Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γράφει ο Άγγελος Παν. Σακκέτος:

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Pentapostagma.gr
Η Αγία Γραφή δικαιώνει τους μεγάλους ανθρωπολόγους; - Άλλο ένα ακόμη δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας, όπως του «Βήματος», έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο υποστηρίζαμε σε διάφορα άρθρα μας ότι η Αγία Γραφή –και δη η Παλαιά Διαθήκη- δεν χρονολογεί τον Αρχάνθρωπο-Αδάμ ως έχοντα ηλικία 4.000 χρόνια προ Χριστού, αλλά τον συγκεκριμένο Αδάμ που έβαλε ο Θεός στην περιοχή μεταξύ Τίγρητος και Ευφράτου ποταμού…

Γράφει ο Άγγελος Παν. Σακκέτος:
 
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γράφων μέσα στα βιβλία του, αλλά και σε διάφορα άρθρα του σ’ εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο έχει υποστηρίξει την άποψη ότι ο Αδάμ, που έπλασε ο Θεός ως Αρχάνθρωπο, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ηλικία του. Και τούτο, επιγραμματικά, για τους εξής λόγους:

Α. Ο Αρχάνθρωπος της Γένεσης κατ’ αρχήν δεν έχει όνομα, παρά μονάχα αναφέρεται ως άνθρωπος: «καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς». (Γεν. 1,27).
Εδώ θα μπορούσε ο συγγραφεύς της Γένεσης ν’ αναφερθεί ονομαστικά και στον Αδάμ και στην Εύα. Το αποφεύγει, όμως. Γιατί; Είναι ένα ερώτημα...
Στη συνέχεια διαβάζουμε για δεύτερη φορά την πλάση ανθρώπου:
« … και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης, και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν» (Γεν. 2, 7)
Ακολούθως ο Θεός τοποθετεί αυτόν τον άνθρωπο στον παράδεισο της Εδέμ:
«Καὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον ἐν Ἐδὲμ κατὰ ἀνατολὰς καὶ ἔθετο ἐκεῖ τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἔπλασε.» (Γεν. 2,8)
Ο άνθρωπος αυτός, που βάζει στον παράδεισο της Εδέμ, όπως είπαμε, δεν έχει ακόμη όνομα. Κατά συνέπεια δεν είναι σίγουρο αν μιλάμε για τον Αρχάνθρωπο, που έπλασε ο Θεός (Γεν.1,27) ή για κάποιον άλλον άνθρωπο, που βάζει στην Εδέμ (Γεν.2,7-8)
Κι όχι μόνον!..
Ο συγγραφέας της «Γενέσεως» είναι τόσο ειλικρινής, που δεν αποκρύπτει το γεγονός, ότι μετά την εγκατάσταση ενός ανθρώπου που έπλασε ο Θεός και τον βάζει στην Εδέμ αποφασίζει να του δημιουργήσει σύντροφο:
«Καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ καλὸν εἶναι τὸν ἄνθρωπον μόνον· ποιήσωμεν αὐτῷ βοηθὸν κατ᾿ αὐτόν.» (Γεν. 2,18)
Ερώτημα: Πόσοι αιώνες πέρασαν από την ώρα που ο ανώνυμος άνθρωπος που είναι στην Εδέμ μέχρι την ώρα, που ο Θεός αποφασίζει να του δημιουργήσει σύντροφο; Ουδείς μπορεί να πει κάτι μετά βεβαιότητας!.. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή ο βιβλικός συγγραφεύς μάς αναφέρει πως ο συγκεκριμένος αρχάνθρωπος φέρει το όνομα Αδάμ:
«καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πάντα τὰ θηρία τοῦ ἀγροῦ καὶ πάντα τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ καὶ ἤγαγεν αὐτὰ πρὸς τὸν Ἀδάμ, ἰδεῖν τί καλέσει αὐτά. καὶ πᾶν ὃ ἐὰν ἐκάλεσεν αὐτὸ Ἀδὰμ ψυχὴν ζῶσαν, τοῦτο ὄνομα αὐτῷ.» (Γεν. 2,19)
Στη συνέχεια ο Αδάμ αποκτά σύντροφο με ένα τρόπο που μάς θυμίζει επιστημονικά την κλωνοποίηση:
«καὶ ἐπέβαλεν ὁ Θεὸς ἔκστασιν ἐπὶ τὸν Ἀδάμ, καὶ ὕπνωσε· καὶ ἔλαβε μίαν τῶν πλευρῶν αὐτοῦ καὶ ἀνεπλήρωσε σάρκα ἀντ᾿ αὐτῆς.» (Γεν. 2,21)
«καὶ ᾠκοδόμησεν ὁ Θεὸς τὴν πλευράν, ἣν ἔλαβεν ἀπὸ τοῦ Ἀδάμ, εἰς γυναῖκα καὶ ἤγαγεν αὐτὴν πρὸς τὸν Ἀδάμ.» (Γεν. 2,22)
«καὶ εἶπεν Ἀδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη·» (Γεν. 2,23)
Τι παρατηρεί εδώ ο καλόπιστος αναγνώστης; Η Εύα δεν έχει ακόμη κύριο όνομα ("αὕτη κληθήσεται γυνή")!.. Και ουδείς είναι σε θέση ν’ απαντήσει πόσα χρόνια ή αιώνες πέρασαν, ώσπου ο επώνυμος πλέον Αδάμ να δώσει όνομα στη σύζυγό του μετά την «πτώση του ανθρώπου».


ΠΗΓΗ:
pentapostagma. gr


http://www.sakketosaggelos.gr/Article/5211/

3 σχόλια:

  1. Διαβάζω ακόμα:
    30 Ιαν. 2014, 11:40

    Ακόμη και ο εθισμός στο τσιγάρο...
    Κληρονομιά απ' τους Νεάντερταλ πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες

    Νέα Υόρκη
    Η γενετική κληρονομιά του ανθρώπου του Νεάντερταλ τελικά αποδεικνύεται μεγαλύτερη για τον σύγχρονο άνθρωπο, απ' ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, αφού σύμφωνα με δύο νέες έρευνες ένα γονίδιο που «εμποδίζει» τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο, φαίνεται να έχει την καταγωγή του στους μακρινούς μας προγόνους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα περιοδικά Science και Nature, επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ Ντέιβιντ Ράιχ, εντόπισαν απομεινάρια του DNA των Νεάντερταλ στο γονιδίωμα των σημερινών ανθρώπων (Homo sapiens). Πρόκειται για γενετικό υλικό που σχετίζεται με γονίδια που προκαλούν διαβήτη τύπου ΙΙ, τη νόσο του Crohn, τον ερυθηματώδη λύκο, την κίρρωση χολής, την κατάθλιψη, καθώς και τον εθισμό στο κάπνισμα.

    Οι σύγχρονοι άνθρωποι μη αφρικανικής καταγωγής έχουν κληρονομήσει περίπου το 2% των γονιδίων τους από τους Νεάντερταλ, μετά από επιμιξίες που συνέβησαν πριν από 40.000 έως 80.000 χρόνια στην Ευρώπη και την Ασία.

    http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1231291385

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας Ευραικης καταγωγης Αμερικανος που συζητουσα καποτε μου ειχε πει οτι τα ονοματα "Αδαμ και Ευα" μεταφραζονται ως Αρσενικο και Θυλικο γενος.

    Οσο για το παραπανω αρθρο με τον Νεαντερταλ μολις το διαβασα στο MSN.


    Καλησπερα απο μας με κλειστα σχολεια και τις προσπαθειες απ τον δημο να καθαρισουν τα χιονια. Φαγαμε συνολο 12 ιντσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Σταυρούλα μας!
    Παρακολουθούμε από εδώ, συνέχεια τις εξελίξεις, στις οποίες αναφέρονται και τα δικά μας μέσα ενημέρωσης.
    Καλό κουράγιο εύχομαι, και γρήγορα να απελευθερωθείτε από τα χιόνια.
    Καλή επιστροφή στις εργασίες σας, στο σχολείο σου!
    Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή