Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Γιαγιά Άννα + γιαγιά Νένα = μπέμπα Αννέζια (αδελφή της Ντεμίλια) !!!


Αυτός, λέγεται Μίλτος Καμπουρίδης και είναι εφοπλιστής. Εκείνη, η σύζυγος, λέγεται Μαρίνα Βερνίκου, και την αποκαλούν «το καλό παιδί της high society».

Έχουν μια κόρη τριάμισι ετών που τη λένε Ντεμίλια, ένα γιο ενάμιση χρόνων που τον λένε Γιώργο (επιτέλους κι ένα χριστιανικό όνομα).

Τώρα η κυρία, είναι έγκυος (στον έκτο μήνα), περιμένει κοριτσάκι, και το ζευγάρι άρχισε να σκέφτεται πώς θα βαφτίσει αυτό το παιδί. Τελικά, επέλεξαν το όνομα. Θα την βαφτίσουν λέει, … Αννέζια!

Πού το βρήκαν; Πολύ απλό: αποφάσισαν να της δώσουν τα ονόματα των δύο γιαγιάδων της, που τη μια τη λένε Άννα και την άλλη Νένα. Έτσι προέκυψε το... Αννέζια!!!

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Tρεις επιστολές, και μια… κατάρα!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010


Πέθανε απρόβλεπτα (δεν το είπαν τα άστρα;), από εγκεφαλικό, η τηλεοπτική αστρολόγος και αστρολόγος των επωνύμων, Αντωνία Πέτα…



Ο Blogger Apostolos Z είπε...


Εσάς κύριε Μιχαλόπουλε σας εύχομαι ο Ύψιστος να σας δώσει την απάντηση που σας αρμόζει γι' αυτή σας την απρέπεια !!!

31 Ιανουαρίου 2010 2:21 μ.μ.


Ο Blogger P. MICHALOPOULOS είπε...

Ποια απρέπεια;

31 Ιανουαρίου 2010 2:44 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_4459.html




ΣΧΕΤΙΚΑ:



ΣΧΟΛΙO ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Πέθανε απρόβλεπτα (δεν το είπαν τα άστρα;)


Έλαβα τρεις επιστολές σήμερα!




Έλαβα τρεις επιστολές σήμερα!



Η γάτα σου είναι αυτή, αγαπητή Ήρα;


Μalakistan


lykourgos nanis είπε...



lykourgos nanis είπε...


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:



Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009


ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



lykourgos nanis είπε...


Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε με το παρόν μέηλ επιθυμώ να γνωστοποιήσω στους αναγνώστες του μπλογκ ότι ανακαλώ πλήρως τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησα για το μητροπολίτη Θεόκλητο,την προσωπικότητα του οποίου τιμώ και υπολήπτομαι και την αποία ουδεμία πρόθεση και διάθεση είχα να θίξω.

ΦΛΩΡΙΝΑ 31/1/2010
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

31 Ιανουαρίου 2010 12:24 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_306.html







ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Σχετικά με τη δήλωση μετανοίας στην οποία εξαναγκάστηκε (μετά από απειλές που δέχτηκε από τη μητρόπολη Φλώρινας) ο γιατρός…

Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε επιθυμώ επίσης να γνωρίσω στους αναγνώστες του μπλογκ...

Αποστομώνει η Vodafone (με το κυριλέ διαφημιστικό) τον Βαρθολομαίο (τον τούρκο στο Φανάρι) που έχει αποκαλέσει «αλήτες» τους αγωνιστές του 1821.


Ομοϊδεάτης του Βαρθολομαίου;



Αποστομώνει η Vodafone (με το κυριλέ διαφημιστικό) τον Βαρθολομαίο (τον τούρκο στο Φανάρι) που έχει αποκαλέσει «αλήτες» τους αγωνιστές του 1821.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μακαρίτη καλογερο- Παΐσιου: παραβολή για Κόλαση και Παράδεισο

- Γέροντα, πως είναι η κόλαση;
- Θα σου πω μια ιστορία που έχω ακούσει:
Κάποτε ένας απλός άνθρωπος παρακαλούσε τον Θεό να του δείξει πως είναι ο Παράδεισος και η κόλαση.
Ένα βράδυ λοιπόν στον ύπνο του άκουσε μια φωνή να του λέει: «Έλα, να σου δείξω την κόλαση».
Βρέθηκε τότε σε ένα δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και στην μέση ήταν μια κατσαρόλα γεμάτη φαγητό. Όλοι όμως οι άνθρωποι ήταν πεινασμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να φάνε. Στα χέρια τους κρατούσαν από μία πολύ μακριά κουτάλα. Έπαιρναν από την κατσαρόλα το φαγητό, αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν την κουτάλα στο στόμα τους. Γι' αυτό άλλοι γκρίνιαζαν, άλλοι φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν ...
Μετά άκουσε την ίδια φωνή να τού λέει: «Έλα τώρα να σου δείξω και τον Παράδεισο».
Βρέθηκε τότε σε ένα άλλο δωμάτιο όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι ίδιο με το προηγούμενο και στην μέση ήταν πάλι μια κατσαρόλα με φαγητό και είχαν τις ίδιες μακριές κουτάλες. Όλοι όμως ήταν χορτάτοι και χαρούμενοι, γιατί ο καθένας έπαιρνε με την κουτάλα του φαγητό από την κατσαρόλα και τάιζε τον άλλον.
(Από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ'΄», ΣΕΛ. 48.)




ΣΧΟΛΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ :


Το φαγητό στην κατσαρόλα, ατζέμ πιλάφι ήταν;

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010 8:59 πμ

http://agioritis.pblogs.gr/

Γερμανία – Παπικοί «ιερείς» στα Καρναβάλια (video)



Γερμανία – Παπικοί ευλογούν το Καρναβάλι (video)




Ανώνυμος είπε...

Τα καρναβάλια δίνουν παράσταση εντός ιερού ναού των παπικών; Τελικά η πλάνη είναι πλάνη, είτε προτεσταντική είτε παπική. Και οι δικοί μας οικουμενιστές επιμένουν σε διαλόγους με τις "αδελφές Εκκλησίες"! Μήπως έτσι γίνονται και αυτοί καρνάβαλοι της πλάνης;

29 Ιανουαρίου 2010 10:00 μ.μ.

http://aktines.blogspot.com/

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Εξευτελιστικά πράγματα…

Ιερομονάχου Ισαάκ, "Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου", Αγιον Ορος 2008

Γράφει ο κ. Παναγιώτης Τελεβάντος:


Ανέμενα από καιρό να πάρω στα χέρια μου την παρούσα έκδοση. [...] Αρχίζω από τα εξωτερικά. Πολύ καλαίσθητος τόμος, δερματόδετος, που διατίθεται μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή.







ΣΧΕΤΙΚΟ:

Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, μας ετοιμάζουν τον «όσιο» Παΐσιο


«Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, λοιπόν,
μας ετοιμάζουν τον νέο «όσιο» Παΐσιο!»

Η προπαγάνδα, έχει ξεκινήσει από καιρό. Χιλιάδες τα μηνύματα (από «χριστιανο» - φασίστες;) στο Ίντερνετ, σωρό τα βιβλία (από θρησκέμπορους;) για τον γέροντα, σωρό και οι ανοησίες που περιγράφονται σε όλα αυτά, ότι τάχα είπε και έκανε όταν ζούσε ο π. Παΐσιος. Ανοησίες, με τις οποίες πάνε να αντικαταστήσουν την Αλήθεια του Ευαγγελίου (χειρότεροι από τον Νταν Μπράουν αυτοί!) και να αντικαταστήσουν όλοι αυτοί (οι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο;) την Ορθοδοξία με την Κακοδοξία!

Και επειδή στον Χριστιανισμό λέμε ότι «τιμή και μνήμη αγίου είναι η μίμηση του αγίου», ας δούμε τι μας καλούνε να μιμηθούμε και να θαυμάσουμε στον υπό κατασκευή αυτόν «άγιο» τον καλόγερο Παΐσιο.

Διαβάζω, λοιπόν, για να «διαφωτιστώ» σχετικά, ένα βιβλίο που το έχουν σαν «Βίβλο» οι θρησκόληπτοι, να πω; Ένα βιβλίο που και από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη εγκωμιάζεται (όπως από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου), ένα βιβλίο 717 σελίδων (έκδοση από το Άγιον Όρος), και έχει τίτλο: «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ».

Άρχισα να το διαβάζω, και πολύ προβληματίστηκα σαν Ορθόδοξος Χριστιανός. Αναρωτήθηκα ποιος κοροϊδεύει τελικά ποιον, και πόσο «βλήματα» τελικά μας θεωρούν κάποιοι πώς να τους πω; Κατασκευαστές «αγίων» να τους πω; [Δεδομένου ότι στο «τσάκ» τον έχουμε (ως Ορθόδοξοι) για αγιοποίηση τον «Γέροντα» αυτόν, ο οποίος πέθανε πριν από δέκα χρόνια]. Καταγράφω λοιπόν από όσες σελίδες (λίγες σχετικά) άντεξα να διαβάσω, μερικά πράγματα που μου έκαναν εντύπωση, με τη σειρά που αυτά είναι γραμμένα στο βιβλίο. Μιλάμε για τον Παΐσιο, ή Αρσένιο, ή και Αβέρκιο (αλήθεια γιατί τόσα ονόματα;). Διαβάζω λοιπόν, ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

1. Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (όταν ήταν νηστεία) δεν έτρωγε το νηστίσιμο φαΐ της μαμάς του όταν αυτή το είχε μαγειρέψει σε κατσαρόλα που ΑΛΛΟΤΕ είχε μαγειρέψει η μαμά του εκεί και κρέας!

2. Ο π. «Παΐσιος», (μικρός ήταν ακόμα όταν) εξασκείτο λέει, στο να διώξει το φόβο του, μπαίνοντας κρυφά τη νύχτα σε άδειο τάφο και κυκλοφορώντας ανάμεσα στα μνήματα!!!

3. Μετά, ο π. «Παΐσιος» ως ξυλουργός δεν έπαιρνε χρήματα λέει, για φέρετρα, από συμπόνια [και αυτό είναι πράγματι διδακτικό για όσους στην εκκλησία παίρνουν χρήματα είτε από μόνοι τους μεταβάλλοντας τους ναούς σε καφενεία μνημοσύνων, είτε από άλλες τέτοιες «ψυχοσωτήριες» δραστηριότητες σε συνεργασία και με τα γραφεία «τελετών»].

4. Τον π. Παΐσιο λοιπόν, τον σέβονταν λέει, σαν άνθρωπο του Θεού από μικρό και σε τέτοιο βαθμό, που μια Τουρκάλα εκεί στον τόπο του, τον έπαιρνε μαζί της κάθε πρώτη του μηνός, στο σπίτι της, για& να της πάει καλά ο μήνας! Η ιδία μάλιστα Τουρκάλα, μόλις ο «Παΐσιος» έγινε μοναχός, έπαιρνε λένε, σκόνη από τα παπούτσια του για να αλείψει (με πίστη, όπως λέει το βιβλίο) το παράλυτο χέρι της!

5. Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (μας λέει ακόμα το βιβλίο), ασκείτο με χαρά στον πόνο, τρέχοντας ξυπόλυτος σε χωράφι με κομμένο τριφύλλι το οποίο σαν καρφιά τον τρυπούσε και τον μάτωνε!!! Εδώ, οι άγιοι πατέρες (συγγραφέας και επιμελητές) του βιβλίου, δεν μας εντυπωσίασαν, διότι τι να πουν και οι Φιλιππινέζοι που σταυρώνονται, ή οι Μωαμεθανοί που αυτομαστιγώνονται με αλυσίδες; Ότι είναι πιο «άγιοι»;
6. Και για να μη σας κουράζω: Ο π. «Παΐσιος», ως στρατιώτης στον «ανταρτοπόλεμο», σώθηκε λέει, χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά στο κεφάλι, όταν του πέρασε ξυστά (στο κεφάλι) ένα βλήμα, το οποίο το μόνο που του έκανε ήταν να του ξυρίσει τα μαλλιά (ΕΔΩ, Ο ΚΑΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ!), και να είναι μετά το κεφάλι του λέει, χωρίς μαλλιά σε μια ζώνη με φάρδος έξι πόντους!!! Τόσο ήταν φαίνεται το φάρδος από το βλήμα, και τέτοιου διαμετρήματος (ή και μεγαλύτερου) «βλήματα» μοιάζει να θεωρούμαστε (ότι έχουμε στο μυαλό) και εμείς οι αναγνώστες!

Έχω ήδη φτάσει στην σελίδα 89 του βιβλίου (από τις 717), και λέω να μη συνεχίσω. Εσείς θα αντέχατε πιο πολύ; «Αν είστε χριστιανοί», πείτε μου: θα αντέχατε;

ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΟΥΝ ΜΙΣΟΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΑΝ «ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΙΟ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ» ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ;




ΣΧΕΤΙΚΟ:

Kalogero-Paisios (αυτός και μόνον αυτός…)


Σχόλια στο θέμα:Με ρωτούν για τον καλογερο-Παΐσιο, και απαντώ:http://kalogeropaisios.blogspot.com/2008/08/blog-post_23.html


1. Είδατε τι ρεζιλίκι έγινε με το μισολιωμένο πτώμα του Βησσαρίωνα. Το πτώμα το οποίο εκμεταλλεύονται παρουσιάζοντάς το σαν άφθαρτο τάχα λείψανο αγίου.

Ο Παΐσιος βέβαια, είναι ακόμα θαμμένος σωματικά, αλλά κάποιοι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο, φρόντισαν με τα μυθεύματά τους και τον έθαψαν ΚΑΙ πνευματικά τον ταλαίπωρο γέροντα, αποδίδοντάς του ακόμα και αιρετικές διδασκαλίες, δικές τους φυσικά, που τις βάζουν στο στόμα του αγαθού γέροντα (συμπαθή και αγαπητό σε μεγάλη μερίδα των θρησκευομένων), διδασκαλίες πλάνες που τις αμπαλάρουν σαν λόγια του Παΐσιου τάχα, ώστε να μας τις πασάρουν και να τις αποδεχτούμε πιο εύκολα, γιατί μας περνάνε και για... χάνους, για ακατήχητους.

Αυτό δε το «πτώμα» (βίος και διδαχές) τάχα του Παΐσιου, που το διαφημίζει και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, είναι πιο αποκρουστικό (και από το μισολιωμένο κορμί του άλλου ταλαίπωρου γέροντα, του Βησσαρίωνα), και είναι η πλάνη αυτή η δεύτερη, ακόμα πιο μεγάλη.

Αυτή τη δεύτερη απάτη κυρίως δεν αντέχω, και διαμαρτύρομαι!
2. ΑΠΟ ΤΟΝ «ΒΙΟ» ΤΟΥ:

Όταν ήταν νεαρός και είχε λογισμούς απιστίας τον ενίσχυσε στην πίστη του, λέει, ο ίδιος ο Χριστός, που του εμφανίστηκε λέει, μπούστο (από τη μέση και πάνω) και που τον αναγνώρισε λέει, ότι ήταν ο ίδιος ο Χριστός, από τα γαλανά μάτια και τα ξανθά μαλλιά (σκηνές από αμερικάνικη ταινία;)!!!..

Όταν πρωτοπήγε καλόγερος στο μοναστήρι και παρακολουθούσε την θ. λειτουργία είδε στην «πρόθεση» τον Χριστό σαν ένα αρνί που το σφάζουν. Τι νομίζετε λέει, ότι είναι απλά τα πράγματα επειδή δεν βλέπετε εσείς τι ακριβώς γίνεται; Φοβήθηκε λέει, και κρύφτηκε (η Γραφή λέει ότι «ο φόβος έχει κόλαση») αλλά, λέει, έτσι έμαθε και την πραγματική «αλήθεια» που μας την λέει: Μην ακούτε (σ.σ. την Εκκλησία) που λέει ότι το ψωμί και το κρασί γίνεται σώμα και αίμα Χριστού στην προς τούτο προσευχή του ιερέα (στο «τα Σα εκ των Σων), αλλά γίνεται, λέει, πολύ νωρίτερα [σ.σ. μαγικά;] και άσε τους (σ.σ. τους άσχετους;), λέει, να λένε..Αυτός και μόνον αυτός, …ο διορατικός, ο χαρισματικός, ο θαυματουργός κ.λπ, κ.λπ, γέροντας ήξερε καλύτερα!!!..

Έφεση άσκησε ο Μπεζενίτης

ID σχολίου: 77919
Δημοσίευση: 08-05-2009 17:02 από Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος


Ρε δεν πας να προσφύγεις όπου θέλεις...

Αν εμφανιστείς μπροστά μου ως Μητροπολίτης θα σου αδειάσω μια σακούλα με σκατά στα μούτρα... έτσι για να έχεις για τα γερατειά σου...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW8WJtW4svX75gBpW9X7niCpPgj3fbywcVP6zzZ-XfOy78CP5BWpJLF5wJW7DdLK-Km8eFEUILudo4w1mKM32GMFipzK-WR_59h44iq1WKF0eVG9XVoFqsdupJ28syXF3sWwXOHyE94DE4/s400/%CE%9F%CE%9B%CE%91+%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91.jpg


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:


Έφεση για την ακύρωση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου δι' Αρχιερείς Δικαστηρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία καθαιρέθηκε από τον επισκοπικό βαθμό και επανήλθε στην τάξη των μοναχών άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηρημένος πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης. Η έφεση ασκήθηκε ενώπιον του Δευτεροβάθμιου δι'Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Μονή Πετράκη.

www.amen.gr


Στους διαλόγους του αγκομαχά, και λέει καθαρά στον νεαρό που φαίνεται να διστάζει, ότι τον έχει επιθυμήσει, ότι θέλει να τον γ...μίσει.. και ότι τον θέλει μαζί του για να τον γ...μάει... συνέχεια όπως κάνει και με έναν άλλον νεαρό, τον Χρήστο!..


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΟ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009


Το «αδελφάτο» με την ψεύτικη επιγραφή «Εκκλησία τής Ελλάδος»


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε αγαπητέ Ανώνυμε για το σχόλιο σας, αυτό με το μακροσκελέστατο βιογραφικό του Παντελεήμονα.

Εκπληκτικό πράγματι αυτό που φαίνεται, ότι «πέρασε από παντού» στον εκκλησιαστικό χώρο.

Αλλά το ερώτημα σας το σχετικό με το πόσους «πέρασε» από τον πάγκο του, από όλους αυτούς τους εκκλησιαστικούς και μη (εκεί όπου κατά καιρούς έδρασε) και πόσοι από αυτούς κατέχουν θέσεις στην ηγεσία (και όχι μόνο) τής Εκκλησίας, είναι ερώτημα ρητορικό, φαντάζομαι…

29 Ιανουαρίου 2010 2:08 μ.μ.



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ιδεόπολις - ideopolis.gr Forum
18/11/2006 21:56
Τι έγινε βρε παιδιά με τα νέα διαβατήρια;
Πυρ και μανία λέει, η «ηγεσία» της εκκλησίας της Ελλάδος εναντίον αυτών που έβαλαν λέει επάνω τη φωτογραφία ενός μοναστηριού αλλά «κουτσουρεμένη», δηλαδή χωρίς σταυρό!
Αλλά καλά λέει κάποιος θρησκευτικός σχολιαστής ότι αυτό δεν είναι και το μεγαλύτερο κακό, αυτό λέει είναι μόνο το «σουρωμένο κουνούπι»!..
Πράγματι! Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα (όπως θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά), γίνονται τόσα και τόσα, σε μέγεθος καμήλας που οι «εκκλησιαστικοί» την κάνουν γαργάρα πριν την καταπιούν.!!!

Θέλετε ένα κραυγαλέο («ξεφωνισμένο») παράδειγμα; Ιδού ένα:
Δεν έχασε μήπως η μητρόπολη Αττικής τον μητροπολίτη της τον «άγιο» Παντελεήμονα Μπεζενίτη (τον κίναιδο) που κηρύχτηκε έκπτωτος αλλά παραμένει κανονικός επίσκοπος σε εφεδρεία;
Μικρό κουτσούρεμα ήταν αυτό;
Αλλά, ρε σεις, υπάρχει και ανώτερη από τον Χριστόδουλο και Σία «εκκλησιαστική» ηγεσία, ρε! Αυτή στο Φανάρι (όνομα και πράγμα φανάρι, αλλά κόκκινο) στο οποίο κατέφυγε ο «κουτσουρεμένος» (αλλά πάντα «ικανός» για παιδεραστία με ράσα) Παντελεήμονας, και στα πλαίσια της κόντρας των δυο μεγάλων (νάνων) της ορθοδοξίας, επίκειται λέει, η επαναφορά του κίναιδου, σαν μητροπολίτη πάλι, στη Αττική.
Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»...

Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»...


Πώς τεκμηριώνεται αυτό το τελευταίο;

Θα θυμάστε τι έγινε προ-πρόπερσι με την παρέλαση των εκκλησιαστικών σκανδάλων από τα ΜΜΕ. Θα σας πω τι είχε προηγηθεί. Είχε προηγηθεί η κόντρα ανάμεσα σε Χριστόδουλο και Βαρθολομαίο σχετικά με τις «νέες χώρες», τις εξουσιαστικές δικαιοδοσίες δηλαδή των δυο «μεγάλων».

Τότε λοιπόν έγραψε η εκκλησιαστική αυτή εφημερίδα ένα σχόλιο που το υπέγραφε (με τα αρχικά του) ο κ. Ζερβός ο Διευθυντής της, και που έλεγε περίπου:
Παράπονα εξέφρασε ο οικουμενικός πατριάρχης διότι οι εδώ (στην Αθήνα) συνάδελφοί του διαδίδουν ότι ομοφυλοφιλικά κέντρα (σ.σ. προφανώς προσκείμενα στον πατριάρχη) καλλιεργούν την κόντρα του οικουμενικού εναντίον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Αλλά και ο πατριάρχης δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Έχει στο συρτάρι του ανώνυμες καταγγελίες για «κουσούρια» (σ.σ. δηλαδή για ανάλογα ομοφυλοφιλικά κέντρα προσκείμενα στην αρχιεπισκοπή) αντιπάλων του στην εκκλησία της Ελλάδος, και θα πράξει ανάλογα (σ.σ. θα αρχίσει να διαδίδει και αυτός δηλαδή)!..
Μετά από αυτό, άρχισαν οι «δημοσιογραφικές» αποκαλύψεις και το στραπατσάρισμα του αρχιεπισκόπου...


Παναγιώτης Γεωργίου Μιχαλόπουλος

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ! ΠΑΣΧΑ 2008 - OLA8



Για να μάθετε περισσότερα, πατήστε εδώ:



29 Ιανουαρίου 2010, 19:06

Ο παπάς αυτός της Χίου είναι φαιδρό πρόσωπο… Είναι αντιπροσωπευτικός τύπος ολόκληρου του παπαδαριού και γι αυτό προσφέρεται για σάτιρα.

Αυτά, και άλλα πολλά, που διαδραματίζονται κάθε Πάσχα στην εκκλησία, δεν είναι χριστιανικά έθιμα αλλά μια καθαρή δαιμονοληψία.

Ο ίδιος δε αυτός παπάς, τσακώνεται στο νησί με την αστυνομία και με τα δικαστήρια …υποστηρίζοντας με πάθος το άλλο «χριστιανικό έθιμο», τον ρουκετοπόλεμο ανάμεσα σε δυο ενορίες!..


http://www.madata.gr/diafora/media/51053.html



Παπάς: «Διακωμωδούν το έθιμο της πίστεως μας»
(ρεπορτάζ της κ. Εβελίνας Νύχτα στην Εσπρέσο. 29/1/2010)

Σχόλια αναγνωστών της ηλεκτρονικής έκδοσης της Εσπρέσο:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Τα έθιμα της πίστης αυτού του παπά ποια είναι; Το να πηδάει με τα βάγια σαν το κατσίκι; Το να υπερασπίζεται με πάθος τον ρουκετοπόλεμο; Αίσχος!

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=3&artID=1139701

Ράδιο Αρβύλα

Ο παπάς "είσαι Θεά αγάπη μου" MUST WATCH


Ράδιο Αρβύλα - Ο Παπάς I need a hero


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ:


Χριστόφορος Γουρλής


Αυτός είναι ο παπα-Χριστόφορος της Ευαγγελίστριας, Χίου


Ράδιο αρβύλα διαγωνισμός παπά! (must watch)



Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε από ένα ρεπορτάζ της κ. Εβελίνας Νύχτα ότι:


1. Ο παπάς αυτός, λέγεται Χριστόφορος Γουρλής, και είναι εφημέριος στην ενορία Παναγίας Ευαγγελιστρίας της Χίου.

2. Αυτοί που τον σατίρισαν ήταν οι παρουσιαστές της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» (κ.κ. Αντώνης Κανάκης και Γιάννης Σερβετάς) του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

3. Παρουσίασαν στην εκπομπή τους ένα βίντεο με τον παπά (κατά τη λειτουργία της πρώτης Ανάστασης) να πετιέται σαν το κατσίκι, βγαίνοντας από την Ωραία Πύλη κρατώντας ένα καλάθι με βάγια και λουλούδια, και χοροπηδώντας να τρέχει ανάμεσα στους πιστούς και να τους ραίνει με αυτά!

4. Οι ίδιοι παρουσιαστές, ξεκίνησαν μετά και έναν διαγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία στους τηλεθεατές να διαλέξουν ποιο τραγούδι ταιριάζει περισσότερο στον παπά, κατά τον χορό του αυτόν.

5. Τα τραγούδια «This is Our Night», «Έχω πετάξει μαζί σου», «Ταραχή», «Είμαι στα χάι μου», «Λάμπω», «Love is in the air» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια με τα οποία η παραγωγή έχει «ντύσει» το συγκεκριμένο βίντεο (με τον πηδηχταρά «παπα-κατσίκι»)

6. Ο παπάς δήλωσε στην Εσπρέσο: «Είναι αρκετά ενοχλητικό. Δεν είναι πρέπον να διακωμωδούν το έθιμο της πίστεώς μας.»

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html



Σημείωση του Ιστολογίου μας:

Ο ίδιος αυτός παπάς είναι και πρωτοπαλίκαρο στον αγώνα για την υπεράσπιση ενός ακόμα «χριστιανικού εθίμου» στη Χίο, αυτού δηλαδή με τον ρουκετοπόλεμο - κάθε Πάσχα - ανάμεσα σε δυο ενορίες του νησιού!

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_3921.html

Δεινόσαυροι: Προϊστορικοί πρόγονοι της… Πίπης της Φακιδομύτη;


Τα μάθατε τα νέα ?

Για να σας λύσω την απορία που σας ταλανίζει εδώ και χρόνια: το χρώμα που είχαν οι δεινόσαυροι ήταν το καροτί.

Αυτό κατά τους παλαιοντολόγους, οι οποίοι ύστερα από πολύχρονες έρευνες κατέληξαν στο ότι το δέρμα των γιγαντόσωμων ζώων είχε την...

...κοκκινοπορτοκαλί απόχρωση, που παραπέμπει στην Πίπη τη Φακιδομύτη.

Τι εξευτελισμός για το υπερήφανο των δεινοσαύρων είδος!


Επίσης- για να μαθαίνετε- ο Κομφουκιοσόρνις, ο πρόγονος των πουλιών που ζούσε στη σημερινή Κίνα πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια, είχε χρώμα καφεπορτοκαλί με ασπρόμαυρα τμήματα (υπερπαραγωγή!), ...

...ενώ ο μικρός σαρκοφάγος δεινόσαυρος Σινοσαυροπτέρυξ είχε κοκκινοκαφέ τρίχωμα στην ουρά, στο κεφάλι και στην πλάτη του.

Τώρα ξέρετε.

Για να μη σας πιάνει κορόιδο ο κάθε Σπίλμπεργκ που παρουσιάζει στις ταινίες του τα προϊστορικά ζώα όπως θέλει!


ΚΟΣΜΑΣ ΒΙΔΟΣ
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

www.tovima.gr


Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!

Πέθανε απρόβλεπτα (δεν το είπαν τα άστρα;), από εγκεφαλικό, η τηλεοπτική αστρολόγος και αστρολόγος των επωνύμων, Αντωνία Πέτα…

Μαθαίνω σήμερα από το gossip-tv.gr ότι:
1. Πέθανε η αστρολόγος των επωνύμων Αντωνία Πέτα.
2. Πριν από μερικές μέρες, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως η κατάσταση της υγείας της συνεχώς επιδεινωνόταν, και άφησε εκεί την τελευταία της πνοή…
3. Η τηλεοπτική αστρολόγος είχε συνεργαστεί με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και το δίδυμο Φώτη Σεργουλόπουλο - Μαρία Μπακοδήμου.


Tο δίδυμο Φώτης Σεργουλόπουλος - Μαρία Μπακοδήμου.

Χριστόφορος Γουρλής

Με αφορμή ένα σχόλιο που διαβάσαμε σε διάφορα ιστολόγια (και στο τρωκτικό), ρωτούσαμε τις προάλλες:

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Αυτός είναι ο παπα-Χριστόφορος της Ευαγγελίστριας, Χίου


Μαθαίνουμε από το (aegean-chios.blogspot.com) ότι αυτός παπάς, σατιρίστηκε μέχρι χλευασμού (δεν μας λέει τον λόγο η πηγή) από τουλάχιστον δύο ψυχαγωγικοσατιρικές εκπομπές μεγάλων καναλιών των Αθηνών.

Ξέρει κανείς γιατί;

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_3921.html


Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε από ένα ρεπορτάζ της κ. Εβελίνας Νύχτα ότι:

1. Ο παπάς αυτός, λέγεται Χριστόφορος Γουρλής, και είναι εφημέριος στην ενορία Παναγίας Ευαγγελιστρίας της Χίου.

2. Αυτοί που τον σατίρισαν ήταν οι παρουσιαστές της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» (κ.κ. Αντώνης Κανάκης και Γιάννης Σερβετάς) του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

3. Παρουσίασαν στην εκπομπή τους ένα βίντεο με τον παπά (κατά τη λειτουργία της πρώτης Ανάστασης) να πετιέται σαν το κατσίκι, βγαίνοντας από την Ωραία Πύλη κρατώντας ένα καλάθι με βάγια και λουλούδια, και χοροπηδώντας να τρέχει ανάμεσα στους πιστούς και να τους ραίνει με αυτά!

4. Οι ίδιοι παρουσιαστές, ξεκίνησαν μετά και έναν διαγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία στους τηλεθεατές να διαλέξουν ποιο τραγούδι ταιριάζει περισσότερο στον παπά, κατά τον χορό του αυτόν.

5. Τα τραγούδια «This is Our Night», «Έχω πετάξει μαζί σου», «Ταραχή», «Είμαι στα χάι μου», «Λάμπω», «Love is in the air» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια με τα οποία η παραγωγή έχει «ντύσει» το συγκεκριμένο βίντεο (με τον πηδηχταρά «παπα-κατσίκι»)

6. Ο παπάς δήλωσε στην Εσπρέσο: «Είναι αρκετά ενοχλητικό. Δεν είναι πρέπον να διακωμωδούν το έθιμο της πίστεώς μας.»


Σημείωση του Ιστολογίου μας:

Ο ίδιος αυτός παπάς είναι και πρωτοπαλίκαρο στον αγώνα για την υπεράσπιση ενός ακόμα «χριστιανικού εθίμου» στη Χίο, αυτού δηλαδή με τον ρουκετοπόλεμο - κάθε Πάσχα - ανάμεσα σε δυο ενορίες του νησιού!



ΥΓ

Για να επανέλθουμε στο βίντεο του
«Ράδιο Αρβύλα»...

Στην εκπομπή της 20/1/2010 (όπως βλέπω στην ιστοσελίδα της εκπομπής) επενδύουν την "έξοδο" του παπά με τη μουσική από το τραγούδι «νάτο, νάτο, πετιέται»!

http://seires.gr/2009-2010-player/#/17/74



Δείτε το βίντεο, εδώ:

Ράδιο Αρβύλα



Και, εδώ:

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ! ΠΑΣΧΑ 2008 - OLA8

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος: "Ας κυτάξουμε την ψυχή μας"

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Παναγιώτης Τελεβάντος:

"Τα σκάνδαλα, οι νεωτερισμοί και οι αιρέσεις “ανάγκη ελθείν ίνα οι δόκιμοι φανεροί γένονται”. Ας κυτάξουμε την ψυχή μας που είναι χέρσο χωράφι και ας εμπιστευτούμε τα υπόλοιπα στην αγάπη και την Πρόνοια του Αγίου Θεού."

http://aktines.blogspot.com/2010/01/blog-post_2409.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010


Αυτός ο Παναγιώτης Τελεβάντος…



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010


Ο Αγιορείτης καλόγερος Μωυσής, κατά του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου…




1. Δηλαδή; Τι έχει η δημοτική γλώσσα και δεν αρέσει στον καλόγερο;
2. Αυτός ο καλόγερος τι πιστεύει για τους «αντιχαλκηδόνιους- μονοφυσίτες», δηλαδή τους Κόπτες; Ότι δεν είναι αιρετικοί;
3. Και για την έκδοση της «αγίας επιστολής», γιατί κόπτεται ο καλόγερος Μωυσής; Πιστεύει μήπως ότι είναι πράγματι «αγία» αυτή η μαλακία;

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_2776.html


Μωυσής:
«Κατά καιρούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, μας έχει λυπήσει με θέσεις του και γραφές του: για τους αντιχαλκηδόνιους- μονοφυσίτες, εσχατολογικά θέματα, την έκδοση της «αγίας επιστολής», τη μετάφραση της θείας Λειτουργίας και ιερών Ακολουθιών και την τέλεσή τους στην επαρχία του στη δημοτική γλώσσα…»


1 σχόλιο που δημοσιεύθηκε:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...
Θαυμάσιο κείμενο.

1 σχόλιο που κόπηκε:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Και για την έκδοση της «αγίας επιστολής», γιατί κόπτεται ο καλόγερος Μωυσής; Πιστεύει μήπως ότι είναι πράγματι «αγία» αυτή η μαλακία;



http://aktines.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html

Κάτι συμβαίνει στο Φανάρι

Δυο σταθμά...
Κάτι συμβαίνει στο Φανάρι. Με δυο μέτρα και δυο σταθμά αντιμετωπίζει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον μακαριστό Χριστόδουλο.

Το αποδεικνύει η στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην υπόθεση του μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Για την καθαίρεση του πρώην Αττικής το 2005 χρησιμοποιήθηκε ένας νόμος του κράτους. Δεν έγινε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Ήταν την εποχή που η τότε «αντιπολίτευση» εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωνε πίστη στους ιερούς κανόνες, επικρίνοντας τον Χριστόδουλο, ο οποίος επικαλούνταν νόμους του κράτους.

Τώρα που έγινε «συμπολίτευση», αν και ζήτησε την κατάργηση του νόμου που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του Παντελεήμονα και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες με βούλευμα, όχι μόνο δεν επαναφέρει τον πρώην Αττικής στον θρόνο του, αλλά σχεδιάζει με την κυβέρνηση και το σπάσιμο της Μητρόπολης Αττικής στα δύο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί, την ίδια στιγμή, το Φανάρι ζητεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών την παραπομπή του Παντελεήμονα σε δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό δικαστήριο; Έγινε πρωτοβάθμιο και έλαβε απόφαση;
Θ.ΤΣ.
28 Ιαν | Ελευθεροτυπία



ΣΧΕΤΙΚΟ:


Ιδεόπολις - ideopolis.gr Forum
18/11/2006 21:56
Τι έγινε βρε παιδιά με τα νέα διαβατήρια;
Πυρ και μανία λέει, η «ηγεσία» της εκκλησίας της Ελλάδος εναντίον αυτών που έβαλαν λέει επάνω τη φωτογραφία ενός μοναστηριού αλλά «κουτσουρεμένη», δηλαδή χωρίς σταυρό!
Αλλά καλά λέει κάποιος θρησκευτικός σχολιαστής ότι αυτό δεν είναι και το μεγαλύτερο κακό, αυτό λέει είναι μόνο το «σουρωμένο κουνούπι»!..
Πράγματι! Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα (όπως θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά), γίνονται τόσα και τόσα, σε μέγεθος καμήλας που οι «εκκλησιαστικοί» την κάνουν γαργάρα πριν την καταπιούν.!!!

Θέλετε ένα κραυγαλέο («ξεφωνισμένο») παράδειγμα; Ιδού ένα:
Δεν έχασε μήπως η μητρόπολη Αττικής τον μητροπολίτη της τον «άγιο» Παντελεήμονα Μπεζενίτη (τον κίναιδο) που κηρύχτηκε έκπτωτος αλλά παραμένει κανονικός επίσκοπος σε εφεδρεία;
Μικρό κουτσούρεμα ήταν αυτό;
Αλλά, ρε σεις, υπάρχει και ανώτερη από τον Χριστόδουλο και Σία «εκκλησιαστική» ηγεσία, ρε! Αυτή στο Φανάρι (όνομα και πράγμα φανάρι, αλλά κόκκινο) στο οποίο κατέφυγε ο «κουτσουρεμένος» (αλλά πάντα «ικανός» για παιδεραστία με ράσα) Παντελεήμονας, και στα πλαίσια της κόντρας των δυο μεγάλων (νάνων) της ορθοδοξίας, επίκειται λέει, η επαναφορά του κίναιδου, σαν μητροπολίτη πάλι, στη Αττική.
Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»...

Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»...


Πώς τεκμηριώνεται αυτό το τελευταίο;

Θα θυμάστε τι έγινε προ-πρόπερσι με την παρέλαση των εκκλησιαστικών σκανδάλων από τα ΜΜΕ. Θα σας πω τι είχε προηγηθεί. Είχε προηγηθεί η κόντρα ανάμεσα σε Χριστόδουλο και Βαρθολομαίο σχετικά με τις «νέες χώρες», τις εξουσιαστικές δικαιοδοσίες δηλαδή των δυο «μεγάλων».

Τότε λοιπόν έγραψε η εκκλησιαστική αυτή εφημερίδα ένα σχόλιο που το υπέγραφε (με τα αρχικά του) ο κ. Ζερβός ο Διευθυντής της, και που έλεγε περίπου:
Παράπονα εξέφρασε ο οικουμενικός πατριάρχης διότι οι εδώ (στην Αθήνα) συνάδελφοί του διαδίδουν ότι ομοφυλοφιλικά κέντρα (σ.σ. προφανώς προσκείμενα στον πατριάρχη) καλλιεργούν την κόντρα του οικουμενικού εναντίον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Αλλά και ο πατριάρχης δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Έχει στο συρτάρι του ανώνυμες καταγγελίες για «κουσούρια» (σ.σ. δηλαδή για ανάλογα ομοφυλοφιλικά κέντρα προσκείμενα στην αρχιεπισκοπή) αντιπάλων του στην εκκλησία της Ελλάδος, και θα πράξει ανάλογα (σ.σ. θα αρχίσει να διαδίδει και αυτός δηλαδή)!..
Μετά από αυτό, άρχισαν οι «δημοσιογραφικές» αποκαλύψεις και το στραπατσάρισμα του αρχιεπισκόπου...


Παναγιώτης Γεωργίου Μιχαλόπουλος

ΠΑ-ΣΟΚ



Παναγιώτης Σημάτης: "Φιλοπαπικές προτεραιότητες του νέου Πατριάρχη Σερβίας"


Παγιώνεται και επεκτείνεται η Οικουμενιστική αίρεση

Φιλοπαπικές προτεραιότητες του νέου Πατριάρχη Σερβίας

Είδαμε δημοσιευμένες (25/1/2010) τις προτεραιότητες του νέου Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου. Μία από αυτές είναι (τη θεωρεί μάλιστα ως αποστολή του) είναι «η συμφιλίωση της ορθόδοξης και της καθολικής εκκλησίας».

Και βέβαια, αφού επικράτησε –με τις φιλότιμες προσπάθειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου– ο χαρακτηρισμός ως Εκκλησίας και του Παπισμού, όχι απλώς για λόγους ευγενείας και ως διπλωματικός ελιγμός, αλλά με την κύρια σημασία του όρου, και αφού παγιώθηκε να αποκαλείται από όλους ως Εκκλησία που έχει μυστήρια και, άρα, είναι ισόκυρος της Ορθοδοξίας, είναι λογικό ο νέος Πατριάρχης (που ως φάνηκε εξ αρχής, αποδέχεται την Οικουμενιστική ιδεολογία) να μην μιλά πια για επιστροφή στη ΜΙΑ Εκκλησία, ούτε για αποβολή των παπικών αιρέσεων, ούτε καν για ένωση και τόσα άλλα πολύπλοκα «κουραφέξαλα» που εμποδίζουν τη κοσμική συνεργασία των ανθρώπων και την ειρηνική συνύπαρξη.

Τώρα πλέον μιλάμε απλά για συμφιλίωση, που θα προέλθη μέσα από τον Διάλογο.
Και αμέσως ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, ωσάν να το περίμενε ή ωσάν να ήσαν συνεννοημένοι, άρπαξε την ευκαιρία και απάντησε προς το νέο Πατριάρχη μεταξύ άλλων: «είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την εκτίμησή μου για το παράδειγμα πίστης προς τον Κύριο και τις πολλές χειρονομίες ανοίγματος προς την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

Υπήρξε και άλλη άμεση συνέχεια. Σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος (26/1/2010) χαιρετίζει και πάλι την επίσκεψη του Πάπα στη Σερβική πόλη Νις, που προετοιμάζεται για το 2013, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1.700 ετών από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων το 313 μ.Χ., λέγοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την ευόδωση του οικουμενικού διαλόγου.

Μετά από αυτά οι ανθρώπινες ελπίδες, ότι οι διαμαρτυρίες των πιστών μπορούν να σταματήσουν τον οικουμενιστικό κατήφορο που βαδίζουν οι «ορθόδοξοι» ηγέτες, ελαχιστοποιούνται. Και ελαχιστοποιούνται, γιατί οι ενέργειές τους αφίστανται συνειδητά της παραδεδομένης Πατερικής πορείας προσεγγίσεως με τους αιρετικούς, όπως φαίνεται, αν συγκρίνουμε παρόμοιες καταστάσεις στην εκκλησιαστική ιστορία.

Φανταστείτε, αλήθεια, το Μ. Αθανάσιο και τον σύγχρονό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αλέξανδρο (που παρακαλούσε το Θεό να πεθάνει παρά να επικοινωνήσει με τον Άρειο) ή οποιοδήποτε άλλο Πατέρα της Εκκλησίας, να απεδέχοντο μια τέτοια συγχαρητήριο επιστολή από οποιονδήποτε αμετανόητο και ανειλικρινή αιρεσιάρχη, να άνοιγαν μαζί του Διάλογο και να συμπροσεύχονταν.

Ασφαλώς και δεν θα απεδέχοντο ευμενώς ποτέ τέτοια επιστολή από τον αιρεσιάρχη, γιατί δεν είχαν κάνει τέτοιου είδους οικουμενιστικά ανοίγματα (και ποιος ξέρει ποια άλλα παρασκηνιακά βήματα) προς τον Άρειο. Και παρά το γεγονός ότι ο αυτοκράτορας (ο Μ. Κωνσταντίνος) τους ζητούσε να επικοινωνήσουν με τον Άρειο, ο Μ. Αθανάσιος αρνιόταν να τον δεχθεί σε κοινωνία, κι αυτό του στοίχισε εξορίες (και από τον ίδιο τον Μ. Κωνσταντίνο!), γιατί έβλεπε πως ο Άρειος ζητούσε μεν την επικοινωνία, αλλά δεν την ζητούσε ειλικρινώς.

Και διασάλπιζε δυνατά, ο πολύπαθος πατριάρχης Αθανάσιος, προς τους αιρετικούς, πως μόνο μετά από ειλικρινή μετάνοιά τους για επιστροφή στην ΜΙΑ Εκκλησία, θα εγίνοντο δεκτοί.

Ενθυμηθείτε ακόμα άλλο ένα παράδειγμα. Οι απλοί πιστοί και μόνο στο πρωτάκουσμα της αιρετικής διδασκαλίας του Νεστορίου (πριν δηλ. παγιωθεί, επισημοποιηθεί και καταδικασθεί ως αίρεση), βγήκαν έξω από την Εκκλησία διαμαρτυρόμενοι.

Μακάρι ο νέος Πατριάρχης να μας διέψευδε. Υπάρχουν, όμως, άραγε περιθώρια ελπίδας για μια διάψευση, μετά την «αυτόβουλη» δήλωσή του για ανοίγματα προς την καθολική εκκλησία, μετά το όργιο συμπροσευχών και μυστικών διαβουλεύσεων των ειδικών γραφειοκρατών του Φαναρίου, των Βρυξελών και της Γενεύης κ.ά.;

Κατά τα άλλα, εμείς σήμερα, είμαστε μια ωραία ορθόδοξη ατμόσφαιρα και οικογένεια.

Οι περισσότεροι αγνοούν ή συμπορεύονται με τον Οικουμενισμό και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε «γενναίες» αντιρρήσεις, να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα των συμπροσευχών και των διαλόγων, όπως χωρίς κανένα αποτέλεσμα γίνεται δεκαετίες τώρα, ή μάλλον με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται ανεμπόδιστα όλο και περισσότερο ο Οικουμενισμός.

Και μετά θα αναπαύουμε την συνείδησή μας, παρακολουθούντες ειρηνικά μια κατανυκτική ακολουθία, κατά προτίμηση σε κάποιο ναό που μνημονεύονται οι οικουμενιστές Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι ή οι όποιοι συνοδοιπόροι τους στο οικουμενιστικό παναιρετικό πανηγύρι.

Σημάτης Παναγιώτης

Νίκος Μουρατίδης, τότε…


Φαρισαίοι
Εσπρέσο (28/1/2010): Η πρώτη ανάρτηση του βίντεο στο Διαδίκτυο έγινε από το blog «Τroktiko» και στη συνέχεια η... είδηση άρχισε να τρέχει με ταχύτητα φωτός!


ΔΙΑΒΑΖΩ, ΣΗΜΕΡΑ:

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός video που δείχνει τον Νίκο Μουρατίδη να ποζάρει στην κάμερα ως Μέριλιν Μονρόε και Λάιζα Μινέλι!


Ο κριτής του «X-Factor» εμφανίζεται με μπουστάκι, ξανθιά περούκα και ζαρτιέρες, έντονο κραγιόν και ευρύχωρο μπέιμπι ντολ, ως ξανθιά φαμ φατάλ σε υπερδιέγερση, που ντύνεται, ξεντύνεται, κοιτάζεται στον καθρέφτη, βάφεται, ξεβάφεται, χουζουρεύει, χαϊδεύει ερωτικά το «γυναικείο» σώμα του και «αυνανίζεται»... Το σοκ για πολλούς ήταν μεγάλο!

Το «μυστικό» κρύβεται σε δύο ταινίες του σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη, η «Καλλονή» και η «Λίζα», που γυρίστηκαν πριν από περίπου τριάντα χρόνια!

Πριν από τριάντα τρία χρόνια λοιπόν οι κριτικοί κινηματογράφου υποδέχτηκαν την ταινία «Καλλονή» του νέου τότε σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη ως εξής: «Η ταινία που κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό ήταν η “Καλλονή”, ένα εξωφρενικό, ατελείωτο βουβό έργο, με έναν άντρα ντυμένο γατούλα του σεξ να ακκίζεται στη κάμερα μέχρι τελικής εξάντλησης του θεατή! Η συμμετοχή των θεατών ήταν άμεση, όχι μόνο επειδή τα τριάντα λεπτά της ταινίας δεν περνούσαν χωρίς σχόλιο, αλλά και επειδή η γατούλα του σεξ δεν ήταν άλλος από το Νίκο Μουρατίδη!».

Η συγκεκριμένη ταινία είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στο πρώτο αντιφεστιβάλ σκηνοθετών το 1977, αλλά λογοκρίθηκε λόγω του περιεχομένου της. «Ως πότε πρέπει ο λαός να τρώει τα σάπια κρέατα της παρακμής!» είχε αποφανθεί η επιτροπή. Ωστόσο η ταινία προβλήθηκε στα μεγαλύτερα gay φεστιβάλ και απέσπασε σημαντικές κριτικές!

(Από το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εσπρέσο που υπογράφει η κ. Χρύσα Δότσιου και η κ. Σάσα Σταμάτη.)



ΣΧΕΤΙΚΟ:


Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009


Ένα μυθιστόρημα μαθαίνω ότι έγραψε ο γνωστός μουσικός παραγωγός κ. Νίκος Μουρατίδης, ένα μυθιστόρημα για να… προκαλέσει, λένε, την Εκκλησία!

Έδωσε μάλιστα και σχετική συνέντευξή στον σημερινό «Ελεύθερο Τύπο» όπου δηλώνει ότι:

«Δεν συμπαθώ καθόλου αυτό που λέμε “Εκκλησία”. Θεωρώ ότι εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν είναι καλοί άνθρωποι, δεν είναι τίμιοι και ότι είναι υποκριτές.»

Πηγή: gossip-tv.gr


Φαρισαίοι
Εσπρέσο (28/1/2010): Η πρώτη ανάρτηση του βίντεο στο Διαδίκτυο έγινε από το blog «Τroktiko» και στη συνέχεια η... είδηση άρχισε να τρέχει με ταχύτητα φωτός!



1 σχόλιο

Μετά χριστιανικών χαιρετισμών, ΠΑΝΔΩΡΑ.


Πα-πα-πα, αυτό το παπα-Αμβρόσιο! Ντικό μας συνάντελφο – κανίβαλο, είναι!
Κύριε διευθυντά
Ξεσπαθώνει εκ νέου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσα από το blog του, εναντίον όσων υποστηρίζουν την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, τονίζοντας ότι έτσι «θα μετατρέψουμε τον ελληνισμό σε ένα συνονθύλευμα φυλών, σε ένα μωσαϊκό εθνών και εθνικών παραδόσεων» και ότι «διακυβεύεται η γνησιότης της φυλής μας».

Κοντολογίς, το χριστιανικό «αγαπάτε αλλήλους» είναι για τον Παναγιότατο θέμα συνόρων.

Εγώ αλλιώς το είχα καταλάβει.


Μετά χριστιανικών χαιρετισμών

ΠΑΝΔΩΡΑ

27/1

«Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών. Άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες» ήταν τα αιτήματα των διαδηλωτών στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Ομόνοια.

http://www.naftemporiki.gr/photos/photo.asp?id=28553