Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΔΙΑΒΑΖΩ: «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» (Οι επιστημονικές μετρήσεις του Ρώσου φυσικού Αντρέι Βολκόβ το Μεγάλο Σάββατο του 2008)

ΔΙΑΒΑΖΩ: 
«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» 
(Οι επιστημονικές μετρήσεις του Ρώσου φυσικού Αντρέι Βολκόβ το Μεγάλο Σάββατο του 2008) 

To Πάσχα του 2008, ο Ρώσος φυσικός Αντρέι Αλεξάντροβιτς Βολκόβ, του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Ρωσίας «Ινστιτούτο Κουρτσιάτοβ», τέθηκε επικεφαλής μιας επιστημονικής αποστολής που είχε ως σκοπό να διερευνήσει το θαύμα του Αγίου Φωτός. 
Το Μεγάλο Σάββατο του 2008, περί τις 09.00 το πρωί, ο Αντρέι Βολκόβ εισήλθε στον Ναό της Αναστάσεως, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό. 

Το όργανο που χρησιμοποίησε ο Ρώσος φυσικός για τις μετρήσεις του

Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από αυτές, τα περιγράφει ένα χρόνο αργότερα, στις 21 Απριλίου 2009, στην ακόλουθη συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Βέρα : 

 – Αντρέϊ Αλεξάντροβιτς, γιατί εσείς ειδικά πήγατε να εξερευνήσετε τη φύση του Αγίου Φωτός; Συμπίπτει αυτό με το επιστημονικό σας αντικείμενο; 

 – Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούμαι με το ονομαζόμενο πλάσμα χαμηλής θερμότητας. 

 – Τι είναι αυτό; 

 – Σε κατάσταση πλάσματος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του σύμπαντος: τα άστρα, τα γαλαξιακά νέφη, το διαστρικό περιβάλλον. Είναι ένα πολύ ιονισμένο αέριο… 

– Και ποια είναι η σχέση με το Άγιο Φως; 

– Κρίνοντας από τις πολυάριθμες περιγραφές, η εμφάνιση του Αγίου Φωτός συνοδεύεται από την εμφάνιση πλάσματος, που εξωτερικά θυμίζει πολύ το πλάσμα χαμηλής θερμότητας. Για παράδειγμα, είναι γνωστό, ότι για κάποιο διάστημα το Φως αυτό δεν καίει καθόλου τα χέρια και το πρόσωπο, (όσων ταχυδακτυλουργικά το χρησιμοποιούν για δευτερόλεπτα, γρήγορα στα χέρια ή στο καταϊδρωμένο – άρα και μονωμένο – πρόσωπο τους..
Επίσης, σχεδόν επί χίλια χρόνια οι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για κάποιες λάμψεις, που διατρέχουν τα τείχη του ναού και πριν και μετά την έλευση του Φωτός, (λάμψεις, συγχρονισμένες με τα φωτογραφικά φλας, τους κινηματογραφικούς προβολείς, τα γιουχαΐσματα, τα σφυρίγματα, το μπιζάρισμα να βγει γρήγορα αυτό το μαλακισμένο το φως, ...και γενικά τις ιαχές και τις κανιβαλικού τύπου κραυγές του δαιμονισμένου πλήθους). 

– Τέτοια φαινόμενα πλάσματος είναι μοναδικά; 

– Βεβαίως. Στο εργαστήριο ερευνούμε το πλάσμα χαμηλής θερμότητας μόνο στο κενό. Στον αέρα μπορεί εξίσου να υπάρχει, αλλά μόνο υπό αυστηρά καθορισμένες συνθήκες… και υπό πολύ υψηλή υγρασία. 
Αλλά, πάνω από τον Τάφο του Κυρίου το Πάσχα κάνει ζέστη… δεν υπάρχει πηγή δυνατής διαφοράς και δυναμικού. Εν τω μεταξύ, εμφανίζονται εκεί λάμψεις, φωτεινές δέσμες, που, κατά τη γνώμη μου, μεταμορφώνονται ύστερα σε σπίθα και γεννούν το Φως», (δηλαδή, αμέσως μετά από το πισωκολλητό από το στριμωξίδι, τις χιλιάδες κλανιές από τα αέρια που προκαλούνται από τη συγκίνηση και από το σφίξιμο του κώλου, ...δεδομένου ότι τις ώρες αυτές οι τουαλέτες στο χώρο είναι κλειδωμένες, οπότε όποιος πρόλαβε έχεσε, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να τα κάνουν και επάνω τους!!!

– Και τι διακύμανση ήταν αυτή; 

– Ηλεκτρικό φορτίο. 
Το δεύτερο ανεξήγητο γεγονός είναι: η ηλεκτρική φόρτιση του αέρα που είναι εμφανής ακόμη και χωρίς τις συσκευές – πολλοί νοιώθουν ότι κατά την έλευση του Αγίου Φωτός τούς σηκώνονται όρθιες οι τρίχες (και όχι μόνο), οι τρίχες στα χέρια (και όχι μόνο)!!!.. 
Και εδώ εμφανίζεται ενώπιον μας η τελευταία πτυχή που ανακαλύψαμε – η εμφάνιση του Φωτός συνοδεύεται από ηλεκτρική εκκένωση (καμία σχέση με την εκκένωση βόθρων, όπως θα εποπτευθήκατε, ίσως, μετά από τόσο πλήθος εκεί, χεσμένο κυριολεκτικά από τη χαρά του, …για το θαύμα)! 

Η έρευνα του Αντρέι Βολκόβ, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θαύμα του Αγίου Φωτός, καθαρά επιστημονική. Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν «μια επιβεβαίωση της θαυματουργικής φύσης του φαινομένου» (του κώλου). 


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο κ. Ιωάννης Καρδάσης, για το «άγιο φως»…

Ο κ. Ιωάννης Καρδάσης, για το «άγιο φως»…
Αριστερό κλικ στη φωτογραφία, σας πάει στο θέμα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης ζητάει από τον Κύριο, να αγιάσει το φως που παίρνει από την κανδήλα, που βρίσκεται επάνω στον Τάφο. Εμείς, γιατί προσπαθούμε, μετά μανίας, να διαψεύσουμε τον ίδιο τον Πατριάρχη, με ένα σωρό παραμύθια, για μικρά παιδιά;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω σε σημερινή ανάρτηση, στο φανατικά εκκλησιαστικό (φιλικό και προς τον Εφραίμ Βατοπεδίου) μπλογκ του Τρελο-Γιάννη:

«Η αλήθεια περί του Αγίου Φωτός για κάθε πιστό Ορθόδοξο είναι κάτι τόσο φυσιολογικό και αυτονόητο όσο και η αναπνοή του. Δεν χρειάζεται ούτε να του το αποδείξουν, ούτε να του το δικαιολογήσουν, ούτε καν να το δει- αφού πρόκειται για γεγονός καταφανέστατο.

Kάποιοι κλονίζονται ή δεν έχουν πιστέψει με τόση θέρμη- πειραζόμενοι και από τον διάβολο και από τους "διαβόλους"...

Σημαντικά κείμενα (περί του θαύματος του αγίου φωτός) αποδεικνύουν την αλήθεια της Ορθοδοξίας ως μόνης Εκκλησίας του Χριστού, αφού μόνον στους Ορθοδόξους δίδεται άνωθεν το Άγιο Φως.

Ας μην λησμονούμε πως το ότι δέχονται οι αιρετικοί να προσκυνήσουν και να λάβουν το Άγιο Φως από τα χέρια του Ορθοδόξου Πατριάρχη δεν είναι απλό πράγμα.»

http://trelogiannis.blogspot.com/2012/04/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ενώ ο Πατριάρχης ΔΙΑΒΑΖΕΙ τη δεητική ευχή, που λέει, ότι το φως το παίρνει από την ακοίμητη κανδήλα, το δημοσίευμα λέγει, ότι το φως δίδεται άνωθεν.

Αν είναι έτσι, τότε παρ' όλον ότι ο Πατριάτχης δέεται να αγιάσει ο Κύριος το φως, που παίρνει, Αυτός δεν ακούει τον Πατριάρχη, αλλά στέλνει το φως εξ ουρανού και τούτο επί αιώνες!

Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε ο Κύριος δεν ακούει τον Πατριάρχη και κάνει άλλα πράγματα, οπότε πράγματι αυτό είναι το θαύμα, δηλ. η ανυπακοή του Κυρίου στην έκκληση του Πατριάρχη!

Για σκεφθείτε τον Πατριάρχη να δέεται προς τον Κύριο να αγιάσει το νερό στα Θεοφάνεια και αντ' αυτού να πέφτει αγιασμένο νερό εξ ουρανού!

Οπότε, αφού ο Κύριος πεισματικά αρνείται να ακούσει τη δέηση του Πατριάρχη και στέλνει ήδη αγιασμένο φως εξ ουρανού, δεν έχει ο Πατριάρχης παρά να αλλάξει τη δεητική ευχή και να την κάνει ευχαριστιακή και όλα καλώς καμωμένα.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έτσι είναι! Πολύ σωστά τα λέτε, αγαπητέ κ. Καρδάση!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είχα πάει για ύπνο όταν μου έστειλαν ένα μήνυμα…
(Σάββατο, 21 Απρίλιος 2012, 1:15
Από: Είμαστε και μείς εδώ!
catakravgi@gmail.com
Προς: michalopoulos_p@yahoo.gr)
Μήνυμα, σχετικό με την πιο πάνω ανάρτηση μου, την… ΔΙΑΒΑΖΩ: «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ....

Μήνυμα, που αρχίζει με την φράση «Δε με λες κυρ Παναγιώτη…»

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για το ομώνυμο μπλογκ, το ονομαζόμενο «Είμαστε και μείς εδώ!», αυτό με την διεύθυνση http://catakravgi.blogspot.com.

Με το μήνυμα από εκεί λοιπόν, με μαλώνουν διότι (μεταξύ άλλων) έβαλα λέει αυτό το μπλογκ για πηγή, ενώ το άρθρο δεν είναι δικό τους, από αλλού το πήραν κι αυτοί…
Μου γράφουν:
«Και βαζεις και την πηγη ,οχι την αρχικη(γιατι κι εγω απ αλλου το πηρα και την εχω απο κατω), αλλα αυτην που το πηρες μονο ,σα να τογραψε αυτη το κειμενο…»

Έχω να παρατηρήσω ότι έβαλα τη λέξη ΠΗΓΗ στο τέλος της ανάρτησης μου, λέξη που είναι και ένα ενεργό λινκ το οποίο παραπέμπει πράγματι στη δική τους ανάρτηση, στο μπλογκ αυτό, από όπου πράγματι ενημερώθηκα για την έρευνα του ρώσου επιστήμονα…
Όταν λοιπόν πάει κάποιος εκεί, θα δει και την αρχική πηγή, την οποία εγώ δεν έβαλα διότι πάτησα στο σχετικό λινκ και αυτό δεν δούλεψε.

Έτσι απλά έχουν τα πράγματα!

Βέβαια, αν κάποιος πάει στην «κατακραυγή», θα δει ότι η δική μου ανάρτηση δεν είναι ακριβής αντιγραφή από εκεί…
1. Η δική μου ανάρτηση δεν έχει τη φωτογραφία του ρώσου επιστήμονα αλλά μια φιγούρα κόμικς.
2. Η δική μου ανάρτηση δεν έχει το πραγματικό εργαλείο του ρώσου αλλά ένα κολονοσκόπιο…
3. Η δική μου ανάρτηση (για σατυρικούς λόγους), έχει και προσθήκες δικές μου, προσθήκες με χοντρά γράμματα, με διαφορετικό χρώμα, και μέσα σε παρένθεση…

Όλοι το κατάλαβαν αυτό (αφού έβαλα και ετικέτα «χιούμορ» στην ανάρτηση μου), ...
...και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ότι το κατάλαβε και ο άνθρωπος, ο... «Δε με λες κυρ Παναγιώτη…».
Ο άνθρωπος που μου έστειλε το μήνυμα, από το οποίο κατάλαβα ότι στενοχωρήθηκε από το χιούμορ μου! Χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε… Σαλπάρουμε και σήμερα… Ελάτε (όσοι φίλοι) να παίξουμε μαζί, …τους πειρατές! Κόντρα, στην κάθε σοβαροφάνεια και… «κατακραυγή»! χα!

http://xairete.blogspot.com/2012/04/blogxairete.html