Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σύγχρονοι θρησκέμποροι, πουλάνε σταυρούς, ευλογημένους λέει από (αγιορείτες;) καλόγερους!.. Διότι μόνο έτσι -υπονοούν οι βλάσφημοι, έχει αξία και δύναμη ο σταυρός του Χριστού! Και όλα αυτά τα παγανιστικά, με την ευκαιρία μια ακόμα γιορτής απάτης… Της απάτης, της δήθεν εύρεσης του Τιμίου Σταυρού! Εύρεσης πακέτο λέει, μαζί και με τους σταυρούς των δυο ληστών! Ε, ρε γλέντιαααα! (Μιλάμε δηλαδή για μια θρησκεία, σκέτη παπαδική… Για μια θρησκεία, μόνο για τα πανηγύρια… Για μια θρησκεία, του μπεζαχτά, του παγκαριού!)



ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κιβωτός της Ορθοδοξίας
5 ώρες πριν
Μη χάσετε το νέο φύλλο της "Κιβωτού της Ορθοδοξίας"!

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Σύγχρονοι θρησκέμποροι, πουλάνε σταυρούς, ευλογημένους λέει από (αγιορείτες;) καλόγερους!..
Διότι μόνο έτσι -υπονοούν οι βλάσφημοι, έχει άξια και δύναμη ο σταυρός του Χριστού! 
Και όλα αυτά τα παγανιστικά, με την ευκαιρία μια ακόμα γιορτής απάτης… Της απάτης, της δήθεν εύρεσης του Τιμίου Σταυρού! 
Εύρεσης πακέτο λέει, μαζί και με τους σταυρούς των δυο ληστών! 
Ε, ρε γλέντιαααα!
(Μιλάμε δηλαδή για μια θρησκεία, σκέτη παπαδική… Για μια θρησκεία, μόνο για τα πανηγύρια… Για μια θρησκεία, του μπεζαχτά, του παγκαριού!)
https://www.facebook.com/diaxeirisi.kivotos/posts/336563050021985


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο Σχολιαστής μας, κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε... Ανέκαθεν είχα μια απορία: Ποιού Σταυρού την ύψωση γιορτάζουμε;


Πανηγύρι Ύψωσης Τίμιου Σταυρού: Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη!


Τι γίνεται τελικά με αυτό «τό εὐλογημένο κλαδί τοῦ βασιλικοῦ», που η νοικοκυρά το πήρε κατευθείαν «ἀπό τά χέρια τοῦ ἱερέα»; Αφού δηλαδη ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με το ζύμωμα, πού καταλήγει μετά;


Εσείς, πώς γιορτάσατε σήμερα; (Αν θέλετε δε, σχολιάστε και την ανάρτηση)


Αύριο, Κυριακή -Ύψωση Τιμίου Σταυρού: Θα προσκυνήσουμε ΚΑΙ το πουλί!;


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Εκτός από τον «Τίμιο Σταυρό»… Υπάρχει και το… «Τίμιο Καρφί»


Εκτός από τον «Τίμιο Σταυρό» (διαιρεμένο σε εκατομμύρια μικρά τεμάχια «Τίμιου Ξύλου»), υπάρχει και το «Τίμιο σφουγγάρι -με το τίμιο ξύδι και την τίμια χολή»… Υπάρχει και το… «Τίμιο Καρφί» από τον Σταυρό! Όλα αυτά, …αυθεντικά, βέβαια! Όλα αυτά, αντικείμενα λατρείας! Χα!


Σχόλια στο θέμα: "Πού να πιστέψουμε πια; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας..."


Πού να πιστέψουμε πια; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας, αυτήν την Ιεροσολυμίτισσα! Απάτη το «Άγιο Φως», μούσι το «Τίμιο Ξύλο»… Και τώρα, τρίτο και φαρμακερό, το νέο πλήγμα: «Η Παναγία, δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της»!

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Τα έχουμε γράψει τα περί της εύρεσης του Τ. Σταυρού, αλλά αναγκαζόμαστε να τα ξαναγράψουμε, ώστε να διαλυθούν κάποιοι μύθοι:

    1/ Για να έχουμε ύψωση του Τ. Σταυρού, θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει.
    2/ Όλα τα δεδομένα συνηγορούν, ότι ο Σταυρός του Κυρίου δεν υπάρχει επί της γης. Υπάρχει μόνο στον Ουρανό και τούτο βεβαιώνουν 3 μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.
    3/ Η αγία Ελένη επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα, το 332, σε πολύ μεγάλη ηλικία και τούτο βεβαιώνει ο επίσημος βιογράφος της, Καισαρείας Ευσέβιος, που την ακολουθούσε και κατέγραφε τις κινήσεις της.
    4/ Το 332 ήδη είχαν γίνει ανασκαφές, που είχε διατάξει ο αυτοκράτορας Κων/νος και είχε βρεθεί ο Πανάγιος Τάφος, αλλά δεν είχε βρεθεί ο Σταυρός του Κυρίου.
    5/ Η αγία Ελένη εγκαινίασε το ναό της Αναστάσεως, καθώς και άλλους ναούς, αλλά δεν βρήκε τον Τ. Σταυρό. Αν τον είχε βρει, ο πρώτος που θα το κατέγραφε θα ήταν ο Ευσέβιος, ο οποίος κατέγραψε όλα τα υπόλοιπα.
    6/ Το 350 σε νέες ανασκαφές (η αγία Ελένη είχε αποθάνει) βρέθηκε τεμάχιο ξύλου, που "νομίσθηκε" από τους πιστούς, ότι προέρχεται από τον Σταυρό του Κυρίου.
    7/ Ο Ιεροσολύμων Κύριλλος (350-386) δεν αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
    8/ Ουδείς Πατέρας της Ανατολής (Μ. Αθανάσιος, Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης, Ιω. Χρυσόστομος, Ιω. Δαμασκηνός, Γρ. Παλαμάς) αναφέρει εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη.
    9/ Τρεις μεγάλοι Πατέρες (Ιω. Χρυσόστομος, Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρος) αναφέρουν, ότι ο Χριστός δεν άφησε τον Σταυρό στη γη, αλλά "ανέσπασεν αυτόν και εις τον ουρανόν ανήγαγεν" και θα επανέλθει με αυτό τον Σταυρό, κατά την β΄ παρουσία.
    10/ Πόθεν προέρχεται η παράδοση της εύρεσης του Σταυρού; Μα από που αλλού; Από τη Δύση φυσικά. Ένας πατέρας της Εκκλησίας (ο Μεδιολάνων Αμβρόσιος) αναφέρει την εύρεση του Σταυρού, ο οποίος έφερε και την πινακίδα του Πιλάτου! Τώρα, που βρίσκεται η αλήθεια; Διαλέγετε και παίρνετε, κατά το συμφέρον των ψυχών υμών.
    11/ Πάντως την προσκύνηση τεμαχίου ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου απαγορεύει ρητά ο άγιος Ιω. Δαμασκηνός, καθώς την θεωρεί ειδωλολατρία.
    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή