Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Και «καλά» ο μητροπολίτης Βέροιας! Τι καλό να περιμένεις, από αυτόν! Αλλά και ο νυν Φλώρινας, το πνευματικό παιδί του πατρός Αυγουστίνου, ο οποίος Άγιος πατέρας έλεγε ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο τι μας δίνουν -τάχα σαν λείψανα, οι πονηροί και ακάθαρτου παπικοί; Ο κ. Θεόκλητος – Θωμάς Πασαλής, έχει χαρακτηριστεί –για πολλά και διάφορα, σαν ανάξιος διάδοχος του μακαριστού Επισκόπου Αυγουστίνου. Έχει χαρακτηριστεί και λαπάς! Κρίμα!

Κοίτα χαρούλες ο Θεόκλητος! 
Κάνει σαν ξελιγωμένη παλιόγρια! 
Σαν να του έπιασε κι αυτού το μάγουλο ο μητροπολίτης Βέροιας!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Nikos Konstantinidis μαζί με Ιωαννης Κυριακακης και 7 ακόμη.
26 Οκτωβρίου 2016
Στον Άγιο Δημήτριο Φλώρινας....
Λείψανο του Αγίου Δημητρίου στη Φλώρινα μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Φλώρινας.
Το Άγιο λείψανο προσκόμισε προς ευλογία των πιστών ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον οποίο προεξήρχε ο κ. Παντελεήμων, συμπροσευχομένου και του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Βεροίας, ο οποίος, με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στον βίο και στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου. 

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης ευχαρίστησε τον κ. Παντελεήμων για την μεγάλη ευλογία που επεφύλαξε τόσο στην ενορία του Αγίου Δημητρίου, όσο και σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
ΣΧΟΛΙΑ:

Panagiotis Michalopoulos 
1. Πού το βρήκε το «λείψανο» ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων;
2. Στο κήρυγμα του, πώς δικαιολόγησε την εικόνα που ο Άγιος σκοτώνει κάποιον;
Ραφαήλ Καραβασιλειάδης
1. Ο Μητροπολίτης Βεροίας ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης φρόντισε για την επανακομιδή του Λειψάνου του αγίου Δημητρίου κατά το έτος 1980, κατόπιν συνεννοήσεως με τον προϊστάμενο του Αββαείου στο San Lorenzo in Campo.
Για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος απέκτησε τμήμα του λειψάνου του Αγίου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ίδιο. 

2. Την απάντηση δίνουν δύο βυζαντινοί Ιστορικοί.
Ο άγιος Δημήτριος φαίνεται πως σκοτώνει κάποιον. Το 1206/7 ο Βούλγαρος τσάρος Ιωαννίτζης ή Σκυλογιάννης σχεδίαζε να πολιορκήσει την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, πέθανε από πλευρίτιδα, όπως επιβεβαιώνει ο Γεώργιος Ακροπολίτης (Γεωργίου Ακροπολίτου, Χρονική συγγραφή, 13).
Στην εικονογραφική παράδοση επικράτησε ένα όραμα που παρουσίαζε τον Άγιο να σκοτώνει τον Ιωαννίτζη· «ἔφιπ­πος ἐφ᾿ ἵπ­που λευκοῦ τῷ βουλγαράνακτι φαίνεται καὶ και­ρίαν ἀκον­τί­ζει παρὰ χρῆμα τὸν ἄθλιον» (αυτοκράτορος Σταυρακίου +812).
Επίσης, η συγκεκριμένη μορφή του Αγίου επικρατεί σε έργα μεταγενέστερα του 13ου αιώνα, ενώ νωρίτερα αποτυπώνεται είτε με στρατιωτική περιβολή είτε διδάσκων νεαρά παιδιά είτε με χιτώνιο (πχ. Βυζαντινό Ψηφιδωτό του νέου καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος - 12ος αιώνας, Κόσμημα, Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι - 12ος αιώνας).

Panagiotis Michalopoulos 
Ραφαήλ Καραβασιλειάδης,
Έχω διαβάσει ότι ο Άγιος Δημήτριος δεν ήταν καν στρατιωτικός, αλλά απλά ένας διάκονος! 
Mhtrofanhs Toytziarakhs 
Τὸ περὶ οὗ ὁ λόγος ἱερὸν λείψανον τοῦ ἁγίου Δημητρίου ἀποτελεῖ προσωπικὸ ἀπόκτημα ὡς δῶρο τοῦ παπικοῦ Ἀρχιεπισκόπου τοῦ Fano στὸν τότε Πρωτοσύγκελλο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης καὶ νῦν Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ὅταν στὸν τελευταῖο δόθηκε ἐντολὴ ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρὸ Παντελεήμονα Χρυσοφάκη νὰ παραλάβῃ ἀπὸ τὸ San Lorenzo in Campo τὴν κάρα τοῦ ἁγίου τὸ 1978. Μέχρι τότε ἡ διαχείριση τῶν λειψάνων ἦταν εἰς χεῖρας τοῦ παπικοῦ Ἀρχιεπισκόπου.
Panagiotis Michalopoulos 

Mhtrofanhs Toytziarakhs,
Και «καλά» ο μητροπολίτης Βέροιας! Τι καλό να περιμένεις, από αυτόν! Αλλά και ο νυν Φλώρινας, το πνευματικό παιδί του πατρός Αυγουστίνου, ο οποίος Άγιος πατέρας έλεγε ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο τι μας δίνουν -τάχα σαν λείψανα, οι πονηροί και ακάθαρτου παπικοί; 
Ο κ. Θεόκλητος – Θωμάς Πασαλής, έχει χαρακτηριστεί –για πολλά και διάφορα, σαν ανάξιος διάδοχος του μακαριστού Επισκόπου Αυγουστίνου. 
Έχει χαρακτηριστεί και λαπάς! 
Κρίμα!
https://www.facebook.com/nikos.konstantinidis.121/posts/1111620508887216

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ραφαήλ Καραβασιλειάδης 
Οι εκφράσεις αυτές είναι απρεπείς, αγενείς και αντιτίθενται στην έννομη τάξη και στην μέριμνα της πολιτείας για την προσβολή της τιμής δημοσίων προσώπων.
Λυπάμαι...!
Panagiotis Michalopoulos 

Μη γλύφεις τα δημόσια πρόσωπα. 
Άσε να προστατεύσουν οι ίδιοι το κύρος τους! 
Ελπίζω να μη σου πιάνουν και εσένα το μάγουλο!
 Ραφαήλ Καραβασιλειάδης
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=786977204678580&set=a.146456728730634.24975.100000989228985&type=3&theater
https://www.facebook.com/nikos.konstantinidis.121/posts/1111620508887216
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΕΙΝΟΝΑ ΠΡΟΦΙΛ
Ραφαήλ Καραβασιλειάδης
Σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή, Θεσσαλονίκης
 (Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας)
Πήγαινε στο 3o Γενικο Λυκειο Πτολεμαϊδας
Πήγαινε στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας
Τόπος διαμονής: Θεσσαλονίκη
Τόπος καταγωγής: Πτολεμαΐδα

https://www.facebook.com/rafail.karavasileiades

Δεν υπάρχουν σχόλια: