεν έχει ασκηθεί κανενός είδος κριτική σε αυτόν τον απερίγραπτο αναθεωρητικό νομοθέτη, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Βενιζέλος.
β) Δεδομένων των ανωτέρω, θεωρώ ότι το μείζον στην όλη ιστορία είναι να εκπληρωθεί ο σκοπός του άρθρου 15 του Συντάγματος. Τι λέει το άρθρο 15; Ότι ο άμεσος έλεγχος του Κράτους στη ραδιοτηλεόραση λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας. Χωρίς διαδικασία αδειοδότησης, δηλαδή, το Κράτος δεν ελέγχει τη ραδιοτηλεόραση. Και αυτό αντίκειται στο σκοπό του Συντάγματος. Το κατ' αρχήν ζήτημα, λοιπόν, είναι να ασκήσει το Κράτος την ελεγκτική του αρμοδιότητα. Πώς διάολο να την ασκήσει, όμως, εφόσον ο κύριος Βενιζέλος έχει δώσει τη δυνατότητα στο 20% της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να μπλοκάρει για όσο θέλει την όλη διαδικασία; Εκεί έπρεπε να έρθει το ΣτΕ και να κρίνει ότι, εν προκειμένω, η παράκαμψη του ΕΣΡ ήταν επιβεβλημένη, από τη στιγμή που η αντιπολίτευση είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, όποια κι αν είναι η προτεινόμενη σύνθεση του ΕΣΡ. Ή τουλάχιστον όφειλε το Δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία (όπως φημολογείτο χθες) στα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν έκανε, όμως, τίποτε από αυτά το ΣτΕ. Ακύρωσε την όλη διαδικασία, χωρίς ταυτόχρονα να δεσμεύσει την αντιπολίτευση να σταματήσει άμεσα την ευθέως αντιθεσμική της συμπεριφορά.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά, ακούω τα περί διαφύλαξης της νομιμότητας από διαφόρους και τραβάω τα μαλλιά μου.
17. Dimitris Kiritsis:
Ε.Σ.Ρ. άμα το χτυπήσεις στο google σου κάνει αυτόματη μετάφραση και βγαζει: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
(τόσο ανεξαρτητη) τα "καλύτερα" έρχονται...
18. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικός (14 – 11) ο νόμος Ν. Παπά, για τις τηλεοπτικές άδειες… (Συνταγματικό, με 20-0, το ξέκωλο…)
19. Κουμαράκης Στέλιος
Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.
Αυτό που δεν αντελήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι νόμοι αυτοί είναι φτιαγμένοι εδώ και χρόνια σαν κοστούμια για να χωρούν συγκεκριμένοι και να περισσεύουν οι πολλοί.
Τι μας είπε το ΣτΕ;
Μας είπε ότι έπρεπε να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αυτό να είχε αποφασίσει.
Ποιος αρνήθηκε τη συγκρότηση του ΕΣΡ;
Η Νέα Δημοκρατία.
Γιατί;
Για να έχει νομικό πάτημα το ΣτΕ, μεταγενέστερα.
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Το χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας.
Οι νόμοι είναι υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων. Επιστρέφει τα 250 εκ. ευρώ στους ιδιοκτήτες και αφήνει ανοιχτές τις συχνότητες. Δηλαδή κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο, επιβάλλει τη συνέχιση της παρανομίας των προηγούμενων 27 ετών, που έχει κριθεί και αυτή ως αντισυνταγματική.
Στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα.
Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει; Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο;
Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν.
Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο. Ανομία που έγινε δεκτή και παραδεκτή και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Διότι προσήλθαν στον διαγωνισμό.
Αν είσαι νόμιμος γιατί να προσέλθεις σε διαγωνισμό για να αποκτήσεις νομιμότητα αφού την έχεις;
Οι δικαστές επέβαλαν «αναδρομική νομιμότητα».
Το ΣτΕ έχει ήδη χάσει την εκτίμηση του στην κοινωνία, από τη στιγμή που ψήφισε τα Μνημόνια είναι ως συνταγματικά. Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι οι Έλληνες δικαστές νομιμοποίησαν καθεστώς αποικιοκρατίας και συνθήκες κατοχής στη χώρα. Η απόφαση για τις άδειες είναι παρανυχίδα.
