Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Εδώ, σε αυτό το δέντρο της πλατείας Συντάγματος τίναξε τα μυαλά του στον αέρα ο συνταξιούχος φαρμακοποιός (χωρισμένος κι αυτός) για να μην αφήσει λέει χρέη στα παιδιά του!!!..

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΒΑΖΩ:

    Δημήτρης Χριστούλας
    από κούλα 14:25, Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

    Είχα την τύχη να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο από το περιβάλλον εργασίας μου. Πράγματι όπως τον περιγράφουν, ένας άνθρωπος πολύ Αξιοπρεπής, μορφωμένος, έξυπνος, “ψαγμένος”, με εντυπωσιακές ιστορικές γνώσεις. Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις, όποτε ερχόταν συζητούσε με τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί. Μέχρι και πριν 4 μέρες είχαμε την ίδια συζήτηση. Πάντα είχε το παράπονο ότι κανείς δεν εξεγείρεται. Πολλές φορές τα έβαζε και με τους υπόλοιπους ηλικιωμένους που μας έφτασαν εδώ με την ψήφο τους και το αλισβερίσι με το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια.
    Πράγματι το καλοκαίρι που μας πέρασε κατέβαινε στο Σύνταγμα ως αγανακτισμένος, πολλές φορές μιλούσε για το πετσόκομα της συνταξής του, για την κατάντια του συστήματος υγείας, μιας και ως πρώην φαρμακοποιός ήξερε πολύ καλά τον τρόπο που “δουλεύει” το σύστημά τους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν είχε χρέη ή όχι, μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω οτι ΔΕΝ ήταν άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα. Ο κύριος Μάκης ήταν ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος, που απλά νοιαζόταν και για τον εαυτό του, αλλά και για το συνάνθρωπό του, κάτι που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο στην εποχή μας.
    Δεν περίμενα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη και αυτό σημαίνει πολλά. Δεν μπορώ να προσδιορίσω αν αυτό είναι δύναμη ή αδυναμία..Όλοι είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι, εν δυνάμει τρελοί, εν δυνάμει αυτόχειρες… εν δυνάμει τα πάντα. Η γραμμή είναι πολύ λεπτή, ιδιαίτερα όταν θα βρεθεί κάποιος να σου οπλίσει το χέρι. Το λυπηρό είναι πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αδιαφορούν μπροστά σε όλα αυτά και σίγουρα αυτοί θα είναι οι επόμενοι, μάλλον αυτό τρέμουν και στρέφουν το βλέμμα αλλού. Ζουν από συνήθεια, σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια, ψάχνοντας δικαιολογία για την μιζέρια τους και εξιλαστήρια θύματα για τη δυστυχία τους. Δυστυχώς ούτε αυτό το γεγονός θα σταθεί ικανό να αφυπνίσει τις από χρόνια κοιμισμένες συνειδήσεις τους. Eδώ μιλάμε για ξεπεσμένες αξίες και ξεπουλημένα όνειρα, από δαύτα είναι όλοι φτωχοί. Είναι εξοργιστική τόση βλακεία μαζεμένη και δεν αρκούν ούτε δυο χρόνια πορείες στο Σύνταγμα για να την εξαφανίσουν.

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1390750

    ΑπάντησηΔιαγραφή