Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Επιτέλους, και κάτι το παρήγορο στην νέα πολιτική σκηνή: Νέος Υπουργός Παιδείας, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Φίλης! (θα τους «πηδήξει» όλους τους ρασοφορεμένους τράγους, όσους εμπορεύονται ιερά τάχα λείψανα, και όσους μας κουβαλάνε από τα Ιεροσόλυμα το «άγιο» κωλοφως με τιμές αρχηγού κράτους! Χα!)

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Φίλης: Ειδωλολατρία η μεταφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στα νοσοκομεία (Video)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
11.5.2015 
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Φίλης: Ειδωλολατρία η μεταφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στα νοσοκομεία (Video)
Για αναχρονισμό και τακτική ειδωλολατρίας μίλησε ο Νίκος Φίλης στο Mega, με αφορμή τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.
Σχολιάζοντας τη μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας  στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ο Νίκος Φίλης είπε πως πρόκειται για εμπόριο λειψάνων ενώ επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας:
«Η Αγία Βαρβάρα  -βοήθειά μας- δεν έχει ανάγκη τον κύριο Καμμένο για να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους. Αυτό είναι συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό».
«Να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών», είπε ο Κώστας Καραγκούνης της Νέας Δημοκρατίας. «Το σεβόμαστε, άλλο αυτό και άλλο το να πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα», απάντησε ο Νίκος Φίλης.
Και συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Άγιο Σάββα», κατέληξε.


http://www.topontiki.gr/article/128322/filis-eidololatria-i-metafora-ton-leipsanon-tis-ag-varvaras-sta-nosokomeia-video

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

«Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί», αλλά… (Ξεβρακώνονται οι ταλιμπάν μητροπολίτες μας, με αφορμή το παπικής προέλευσης κόκκαλο που μας έφεραν –σε κουτί, για 15θημερη προσκύνηση.)

8 σχόλια:

  1. Διαβάζω:
    Έναν θιασώτη του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Φίλη, όρισε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Πρωθυπουργός.
    Ο νέος υπουργός στου οποίου το χαρτοφυλάκιο βρίσκονται τα θρησκευτικά ζητήματα της χώρας την ίδια περίοδο (σ.σ. με τα κόκαλα της αγίας Βαρβάρας τάχα, από το Βατικανό) είχε υιοθετήσει δημοσκόπηση στην οποία μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είχε ταχθεί υπέρ του χωρισμού.
    «Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος» είχε δηλώσει ο κ. Φίλης και είχε συμπληρώσει πως «Αυτό βεβαίως προϋποθέτει διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες. Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους “μετανοίας”».
    Στην ίδια δήλωση ο κ. Φίλης είχε συμπληρώσει πως «η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, όχι μόνον την οικονομική κρίση, αλλά και την ηθική-πολιτική απαξίωση», τονίζοντας ότι η έξοδος από την σύνθετη κρίση που ζούμε, «προϋποθέτει μια νέα λαϊκή-δημοκρατική και έλλογη κουλτούρα αξιών, και το έμπρακτο προσωπικό-κοινωνικό παράδειγμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω:
    Από την στιγμή που το όνομα του κ. Φίλη ακούστηκε ως πληροφορία, στην Εκκλησία επικράτησε «μούδιασμα». Ιεράρχες και στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος αναρωτήθηκαν «ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Πρωθυπουργός στην Εκκλησία» με τους περισσότερους να ελπίζουν στην διάψευση των πληροφοριών, η οποία όμως δεν ήρθε.
    Θρησκευτικά, εκκλησιαστική εκπαίδευση, Θράκη αλλά και η εν γένει σχέση της Εκκλησίας με το Κράτος είναι τα κορυφαία θέματα που θα κληθεί να χειριστεί ο νέος υπουργός ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει συγκρουστεί τελευταία με την Εκκλησία προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου που ίσως για πρώτη φορά στην θητεία του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο απάντησε σε πολιτικό πρόσωπο, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για «ανθρώπους των λόγων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Το «παράδοξο» στην όλη υπόθεση των σχέσεων του κ. Φίλη με την Εκκλησία, είναι το γεγονός πως όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ο ίδιος ψάλλει ενώ δείχνει να έχει μια ειδική σχέση με την πίστη. Στην Εκκλησία δεν τον θεωρούν μεν άνθρωπο ο οποίος αντιστρατεύεται την πίστη, μάλιστα λέγεται πως ο ίδιος εκκλησιάζεται σε κεντρικό ναό των Αθηνών, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση στο θέμα της προσέγγισης του ρόλου της Εκκλησίας στην κοινωνία και στα δημόσια πράγματα.
    Το 1989, σύμφωνα με το TVXS.GR σε ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα του Βασίλη Κουνέλη για την Μεγάλη Εβδομάδα στην εκπομπή “Παρεκκλίσεις” που παιζόταν στον ρ/σ “Κοκκινοσκουφίτσα στα FM” ο Νίκος Φίλης είναι καλεσμένος και κυριολεκτικά «τα ψέλνει»… τα εγκώμια και μιλά για τη θρησκευτικότητα των Ελλήνων, το Πάσχα και το Άγιον Όρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα όπου και ζει. Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.
    Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
    Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, ΒήμαFM και ΕΡΑ 4 . Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Επικαιρότητα” και “Η Εποχή” καθώς και στα περιοδικά “Αντί” και “Ο Πολίτης”. Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
    Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα κι έχουν μια κόρη, την Μαριάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε, κατά την ταπεινή μου γνώμη πολύ καλά και ορθοδοξότατα τα έλεγε τότε με τα "ιερά λείψανα" ο νέος υπουργός. Όπως πολύ καλά τα γράφατε κι εσείς. Και τι μ΄αυτό; Το αποτέλεσμα ήταν ότι.. παρατάθηκαν οι μέρες που εκτέθηκαν για προσκύνηση, τα "ιερά οστά" (εκ του εξωτερικού, αμφίβολης γνησιότητας, λες και "στο κάτω της γραφής" δεν είχαμε παρόμοια ντόπια) μεταφερόταν με κάθε κρατική επισημότητα και ο "ευσεβής λαός" με τους πνευματικούς του ηγέτες σχημάτιζε τεράστιες ουρές για να τα προσκυνήσει! Αυτοί είμαστε.

    Δηλαδή, όσο και να ελπίζουμε, και δικαιούμαστε να ελπίζουμε αφού ο νέος Υπουργός (καλή του επιτυχία) έδειξε να γνωρίζει την ευαγγελική διδασκαλία υπέρ της πίστεως και όχι θρησκοληψίας, της τιμής στους αγίους και όχι ειδωλολατρείας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινοκτημοσύνης, της απλότητας, της αγνότητας, της ειλικρίνειας κ.λπ. δεν νομίζω ότι εν τέλει θα μπορέσει να πετύχει πράξεις ουσίας απέναντι σ΄ ένα μοναδικό κατεστημένο αιώνων θρησκευτικής εξουσίας με διαπλεκόμενες διεθνείς επιρροές, δύναμη και περιουσία, που μπορεί να επηρρεάζει και να κατευθύνει πνευματικά και έτσι να υποστηρίζεται φανατικά από έναν ακατήχητο θρησκόληπτο νεοειδωλολάτρη λαό, ο οποίος επιλέγει τις θρησκοληψίες των γεροντάδων, την καλογερίστικη διπλωματία και τους βερμπαλισμούς των ενδυομένων την Βυζαντινή Χρυσοποίκιλτη Αυτοκρατορική Στολή, παρά τον απλό Ιησού και το Ευαγγέλιό Του.

    Επισκέπτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά τα λέτε φίλτατε! Τέλεια, όπως πάντα! Συμφωνούμε απόλυτα! Σας ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο! Καληνύχτα σας! Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε και εμεις για τις πληροφοριες Πολλα λεγονται και διαβαζονατι τελευταια.
    Την καληνύχτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή