Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

In Gold we trust

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH0rf_Pe_gQh19Gdvc-zuNyQUF0thK9vNmQINWRgDy21q0npx58wCLaJlaaPA0YOJtko6eiL2fnRZBiB_qvUVcPZmJL-9d2-n6bNFrdhIpmVCMyG-Qg-iUBPkuiJk_b2HuFXucVh3mC3s/s1600/article_842174_1_200x200.jpg

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [1]

Μέρος 1ο : In Gold we trust

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος (στο εξής κ.Β.) απολαμβάνει μια πρωτοφανή ασυλία από το σύνολο του Τύπου. Το προνόμιο οφείλεται στην ιδιότητά του ως εχθρού του Χριστόδουλου και στο ότι το Πατριαρχείο της Νέας Ρώμης θεωρείται στο συλλογικό υποσυνείδητο εθνική κρατική υπόθεση.

H αντιπαλότητα όμως Β.-Χριστόδουλου, όσο κι αν ο πρώτος φρόντιζε να της δίνει ιδεολογικό περιεχόμενο, δεν ήταν παρά η σύγκρουση δυο στυγνών εξουσιαστών που στριμώχνονταν στο ίδιο χωράφι.

Για παράδειγμα ο κ.Β. που έκανε δεκτή την έφεση του Αττικής Παντελεήμονα επειδή (εσκεμμένα για να μπορεί να δικαιωθεί στο μέλλον από το ΕΔΑΔ) δεν δικάστηκε σύμφωνα με τους νόμους και τους Ι. Κανόνες, απολύει τους δικούς του μητροπολίτες όποτε θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.

Και επειδή οι αρχιερείς έχοντας γράψει τις παραινέσεις του απ.Παύλου στις σόλες τους (“Έχοντες δε διατροφάς και σκεπάσματα, τούτοις αρκεσθησόμεθα”) λατρεύουν το καλό ντύσιμο και τα κοσμήματα σαν τις τελευταίες στάρλετ της TV, υπέβοσκε άλλη μια γυναικουλίστικη αντίθεση όπως την αποκάλυψε ο Στ. Θεοδωράκης στο “Βήμα” (29-10-2000): “Συναγωνίζονται στα μανικετόκουμπα, που συνοδεύουν άψογα τα αγαπημένα τους πουκάμισα με τις διπλές μανσέτες.

Ο Β.-υποστηρίζουν οι περισσότεροι- νικά εδώ τον Χριστόδουλο, ο οποίος παίρνει στην συνέχεια την εκδίκησή του…..επιτραχήλιον, σάκος, επιμανίκια, επιγονάτια….εγκόλπια. Όλα ή τα περισσότερα με χρυσό, σμάλτο και πολύτιμους λίθους.

Στα εγκόλπια ίσως είναι νικητής ο Χ., …. όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Χ. τις Κυριακές μέσω τηλεόρασης που έχει στην κρεβατοκάμαρα του, ο Β. παρακολουθεί τον Χ. στην μητρόπολη της Αθήνας και μετά αποφασίζει με ποιά άμφια θα εμφανισθεί”.


Η συλλογή δώρων είναι ένα ακριβό (για τους φορολογούμενους) χόμπι του κ.Β. Τον Μάϊο του ‘99, επισκέφτηκε την Ελλάδα. Πήρε μέρος σε 50 εκδηλώσεις, μάλιστα δε “…πολλές φορές, με χαρακτηριστικότερη στο Τσοτύλι, οι δυο προκαθήμενοι, αποκοιμήθηκαν στις καρέκλες τους….” (“Ελευθεροτυπία”, 1-6-’99).

Ζητήθηκε από τις ενορίες των Αθηνών ένα ποσόν να αγοραστούν δώρα για τον πατριάρχη. Οι ιερείς εκφράστηκαν αρνητικά. (“Εξουσία” 15-5-’99).

Τελικά όπως αποκάλυψε η “Ελευθεροτυπία”, πρέπει να συγκεντρώθηκαν πάνω από 17.000.000 δραχμές.

Ιδού η σοδειά του κ.Β. μεταξύ πολλών άλλων, 20 εγκόλπια, 4 ράβδοι, 1 μίτρα, 38 χρυσά κλειδιά πόλεων, 120 πλακέτες, 1 μπαούλο, εικόνες και άλλα, τόσα ώστε ένα ολόκληρο πούλμαν πλήρες δώρων, μαζί με τους γεμάτους αποθηκευτικούς χώρους των συνοδευτικών οχημάτων, χρειάστηκε να ακολουθεί για να μεταφέρει τα λάφυρα της αποστολικής περιοδείας (Α. Λουδάρος, “Εξουσία”, 8-6-’99).


http://roides.wordpress.com/2009/12/01/1dec09/


[ΤΟ+ΓΟΥΡΙ.JPG]

1 σχόλιο:

  1. Αυτος ειναι ο παπας του Βοσπορου,ο εκλεκτος των προοδευτικων τυπου Σηφουνακη,Αλαβανου,Τσιπρα και αλλων θολοκουλτουριαρεων!Η εξουσιολαγνεια του δεν εχει οριο!Στο προσωπο του ενσαρκωνεται η Φαναριωτικη νοοτροπια σ ολο της το μεγαλειο!Ας τον χαιρεται το προοδευτικο κατεστημενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή