Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Νέα καμώματα του Μητροπολίτη Μαντινείας (αυτού που μοιάζει με τον Σαββόπουλο), του γνωστού κωλογλείφτη του Βαρθολομαίου…

http://www.i-m-patron.gr/news1/images/elona_1.jpg
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ

Δραματικές οι εξελίξεις στο θέμα της διαμάχης του χωριού μας με την Μητρόπολη για το θέμα της εμπορικής εκμετάλευσης των νερών της Ι. Μονής Γοργοεπηκόου. Το Σάββατο το απόγευμα, ήμουν παρών στη συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού, που αναστατωμένο μαζεύτηκε στο μέγαρο για να συζητήσει το θέμα που προέκυψε.

Μετά την αποδημία της μακαριστής και άγιας γερόντισσας Μαρκέλλας, το Μοναστήρι κινδύνευε να ερημώσει. Είχε απομείνει μόνο η αδερφή Αντωνία. Η Μητρόπολη τοποθέτησε μια νέα γερόντισσα η οποία κατάφερε με τον καλό λόγο, το έργο της και την συμπεριφορά της να ξαναφέρει τους Νεστανιώτες στο Μοναστήρι και να την αγαπήσουν πραγματικά. Προσωπικά, μόνο καλά λόγια έχω να πώ για την γερόντισα Μαριάμ (από λάθος αναφέρεται σαν Αντωνία στο video της Αρκαδικής Τηλεόρασης).

Ως γνωστόν η υπόθεση της εμπορικής εκμετάλλευσης των νερών της περιοχής, βρίσκεται στα δικαστήρια: Η Μητρόπολη διεκδικεί τα νερά με σκοπό να τα δώσει σε εταιρεία εμφιάλωσης ενω ΟΛΟΙ οι Νεστανιώτες είμαστε αντίθετοι με την εμπορευματοποίηση του πολύτιμου αγαθού που τόσο μας χρειάζεται, δεδομένου ότι οι περισσότεροι χωριανοί έχουν τα κτήματά τους στον κάμπο της Μηλιάς που τόσο νόστιμα προϊόντα βγάζει (μόνο από τη Μηλιά τρώς πιά ντομάτα που μυρίζει ..ντομάτα!).

Εν όψει φαίνεται λοιπόν της νέας δίκης που αν δεν κάνω λάθος προσδιορίστηκε την 23η Απριλίου, αλλά και σαν ένα νέο στοιχείο στο θρίλλερ αυτό, πέφτει ΣΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ, το συγκλονιστικό νέο: Η μητρόπολη και η διορισμένη διοικούσα επιτροπή της Μονής υπό τον ιερέα Σουρλίγκα (δεν είχε χρισθεί ηγουμένη η Μαριάμ...για ευνοήτους λόγους;) εξεδίωξαν την αδερφή από τη Μονή, διότι αρνήθηκε λέει, να υπογράψει χαρτί στο οποίο αναγραφόταν ότι η Μονή έχει έλλειψη νερού!!! Προφανώς το χαρτί αυτό θα το εμφάνιζαν σε καμμια δίκη...

Μόλις το έμαθα, χθές το απόγευμα, πήρα (πριν παρευρεθώ στη συγκέντρωση) τηλέφωνο την μοναδική πλέον αδερφή που έμεινε ση Μονή, την Αντωνία, λόγω γνωριμίας μαζί της. Η κατάστασή της ήταν φοβερή: κλαίγοντας, μου επιβεβαίωσε ότι η γερόντισα "δεν τα βρήκε με την επιτροπή". Οταν την ρώτησα αν αληθεύουν αυτά για το χαρτί μου είπε ότι "δεν τα βρήκαν σε πολλά θέματα". Ο φόβος της ήταν έκδηλος. ΦΟΒΟΤΑΝ να μιλήσει!! Δεν ήθελα να την πιέσω και της εδωσα κουράγιο και έκλεισα το τηλέφωνο.

Τώρα που η αγία Μαρκέλλα προγεύεται τα αγαθά του παραδείσου, μπορώ να το πώ: μου είχε εξομολογηθεί ότι η Μητρόπολη ΑΠΑΙΤΕΙ τεράστια ποσά από το μοναστήρι. Τα έπαιρνε όλα σχεδόν! Ισως λοιπόν η Μαριάμ να αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και όπως θα δείτε στο βίντεο, οι χωριανοί ισχυρίζονται ότι "δεν της έδιναν λεφτά" και ότι συμμόρφωσε τη Μονή βάζοντας κι από την τσέπη της!

Προσωπικά σοκαρίστηκα... Ακόμα και τώρα που γράφω, μια μέρα μετά, ΑΔΥΝΑΤΩ να ΠΙΣΤΕΨΩ ότι ο σεβασμιώτατος συναίνεσε ή έδωσε εντολή για κάτι τέτοιο.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ να το ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ότι έγινε κάτι τέτοιο με εντολή του, να αποπέμψει τον "ιερέα" Σουρλίγκα (αν έγινε αυτό με δικιές του ενέργειες) και να ανακαλέσει αμέσως πίσω την αδερφή Μαριάμ που τόσο αγάπησε ο κόσμος της Νεστάνης.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, λίγο πριν από την ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

http://nestani-verros.blogspot.com/2010/02/blog-post.html



Η ΝΕΣΤΑΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Η Νεστάνη είναι ορεινό γραφικό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Αρτεμισίου και απέχει 15 χιλ. από την Τρίπολη. Είναι ο πρώτος οικισμός της Αρκαδίας που συναντά ο ταξιδιώτης ερχόμενος από την Αθήνα μέσω της νέας εθνικής οδού και απέχει 5 χιλ. από τη σύραγγα του Αρτεμισίου.

    Tο όνομα Νεστάνη προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη νόστος-νοστία-νοστέα-Νεστάνη.

    Συμπαθητική είναι η κεντρική πλατεία με τα γραφικά καφενεία και τα πετρόκτιστα σπίτια ολόγυρα, σκιασμένη από μεγάλα πλατάνια. Ο οικισμός έχει αμφιθεατρική δόμηση στους πρόποδες του όρους Λύρκειο και διακρίνεται για τη λιτή παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του. Στο πάνω μέρος του, στην πλαγιά, δεσπόζει η επιβλητική μητροπολιτική εκκλησία.

    Πίσω από το χωριό υπάρχει απότομο ύψωμα με χαρακτηριστικό σχήμα, ο λόφος του Γουλά. Πάνω στο λόφο είναι το μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου, με έξοχη θέα στο οροπέδιο της Μαντινείας και περιτριγυρισμένο από δάσος με πεύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή