Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο αρχιεπίσκοπος καλεί τους νέους στα κατηχητικά...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Εδώ καράβια χάνονται....

Ο αρχιεπίσκοπος καλεί τους νέους στα κατηχητικά την ώρα που η σήψη κυριαρχεί στην Εκκλησία και ο ίδιος αντί να θέτει τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων, συμπεριφερεται ως Πόντιος Πιλάτος. Κρίμα...

Γράφει η Μακρίνα Παναγιωτίδου

Με Μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που διαβάστηκε την προηγούμενη Κυριακή στις Εκκλησίες προσκαλούσε τους νέους να συμμετέχουν στα κατηχητικά σχολεία.

Συγκεκριμένα τόνιζε ότι "αν και ζούμε σε μία εποχή δυσπιστίας, οι νέοι πρέπει να παρακολουθούν τα κατηχητικά".

Σωστά το ομολογήσατε Μακαριώτατε. Μόνο που ιδίως οι νέοι θέλουν να βλέπουν για να πιστεύουν, θέλουν απτά παραδείγματα..

Τι καλό όμως βλέπουν σήμερον από μερίδα του κλήρου; Παρά μόνο σκάνδαλα, όπως να μεταβάλλονται σε κτηματομεσίτες, να χρειάζεται μέσον για να επισκεφθούν μοναστήρια όπως Άθω και Σινά, να βλέπουν ότι ακόμη και στην Εκκλησία υπάρχουν κλίκες και οι ημέτεροι είναι και πολυθεσίτες , ενώ άλλα νέα παιδιά επιστήμονες είναι άνεργοι; Να βλέπουν να κυκλοφορούν στους δρόμους οι κληρικοί με πολυτελή αυτοκίνητα!

Εξ άλλου οι κληρικοί παλαιότερα δεν είχαν μισθό, για αυτό τους παραχωρούσαν ένα τμήμα κλήρου, δηλ. γης, για να ζουν. Γι' αυτό και ονομάστηκαν κληρικοί.
Δυστυχώς σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα, γι αυτό η νεολαία θέλει να βάλει "επί των τύπων τον ήλων" τον δάκτυλον για να πιστεύσει!

Επίσης μακαριώτατε, η νεολαία δεν θέλει να βλέπει τους ταγούς να συμπεριφέρονται ως Πόντιοι Πιλάτοι. Όπως δυστυχώς κάνετε εσείς με τη στάση σας στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που τείνει να γίνει η χαριστική βολή για την πίστη σε θρησκευτικά ιδανικά και αξίες...
--------------------------------------
posted by press.gr@hotmail.com @ 23:03

Το αέριο του διαβόλου!

[devil.jpg]

ΔΙΑΒΑΖΩ:


Τρεις νεκροί από προπάνιο

ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε κλίμα οδύνης και με πάνδημη συμμετοχή έγινε χθες το μεσημέρι η κηδεία των δύο αδελφών και του εξαδέλφου τους, που πέθαναν από ασφυξία στην Εύβοια. Το θλιβερό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής σε βουνό κοντά στο χωριό Κάδι του Δήμου Κονιστρών, κοντά στην Κύμη. Τρεις άντρες, δυο αδέλφια κι ο συνταξιούχος εξάδελφός τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποφασίσει να περάσουν το Σαββατοκύριακο σε αγροτόσπιτο στο βουνό, σε μικρή απόσταση απ' το χωριό Κάδι, από το οποίο κατάγονταν. Εκ των δύο αδερφών, ο ένας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε έρθει απ' την Αθήνα. Προσφιλές τους πρόσωπο, που τους βρήκε, διαπίστωσε ότι ήταν κι οι τρεις νεκροί στα κρεβάτια τους. Στον χώρο βρέθηκε ανοιχτή φιάλη προπανίου, και, όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου, το γεγονός αυτό οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ξεψύχησαν από ασφυξία.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/09/2008)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ:
Προπάνιο, βουτάνιο, ή αλλιώς γκαζάκια και περογκάζ!

Είναι κίνδυνος – θάνατος…

Γιατί λοιπόν δεν καταργείται; Τόσο ισχυρό είναι το σχετικό καρτέλ (που σίγουρα θα υπάρχει) που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει τα αναρίθμητα θύματα από ασφυξία και κυρίως από εκρήξεις του… «διαβολικού» αυτού αερίου;

Τι το κάνει τόσο θανατηφόρο;

Το γκάζι, δεν είναι σαν το φυσικό αέριο, δεν είναι σαν την ασετιλίνη που εάν ελευθερωθούν (διαφύγουν) ανεβαίνουν ψηλά σαν ελαφρότερα από τον αέρα, αλλά είναι βαρύτερο. Έτσι, σε μια διαρροή, κατακάθεται και συσσωρεύεται… Είναι δε ακόμα πιο επικίνδυνο αν η εγκατάσταση του βρίσκεται σε υπόγειο χώρο, οπότε αν διαφεύγει, εγκλωβίζεται εκεί, και μια σπίθα (από κάποιο μηχάνημα για παράδειγμα) εύκολα προκαλεί την έκρηξη!

Αφού λοιπόν δεν καταργείται, ας το μποϊκοτάρουμε εμείς, κατάλληλα ενημερωμένοι, αποφεύγοντας την προμήθειά του και τις συσκευές που σχετίζονται με αυτό, αποφεύγοντας ακόμη και χώρους (όπως εστιατόρια) που το χρησιμοποιούν!..

Εμπρός, ένα – δυο, προσοχή! Εμένα με λένε «Φακή»…

Ο ευρωβουλευτής υποβάλλει στον κ. Βαρθολομαίο ερωτήματα που μάλλον δεν θα τύχουν απαντήσεως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ματσάκης διερωτάται «πότε σχεδιάζετε ως Οικουμενικός Πατριάρχης να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Kύπρου και να πληροφορηθείτε επί τόπου για τις θηριωδίες του τουρκικού στρατού, στον οποίο υπηρετήσατε ως ανθυπολοχαγός για δύο χρόνια, εναντίον των Kυπρίων Ορθοδόξων Χριστιανών».

«Μήπως φοβάστε ότι μια τέτοια επίσκεψη θα διατάρασσε τις σχέσεις σας με την τουρκική κυβέρνηση;» ερωτά, τέλος, ο κ. Ματσάκης τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρει προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ότι: «Κατά την διάρκεια της ομιλίας σας την περασμένη Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε λίγο ούτε πολύ πλέξατε το εγκώμιο της πατρίδας σας, όπως αποκαλέσατε με έμφαση την Τουρκία».


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


Εμπρός, ένα –δυο, προσοχή!
Εμένα με λένε «Φακή»,
κορμί κορδωμένο, μουστάκι στριμμένο,
γαλόνια χρυσά και σπαθί!

(Η φωτογραφία είναι από την Εσπρέσο, και το ποίημα από το αναγνωστικό του Δημοτικού)

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Μάριος Ματσάκης VS Βαρθολομαίος


Στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο ευρωβουλευτής αναφέρει: «Τίποτα δεν είπατε για το διωγμό του Πατριαρχείου, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία, το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Xάλκης ή για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και τη βεβήλωση εκατοντάδων χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών στα Κατεχόμενα».

Ο κ. Ματσάκης αναφέρει ότι «γι’ αυτά τα θέματα πολλοί από εμάς τους ευρωβουλευτές κάνουμε συνεχώς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο», προβάλλοντας το ερώτημα «κατά πόσο τώρα θα γίνουμε πιστευτοί όταν εσείς, μια καθ’ όλα αρμόδια προσωπικότητα, επιλέξατε να μην τα θίξετε ούτε καν ακροθιγώς;»

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης στην επιστολή του γράφει πως κατανοεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται τυχόν αντιδράσεις των Τούρκων, αλλά υπογραμμίζει ότι έχει την εντύπωση πως «οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες της Ορθοδοξίας έλεγαν πάντοτε την αλήθεια χωρίς δισταγμό και φόβο».

«Φαίνεται ότι έκανα λάθος» τονίζει ο κ. Ματσάκης και προσθέτει: «Φαίνεται ότι οι πνευματικοί ηγέτες έγιναν σήμερα κι αυτοί διπλωμάτες πολιτικοί».

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτό είναι μια αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι ότι ακούγοντάς σας χθες στο Ευρωκοινοβούλιο απογοητεύτηκα βαθιά. Γιατί άλλα περίμενα και άλλα άκουσα» αναφέρει ο Μάριος Ματσάκης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
www.espressonews.gr

Εσπρέσο: «Στριμώχνει» τον Πατριάρχη ο ευρωβουλευτής


Εσπρέσο: «Στριμώχνει» τον Πατριάρχη ο ευρωβουλευτής

Καυτά ερωτήματα υποβάλει στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης μέσω επιστολής που απέστειλε στον κ. Βαρθολομαίο στην οποία διατυπώνει επικρίσεις για το περιεχόμενο της ομιλίας του Βαρθολομαίου την Τετάρτη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην επιστολή, αναφέρει μεταξύ άλλων:
Πότε σχεδιάζετε ως Οικουμενικός Πατριάρχης να επισκεφτείτε την Κύπρο και να πληροφορηθείτε επιτόπου για τις θηριωδίες του τουρκικού στρατού (στον οποίον υπηρετήσατε ως ανθυπολοχαγός για δυο χρόνια), εναντίον των Κυπρίων Ορθοδόξων Χριστιανών;
Μήπως φοβάστε ότι μια τέτοια επίσκεψη θα διατάραζε τις σχέσεις σας με την τουρκική κυβέρνηση;
Κατά την διάρκεια της ομιλίας σας την περασμένη Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε λίγο ούτε πολύ πλέξατε το εγκώμιο της πατρίδας σας, όπως αποκαλέσατε με έμφαση την Τουρκία.
(Από το ρεπορτάζ του κ. Κώστα Ζαφειρίου)

Μάριος Ματσάκης VS Βαρθολομαίος

Ιερώνυμος: «δεν έχουμε λόγο στο Αγ.Ορος»

«Η Εκκλησία δεν έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στο Αγιον Ορος, όπως και το Αγιον Ορος δεν έχει λόγο για την Ελλαδική Εκκλησία», είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

(ΕΘΝΟΣ)



Είναι πράγματι διάκονοι της Εκκλησίας;


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ενθρονιστήριος λόγος):


«...Εμείς, οι διάκονοι της Εκκλησίας δεν υπάρχουμε για να αντιπαραθέτουμε επιμέρους απόψεις εναντίον άλλων απόψεων ή ιδεολογικές αντιλήψεις έναντι άλλων ιδεολογιών...»

Saturday, 16 February 2008. (greece.flash.gr)

Δηλαδή; «Βλέπε, άκου, σώπα» θα είναι; Τότε λοιπόν, γιατί να υπάρχουν;

Εσείς φίλοι αναγνώστες, τι λέτε; Είναι πράγματι διάκονοι της Εκκλησίας; Μήπως είναι μόνο όλων των άλλων, των σκοτεινών δυνάμεων, «διάκονοι» - δούλοι;

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ:


1. Εμετικό γλείψιμο «εκκλησιαστικού» πρακτορείου!

Επίσκεψη Θεόδωρου στην πόλη East London
Rofmea.gr
29/5/2008

Ο Πατριάρχης στην αγκαλιά των παιδιών

Χθες Τετάρτη 28 Μαΐου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β' αναχώρησε με την συνοδεία Του οδικώς από το Κόστατ με προορισμό την πόλη East London, με ενδιάμεσο σταθμό το Umtata, όπου συνάντησε τους λιγοστούς Έλληνες της περιοχής. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος αφίχθη στο East London. [...] Ακολούθως η Ελληνική Κοινότητα παρέθεσε επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης προς τιμή του Μακ. Πατριάρχου, στο οποίο παρέστησαν επίσης και εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.


2. Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι καν δημοσιογράφος!

Δημοσίευση : 19 Δεκεμβρίου 2007

Καλησπέρα, Αιμίλιε!

Σε ευχαριστώ και πάλι για το πρωινό τηλεφώνημά σου. Μόλις τώρα έλαβα και το ηλεκτρονικό σου μήνυμα με τις καταγγελίες σου τις σχετικές με σοβαρές ηθικές παρεκτροπές, όπως λες, υψηλά ιστάμενων στην εκκλησιαστική ιεραρχία στην περιοχή των [...] (Περιοχή βορείου Ελλάδος).

Πολύ θλιβερά όλα αυτά αν αληθεύουν, αλλά τι μπορώ να κάνω εγώ που δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα; Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι καν δημοσιογράφος για να γράψω σχετικά, όπως με προτρέπεις. Αν δημόσια έχουν γίνει έκτροπα, εκεί στην Μητρόπολη, αν έχουν σκανδαλιστεί άνθρωποι, τότε αυτοί οι ίδιοι έχουν την δυνατότητα να καταγγείλουν τα τεκταινόμενα, και μάλιστα να τα καταγγείλουν επώνυμα και με αδιάσειστα στοιχεία, στα αρμόδια όργανα, ώστε να κινηθεί η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, και όχι μόνο αυτή, ή και να προκληθεί έντονο το ενδιαφέρον για σχετική δημοσιογραφική έρευνα ικανή να πιέσει προς την κατεύθυνση της κάθαρσης.

Εγώ, όπως θα έχεις καταλάβει, δεν είμαι κυνηγός σκανδάλων, δεν είμαι ντέντεκτιβ, αλλά ένας πιστός χριστιανός που θλίβομαι για τα σκάνδαλα, για την «ενώπιον πάντων» άθλια συμπεριφορά ορισμένων εκκλησιαστικών παραγόντων που έτσι σκανδαλίζουν το ποίμνιο και το απομακρύνουν από την εκκλησία. Πάνω λοιπόν σε όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί (και καλώς έχουν δημοσιοποιηθεί, σχετικά με τα έργα των διαβόητων σκανδαλοποιών), πάνω σε αυτά λοιπόν κάνω και εγώ κατά καιρούς τα σχόλιά μου, τον καλόπιστο έλεγχό μου, με πόνο ψυχής για το χάλι αυτό αλλά και με κρυφό πόθο για κάθαρση ώστε να αλλάξει η κακή εικόνα (χριστεμπόριο, ομοφυλοφιλία, προδοσία πίστεως, κ.λπ.) της Ποιμένουσας και Διοικούσας λεγομένης, τοπικής μας Εκκλησίας.

Δυστυχώς όμως, είναι τέτοια η γενική εκκλησιαστική κατάσταση που αν δεν υπάρξει έντονη δημοσιογραφική πίεση, σωστός σεισμός, δεν γίνεται τίποτα. Και δυστυχώς, ακόμα και τότε η δικαιολογία για την μη κάθαρση είναι ότι τάχα όλες οι καταγγελίες είναι αστήρικτες και προέρχονται από εχθρούς τάχα της εκκλησίας, λες και οι αποδεδειγμένα σκανδαλίζοντες είναι άνθρωποι της εκκλησίας!.. Και έτσι, ελάχιστα γίνονται (αν πράγματι γίνονται και αυτά) προς την κατεύθυνση της κάθαρσης, και εκείνο που κυριαρχεί είναι το κακώς εννοούμενο φιλάδελφο, και το κουκούλωμα των σκανδαλοποιών που έτσι συνεχίζουν ανενόχλητοι και με περισσότερο θράσος το πονηρό και ακάθαρτο έργο τους, το γκρέμισμα δηλαδή της εκκλησίας από μέσα!!..

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας: Τι έγινε με την υπόθεση της αγωγής;

Δριμύ κατηγορώ κατά ιεραρχών και υπευθύνων των Μονών του Αγίου Όρους, ότι μεταφέρουν ιερά λείψανα και κειμήλια από πόλη σε πόλη με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Χρυσόστομος. Αφορμή για το ξέσπασμα του Μητροπολίτη αποτέλεσαν τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία του Αγίου Κοσμά της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η Αγία Ζώνη της Παναγίας.
(ΕΘΝΟΣ: 31-5-95)

Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

http://xairete.blogspot.gr/2008/07/blog-post_4789.html

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

YMNOI-ASMATA

Ένα λουλούδι από τον κήπο μου!

ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Σαν τα ηλιοτρόπια
που κοιτούν
κατάματα τον ήλιο,
και στρέφουν
πάντα προς αυτόν
την ύπαρξη τους, πλέρια…
…Όμοια κι εμείς,
βλασταίνοντας
στης χάρης Σου το Βασίλειο,
...σε Σένα Θεέ, υψώνουμε
ψυχή και νου και χέρια,
μέσα στους χειμώνες της ζωής,
και
μέσα στα καλοκαίρια!..

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Βατοπέδιο: Μετουσιώθηκε σε ένα είδος «ιεράς μαφίας»

Η «ιερά περιουσία»...

Aντωνης Kαρκαγιαννης:

Μαθαίνω τώρα ότι ο άγιος ηγούμενος της Μονής είχε ιδιαίτερο ταλέντο στην εξομολόγηση και σε αυτόν προσέτρεχαν όλοι οι ισχυροί για να καταθέσουν τις αμαρτίες τους (υποθέτω όχι όλες).

Φαίνεται ότι με αυτά τα ισχυρά επικοινωνιακά εργαλεία, η ιερά κοινότητα του Βατοπεδίου μετουσιώθηκε σε ένα είδος «ιεράς μαφίας» με κύρια φροντίδα τη διατήρηση και επαύξηση των περιουσιακών στοιχείων της Μονής, φροντίδα στην οποία αφιέρωναν, εκτός από τις προσευχές τους και τον περισσότερο χρόνο της ασκητικής, κατά τα άλλα, ζωής.

(H KAΘHMEPINH. 12/9/2008)



Και ...big brother ο Εφραίμ???

Καταγγελίες-σοκ για το Βατοπαίδι και τον ηγούμενο της Μονής, Εφραίμ, περιλαμβάνονται σε μακροσκελή επιστολή μοναχών του Αγίου Ορους που έφτασε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή.

Αφήνουν αιχμές κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και των διοικητών του Αγίου Όρους, διαχρονικά από το 1990 έως σήμερα. Μιλούν για σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στα κελιά του Βατοπαιδίου, όπου φιλοξενούνται επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι «ισχυροί». «Για να τους έχουν όλους στο χέρι, αν χρειαστεί», λένε στην καταγγελία τους οι μοναχοί-συντάκτες της επιστολής.

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Ποίος ο «Λάκης», κ. Σπύρο Καρατζαφέρη;

Δημοσίευση : 10 Ιανουαρίου 2008
Σχόλιο στο θέμα:
Γιατί «παραιτήθηκε» ο Χρήστος Ζαχόπουλος. Τα DVD. Το
μοντάζ.

