Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης του ναού της Αγίας Σοφίας Ψυχικού, όπου έγινε προχθές ο (σέξι) γάμος με τη Νάταλι Κακκαβά;
Πρόσφατα, ήταν στους Αγίους Τόπους, σε προσκύνημα τον Πανάγιο Τάφο (λέει σημερινό δημοσίευμα της Εσπρέσο), ως επικεφαλής τριακονταμελούς ομάδος…
Διαβάζω:
«Μέσος όρος αναμονής είναι γύρω στις τρεις με τέσσερις ώρες. Άλλα γκρουπ (από κάθε φυλή και κάθε γωνιά του πλανήτη) χρειάστηκε να περιμένουν μία... μέρα για να προσκυνήσουν.
Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί.
Σε σαράντα πέντε λεπτά η τριακονταμελής ομάδα μας, με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο, ιερέα του ναού της Αγίας Σοφίας του Νέου Ψυχικού, προσκυνούσαμε τον Πανάγιο Τάφο.»
Διαβάζω στη συνεχεία του ρεπορτάζ:
Πηγαίνοντας προς το όρος Σινά, θα περάσατε από τη Νεκρά Θάλασσα. Εκεί φιγουράρουν ονειρεμένα hi-tech θέρετρα πέντε αστέρων που θυμίζουν Ντουμπάι. Εκεί κάνουν διακοπές σεΐχηδες, βασιλιάδες και πρωθυπουργοί απ' όλον τον κόσμο. Θα βρείτε καλλυντικά από το βυθό της Νεκράς Θάλασσας στον οποίο δεν ζει τίποτα. Εχουν ιαματικές ιδιότητες και ενυδατώνουν μοναδικά την επιδερμίδα. Ειδικά τα σαπουνάκια για καθαρισμό προσώπου είναι όλα τα λεφτά!
ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ ΑΔΑΜΟΥ
espressonews.gr
Παναγιώτη, ήταν ένας ακόμη "κοσμικός" γάμος και δικαίως έχεις κατακρίνει παρόμοιες καταστάσεις στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από το xairete. Το μόνο θετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι δεν έγινε λόγος για προγενέστερο πολιτικό γάμο ούτε έχει κυκλοφορήσει καμία φήμη για εγκυμοσύνη της νύφης πριν τη στέψη. Είναι έτσι ή κάνω λάθος?
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πριν τη... στέψη"! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιώτη, εννοούσα πριν να στεφανωθούν. Αυτή τη λέξη "στέψη" θυμάμαι τη χρησιμοποιούσε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου όταν αναφερόταν σε γάμους. Φαντάζομαι ότι θα ξέρεις ότι οι σλάβοι της Ρωσίας και της Σερβίας χρησιμοποιούν, αντί για στεφάνια, βασιλικά διαδήματα παρόμοια με αυτά των βασιλιάδων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε μου, καλέ μου φίλε Μιχάλη! Δεν γέλασα για τη λέξη «στέψη» που πολύ σωστά χρησιμοποίησες και που είναι καθιερωμένη - σχετικά με το μυστήριο του γάμου - και που όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της, τον συμβολισμό της…
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο συμβολισμός, είναι η τιμή που κάνει η Εκκλησία στο ζευγάρι…
Και είτε είναι με στέφανα είτε με διαδήματα η τιμή αυτή, το ίδιο κάνει…
Γιατί γέλασα; Γέλασα για την… «τιμή» της στέψης (ή του στεφανώματος, αν θέλεις)!
Διότι σε έναν τέτοιο «σέξι» γάμο, όπως τον χαρακτήρισα, τι έρχεται και τιμάει η Εκκλησία; Τι στεφανώνει, τελικά; Τα… έξω βυζιά;
"Πριν τη... στέψη"! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://xairete.blogspot.com/2010/05/blog-post_698.html