Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Χαίρετε! : D

Διόρθωση: ο «Μητροπολίτης Αρκαδίας» κ. Παναγιώτης Φούντας...

Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!
Διόρθωση: 

Ο «Μητροπολίτης Αρκαδίας» κ. Παναγιώτης Φούντας, δεν επισκοπεί σε όλο το νομό Αρκαδίας, γι αυτό και ο κανονικός του τίτλος είναι «Μητροπολίτης Γόρτυνος και ΜεγαλΟπόλεως».

Έδρα του μητροπολίτη κ. Φούντα, είναι η Δημητσάνα. Γι αυτό και τα έγγραφα της μητρόπολης αρχίζουν έτσι:

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Εν Δημητσάνη τη…

Προς…

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Αρκαδία: Μαλλιά κουβάρια στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας!


ang είπε...

[...] Και εσείς κύριε που παριστάνετε ότι ξέρετε τα της Εκκλησίας ο Ιερεμίας δεν είναι Μητροπολίτης Αρκαδίας αλλά Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως... [...]

31 Δεκεμβρίου 2010 10:54 π.μ. 


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ως «Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως», τον αναφέρω σε πολλές αναρτήσεις μου εδώ στο μπλογκ, τον Σεβασμιότατο σας...

Μη με μαλώνετε λοιπόν, και, γι αυτό!

Σαν «μητροπολίτη Αρκαδίας» (εκεί δεν είναι μητροπολίτης;) τον έχω απλά στην σχετική ετικέτα του ιστολογιου, από την αρχή.

Πάνω σε αυτό λοιπόν, είχε πριν από πολύ καιρό προσπαθήσει να με διορθώσει, και, ο τακτικός μας σχολιαστής ο κ. Ιωάννης Καρδάσης... Και του είχα απαντήσει τότε, ότι δεν με απασχολεί το «λάθος» - το σκόπιμο άλλωστε - διότι εγώ δεν δίνω και τόσο μεγάλο βάρος στους τίτλους...

Έτσι, σαν «μητροπολίτη Βόλου» τον έχω τον σεβ. Δημητριάδος στην σχετική ετικέτα...
Έτσι, σκέτα «Αμβρόσιο», σκέτα «Χρυσόστομο», και σκέτα «Άνθιμο» θα βρείτε - στις ετικέτες - άλλους μητροπολίτες μας.

Αυτά! :D

31 Δεκεμβρίου 2010 12:44 μ.μ. 

http://xairete.blogspot.com/2010/12/blog-post_7372.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

http://www.parembasis.gr/2006/im/06_10_10.jpg
Ποιον εκλέγουν λοιπόν για μητροπολίτη κάθε φορά;

ΕΚΛΕΓΟΥΝ...

Κάποιον που μπορεί να ελέγχεται, κάποιον προβληματικό, κάποιον διαπλεκόμενο με συμφέροντα, κάποιον με κουσούρι, κάποιον προβοκάτορα που τον θέλουν ξένες και αντίθεες δυνάμεις, ...

...και στην καλύτερη περίπτωση κάποιον («απλά») με σαλεμένο το νου, που και αυτός μανιπουλάρεται εύκολα!..

Ανάλογα εκλέγουν λοιπόν, και «όπως τους κάτσει» (όχι το άγιο Πνεύμα βέβαια), κάθε φορά.


Κρίμα!!!..

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Χαίρετε! :D

Metropolitan Jeremiah of Gortynia


Metropolitan also says that when he was just ten days old his father was killed at 25-years-old in Albania by atheists like him.

Και ένα κείμενο, από τα ξένα.
Διαβάζω σήμερα για το περιστατικό:

Metropolitan Jeremiah of Gortynia, along with several local clergy at the swearing in ceremony on 19 December 2010 for the local mayor following his recent election into office. All officials in Greece are sworn in by bishops of the Greek Orthodox Church if invited to do so.

After a few words of blessing and advice for the new mayor, a secularist official, stands up and objects that clergy be allowed to bless the City Hall and swear in officials.

At this point the Metropolitan Jeremiah, said:

«So are you saying we shouldn't have a Holy Water blessing service? You want to make our nation atheistic? Aren't you ashamed of yourself? Shame on you! Let me tell you, this is the land from where Gregory the 5th came from!... Get lost!... I believe in Christ and Country, this is why I tell him 'shame'!»

Metropolitan also says that when he was just ten days old his father was killed at 25-years-old in Albania by atheists like him.

In a later interview, the Metropolitan said: 

«At that time I defended the rights of the Church, not myself personally. The gentleman spoke against the Church.». 

Metropolitan explains his offence at the remark made as not being personal, but he felt the Church was being betrayed and he had every right to respond. 
Criticized again for getting angry, the Metropolitan responds that Scripture says we should get angry when it comes to the Faith, "Be angry and sin not". 

He also says that it was clergy in their cassocks who got angry in the past with injustice, and this allowed the Greeks to rally against the Turks and atheists of the past. 
He then asks why the gentleman who questioned everything is not criticized for his rudeness, while he is being criticized for his rudeness. He thinks the gentleman should have been respectful of the fact that he was invited to the event, and if he had an objection to a clerical presence he should not have been there.

Είπαμε! Χαρούμενο ξύπνημα, με μια δεσποτική πατερίτσα στο κεφάλι! Όχι λάθος! Με μια κουδουνιστή (χτυπητή στο τσιμέντο στα πλακάκια) πατερίτσα!

Ιωάννης Καρδάσης είπε... "Άντε να χαθήτε" Ευαγγελικά λόγια από τον εις τύπον και τόπον Χριστού Επίσκοπον!

Τηλεόραση ALTER. Ενημερωτική εκπομπή "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ". Παρουσιαστές, ο κ. Δημήτρης Φρέσκος, και η κ. Ξένια Γώγου. (10.30 με 12.30)

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010


Αρκαδία: Μαλλιά κουβάρια στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας!


Ιωάννης Καρδάσης είπε...

"Άντε να χαθήτε"
Ευαγγελικά λόγια από τον εις τύπον και τόπον Χριστού Επίσκοπον!

Από την άλλη, από πότε έχουμε "ένθεες πατρίδες";
Ποιός πατέρας της Εκκλησίας τα λέει αυτά;

30 Δεκεμβρίου 2010 6:47 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Έτσι είναι, όπως τα λέτε αγαπητέ κ. Καρδάση!

Τον άκουσα και το πρωί στο ΑΛΤΕΡ τον κακομοίρη αυτόν τον μητροπολίτη, στην πολύ σοβαρή εκπομπή «εδώ και τώρα», που και εκεί πήγε (στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε) να τα κάνει όλα λίμπα...
...Ενώ το ζευγάρι των δημοσιογράφων του μιλούσαν νηφάλια, λογικά, και με σεβασμό, εκείνος ήταν το ίδιο αλλοπρόσαλλος όπως και στο βίντεο, ήταν επιθετικός και γενικά έδειχνε να μην επικοινωνεί... Ήταν πάλι «αλλού», που λένε!

Έκανε μάλιστα και επίδειξη μόρφωσης, λέγοντας ότι «έχει βγάλει το δημοτικό» άρα μπορεί λέει να καταλαβαίνει...
Και άρα, δεν φέρεται παράλογα, λέει (χα!), και ότι στο τέλος – τέλος λέει, είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου, λέει!

30 Δεκεμβρίου 2010 7:15 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/12/blog-post_7372.html

Τι λέτε; Πάμε για ένα χαρούμενο ξύπνημα, με ολίγη τσόντα από… κύριο Ιερεμία Φούντα;

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο Γιώργος Κοινούσης...

Γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο Γιώργος Κοινούσης:

Τη σεζόν ’88-’89 έκανα τις τελευταίες μου εμφανίσεις με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Σάκη Μπουλά. Τότε αποφάσισα να εγκαταλείψω οριστικά τη νύχτα. 

Ο χαρακτήρας ο δικός μου δεν ταίριαζε με τα υπόγεια ρεύματα της νύχτας, τις διασυνδέσεις, τα μυστήρια και τα πονηρά. Αλλά ούτε με συγκινούσαν πλέον τα λεφτά και τα χειροκροτήματα. 

Ωσπου γνώρισα τον Χριστό και άλλαξε η ζωή μου...

ΠΗΓΗ: Εσπρέσο:

Metropolitan-Jeremiah-Fountas: Προσέξατε πώς όρμισε - σαν να ντοπαρίστηκε?



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010


Αρκαδία: Μαλλιά κουβάρια στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας!


P. MICHALOPOULOS είπε...

Προσέξατε πώς όρμισε - σαν να ντοπαρίστηκε - ο δεσπότης; Όρμισε, αφού μετά την πρώτη ήπια αντίδραση του, είδε... να τον χειροκροτούν!

Αυτό τον κέντρισε (σαν βουκέντρα) και τον παρότρυνε στο να ορμίσει κραδαίνοντας την πατερίτσα, τον μπιζάρισε στο να ουρλιάζει, στο να δώσει αυτό το σόου της εξαλλοσύνης!

Ντροπή του και αίσχος!

30 Δεκεμβρίου 2010 3:29 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/12/blog-post_7372.html

Αρκαδία: Μαλλιά κουβάρια στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας!


Σκηνές απείρου κάλλους στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας - ''Άντε να χαθείτε'' είπε ο Δεσπότης Ιερεμίας... (δείτε το βίντεο)

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας, όταν σύμβουλος που πρόσκειται στο ΚΚΕ ζήτησε να γίνει πολιτικός όρκος. Πυρ και μανία έγινε ο μητροπολίτης της περιοχής, που έφτασε στο σημείο να ρίξει και... κατάρες!

Όλα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε πολιτικό όρκο, προσθέτοντας πως οι νόμοι δεν προβλέπουν την παρουσία ιερέων στην εν λόγω τελετή. Ποιός είδε τον δέσποτα Ιερεμία και δεν τον φοβήθηκε μόλις άκουσε αυτά τα λόγια...

«Άθεα θέλετε να μας κάνετε την πατρίδα μας; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Ντροπή σας», πετάχτηκε ο μητροπολίτης και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο σεβασμιότατος! Κινούμενος προς το μέρος του δημοτικού συμβούλου, του είπε σε έντονο ύφος: «άκου να σου πω, εδώ είναι πατρίδα του αγίου Γρηγορίου του Ε΄. Ντροπή σας! Και να με πας στο δικαστήριο, θα σου αποδείξω την ντροπή σας».

Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, όμως, ο μητροπολίτης ήταν έξω φρενών. «Άντε να χαθείτε... Να χαθείτε! Να χαθείτε! Πάτε να κάνετε άθεα την πατρίδα μας», ξέσπασε ο ιερέας, ενώ κάποιος τον πήρε από το χέρι για να καθίσει πάλι κάτω.

Ο δήμαρχος πήρε το μικρόφωνο και προσπάθησε να εξηγήσει με ηρεμία τι ακριβώς συμβαίνει, λέγοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος θέλει να δώσει πολιτικό όρκο. Ωστόσο, ο κ. Ιερεμίας έλεγε και ξαναέλεγε ότι αυτό που τον ενόχλησε ήταν πως ο εν λόγω σύμβουλος υποστήριξε ότι οι ιερείς δεν έπρεπε να ήταν παρόντες.

Το πλήθος πήρε το μέρος του κ.Ιερεμία και ζήτησε να αποχωρήσει ο σύμβουλος που προκάλεσε την ταραχή, ενώ ο πρώην δήμαρχος κατάφερε τελικά να ηρεμήσει τον μητροπολίτη και όλα συνεχίστηκαν ομαλά...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=58037&catid=9

Γέροντας Παΐσιος: Από όταν ήταν λαϊκός, ακόμα, φαινόταν ότι ήταν διάνοια σε θέματα υπολογισμού χρόνου κλπ…

Να γιατί και οι χουντικοί πρέπει να έχουν τον «άγιο» τους!!!

http://gaios.files.wordpress.com/2007/04/21a.jpg

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παϊσιος: «...θα σιχαθείτε και θα κυνηγήσετε τους πολιτικούς»!".
Γέροντας Παΐσιος: Από όταν ήταν λαϊκός, ακόμα, φαινόταν ότι ήταν διάνοια σε θέματα υπολογισμού χρόνου κλπ…

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Ε.Ω.:

"Ο Γέροντας Παΐσιος, γνωστός σε όλους για το χάρισμά του να προγνωρίζει τα γεγονότα έχει προειδοποιήσει, με μεγάλη ακρίβεια μάλιστα, για την ώρα της μεγάλης Οδύνης μας, λέγοντας ότι ο κάθε Χριστιανός θα αντιληφθεί τούτο, καθώς (όπως έχει επί λέξει τονίσει): 
«Οταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει»!!".


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

"Με μεγάλη ακρίβεια"! 

Μάλιστα, είχε προβλέψει και ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο, …για φέτος! 
Δεν έγινε ακόμη… μας μένει μια μέρα! 
Τελευταία ώρα, …κληρώνει!


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, μας ετοιμάζουν τον «όσιο» Παΐσιο


Kalogero-Paisios (αυτός και μόνον αυτός…)


Να γιατί και οι χουντικοί πρέπει να έχουν τον «άγιο» τους!!!


Μια (χαρούμενη φυσικά) συνάδελφος του Παΐσιου…


Ανώνυμος είπε: "τι μασ λεσ ρε ανονιμε ο π.βησσαριον δν ελιοσε κανει θαυματ"


Σχολιασμός βιβλίου Παΐσιου για τον γέροντά του «Παπα-Τυχώνα»



ΣΧΕΤΙΚΟ:

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ:
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009
150 ΕΥΡΩ ΤΟ… «ΤΡΙΣΑΓΙΟ»!

Στα π-ράσα τον πιάσανε έναν ακόμα παπά. Αυτός, μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ALTER (14/6/2005) ακουγότανε να επικοινωνεί με ενορίτισσά του και να της ζητάει 150 (εκατόν πενήντα) ευρώ, για ένα «τρισάγιο», μια ευχή δηλαδή «υπέρ αναπαύσεως ψυχής», σε κόλλυβα, στην εκκλησία. Και τα οποία (150 ευρώ) θα τα μοιραζόταν λέει, και με τον ψάλτη του!

Όμως, «πάλι καλά» να λέει η ενορίτισσα! Διότι στο παρελθόν, επί χούντας, ο διοικητής του Αγίου Όρους, τότε, είχε δώσει… 300.000 (τριακόσιες χιλιάδες) δραχμές για παρόμοιο σκοπό (πόσον ικανό για να αγοραστούν και διαμερίσματα την εποχή εκείνη)! Και τα είχε δώσει σε έναν ηγούμενο με το όνομα παπα- Χαραλάμπης (τα στοιχεία είναι από τον βίο του) ο οποίος πέθανε πρόσφατα, και τον οποίον τον πάνε και αυτόν για αγιοποίηση (μέσα από την σχετική «βιομηχανία»), μαζί με τον άλλο πεθαμένο γέροντα, τον Παΐσιο, στον οποίο δεν υπάρχει ανοησία που να μην του την αποδίδουν ότι την είπε (όσοι τον εκμεταλλεύονται εκδοτικά), και ο οποίος Παΐσιος πήγαινε στο μοναστήρι (κοινόβιο) του παπα- Χαραλάμπη, που λέγαμε, για να τρώει.

Αυτός λοιπόν ο παπα- Χαραλάμπης, διαφημιζόταν ότι είχε την δύναμη να… μεταθέτει ψυχές από την κόλαση (όπως έκανε με μια συγγενή του) και να τις τοποθετεί «τσιφ» στον παράδεισο! Πώς; Μόνο με τη χρήση του κομποσχοινιού του, λέει, ενώ άλλοι για να το καταφέρουν αυτό (!) έπρεπε να καταφύγουν στα… μνημόσυνα!..

Εκεί λοιπόν θα καταντήσει η σύγχρονη Εκκλησία μας; Από Εκκλησία του Χριστού θα κατα-ντήσει σε εκκλησία «γερόντων»; Γεροντάδων – καλογέρων δηλαδή, που όπως δείχνουν οι «βίοι» τους (που εκδίδουν και κυκλοφορούν διάφορα μοναστήρια), όχι μόνον πήγαιναν «στραβοί στον Άδη», και μάλιστα «ο ένας πίσω από τον άλλον», αλλά ισχυρίζονταν και από πάνω ότι… έσωζαν και ψυχές άλλων (πεθαμένων!), και με το αζημίωτο φυσικά…

Πότε επιτέλους θα μάθουν οι χριστιανοί ότι η «χάρη» σε όλες τις ιεροπραξίες δεν χρειάζεται χρήματα για να ενεργήσει; Πότε θα μάθουμε ότι δίνοντας χρήματα στους δημόσιους υπάλληλους – μισθωτούς παπάδες (για τα έξτρα τους, τα «τυχερά» τους) ότι τότε, αντί για καλό θα κολαστούμε και εμείς μαζί τους;

Μετά τιμής,
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας (Παναγιώτης) Φούντας, στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Δημητσάνας.

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009


Μητροπολίτης Γόρτυνος «Ιερεμίας» (Παναγιώτης) Φούντας: Η Ετικέτα μας


ΣΧΕΤΙΚΟ:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν είναι καλά ο άνθρωπος! Κρίμα!


http://xairete.blogspot.com/2010/11/arxeio.html



ΣΧΕΤΙΚΟ:
 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάζω: Χοροπηδούντος του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, έγινε η ορκωμοσία, του νέου δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.



Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί, γράφουν τις Γραφές και τους Πατέρες, εκεί που δεν πιάνει μελάνη.

21 Δεκεμβρίου 2010 11:30 π.μ.


Μιχάλης είπε...

Παναγιώτη, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά μη μου πεις ότι όλοι αυτοί που κατά καιρούς επιθυμούν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου(Παπαρήγα, Τσίπρας, Κουβέλης και καποιοι Πασόκοι) το κάνουν από σεβασμό και επιθυμίας εφαρμογής όλων των παραπάνω που λέγονται από Γραφή και Πατέρες! Άλλα έχουν στο νου όχι και τόσο αθώα...

21 Δεκεμβρίου 2010 9:10 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Τι σημαίνει αγαπητέ Μιχάλη ο όρκος πολιτικών στο Ευαγγέλιο, ο όρκος «χοροστατούντων» αρχιεπισκόπων και μητροπολιτών;

Σημαίνει, κατά τη γνώμη μου, αυτόν τον αισχρό εναγκαλισμό κράτους και Εκκλησίας. Αυτόν και μόνο!
Και αυτόν τον χωρισμό, τον θέλουν τόσο οι πιστοί (όσοι πιστοί) όσο και οι «άπιστοι» (που λες) για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους (να το παραδεχτώ) οι μεν και οι δε.

Αλλά δεν νομίζεις, αγαπητέ Μιχάλη, ότι η μεγάλη υποκρισία είναι μια και μόνη, αυτή δηλαδή της λεγόμενης Εκκλησίας «μας», της τοπικής, αυτής της κρατικής υπαλλήλου «Εκκλησίας», αυτής που πάει και ορκίζει ανθρώπους στο Ευαγγέλιο το οποίο απαγορεύει τον όρκο;
Είναι η ίδια (λεγόμενη) Εκκλησία, που εκδίδει διαζύγια για πολλούς και διαφόρους λόγους ενώ το Ευαγγέλιο ένα και μόνο λόγο δέχεται...

Είναι αυτή - η τάχα Εκκλησία - που στις συζητήσεις μας την έχουμε χαρακτηρίσει «εκκλησία του κώλου» και «σκατο-εκκλησία».

Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση, αγαπητέ Μιχάλη, το θέμα για εμάς τους χριστιανούς, δεν είναι οι όποιοι άπιστοι, ή αυτοί που αναφέρεις, αλλά η Εκκλησία. Είμαστε εμείς, οι λεγόμενοι πιστοί - κλήρος και λαός - ορκίζοντες και ορκιζόμενοι!

22 Δεκεμβρίου 2010 4:06 π.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/12/blog-post_8060.html




ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

http://www.parembasis.gr/2006/im/06_10_10.jpg
Ποιον εκλέγουν λοιπόν για μητροπολίτη κάθε φορά;

ΕΚΛΕΓΟΥΝ...

Κάποιον που μπορεί να ελέγχεται, κάποιον προβληματικό, κάποιον διαπλεκόμενο με συμφέροντα, κάποιον με κουσούρι, κάποιον προβοκάτορα που τον θέλουν ξένες και αντίθεες δυνάμεις, ...

...και στην καλύτερη περίπτωση κάποιον («απλά») με σαλεμένο το νου, που και αυτός μανιπουλάρεται εύκολα!..

Ανάλογα εκλέγουν λοιπόν, και «όπως τους κάτσει» (όχι το άγιο Πνεύμα βέβαια), κάθε φορά.


Κρίμα!!!..

Κοζάνη: Έγινε, της… ορκωμοσίας!..

Ηλικιωμένη πνίγηκε από το αντίδωρο!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Την τελευταία της πνοή άφησε, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας των Χριστουγέννων, μία ηλικιωμένη από την Αλεξανδρούπολη.

Στο νοσοκομείο της πόλης, όπου διακομίστηκε, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο λόγος; Η άτυχη εκκλησιαζόμενη πέθανε εξαιτίας της εισρόφησης που έπαθε από το αντίδωρο που έφαγε αμέσως μετά τον εκκλησιασμό της. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=230471&cid=4

Πράσινο φως στα κόκκινα φανάρια

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει το «ιστορικό», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, ατόπημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη ο οποίος με την σύμπραξη των συναδέλφων του Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα, Ε. Βενιζέλου, Χ. Παπουτσή και Ν. Σηφουνάκη αποποινικοποιεί την παράνομη πορνεία και τους παράνομους οίκους ανοχής!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr προπαραμονή των Χριστουγέννων η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο «δώρο» στις εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και στα κυκλώματα σωματεμπόρων καθώς με το νόμο 3904 του 2010 που τιτλοφορείται «εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» αποποινικοποίησε την παράνομη πορνεία μετατρέποντας την σε πταισματική παράβαση!

Με την παράγραφο επτά του άρθρου 31 ο εν λόγω νόμος ακυρώνει τον παλαιότερο νόμο 2734/1999 που προέβλεπε τη σύλληψη των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών και των ιδιοκτητών μη αδειοδοτημένων οίκων ανοχής και την επιβολή ποινής φυλάκισης μέχρι δυο έτη.

Σε δυο γραμμές αντικαθιστά τη σύλληψη και τη φυλάκιση των παράνομα εκδιδομένων με την επιβολή προστίμου μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=230387&cid=4

ΟΡΚΟΣ (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)


Οι αδελφές ψυχές όμως – αδίστακτες - παλάμισαν το ιερό ευαγγέλιο, που… απαγορεύει τον όρκο!..

http://xairete.blogspot.com/2010/12/blog-post_9213.html

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ένωση των Εκκλησιών: Προχωρεί γοργά, και με… χορευτικούς (ροκ) ρυθμούς!..

“Wedding Dancers” 

Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όλα σκατά!»

Γ. Καμίνης: Μα τον Σταυρό, σας λέω: Δεν παίρνω όρκο θρησκευτικό!..
 Γ. Καμίνης: ...Μακαριότατε, κάνε στην πάντα!
Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: - Όλα σκατά!


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Πολιτικό όρκο έδωσε η πλειονότητα των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Αθηναίων, κατά τη σημερινή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά.

Ο νέος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Επίσης, με πολιτικό όρκο-συμπληρωματική δήλωση ορκίστηκαν χωριστά οι επικεφαλής και τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη», καθώς και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αμυράς και Πέτρος Κωνσταντίνου.

Θρησκευτικό όρκο επέλεξαν να δώσουν μόνο ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και οι σύμβουλοι της παράταξης «Αθήνα πόλη της ζωής μας», καθώς και ο σύμβουλος Ν. Μιχαλολιάκος της "Χρυσής Αυγής".

Στην τελετή παρέστη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...

ΠΗΓΗ: enet.gr


Οι αδελφές ψυχές όμως – αδίστακτες - παλάμισαν το ιερό ευαγγέλιο, που… απαγορεύει τον όρκο!..

Ιωάννης Καρδάσης

P. MICHALOPOULOS είπε...

[...] Έχω γράψει ακόμα, ότι δεν πετάγομαι πια στις ταβέρνες διότι δεν τις χρειάζομαι, αφού δεν με διώχνει τίποτε πια από την Ξάνθου 66 όπου τίποτε δεν έχει «αποδιοργανωθεί» όπως κάποιοι θα το ήθελαν ίσως, αλλά αντίθετα όλα εδώ είναι τέλεια οργανωμένα...

Και έτσι, απολαμβάνω το μαγείρεμα μου στην δική μου ξανά κουζίνα, με την ηρεμία και την γαλήνη που είχα όταν ήμουν και παλιά (1974 – 1987) εργένης στο σπίτι αυτό.

Ένας νοικοκύρης λοιπόν πια, δεν έχω τον ίδιο διαθέσιμο χρόνο για Ίντερνετ, εκείνον δηλαδή τον πολύ χρόνο που είχα σαν ταβερνόβιος όπου δεν μαγείρευα κάθε μέρα, αλλά τις περισσότερες φορές καθόμουν στα εστιατόρια και με σερβίριζαν, και που δεν είχα τότε ούτε και πιάτα, ταψιά, και κατσαρόλες να πλένω κάθε μέρα, όπως κάνω τώρα.

Καταλάβατε;



6 σχόλια:


Ιωάννης Καρδάσης, είπε...

Καταλάβαμε.

28 Δεκεμβρίου 2010 6:20 μ.μ. 


P. MICHALOPOULOS είπε...

Τι γίνεστε αγαπητέ κ. Καρδάση; Δεν σας «είδα» για λίγες μέρες στο μπλογκ, και νόμιζα ότι θα απουσιάζετε σε κάποιο χωριό για τις εορταστικές μέρες.

Αν είστε εδώ, πότε θα σας δούμε και από κοντά;

Μου το έχετε τάξει άλλωστε! Και λένε, ...«μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι»! Kαι εγώ δεν είμαι παιδί (να με κοροϊδεύετε)! :D

28 Δεκεμβρίου 2010 6:31 μ.μ. 


Ιωάννης Καρδάσης, είπε...

Υπάρχει ένα καφενείο μπροστά από την αγία Βαρβάρα.
Κατόπιν εορτής (-ών).

28 Δεκεμβρίου 2010 9:11 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Λυπάμαι, αλά την αποφεύγω αυτήν την αγία Βαρβάρα... ακόμα και απέξω να περνώ, και γενικά όλες τις εκκλησίες - γωνιακά μαγαζιά που έχω γνωρίσει – παραγνωρίσει! 
 
Δεν θα με εμπνέει λοιπόν το περιβάλλον!

Δεύτερον, δεν βγαίνω πια από το σπίτι, για μακρινές (πάνω από 100 -200 μέτρα) αποστάσεις! Κάνω ήδη (και από απόψεως γυμναστικής) πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα μέσα το σπίτι ασχολούμενος με τα μαστορέματα και με το νοικοκυριό!

Έπαψα βλέπετε να είμαι ταβερνόβιος, εδώ και δυο μήνες, και ούτε σε καφετέριες έχω πια κάποιο λόγο για να τρέχω εκεί.

Για να καταλάβετε, οι διαδρομές μου είναι:

α) Μέχρι το μίνι μάρκετ, εδώ στον κ. Κώστα απέναντι από το σπίτι μου κάθε Παρασκευή, για να αγοράσω το «ΤΙΒΟ» (με 1 ευρώ) για το πρόγραμμα της τηλεόρασης...

β) Μέχρι το κρεοπωλείο του κ. Ηλία στην άλλη γωνία, για φρέσκα αβγουλάκια ή για κανένα σπιτικό κοκοράκι που φέρνει κάθε Τρίτη από την Καρδίτσα...

γ) Μέχρι το σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος στο άλλο τετράγωνο, για τα φρούτα μου και τα όσπρια μου, και...

δ) Μέχρι την κ. Σούλα και τον κ. Νίκο (απέναντι από τον Μαρινόπουλο) με τα εργαλεία και τα είδη νοικοκυριού για ό,τι σχετικό χρειάζομαι.

Συμπέρασμα:

Δεν βλέπω λοιπόν να συναντιούνται οι δρόμοι μας!
Κλαψ! :-(

28 Δεκεμβρίου 2010 11:32 μ.μ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Με λίγα λόγια: Καταλάβατε – καταλάβαμε, κλπ κλπ! :D

29 Δεκεμβρίου 2010 8:28 π.μ. 


P. MICHALOPOULOS είπε...

Λέτε παιδιά, ότι άραγε δεν σκέφτηκα να τον καλέσω σπίτι τον καλό γείτονα (μένει στον Άλιμο) τον κ. Ιωάννη; Το σκέφτηκα, αλλά δεν το πρότεινα! Γιατί;

Διότι όποιος έρχεται εδώ στην Ξάνθου, έρχεται για να βοηθήσει στις δουλειές (με φούντες) του σπιτιού... Και ο φίλτατος σχολιαστής μας, ο κ. Καρδάσης, δεν είναι της ειδικότητας που θα μπορούσε κάτι να προσφέρει...

Τώρα μάλιστα που είναι στο πρόγραμμα - σαν προτεραιότητα - ο κήπος, είναι κάτι που πάντα με ευχαριστούσε και θα ασχοληθώ τελείως μόνος με αυτό...
Θα κάνω έτσι τη γυμναστική μου, θα αφομοιώσω έτσι και τη βιταμίνη D που παίρνω με την κατάλληλη υγιεινή διατροφή της μαγειρικής μου στην καλή μου την κουζίνα, και όλα καλά!

Διότι από ό,τι μάλιστα διαβάζω σήμερα στο iatronet.gr:

«Άνθρωποι 65 ετών και άνω, που ασκούνται τακτικά και λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D, εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο πτώσης σε σχέση με άλλους ηλικιωμένους, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Drexel, στις ΗΠΑ, στο περιοδικό "Annals of Internal Medicine"».

Εγώ βέβαια δεν χρειάζομαι ακόμα συμπληρώματα...

...Μόνο την άσκηση μου, ...μόνος στον ήλιο, στον κήπο!
:D

29 Δεκεμβρίου 2010 12:51 μ.μ. 

http://xairete.blogspot.com/2010/12/d_6031.html

Κώστας Βουτσάς: Ζει!


Σε ζωντανή σύνδεση με το «10 με 1 μαζί» μίλησε ο Κώστας Βουτσάς από την Θεσσαλονίκη για την περιπέτεια της υγείας του...
 
Κώστας Βουτσάς: «Έχω μαλώσει με τον Χάρο! Στις 31-12-31 γεννήθηκα - φέτος γίνομαι 80 ετών - και θα συνεχίσω να ζω!»


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Και οι λίθοι κεκράξονται: 
«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!»

USA: Χιονοθύελλα (Καλημέρα Σταυρούλα! Τι κάνετε;)

Ποιοί χρωστούν τα 24 δισ. ευρώ στο δημόσιο που διαγράφονται

ΚΡΑΤΟΣ, ...ΣΑΝΤΑ-ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ!..

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:

Eταιρείες του Δημοσίου, εταιρείες εν λειτουργία ή έχουν βάλει λουκέτο είναι από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου σήμερα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ότι στη λίστα περιέχονται και εταιρείες που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία: 

ΟΣΕ (με χρέη 383 εκατ.), Express Service (33 εκατ.), Οργανισμός Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου (22,7 εκατ), Ραπτόπουλος Ιωάννης Παναγιώτης (20,6 εκατ.), Εξπρές Σέρβις Ανώνυμη Εταιρία Εμπορίου (14,4 εκατ.), Μάρμαρα Σκαρη (13 εκατ.), Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός (9 εκατ.), Hellenic Quality Foods (8,3 εκατ.), Αργοναύτης Επισκευές- κατασκευές πλοίων (7 εκατ.), Σ. Μακρόγλου & Σία (7 εκατ.), Oskar Security (6 εκατ.), Νιτσιάκος ΑΒΕΕ Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις (5,9 εκατ.), Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών (5,8 εκατ.), Α. Πάσχος- Χ. Κατσικόπουλος (5,7 εκατ.).

Ακόμα στη λίστα με τις εν λειτουργία εταιρείες περιλαμβάνονται οι: 

Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (5 εκατ.), ΝΑΥΕΠ Επισκευές Πλοίων (5 εκατ.), Τρία Αστέρια Ξενοδοχειακή (5 εκατ.), Intersec (4,8 εκατ.), Μπαλής (4,7εκατ.), Εριοϋφαντουργική ΑΒΕΕ (4,6 εκατ.), ΜΑΡΕΝΚΟ (4,6 εκατ.), Κατράντζος Security (4,6 εκατ.), Ατλάντικ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία (4,5 εκατ.), Ελαιουργική ΚΣΕΠΕΠ (4,5 εκατ.), Τουριστικό Συγκρότημα Καψή (2,8 εκατ.), Πίτσα Φαν (2,5 εκατ.), Ράδιο Κορασίδη (1,5 εκατ.), Σ.Κ. Παζαρόπουλος (1,5 εκατ.), Γλου (0,8 εκατ.), Ξενοδοχεία Μήτσης (0,8 εκατ.), Αλντεμάρ Ξενοδοχεία (0,8 εκατ.).

πηγή: Πρώτο Θέμα

Ελλάδα 2010: Μπαταχτσήδες (φοροφυγάδες) εταιρίες, προς την ζητιάνα Ελλάδα – Πολιτεία… 

«Δώσαμε – δώσαμε, καλέ κυρούλα», που θα πει «δεν σε πληρώνω - δεν σε πληρώνω, καλέ»!..

AMAN, ο… Άνθιμος! (2)


ΣΧΕΤΙΚΟ:

AMAN, ο… Άνθιμος!