ο Forum EPISKEPTHS έγραψε
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 :
Από ό,τι λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι σχέσεις της κοπέλας αυτής με τον άνθρωπο που χαροπαλεύει μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, κρατάνε από πολύ καιρό. Ήταν γνωστές οι σχέσεις τους, και το ότι ουσιαστικά συζούσαν.
Έτσι, όταν πήγε ο κύριος αυτός στο Υπουργείο, την πείρε κοντά του, και του στάθηκε πολύτιμη και σαν υπάλληλος, διότι αυτή ήταν σπουδασμένη στον τομέα αυτό.
Η διαταραχή στις σχέσεις τους ήρθε πρόσφατα, με την ανάμιξη κάποιου προσώπου που συνθηματικά το αποκάλεσαν «Λάκη». Κάτι έγινε με αυτόν σε ιδιαίτερο χώρο μαζί με τον κ. Γενικό Γραμματέα, ο οποίος μαγνητοφωνήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε, (σε τι πράξεις δεν γνωρίζω), από τον «Λάκη». Τα λεχθέντα, ήταν αντικείμενο εκβιασμού του Πρωθυπουργού, διότι σε εκείνον αναφέρονταν. Τέσσερα δισκάκια με το ηχητικό αυτό υλικό έφτασαν στο μέγαρο Μαξίμου, και έκαναν έξαλλο τον Πρωθυπουργό για την αποκοτιά του κ. Γενικού να μιλάει έτσι, και να αφήνει να τον παγιδεύουν.
Πριν φύγει για το ταξίδι στη Ρωσία, λοιπόν, τον απέπεμψε.
Στο μεταξύ, η γραμματεύς του βλέποντας να χάνει τα κεκτημένα της, βλέποντας τον προστάτη της να πέφτει σε δυσμένεια, είχε αρχίσει να παίζει το θέατρο ότι είναι θύμα στο Υπουργείο και ότι χάνει τη δουλειά της διότι καταγγέλλει ατασθαλίες.
Πάνω στον γενικό αυτό χαμό, γίνεται και η απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου.
Τότε, τα παπαγαλάκια της παραπολιτικής, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια της κρίσης, και για να κάνουν να φανεί ότι είναι «ροζ» η ιστορία αυτή, με δόση εκβιασμού σε βάρος του παρ' ολίγον αυτόχειρα, εκμεταλλεύονται τις τελευταίες κινήσεις της κοπέλας, και διαδίδουν ότι αυτή κυκλοφορεί ένα βίντεο με ιδιαίτερες σκηνές της με τον Γενικό για να τον εκβιάσει, και ότι αυτή τον οδήγησε έτσι στην απόπειρα αυτοκτονίας.
Σε αυτό βασιζόμενοι, προκάλεσαν την προφυλάκιση της για να μη μιλήσει και να μη πει τα περισσότερα που προφανώς γνώριζε, ότι δηλαδή ο εκβιασμός ήταν άλλος, ήταν αυτός που φτάνει τόσο ψηλά!..

...Να μη μιλήσει, και να μην αποκαλυφτούν οι πραγματικοί εκβιαστές που (σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Καρατζαφέρη) έχουν στο χέρι τον Πρωθυπουργό.


Φοβερά όλα αυτά αν είναι αλήθεια!

Kalogero-Paisios

Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, μας ετοιμάζουν τον «όσιο» Παΐσιο



«Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, λοιπόν,

μας ετοιμάζουν τον νέο «όσιο» Παΐσιο!»


Η προπαγάνδα, έχει ξεκινήσει από καιρό. Χιλιάδες τα μηνύματα (από «χριστιανο» - φασίστες;) στο Ίντερνετ, σωρό τα βιβλία (από θρησκέμπορους;) για τον γέροντα, σωρό και οι ανοησίες που περιγράφονται σε όλα αυτά, ότι τάχα είπε και έκανε όταν ζούσε ο π. Παΐσιος. Ανοησίες, με τις οποίες πάνε να αντικαταστήσουν την Αλήθεια του Ευαγγελίου (χειρότεροι από τον Νταν Μπράουν αυτοί!) και να αντικαταστήσουν όλοι αυτοί (οι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο;) την Ορθοδοξία με την Κακοδοξία!

Και επειδή στον Χριστιανισμό λέμε ότι «τιμή και μνήμη αγίου είναι η μίμηση του αγίου», ας δούμε τι μας καλούνε να μιμηθούμε και να θαυμάσουμε στον υπό κατασκευή αυτόν «άγιο» τον καλόγερο Παΐσιο.

Διαβάζω, λοιπόν, για να «διαφωτιστώ» σχετικά, ένα βιβλίο που το έχουν σαν «Βίβλο» οι θρησκόληπτοι, να πω; Ένα βιβλίο που και από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη εγκωμιάζεται (όπως από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου), ένα βιβλίο 717 σελίδων (έκδοση από το Άγιον Όρος), και έχει τίτλο: «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ».

Άρχισα να το διαβάζω, και πολύ προβληματίστηκα σαν Ορθόδοξος Χριστιανός. Αναρωτήθηκα ποιος κοροϊδεύει τελικά ποιον, και πόσο «βλήματα» τελικά μας θεωρούν κάποιοι πώς να τους πω; Κατασκευαστές «αγίων» να τους πω; [Δεδομένου ότι στο «τσάκ» τον έχουμε (ως Ορθόδοξοι) για αγιοποίηση τον «Γέροντα» αυτόν, ο οποίος πέθανε πριν από δέκα χρόνια]. Καταγράφω λοιπόν από όσες σελίδες (λίγες σχετικά) άντεξα να διαβάσω, μερικά πράγματα που μου έκαναν εντύπωση, με τη σειρά που αυτά είναι γραμμένα στο βιβλίο. Μιλάμε για τον Παΐσιο, ή Αρσένιο, ή και Αβέρκιο (αλήθεια γιατί τόσα ονόματα;). Διαβάζω λοιπόν, ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (όταν ήταν νηστεία) δεν έτρωγε το νηστίσιμο φαΐ της μαμάς του όταν αυτή το είχε μαγειρέψει σε κατσαρόλα που ΑΛΛΟΤΕ είχε μαγειρέψει η μαμά του εκεί και κρέας!

Ο π. «Παΐσιος», (μικρός ήταν ακόμα όταν) εξασκείτο λέει, στο να διώξει το φόβο του, μπαίνοντας κρυφά τη νύχτα σε άδειο τάφο και κυκλοφορώντας ανάμεσα στα μνήματα!!!

Μετά, ο π. «Παΐσιος» ως ξυλουργός δεν έπαιρνε χρήματα λέει, για φέρετρα, από συμπόνια [και αυτό είναι πράγματι διδακτικό για όσους στην εκκλησία παίρνουν χρήματα είτε από μόνοι τους μεταβάλλοντας τους ναούς σε καφενεία μνημοσύνων, είτε από άλλες τέτοιες «ψυχοσωτήριες» δραστηριότητες σε συνεργασία και με τα γραφεία «τελετών»].

Τον π. Παΐσιο λοιπόν, τον σέβονταν λέει, σαν άνθρωπο του Θεού από μικρό και σε τέτοιο βαθμό, που μια Τουρκάλα εκεί στον τόπο του, τον έπαιρνε μαζί της κάθε πρώτη του μηνός, στο σπίτι της, για& να της πάει καλά ο μήνας! Η ιδία μάλιστα Τουρκάλα, μόλις ο «Παΐσιος» έγινε μοναχός, έπαιρνε λένε, σκόνη από τα παπούτσια του για να αλείψει (με πίστη, όπως λέει το βιβλίο) το παράλυτο χέρι της!

Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (μας λέει ακόμα το βιβλίο), ασκείτο με χαρά στον πόνο, τρέχοντας ξυπόλυτος σε χωράφι με κομμένο τριφύλλι το οποίο σαν καρφιά τον τρυπούσε και τον μάτωνε!!! Εδώ, οι άγιοι πατέρες (συγγραφέας και επιμελητές) του βιβλίου, δεν μας εντυπωσίασαν, διότι τι να πουν και οι Φιλιππινέζοι που σταυρώνονται, ή οι Μωαμεθανοί που αυτομαστιγώνονται με αλυσίδες; Ότι είναι πιο «άγιοι»;

Και για να μη σας κουράζω: Ο π. «Παΐσιος», ως στρατιώτης στον «ανταρτοπόλεμο», σώθηκε λέει, χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά στο κεφάλι, όταν του πέρασε ξυστά (στο κεφάλι) ένα βλήμα, το οποίο το μόνο που του έκανε ήταν να του ξυρίσει τα μαλλιά (ΕΔΩ, Ο ΚΑΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ!), και να είναι μετά το κεφάλι του λέει, χωρίς μαλλιά σε μια ζώνη με φάρδος έξι πόντους!!! Τόσο ήταν φαίνεται το φάρδος από το βλήμα, και τέτοιου διαμετρήματος (ή και μεγαλύτερου) «βλήματα» μοιάζει να θεωρούμαστε (ότι έχουμε στο μυαλό) και εμείς οι αναγνώστες!

Έχω ήδη φτάσει στην σελίδα 89 του βιβλίου (από τις 717), και λέω να μη συνεχίσω. Εσείς θα αντέχατε πιο πολύ; «Αν είστε χριστιανοί», πείτε μου: θα αντέχατε;

ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΟΥΝ ΜΙΣΟΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΑΝ «ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΙΟ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ» ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ;

Όλοι... μποντιμπιλντεράδες!!!

Με πολυτελές όχημα 4Χ4 ανηφορίζει τον... Γολγοθά του ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ενώ τον ακολουθούν με επίσης πολυτελές τετρακίνητο όχημα οι «άγγελοί» του, οι σωματοφύλακές του.

Με προκλητικό τρόπο εμφανίστηκε προχθές το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή της Παναγίας Παντάνασσας στην περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας ο Εφραίμ. Έφτασε στο χώρο με τετρακίνητο όχημα, το οποίο ακολουθούσε άλλο ένα. Από το πρώτο κατέβηκε ο μοναχός με άλλους δύο ρασοφόρους και από το δεύτερο κάποιοι λαϊκοί κι ένας ρασοφόρος, όλοι... μποντιμπιλντεράδες.

Με γρήγορα βήματα εισήλθαν στο μικρό ναό για τη λειτουργία. Προηγουμένως όμως απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να πλησιάσουν λέγοντάς τους ότι ο χώρος ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. «Άβατο» λοιπόν για τους δημοσιογράφους, κατά τον Εφραίμ, όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στη μονή.

Μέσα στο ναό, στο Μετόχι του Βατοπεδίου, υπήρχαν λιγότερα από πενήντα άτομα και οι περισσότεροι Κύπριοι. Κάποια στιγμή στο κήρυγμά του ο ηγούμενος Εφραίμ ακούστηκε να λέει: «Κουβαλάω τον σταυρό μου όπως ο Χριστός στον Γολγοθά».

Τουλάχιστον ατυχής η φράση αν όχι βέβηλη...

Λίγο αργότερα, σε συνομιλία που είχε με τους Κυπρίους συμπατριώτες του που βρίσκονταν στο ναό, είπε: «Δεν έχει ξανασυμβεί να διώκονται μοναχοί στην Ελλάδα με αναλήθειες και συκοφαντίες».

Χθες το πρωί, μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, ο Εφραίμ φέρεται να είπε ότι «πάσχουν από πνευματική μυωπία αυτοί που θέλουν τα πράγματα και οι αιτήσεις να γίνονται στα μέτρα τους» και πρόσθεσε ότι «όσοι προσπαθούν να επιβάλλουν κάτι, πρέπει να ξέρουν ότι αυτό δεν ριζώνει».

Στο μεταξύ, «Ράμπο» εισβάλλουν στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, με σκοπό να γίνει ενδελεχής έλεγχος των εκθέσεων που συνέταξαν εκτιμητές για τη Βιστωνίδα και τα άλλα ακίνητα που βρίσκονται σήμερα στο «οικονομικό σκευοφυλάκιο» της Μονής Βατοπεδίου. Σήμερα επίσης αναμένεται η έκδοση ανακοίνωσης από την Αθωνική Πολιτεία στην οποία θα καταγγέλλεται η δράση του Εφραίμ.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

...Χριστέ σε Σένα κοντά, σε Σε κοντά!

η stavroula έγραψε

η stavroula έγραψε
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 7:14 πμ:

Σήμερα, ήταν χαρά Θεού.
Ένας όμορφος ουρανός, καταγάλανος, καθαρός. Μια και οι φωτιές ελέγχτηκαν προς τα νότια!
Έτσι, πήγαμε και την αράξαμε στην παραλία απολαμβάνοντας την θαλάσσια αύρα και αγναντεύοντας το απέραντο του Ατλαντικού!
«Μέγα το της θάλασσας κράτος»!
Στον ορίζοντα, η ματιά μας υπολόγιζε τα παράλια της Αφρικής και πιο, και λίγο, παραπάνω τα παράλια της Ευρώπης!
Ήταν μια τόσο όμορφη μέρα που θα θύμιζε κάποιο ακρογιάλι στη Μεσόγειο, αν τα ορμητικά κύματα του ωκεανού δεν μας έφερναν στην πραγματικότητα.
Έτσι αράξαμε, λοιπόν, ξαπλωμένοι σε "chais longe", και εγώ τέλειωσα ένα βιβλίο που μου έδωσε κάποιος γνωστός μου εδώ στην ομογένεια, το «Βέβηλα, Κίβδηλα, Σκύβαλα» που αναφέρεται στο διαβόητο βιβλίο Ιστορίας της έκτης δημοτικού...
Αυτά, μέχρι που ήρθε το ηλιοβασίλεμα ...
ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Ο ήλιος βασιλεύει,
ήλιος βασιλεύει,
ψυχή μου κάνε φτερά!
Με όπλο σου την αγάπη,
μη φοβηθείς σκοτεινιά, ναι σκοτεινιά.
Δίωξε μακριά τον πόνο,
δίωξε μακριά τον πόνο,
προτίμησε τη χαρά...
που ο Χριστός μας χαρίζει
στα διαλεχτά του παιδιά, ναι τα παιδιά.
Ο ήλιος βασιλεύει,
ο ήλιος βασιλεύει,
και η ψυχή μου ζητά...

σαν το πούλι να πετάξει,

Χριστέ σε Σένα κοντά, σε Σε κοντά!
Κοντά στον Λυτρωτή μας,
κοντά στον Λυτρωτή μας,
είναι όλα ευωδιαστά.
Σβήνουν κακίες και πάθη,
ξεχνιούνται όλα μακριά, ναι μακριά...

«Κρητικό Βατοπαίδι»...


Τετάρτη, 24.09.08


«Ο εθνικός πλούτος κηρύσσεται εν κινδύνω. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η μόνη λύση είναι η αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης που συνεχίζει τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον εθνικό πλούτο».


Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σχετικά με την υπόθεση της Μονής Τοπλού.

Ο Α. Αλαβάνος έκανε λόγο για «Κρητικό Βατοπαίδι», υποστηρίζοντας ότι το Δημόσιο παραιτήθηκε από 15.000 στρέμματα σε σύνολο 30.000 στρεμμάτων, που διεκδικούσε στη Κρήτη στη Μονή Τοπλού.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για δημόσια έκταση, για μια περιοχή «ΝATURA» με μοναδικό αρχαιολογικό χώρο και το μόνο μέρος στη Μεσόγειο που έχει επιβιώσει από την Μινωϊκή ως την Βυζαντινή περίοδο, για τη διάσωση της οποίας υπάρχει παγκόσμια κινητοποίηση.

Η περιπέτεια αυτή, ανέφερε ο κ. Αλαβάνος, ξεκίνησε το 1991 επί κυβερνήσεων του Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος αναγνώρισε ένα σουλτανικό φιρμάνι που επικαλέστηκε η Μονή, συνεχίστηκε επί κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και ολοκληρώνεται τώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλαβάνος δίνοντας στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα, η ιστορία ξεκίνησε το 1991 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος δέχθηκε ότι η Μονή Τοπλού έχει την κυριότητα επί 30.000 στρεμμάτων. Στη συνέχεια η Μονή δημιούργησε ένα ίδρυμα για την εκμετάλλευση της έκτασης. Μάλιστα, είπε, μια αγγλική εταιρία έδειξε ενδιαφέρον. Στη δε συνέχεια, μετά από δικαστικές αποφάσεις, τα μισά στρέμματα πέρασαν στη κυριότητα του κράτους.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος, λίγο αργότερα και εν μέσω δικαστικής εξέλιξης, με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καλείται το δημόσιο να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση. Το 1997 με κοινή υπουργική απόφαση η κυβέρνηση κάνει δεκτή την επένδυση.

Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά το σχετικό φάκελο, παράλληλα δε θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση.

Ακόμα, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι Παγκόσμιο Αρχαιολογικό Συνέδριο απευθύνθηκε στον ίδιο το πρωθυπουργό, ζητώντας του να σταματήσει η κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων, που άρχισαν μετά από κοινή υπουργική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων το 2007, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

«Η κατάσταση έφτασε πια στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση Καραμανλή συνεχίζοντας τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέτει σε άμεσο κίνδυνο όλο τον εθνικό πλούτο και τον κηρύσσει εν κινδύνω. Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση και η μόνη λύση είναι η αποχώρηση της», τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Τέλος, ο κ Αλαβάνος επανάφερε το θέμα ελέγχου και έρευνας όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας.



ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ευχαριστούμε για το φιλικό τηλεφώνημα και για την συμπαράσταση, σεβαστή κυρία! : D


ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

Και, (νέο) παιδομάζωμα;

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ζήτησε και έλαβε άδεια από τα Γυμνάσια και Λύκεια της ανατολικής Αττικής να απευθύνει επιστολή στους μαθητές, καλώντας τους να πάνε να προσκυνήσουν τα λείψανα «του πιο αγαπητού αγίου της Ρωσίας, του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/09/2008

Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2008

Τρέξτε, κόσμε! Για, περάστε! Δώστε, και σώστε!..

Πρέπει λοιπόν, να τα έχουν βρει πολύ σκούρα τα πράγματα, κάποιοι εκκλησιαστικοί - και όχι μόνο - παράγοντες (καλόγεροι και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς), μετά τα τελευταία σκάνδαλα…

Έτσι, σαν τον «πνιγμένο» (σε Βα(λ)τοπέδιο;) κοιτάνε πώς να κρατηθούν για να επιπλεύσουν, κοιτάνε (στην απελπισία τους) να κρατηθούν, ακόμα και από τα όποια τους τα μαλλιά, αλλά και από τα ίδια τους τα γένια όσοι διαθέτουν και από αυτά…

Τι να επιστρατεύσουν λοιπόν;

Τον πεθαμένο καλόγερο του αγίου όρους τον Παΐσιο; Αυτόν τον ετοίμαζαν από χρόνια για να μας τον πασάρουν αλλά αποδείχτηκε καμένο χαρτί, τελικά!

Τον Βησσαρίωνα; Αυτόν που σε αντικατάσταση του Παΐσιου έσπευσαν, μετά, να ξεθάψουν; Πάει και αυτός!..

Τι κάνουν λοιπόν τώρα;

Επιστρατεύουν που λέτε, τις… μεγάλες δυνάμεις! Την Ρωσία, στην περίπτωση αυτή, και κουβαλάνε λέει αυτές τις μέρες στην Αθήνα τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που θα συνοδεύει, λέει, 45μελής Ρωσική αντιπροσωπεία…

Και επειδή λέει βγαίνουν για πρώτη φορά από την Ρωσία, και επειδή (λέει ο μητροπολίτης στα Σπάτα, κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου) απαιτήθηκε γι αυτό ειδική Πατριαρχική ευλογία (τα πιάσαμε τώρα τα λεφτά μας), έτσι ανάλογη λέει, αυτής της εξαιρετικής τιμής, πρέπει να υπάρξει και η ανταπόκριση του κόσμου.

Τρέξτε, κόσμε! Για, περάστε! Δώστε, και σώστε!..

Μια (τοπική) «εκκλησία» λοιπόν, που έπεσε σε πλήρη απαξίωση και μόνο για τα πανηγύρια είναι πλέον κατάλληλη, δεν μπορεί παρά να το οργανώσει καλά το ζήτημα…

… Έτσι, θα γίνει λέει επίσημη υποδοχή των Λειψάνων (σαν αρχηγού κράτους;) παρουσία Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας (θα πήξουμε στο χρυσάφι αυτοκρατορικών δεσποτικών στολών, και στα αδαμαντοστόλιστα καθίκια κεφαλής), εκπροσώπων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όλων ανεξαιρέτως των Ιερέων της Ανατολικής Αττικής (παπαδο-μάζωμα, σωστό), κλιμακίου Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως (αυτοί και αν δεν το έχουν ανάγκη ένα τέτοιο πανηγύρι, ε;), Πρέσβεων, τοπικών αρχών και πλήθους λέει (το προεξόφλησαν αυτό) πιστών!!!..

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος o Β΄


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ο Β΄:

"Με την ευκαιρία της Μεγάλης Εορτής του Ραμαζανίου επιθυμώ να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχές μου πρός τους Μουσουλμάνους της ευλογημένης και φιλοπρόοδης χώρας της Αιγύπτου, αλλά και στούς Μουσουλμάνους ολοκλήρου του κόσμου.

Θερμές επίσης στέλνω τις προσωπικές εόρτιες ευχές μου προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μωχάμετ Χόσνι Μουμπάρακ και στην Ευγενεστάτη σύζυγό του κα. Σουζάν Μουμπάρακ, καθώς καί στον Μεγάλο Σεϊχη του Αζχαρ Δρ. Μ.Σ.Ταντάουϊ.

Επίσης «χρόνια πολλά» ιδιαιτέρως εύχομαι πρός τον Εντιμότατο Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας κ. Αντελλ Αμπίμπ."




Να τι σημαίνει Ισλάμ:

ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;

ΦΡΙΚΤΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΑΣΕΒΕΙΕΣ

Διαβάζω από το Κοράνιο:

Ισλάμ σημαίνει «υποταγή» στο Θεό.

Μωάμεθ,«ο προφήτης» των Αράβων.

Μωάμεθ: Από τη Μέκκα, στη Μεδίνα.

Οι βασικές διδασκαλίες του κορανίου, είναι:

Βαρθολομαίος: «Καλά περνάγαμε επί τουρκοκρατίας»!..

Ισλάμ: Διαίρεση σε Σηίτες και Σουνίτες.

ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΙΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Το Ισλάμ και η σαρία, και η τάξη των ουλεμά ή μουλά.

Ο ισλαμισμός, η Παλαιά Διαθήκη, και η Πυθία!

Κόλαση με φρικτά βασανιστήρια. Παράδεισος με μονόφθαλμα ουρί

Και ο Χριστός, σεβάστηκε βέβαια την πόρνη...

Ισλάμ, και πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Ξαφνικός έρωτας!!!..

«Έλληνες» μουσουλμάνοι: Έσπασαν το χέρι Ελληνίδας δασκάλας!

ISLAMIKA-THEMATA


Αντίγραφο του Κορανίου έχει τοποθετήσει στο κεφάλι του ένας μουσουλμάνος που ετοιμάζεται για τις προσευχές κατά τη διάρκεια προσκυνήματος της Laylat al Qadr, στην Κερμπάλα του Ιράκ. Η Laylat al Qadr αποτελεί την επέτειο της νύχτας, που οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι το Κοράνι αποκαλύφθηκε στον Προφήτη Μωάμεθ από τον άγγελο Gabriel.

Ράσο απ' του Armani....

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ράσο απ' του Armani....

(Από τον Γεώργιο Κανλή)
.
Ράσο απ' του Armani
όσο και να κάνει,
τρέλα μου ταιριάζουν τα στιλπνά,
θα φωτίσει όλη η εκκλησιά.
#
Ράσο απ' του Armani,
πάταγο θα κάνει,
κι έχω μια ενδόμυχη χαρά,
πώς μου πάνε τα φανταχτερά !
#
Μίτρα με ψηφίδες,
μπλε επιγονατίδες,
κι όλα τα εγκόλπια χρυσά,
πώς μ' αρέσουν τα φανταχτερά !
#
Ράσο απ΄του Armani,
μη ρωτάς τί κάνει,
ίσως όσο μία εκκλησιά...
δεν πειράζει,το παγκάρι ναν' καλά!
#
Μίτρα με ψηφίδες,
ήλιου ηλιαχτίδες,
κι όλα μου γύρω φωτινά....
πώς μ' αρέσουν τα φανταχτερά!
----------------------------
posted by press.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΜΙΤΡΟΦΟΡΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Έσπασαν αμάξι μητροπολίτη. Έκανε φτερά μίτρα 10.000 δολαρίων

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Όμως να 'ρθεί να σου βαφτίσει το παιδί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ...

Άλλο πράγμα ας πούμε να 'σαι «πορφυρογέννητος» όπως ο κ. Νίκος Α. Παπανδρέου. Βαφτίζεις το παιδί σου (να σας ζήσει!) εν κύκλω στενώ· δυο - τρεις πρωτοσπαθάριοι και δύο κατεπάνω, τέσσερις συγκλητικοί και δύο-τρεις λογοθέτες το πολύ!

Όμως
να 'ρθεί να σου βαφτίσει το παιδί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μόνον, όχι άλλος τις παρακατιανός!
*****


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 23.ΙΧ.2008 stathis@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/09/2008

Tο όνομα αυτής Φαίδρα

Η ΒΑΦΤΙΣΗ της κόρης τού Νίκου Παπανδρέου...
(
το όνομα αυτής Φαίδρα)
...πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Λεγρενά.

Έγινε σε οικογενειακό κύκλο.


Εκ των πολιτικών στελεχών ήταν παρών ο
Νίκος Σηφουνάκης που, ως γνωστόν, συνδέεται στενά με τον Νίκο.


Αξιοσημείωτο είναι πως στην τελετή ιερούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


(TA NEA)

Tο δίδυμο!..

IERONYMOS-Bhttp://ieronymosb.blogspot.com/

Bartholomaioshttp://bartholomaios.blogspot.com/


Η Φαίδρα

Η Φαίδρα ήταν κόρη του βασιλιά της αρχαίας Κρήτης Μίνωα και της Πασιφάης. Ήταν η δεύτερη γυναίκα του ήρωα και βασιλιά της Αθήνας Θησέα.
Κατά την Ελληνική Μυθολογία, όταν η Φαίδρα κυριεύθηκε από σφοδρό έρωτα με τον ονομαστό για την ομορφία του γιο του Θησέα (εκ της Αντιόπης ή Ιππολύτης), τον Ιππόλυτο, στη προσπάθειά της να τον συγκινήσει, εκείνος την απέκρουσε. Σε επόμενη συνάντησή τους η Φαίδρα δεν δίστασε να πέσει στα πόδια του και να τον παρακαλεί με δάκρυα ν΄ ανταποκριθεί στον παράφορο έρωτά της. Τότε ο Ιππόλυτος την απέπεμψε τόσο «σκαιότατα» που η Φαίδρα μέσα πλέον στο θυμό της έσκισε τα ενδύματά της και τρέχοντας ημίγυμνη παρουσιάσθηκε στον Θησέα διαβάλλοντας τον Ιππόλυτο ότι προσπάθησε να τη βιάσει. Τότε ο Θησέας έδιωξε από τη χώρα τον Ιππόλυτο, ο οποίος φεύγοντας σκοτώθηκε όταν τ΄ άλογα του άρματός του αφήνιασαν στη αιφνίδια θέα ενός τέρατος που είχε εκβρασθεί από τη θάλασσα. Όταν η Φαίδρα έμαθε για τον θάνατο του Ιππόλυτου, αισθανόμενη ντροπή και ενοχές αυτοκτόνησε δι΄ απαγχονισμού.
Τον μύθο αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ευριπίδης στη τραγωδία του «Ιππόλυτος», καθώς επίσης και πολλοί άλλοι αρχαίοι ποιητές και καλλιτέχνες.

Tο όνομα αυτής Φαίδρα


Η ΒΑΦΤΙΣΗ
της κόρης τού Νίκου Παπανδρέου...(το όνομα αυτής Φαίδρα)...πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Λεγρενά.



Ο ΑΓΙΟΣ
ΦΑΙΔΡΟΣ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ…


Ο Μιχάλης άφησε ένα νέο σχόλιο...


Ο Μιχάλης άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας

Παναγιώτη, μπορεί να έχει πολλά στραβά ο κλήρος αλλά το ύφος των σχολιαστών του press.gr είναι [...]

Ανάρτηση από τον/τη Μιχάλης στο XAIRETE τη 23 Σεπτέμβριος 2008 11:16 πμ


Ο ******6 6 6****** είπε...
Φανταστείτε τι εχει να γίνει αν πετάξει κανένας παλαβός καμιά βόμβα
ανάμεσα στα χρυσά άμφια.
22 Σεπτέμβριος 2008 10:29 μμ
posted by press.gr@hotmail.com @ 21:01 2 comments

Τρέξτε, κόσμε! Για, περάστε! Δώστε, και σώστε!..

Η βουλευτής Αχαΐας, κ. Νατάσα Ράγιου τους λέει τον καφέ; Πάντως δεν τους έφερε (το επιθυμητό) γούρι, ε;



Χαίρετε! :-) Ποιος (και γιατί) χαίρεται;


Έλα μου, ντε! Ποιος χαίρεται;


Εγώ! Εγώ χαίρομαι, μπάρμπα!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο»

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο



Ο/Η
Ανώνυμος είπε...

Πτωματολάγνοι, λειψανέμποροι, νεκρολάγνοι απατεώνες παπάδες, έμποροι του ναού, Ρασπούτιν, χριστιανέμποροι, αγύρτες, κλεφταράδες, ιερόσυλοι.

22 Σεπτέμβριος 2008 10:56 μμ


Ο/Η Zac είπε...

"Σαραντα σβερκοι βοδινοι , με λιγδωμενες μπούκλες
Σκεμπεδες σταυροθόλωτοι, με βρωμιες ποδαρούκλες
Ξετσιπωτοι , ακαματηδες , τσιμπουρια και κορεοι
Ντυμενοι στα διαμαντικά, κι' επίσημοι, κι' ωραιοι
----
Εξω φωναζει ο λαός"Πειναμε τετοιες μέρες"
Γεροντοι και γερόντισσες, παιδακια και μητερες
Και οι των επίγειων αγαθών πιστοί νοικοκυρεοι
Ανοιξαν τα παραθυρα και κραξαν "Ειστε Αθέοι"
------------------
Βάρναλης, "Η ΛΑΜΠΡΗ"
Πιστοτερη εικόνα της Ιερας Συνοδου εχετε δει??

22 Σεπτέμβριος 2008 11:24 μμ



Ο/Η
Ανώνυμος είπε...

9:36 μμ

Ωραία τα λέει ο Μιχαλόπουλος, η μήπως πρέπει μήπως να παίρνουμε στα σοβαρά και να σεβόμαστε όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια επειδή βρίσκουν απήχηση σε τόσα πρόβατα
σαν κι εσένα.....

22 Σεπτέμβριος 2008 11:36 μμ



Ο
ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο Κος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΛΕΙ ΣΩΣΤΑ. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΣΚΗΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΕΣΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ. ΤΑ ΛΕΩ ΕΝ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙ ΑΥΤΑ. ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

22 Σεπτέμβριος 2008 11:37 μμ


ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Τρέξτε, κόσμε! Για περάστε, δώστε και σώστε...

.
Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο
.
Πρέπει λοιπόν, να τα έχουν βρει πολύ σκούρα τα πράγματα, κάποιοι εκκλησιαστικοί - και όχι μόνο - παράγοντες (καλόγεροι και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς), μετά τα τελευταία σκάνδαλα…
Έτσι, σαν τον «πνιγμένο» (σε Βα(λ)τοπέδιο;) κοιτάνε πώς να κρατηθούν για να επιπλεύσουν, κοιτάνε (στην απελπισία τους) να κρατηθούν, ακόμα και από τα όποια τους τα μαλλιά, αλλά και από τα ίδια τους τα γένια όσοι διαθέτουν και από αυτά…
Τι να επιστρατεύσουν λοιπόν; Τον πεθαμένο καλόγερο του αγίου όρους τον Παΐσιο; Αυτόν τον ετοίμαζαν από χρόνια για να μας τον πασάρουν αλλά αποδείχτηκε καμένο χαρτί, τελικά!
Τον Βησσαρίωνα; Αυτόν που σε αντικατάσταση του Παΐσιου έσπευσαν, μετά, να ξεθάψουν; Πάει και αυτός!..
Τι κάνουν λοιπόν τώρα; Επιστρατεύουν που λέτε, τις… μεγάλες δυνάμεις! Την Ρωσία, στην περίπτωση αυτή, και κουβαλάνε λέει αυτές τις μέρες στην Αθήνα τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που θα συνοδεύει, λέει, 45μελής Ρωσική αντιπροσωπεία…
Και επειδή λέει βγαίνουν για πρώτη φορά από την Ρωσία, και επειδή (λέει ο μητροπολίτης στα Σπάτα, κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου) απαιτήθηκε γι αυτό ειδική Πατριαρχική ευλογία (τα πιάσαμε τώρα τα λεφτά μας), έτσι ανάλογη λέει, αυτής της εξαιρετικής τιμής, πρέπει να υπάρξει και η ανταπόκριση του κόσμου. Τρέξτε, κόσμε! Για, περάστε! Δώστε, και σώστε!..
Μια (τοπική) «εκκλησία» λοιπόν, που έπεσε σε πλήρη απαξίωση και μόνο για τα πανηγύρια είναι πλέον κατάλληλη, δεν μπορεί παρά να το οργανώσει καλά το ζήτημα…
… Έτσι, θα γίνει λέει επίσημη υποδοχή των Λειψάνων (σαν αρχηγού κράτους;) παρουσία Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας (θα πήξουμε στο χρυσάφι αυτοκρατορικών δεσποτικών στολών, και στα αδαμαντοστόλιστα καθίκια κεφαλής), εκπροσώπων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όλων ανεξαιρέτως των Ιερέων της Ανατολικής Αττικής (παπαδο-μάζωμα, σωστό), κλιμακίου Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως (αυτοί και αν δεν το έχουν ανάγκη ένα τέτοιο πανηγύρι, ε;), Πρέσβεων, τοπικών αρχών και πλήθους λέει (το προεξόφλησαν αυτό) πιστών!!!..
----------------------------------------
posted by press.gr@hotmail.com @ 21:01 2 comments

Τρέξτε, κόσμε! Για, περάστε! Δώστε, και σώστε!..