Χιλιάδες παιδιά σέρνονται και μπρουντρομιάζονται καθημερινά για ένα γραμμάριο χασίς και απολαμβάνουν της σκληρότητας των νόμων. Εκεί βρίσκουν πολλοί δικαστές την ευκαιρία να κάνουν τους μάγκες.
Ο κόσμος ξέρει πως όλα αυτά τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς και στις παραλίες έχουν σφραγίδες ανώτατων δικαστικών και νομικών συμβουλίων.
Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντου, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης;
Έπρεπε λοιπόν, να έχει αποφασίσει το ΕΣΡ.
Δεν αναρωτήθηκαν οι 25 δικαστές γιατί δεν έχει αποφασίσει το ΕΣΡ 27 χρόνια τώρα;
Τους φαίνεται φυσιολογικό ότι μία ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση 27 χρόνια;
Δεν καταλαβαίνει ότι βρωμάει το βασίλειο;
Ποια ανεξάρτητη αρχή;
Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο;
Μια χαρά εξαρτημένη αρχή είναι η ανεξάρτητη.
Ε.Σ.Ρ. = Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
20. Πιτσιρίκος: Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη της να είναι ανεξάρτητη
21. Ο μιχαλης Ανδρομεδα κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Πιτσιρίκος.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τώρα εκδηλώνεται έκπληξη από την κυβέρνηση επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε βρει απόλυτα συνταγματικά τα Μνημόνια, το PSI και το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Θα το γράψω για μια ακόμα φορά, όσο πιο απλά γίνεται:
Είναι ποτέ δυνατόν μια χώρα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη αυτής της χώρας να είναι ανεξάρτητη;
Υπάρχει κάποιος που το πιστεύει αυτό;
Δηλαδή, όλη η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες είναι δεμένοι από παντού αλλά οι δικαστές και η Δικαιοσύνη είναι μια όαση ανεξαρτησίας;
Μα αν η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει ούτε στην χρεοκοπία του 2010, ούτε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Έγραψα άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά πως χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι.
Έγραψα αμέτρητες φορές πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα.
Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει πατσαβούρα, το Σύνταγμα της χώρας έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο και οι δικαστές -που δεν σταμάτησαν να δικάζουν και επί χούντας- θα κρίνουν αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός.
Αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 8 • 9 ώρες
23. Νεστορας Γκεγκας: ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ?? ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ......
24. Poppy Paraskevopoulou Θα είμαι πολύ κακιά και ασεβής αν ρωτήσω γιατί φοράνε σαλιαρίστρες σαν μωρά???? :P
25. Panagiotis Michalopoulos Πού να δεις Πόπη, και τι (πραγματικά γελοίο) ντύσιμο έχουν -στη στοά, αν είναι και αρχιμασόνοι.
26.
Όταν το ΣτΕ έβγαζε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ
Συντάκτης:
Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn.gr)
Ήταν 25 Μαΐου 2014 όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαζε με απόφαση 15 εναντίον 10, νόμιμο και συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ, το «μαύρο» των Σαμαρά και Βενιζέλου. Και ψήφιζε πως δεν είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ήταν 25 Μαΐου 2014 όταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι οι απολύσεις των 2.915 εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, οπότε οι άνθρωποι καλώς και απολύθηκαν.
Αποφάσισαν τότε οι δικαστές «ότι από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, οι σταθμοί δημόσιας τηλεόρασης περιελήφθησαν στον σχεδιασμό κατάργησης, συγχώνευσης ή εξυγίανσης "μη απαραίτητων δημοσίων φορέων"».
Και όχι μόνο αυτό, αλλά θεώρησαν, αποφάσισαν δηλαδή, οι κύριοι δικαστές, πως «δεν
προκύπτει ότι επιβάλλεται η λειτουργία δημόσιου φορέα ραδιοτηλεοράσης».
Σεβασμό παρακαλώ στο δικαστήριο και τις αποφάσεις του.
27. ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σκληρή στάση απέναντι σε μια δικαστική απόφαση και μάλιστα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο το ΣτΕ, που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποφάσισε να τηρήσει η κυβέρνηση και φέρνει νέα ρύθμιση έστω και προσωρινή για την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν χωρίς άδεια.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη , προφανώς με την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των Συμβούλων της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικό ένα νόμο που στην κυριολεξία ξεβρόμιζε το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ είχαν κρίνει συνταγματικούς τους νόμους των μνημονιακών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γα το κλείσιμο της ΕΡΤ, την επιβολή του PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Παράλληλα βέβαια η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας απέναντι στην διαπλοκή και την ανομία θα συνεχιστεί και προανήγγειλε ότι έρχεται νέος νόμος, μέχρι την συγκρότηση του ΕΣΡ που θα στέλνει τους καναλάρχες στο ταμείο αν θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ όποιος θέλει να εκπέμπει θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας. Για να την πάρει θα πρέπει να πληρώσει και βέβαια να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση΄αριθμό εργαζομένων, υποδομές , πρόγραμμα κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις λειτουργίας αφορούν σε παλιούς και νέους καναλάρχες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4339 , γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν Mega, Ε και το κανάλι Καρατζαφέρη, με ετήσιο κόστος λειτουργίας αρκετά εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειρισμός του θέματος θα παραμείνει στα χέρια του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από τούδε και στο εξής για το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη
«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση».
Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.
Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:
στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.
Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.
Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
http://www.tribune.gr/politics/news/article/295229/anendotos-apo-tin-kivernisi-peraste-apo-tamio-thelete-na-ekpempete.html
28. ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νέο γύρο αντιπαραθέσεων πυροδοτεί η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Με τη νέα ρύθμιση θα ορίζονται οι προϋποθέσεις για την παροχή προσωρινής -ετήσιας- άδειας στα εν λειτουργία κανάλια με βάση το νόμο Παππά, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.
http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/337840/ellada-me-vasi-to-nomo-pappa-kai-i-nea-nomothetiki-rythmisi-gia-adeies
Δηλώσεις για την απόφαση του ΣτΕ:
1. Πολάκης: Μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού;
2. Γεροβασίλη: Το ΣτΕ, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ ... και τα επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
3. Olympia.gr: Θα συνεχίσει να πληρώνει η πλειοψηφία των 11 εκ. Ελλήνων προκειμένου να μην πληρώνουν πέντε νταβατζήδες και οι υποτακτικοί τους. Η Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς κατοχής. Αυτή η απόφαση θα στοιχειώνει για πάντα τις συνειδήσεις αυτών που αποτελούσαν τον τελευταίο πυλώνα της δημοκρατίας.
Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανομία με… απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου. Και δυστυχώς οι εξελίξεις θα είναι ολέθριες για το έθνος, εκτός αν ο λαός ξυπνήσει και αποδομήσει μόνος του τους δυνάστες
Την απόφαση αυτή θα ακολουθήσει αλυσιδωτή αντίδραση με τρομερές συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
4. Κουμαράκης Στέλιος: Ερωτώ πως είναι δυνατον πλέον να είναι Παράνομος όποιος δεν Κατέχει Άδεια Μικροπωλητή η Πρατήριο Ψωμιού η Πρατήριο Καύσιμων η το Μαύρο στην ΕΡΤ; η Να είναι Συνταγματικό το Κούρεμα Μισθών και Συντάξεων… Όταν ούτε Λίγο ούτε Πολύ Δικαιώνονται οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί; Που 27 Χρόνια είναι άνευ Αδείας και Επιδοτήθηκαν και Δανειοδοτήθηκαν και Χρωστάνε 4 Δις;
5. ελενη ιωαννιδου: αυτοί δεν αποφάσισαν πως είναι συνταγματικό να ξεπουλάς αεροδρόμια, δημόσια περιουσία, συνταγματικά τα μνημόνιο κλπ? όπως τους βολεύει... ουαί..
6. Κουμαράκης Στέλιος: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ!! ΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ!!
ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΡΑ!! ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 40 ΜΥΡΙΑ !!!
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ!!
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΦΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΡΑ!!
Επιπλέον, το κόστος κάθε πανελλαδικής συχνότητας, ανεξαρτήτως αριθμού, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 45 εκατομμύρια €. Αυτή είναι η ορθή ανάγνωση της απόφασης. Κάθε ημέρα που θα εκπέμπουν ιδιώτες σε δημόσιες συχνότητες χωρίς να υπάρχει εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, καταστρατηγεί την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας και το γράμμα του Συντάγματος.
7. Παναγιωτης-Ντινα Γανιτης-Ρουμελιωτου: ας γίνει κι έτσι .... ΜΑΥΡΟ σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
8. Agis Veroutis: Αμφισβητούν το ΣτΕ μόνο φασίστες, με δικαιολογία ότι ΘΑ έδιναν τα κλοπιμαία από τα κανάλια σε παιδικούς σταθμούς και προσλήψεις ημετέρων.
9. Δημήτρης Σμιξιώτης: Δηλαδή οι 11 ανώτατοι δικαστές που ψήφισαν υπερ της συνταγματικότητας του νόμου είναι φασίστες ;
10. Δημήτρης Σμιξιώτης: Σύμφωνα με το ΣτΕ μόνο το ΕΣΡ μπορεί να δίνει άδειες. Τα κανάλια, όμως, δεν έχουν άδειες από το ΕΣΡ. Άρα τα κανάλια είναι παράνομα και ως παράνομα πρέπει να κλείσουν και να επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα για την παράνομη εκπομπή τόσων ετών. Ούτε κανάλια, όμως, είδαμε να κλείνουν τόσα χρόνια, ούτε πρόστιμα να επιβάλλονται.
11. Δημήτρης Σμιξιώτης: Ο ΣΚΑΪ ήξερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 3 ώρες πριν την ολοκλήρωσή της !!! Όχι, η δικαιοσύνη δεν σχετίζεται με τα διαπλεκόμενα...
ΔΙΑΒΑΖΩ:
(vid) Η Ιωάννα Μάνδρου και το ΣΚΑΙ περιέγραφαν επακριβώς την απόφαση τρεις ώρες (20.58′) πριν την ανακοίνωσή της
http://thefaq.gr/vid-i-ioanna-mandrou-ke-to-ske-periegrafan-epakrivos-tin-apofasi-tris-ores-prin-tin-psifoforia/
12. Μιχάλης Βασιλάκης (γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου):
Το Συμβούλιο της επικρατείας με ψήφους 14-11 προχώρησε σε μια απροκάλυπτα προκλητική, πολιτική απόφαση με απολύτως έωλο νομικό υπόβαθρο όπως φανερώνει και η ίδια η ισχνή και οριακή της πλειοψηφία.
Στο όνομα ενός αμαρτωλού θεσμικού φαντάσματος Ε.Σ.Ρ. που δημιούργησε και συντηρεί το σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της υποτέλειας επιχειρείται εκβιαστικά η δημιουργία ενός κενού εξουσίας με την απαγόρευση νομοθετικής πρωτοβουλίας και νομοθετικής αρμοδιότητας των θεσμικών και εκλεγμένων πολιτικών οργάνων (κυβέρνηση- βουλή). Δηλαδή: «Δεν υπάρχει Ε.Σ.Ρ., δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε η κυβέρνηση ούτε το κοινοβούλιο για να μη ξεφύγει η διαχείριση της εξουσίας από τους σκοτεινούς διαδρόμους του τρίγωνου της διαπλοκής».
Όμως το Ε.Σ.Ρ. δεν είναι ανεξάρτητη εξουσία. Είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή κατ’ εξουσιοδότηση και εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης του και πολύ περισσότερο αν υπονομεύεται αυτή, τότε οι αρμοδιότητες του επιστρέφονται στο σώμα που την εξουσιοδοτεί δηλαδή το εθνικό κοινοβούλιο. Κενό εξουσίας δεν μπορεί να υπάρχει.
Δεν είναι λοιπόν ο νόμος αντισυνταγματικός. Συνταγματική ανωμαλία δημιουργείται δυστυχώς και εξ’ αντικειμένου με την απόφαση της πλειοψηφίας του Σ.Τ.Ε.
Ο στόχος του χρεωκοπημένου παλαιού πολιτικού συστήματος ήταν και φανερός και διακηρυγμένος πολύ πριν. Σε αυτόν έριξε και ρίχνει όλες τις δυνάμεις και εφεδρείες του. Αυτή τη στόχευση εμφανίζει σήμερα αυτό το σύστημα να σφραγίζει και με την απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας του Σ.Τ.Ε.
Η σύγκρουση είναι μετωπική και καθολική και θα ξεδιπλώνεται καθημερινά.
Κανείς δεν μπορεί ούτε να είναι, ούτε να παριστάνει τον ουδέτερο.
13. Δημήτρης Σμιξιώτης: Δηλαδή τώρα που το Mega θα συνεχίσει να εκπέμπει θα πληρώσει τα δάνειά του και τους εργαζόμενούς του ;
14. Dimitris Georgiakakis: Η απόφαση του ΣτΕ ήταν προβληματικη γιατί δημιουργει περισσότερα προβλήματα από οσα λύνει. Μα βάση την απόφαση ο Υπουργος δεν μπορεί να αδειοδοτεί. Μπορεί να δίνει προσωρινές ναι ή οχι; Αν ναι ποιοί μπορούν να πάρουν προσωρινη αδεια, οι 8 παλιοί ή 10 μαζί με τους νεους, όποιος πληρεί τις προδιαγραφές αρα οποιος θέλει; Αν δεν μπορεί ο υπουργος να δώσει προσωρινές, καθώς δεν έχει κανείς αδεια τι θα γίνει; Θα συνεχίσει η εκμπομπή πειρατικών σταθμών που έχει κριθεί αντισυνταγματικό ή θα κλείσουν ολα τα κανάλια καθως είναι πειρατικά;
15. Aggelikh Tsolomitou: Η κλείνουν μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού απο το ΕΣΡ?
από τους θεσμούς της την παρακαταθήκη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
16. Alex Kessopoulos
Δύο θέματα. Ένα για τις διατάξεις του Συντάγματος και ένα για την απόφαση του ΣτΕ.
α) Το άρθρο 101Α, που ορίζει ότι η συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μπήκε στο Σύνταγμα με την αναθεώρηση του 2001. Πατέρας της εν λόγω διάταξης είναι ο πολύς Βαγγελής Βενιζέλος. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια όχι απλά ατυχή, αλλά εξωφρενική ρύθμιση. Προϋποθέτει μια τεράστια πλειοψηφία, χωρίς, όμως, να προβλέπει τι πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που αυτή δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί. Στην περίπτωση πχ της εκλογής του ΠτΔ (και εκεί απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία) ορίζει το Σύνταγμα τη διαδικασία της δεύτερης προσπάθειας της Βουλής, της τρίτης προσπάθειας, μετά επιτάσσει τη διάλυση του σώματος και τέλος προβλέπει ότι αρκεί η απλή πλειοψηφία των 151. Αντιθέτως, για τη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών, που ο ρόλος τους είναι κομβικός για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, ο διακεκριμένος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου δε μπήκε στον κόπο να προβλέψει τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απόλυτη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Η συνέπεια; Αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης δε θέλει να συναινέσει στη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής, επειδή πχ διαπλέκεται με το οικονομικό κατεστημένο (εντελώς υποθετικό το παράδειγμα), μπορεί βάσει του Συντάγματος να μπλοκάρει ες αεί την όλη διαδικασία. Κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι μακράν χειρότερη του άρθρου 86 (ποινική ευθύνη υπουργών), για το οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι πρέπει να τροποποιηθεί στην πρώτη αναθεώρηση. Και μου προξενεί, επίσης, εντύπωση το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες, που βρίσκεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, δεν έχει ασκηθεί κανενός είδος κριτική σε αυτόν τον απερίγραπτο αναθεωρητικό νομοθέτη, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Βενιζέλος.
β) Δεδομένων των ανωτέρω, θεωρώ ότι το μείζον στην όλη ιστορία είναι να εκπληρωθεί ο σκοπός του άρθρου 15 του Συντάγματος. Τι λέει το άρθρο 15; Ότι ο άμεσος έλεγχος του Κράτους στη ραδιοτηλεόραση λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας. Χωρίς διαδικασία αδειοδότησης, δηλαδή, το Κράτος δεν ελέγχει τη ραδιοτηλεόραση. Και αυτό αντίκειται στο σκοπό του Συντάγματος. Το κατ' αρχήν ζήτημα, λοιπόν, είναι να ασκήσει το Κράτος την ελεγκτική του αρμοδιότητα. Πώς διάολο να την ασκήσει, όμως, εφόσον ο κύριος Βενιζέλος έχει δώσει τη δυνατότητα στο 20% της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να μπλοκάρει για όσο θέλει την όλη διαδικασία; Εκεί έπρεπε να έρθει το ΣτΕ και να κρίνει ότι, εν προκειμένω, η παράκαμψη του ΕΣΡ ήταν επιβεβλημένη, από τη στιγμή που η αντιπολίτευση είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, όποια κι αν είναι η προτεινόμενη σύνθεση του ΕΣΡ. Ή τουλάχιστον όφειλε το Δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία (όπως φημολογείτο χθες) στα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν έκανε, όμως, τίποτε από αυτά το ΣτΕ. Ακύρωσε την όλη διαδικασία, χωρίς ταυτόχρονα να δεσμεύσει την αντιπολίτευση να σταματήσει άμεσα την ευθέως αντιθεσμική της συμπεριφορά.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά, ακούω τα περί διαφύλαξης της νομιμότητας από διαφόρους και τραβάω τα μαλλιά μου.
17. Dimitris Kiritsis:
Ε.Σ.Ρ. άμα το χτυπήσεις στο google σου κάνει αυτόματη μετάφραση και βγαζει: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
(τόσο ανεξαρτητη) τα "καλύτερα" έρχονται...
18. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικός (14 – 11) ο νόμος Ν. Παπά, για τις τηλεοπτικές άδειες… (Συνταγματικό, με 20-0, το ξέκωλο…)
Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.
Αυτό που δεν αντελήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι νόμοι αυτοί είναι φτιαγμένοι εδώ και χρόνια σαν κοστούμια για να χωρούν συγκεκριμένοι και να περισσεύουν οι πολλοί.
Τι μας είπε το ΣτΕ;
Μας είπε ότι έπρεπε να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αυτό να είχε αποφασίσει.
Ποιος αρνήθηκε τη συγκρότηση του ΕΣΡ;
Η Νέα Δημοκρατία.
Γιατί;
Για να έχει νομικό πάτημα το ΣτΕ, μεταγενέστερα.
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Το χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας.
Οι νόμοι είναι υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων. Επιστρέφει τα 250 εκ. ευρώ στους ιδιοκτήτες και αφήνει ανοιχτές τις συχνότητες. Δηλαδή κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο, επιβάλλει τη συνέχιση της παρανομίας των προηγούμενων 27 ετών, που έχει κριθεί και αυτή ως αντισυνταγματική.
Στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα.
Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει; Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο;
Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν.
Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο. Ανομία που έγινε δεκτή και παραδεκτή και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Διότι προσήλθαν στον διαγωνισμό.
Αν είσαι νόμιμος γιατί να προσέλθεις σε διαγωνισμό για να αποκτήσεις νομιμότητα αφού την έχεις;
Οι δικαστές επέβαλαν «αναδρομική νομιμότητα».
Το ΣτΕ έχει ήδη χάσει την εκτίμηση του στην κοινωνία, από τη στιγμή που ψήφισε τα Μνημόνια είναι ως συνταγματικά. Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι οι Έλληνες δικαστές νομιμοποίησαν καθεστώς αποικιοκρατίας και συνθήκες κατοχής στη χώρα. Η απόφαση για τις άδειες είναι παρανυχίδα.
Χιλιάδες παιδιά σέρνονται και μπρουντρομιάζονται καθημερινά για ένα γραμμάριο χασίς και απολαμβάνουν της σκληρότητας των νόμων. Εκεί βρίσκουν πολλοί δικαστές την ευκαιρία να κάνουν τους μάγκες.
Ο κόσμος ξέρει πως όλα αυτά τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς και στις παραλίες έχουν σφραγίδες ανώτατων δικαστικών και νομικών συμβουλίων.
Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντου, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης;
Έπρεπε λοιπόν, να έχει αποφασίσει το ΕΣΡ.
Δεν αναρωτήθηκαν οι 25 δικαστές γιατί δεν έχει αποφασίσει το ΕΣΡ 27 χρόνια τώρα;
Τους φαίνεται φυσιολογικό ότι μία ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση 27 χρόνια;
Δεν καταλαβαίνει ότι βρωμάει το βασίλειο;
Ποια ανεξάρτητη αρχή;
Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο;
Μια χαρά εξαρτημένη αρχή είναι η ανεξάρτητη.
Ε.Σ.Ρ. = Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
20. Πιτσιρίκος: Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη της να είναι ανεξάρτητη
21. Ο μιχαλης Ανδρομεδα κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Πιτσιρίκος.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τώρα εκδηλώνεται έκπληξη από την κυβέρνηση επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε βρει απόλυτα συνταγματικά τα Μνημόνια, το PSI και το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Θα το γράψω για μια ακόμα φορά, όσο πιο απλά γίνεται:
Είναι ποτέ δυνατόν μια χώρα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη αυτής της χώρας να είναι ανεξάρτητη;
Υπάρχει κάποιος που το πιστεύει αυτό;
Δηλαδή, όλη η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες είναι δεμένοι από παντού αλλά οι δικαστές και η Δικαιοσύνη είναι μια όαση ανεξαρτησίας;
Μα αν η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει ούτε στην χρεοκοπία του 2010, ούτε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Έγραψα άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά πως χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι.
Έγραψα αμέτρητες φορές πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα.
Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει πατσαβούρα, το Σύνταγμα της χώρας έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο και οι δικαστές -που δεν σταμάτησαν να δικάζουν και επί χούντας- θα κρίνουν αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός.
Αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός.
22. Aris Stathopoylos:
Και όταν ρε μούλοι κατοχυρώνατε περικοπές μισθών ,συντάξεων μνημόνια, ξεπούλημα της χώρας , PSI ,ΕΝΦΙΑ τότε η εξουσία σας από που πήγαζε ρε λούστροι ?
23. Νεστορας Γκεγκας: ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ?? ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ......
24. Poppy Paraskevopoulou Θα είμαι πολύ κακιά και ασεβής αν ρωτήσω γιατί φοράνε σαλιαρίστρες σαν μωρά???? :P
25. Panagiotis Michalopoulos Πού να δεις Πόπη, και τι (πραγματικά γελοίο) ντύσιμο έχουν -στη στοά, αν είναι και αρχιμασόνοι.
26.
Όταν το ΣτΕ έβγαζε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ
Συντάκτης:
Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn.gr)
Ήταν 25 Μαΐου 2014 όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαζε με απόφαση 15 εναντίον 10, νόμιμο και συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ, το «μαύρο» των Σαμαρά και Βενιζέλου. Και ψήφιζε πως δεν είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ήταν 25 Μαΐου 2014 όταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι οι απολύσεις των 2.915 εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, οπότε οι άνθρωποι καλώς και απολύθηκαν.
Αποφάσισαν τότε οι δικαστές «ότι από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, οι σταθμοί δημόσιας τηλεόρασης περιελήφθησαν στον σχεδιασμό κατάργησης, συγχώνευσης ή εξυγίανσης "μη απαραίτητων δημοσίων φορέων"».
Και όχι μόνο αυτό, αλλά θεώρησαν, αποφάσισαν δηλαδή, οι κύριοι δικαστές, πως «δεν
προκύπτει ότι επιβάλλεται η λειτουργία δημόσιου φορέα ραδιοτηλεοράσης».
Σεβασμό παρακαλώ στο δικαστήριο και τις αποφάσεις του.
27. ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σκληρή στάση απέναντι σε μια δικαστική απόφαση και μάλιστα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο το ΣτΕ, που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποφάσισε να τηρήσει η κυβέρνηση και φέρνει νέα ρύθμιση έστω και προσωρινή για την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν χωρίς άδεια.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη , προφανώς με την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των Συμβούλων της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικό ένα νόμο που στην κυριολεξία ξεβρόμιζε το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ είχαν κρίνει συνταγματικούς τους νόμους των μνημονιακών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γα το κλείσιμο της ΕΡΤ, την επιβολή του PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Παράλληλα βέβαια η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας απέναντι στην διαπλοκή και την ανομία θα συνεχιστεί και προανήγγειλε ότι έρχεται νέος νόμος, μέχρι την συγκρότηση του ΕΣΡ που θα στέλνει τους καναλάρχες στο ταμείο αν θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ όποιος θέλει να εκπέμπει θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας. Για να την πάρει θα πρέπει να πληρώσει και βέβαια να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση΄αριθμό εργαζομένων, υποδομές , πρόγραμμα κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις λειτουργίας αφορούν σε παλιούς και νέους καναλάρχες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4339 , γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν Mega, Ε και το κανάλι Καρατζαφέρη, με ετήσιο κόστος λειτουργίας αρκετά εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειρισμός του θέματος θα παραμείνει στα χέρια του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από τούδε και στο εξής για το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη
«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση».
Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.
Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:
στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.
Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.
Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
http://www.tribune.gr/politics/news/article/295229/anendotos-apo-tin-kivernisi-peraste-apo-tamio-thelete-na-ekpempete.html
28. ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νέο γύρο αντιπαραθέσεων πυροδοτεί η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Με τη νέα ρύθμιση θα ορίζονται οι προϋποθέσεις για την παροχή προσωρινής -ετήσιας- άδειας στα εν λειτουργία κανάλια με βάση το νόμο Παππά, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.
http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/337840/ellada-me-vasi-to-nomo-pappa-kai-i-nea-nomothetiki-rythmisi-gia-adeies
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου