Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Αυτές, δεν «ντύθηκαν» καλόγριες!!!..

Άρωμα Κούβας στο Βερολίνο...

Χορεύτριες από το κουβανέζικο γκρουπ Tropicana ποζάρουν μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ντυμένες με πολύχρωμες ενδυμασίες. Το γκρουπ "Tropicana" θα συμμετάσχει στο 29ο φεστιβάλ τουρισμού στην Αβάνα της Κούβας, όπου η Γερμανία θα είναι η χώρα - παρτενέρ της Κούβας

(ΕΘΝΟΣ)



Σχετικό θέμα, η σύλληψη δυο νεαρών γυναικών που ντύθηκαν καλόγριες για να πουλήσουν εικόνες και κομποσκοίνια:

http://xairete.blogspot.com/2008/08/blog-post_3483.html

«Τσαχπίνικα, αλά Χιώτη, παιξίματα, μέχρι πρωίας, στα πανηγύρια…»

[Thymiato3w.jpg]
ΔΙΑΒΑΖΩ:

Μύρισε ο τόπος μας λιβάνι και το αυτί μας γέμισε πενιές.


Το θυμιατήρι και το μπουζούκι, σύμβολα της νεοελληνικής κουλτούρας, είχαν και αυτόν τον Αύγουστο την τιμητική τους.

Τα αδιάκοπα «Κύριε ελέησον» στους πάμπολλους ναούς της χώρας, συν η διαβεβαίωση του Προέδρου Κάρολου ότι πράγματι η Μεγαλόχαρη έχει βοηθήσει τους Ελληνες, ως επίσης τα τσαχπίνικα, αλά Χιώτη, παιξίματα, μέχρι πρωίας, στα πανηγύρια ανά την επικράτεια, κράτησαν στο ζενίθ την πίστη στην Πίστη μας και τον νταλκά στον Νταλκά μας.

[...] ...Εν πάση περιπτώσει, με τούτα και με εκείνα, ας φωνάξουμε: αθάνατη Ελλάδα - πριν μας πιάσει η φθινοπωρινή μελαγχολία.


Το ΒΗΜΑ, 31/08/2008

Πουλούσαν εικόνες και κομποσκοίνια ως «καλόγριες»

ΔΙΑΒΑΖΩ:

«Δύο γυναίκες, μία 32χρονη και μία 34χρονη από την Αθήνα, συνελήφθησαν στην Καρδίτσα, καθώς φέρονται ότι εξαπατούσαν πολίτες, εμφανιζόμενες ως καλόγριες.
Πουλούσαν εικόνες αγίων και κομποσκοίνια.
Στην κατοχή τους βρέθηκε χρηματικό ποσό των 240€ το οποίο και κατασχέθηκε…»

ΠΗΓΗ: greece.flash.gr


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:


Δηλαδή;
1. Αν ήσαν κανονικές καλόγριες, τότε ελευθέρα θα μπορούσαν να πουλάνε (ως περιφερόμενες στην ύπαιθρο, ως πλανόδιοι έμποροι) εικόνες, και να μη παραβιάζουν κανένα νόμο; 2. Αν οι κοπέλες αυτές δεν παρίσταναν τις καλόγριες αλλά «εργάζονταν» σε κάποια μπαρ, και μάλιστα έχοντας και κάποιους αστυνομικούς για «προστάτες», θα τις ενοχλούσε τότε κανείς ότι κάνουν κάτι κακό; Και αν τις έπιαναν (το απίθανο, λέμε τώρα), μόνο 240€ θα έβρισκαν επάνω τους για να το… κατασχέσουν;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:


Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009


«Εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες πουλώντας τους εκκλησιαστικά είδη»

 

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008


Αυτές, δεν «ντύθηκαν» καλόγριες!!!..

Μάτα, από Γερμανία: «Βούρκωσα και μόνο που το διάβασα!»


Η Μάτα άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ: «SOS. Βοήθεια, χριστιανοί!»":



Μάτα είπε...

Βούρκωσα και μόνο που το διάβασα.

Εύχομαι και προσεύχομαι ολόψυχα, ο επίγειος Γολγοθάς αυτού του ανθρώπου να έχει γρήγορο και αίσιο τέλος.


Και η "κυρία" πρέπει να ξέρει πως το "όλα πληρώνονται σ΄αυτή την ζωή ή στην άλλη" που λέει ο απλός λαός πάντα βγαίνει αληθινό.


Υπομονή και κουράγιο!



Ανάρτηση από τη Μάτα στο OIKOGENEIAKOS τη 30 Αύγουστος 2008 11:27 μμ
http://oikogeneiakos.blogspot.com/2008/08/sos.html

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Η «κυρία»! Δεν υπάρχει Κύριος και Θεός;

Πέρασε ένα μήνα ήσυχο ο άνθρωπος! Πώς αυτό;

Η οικογένεια του, πήγε διακοπές όπως κάθε καλοκαίρι, και χωρίς αυτόν όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, από το καλοκαίρι του 2004!..
Έφυγαν, χωρίς ούτε ένα γεια να του πουν, και απουσίασαν ένα μήνα χωρίς να ενδιαφέρονται αν είναι καλά μόνος του, αν του συνέβη κάτι του ηλικιωμένου ανθρώπου, αν ζει ή αν πέθανε! Θα τα βλέπανε αυτά, όταν γύριζαν…
Βέβαια, μεσολάβησε στο διάστημα αυτό της απουσίας τους και η γιορτή του, αλλά μην περιμένετε να τον θυμήθηκαν, και πολύ περισσότερο να του ευχηθούν, ε;

Επέστρεψαν λοιπόν το περασμένο Σάββατο. Και πώς επέστρεψαν; Επέστρεψαν με τρόπο κακοποιό! Επέστρεψαν δυο η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με θορυβώδη τρόπο για να τον τρομοκρατήσουν! Πετάχτηκε από τον ύπνο του τρομαγμένος, νομίζοντας ότι μπήκαν κλέφτες! Άκουσε μετά τις φωναχτές συζητήσεις τους, και… κατά κάποιον τρόπο ηρέμισε… «Κατά κάποιον τρόπο», διότι θορυβούσαν (ξεφορτώνοντας τις αποσκευές τους, κ.λπ.) μέχρι τις τέσσερις η ώρα!..
Εκείνος, έμενε στο δωμάτιο του, χωρίς να διαμαρτυρηθεί χωρίς να εμφανιστεί (και να πέσει στην παγίδα τις πρόκλησης τους)…
Και εκείνοι «φυσικά» δεν του μίλησαν καν, δεν ενδιαφερθήκαν να τον ρωτήσουν τι κάνει...
Τι; Θα προκαλούσαν, έτσι, και θα έδειχναν ότι ενδιαφέρονται κιόλας;

Προκαλούσαν, και πριν την αναχώρηση τους, όταν (για δεύτερο καλοκαίρι) λειτουργούσαν το κλιματιστικό με τα παράθυρα ανοιχτά! Δεν διαμαρτυρόταν πια ο άνθρωπος. Καταλάβαινε ότι ζητούσαν αφορμή να εξοργιστεί και να το εκμεταλλευτούν… Τι έκανε; Πήγαινε και έκλεινε την πόρτα του μπάνιου (αφού είχαν το παράθυρο ανοιχτό), έκλεινε και το παράθυρο της κουζίνας που δεν έχει πόρτα και συγκοινωνεί με τον διάδρομο του οποίου τις πόρτες προς τα δωμάτια τους (σαλόνι και τραπεζαρία), τις κρατούσαν και αυτές ανοιχτές!
Έκλεινε λοιπόν αυτά τα δυο, και παρακαλούσε να κλείσουν τα τζάμια (είχαν τα πατζούρια κλειστά) από τα δωμάτια τους!

Βέβαια, ο άνθρωπος περίμενε τα χειρότερα μετά την επιστροφή τους! Τα χειρότερα, διότι κάθε καλοκαίρι η κυρία παίρνει δάνειο (έχει και πιστωτική κάρτα) για να κάνει τις διακοπές που απαιτούν κόρη και γιος, και όταν επιστρέφει (με άγριο πάντα πρόσωπο, και άγριες διαθέσεις) δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του τοπικού αστυνομικού τμήματος να πληρώνει τα μισά από τους λογαριασμούς, αλλά απαιτεί την καταβολή όλου του ποσού από τον σύζυγο! Κάτι τέτοιο προφανώς έγινε και φέτος, ξανοίχτηκε δηλαδή πάλι παραθερίζοντας...

Και τι του έκανε σήμερα;

Του ζήτησε να πληρώσει αυτός, όλο το ποσό για το ηλεκτρικό, τα 450 ευρώ (είδατε οι σπατάλες τους;) σε λογαριασμό με ειδοποίηση της ΔΕΗ για ΔΙΑΚΟΠΗ! Και πώς το ζήτησε; Ανθρωπινά νομίζετε; Όχι! Με απειλές:
«Ή τα πληρώνεις όλα, ή πάω ξανά στον εισαγγελέα να του ζητήσω να σε κλείσουν και πάλι στο τρελάδικο, και αυτή τη φορά κακομοίρη μου δεν πρόκειται να ξαναβγείς για όλη σου τη ζωή»!..
Αυτά που λέτε η «κυρία» που θέλει να τον διώξει από το σπίτι του, τον ταλαίπωρο τον ανθρωπάκο!!!..

Η κυρία!

Η οποία, αν και υποκρίνεται ότι έχει οικονομικά προβλήματα, παραταύτα, δεν της ήταν φαίνεται απαραίτητο το ενοίκιο που παίρνει από το διαμέρισμα της αλλά πρότεινε στον σύζυγο να πάει να μένει εκεί! Καταλάβατε; Να μένουν μόνοι και να αλωνίζουν στο σπίτι του! Η κυρία, που από πέρσι «απέκτησε» και καστανά σκούρα μαλλιά, από κάτασπρα που τα είχε!.. και η κόρη, που θα είναι φοιτήτρια φέτος, και απαιτεί το δωμάτιο του πατέρα (το τρίτο και τελευταίο του σπιτιού) την κρεβατοκάμαρα δηλαδή από την οποία έχει φύγει η μαμά (κοιμάται με την κόρη στο σαλόνι) και το οποίο δωμάτιο του ανθρωπάκου θέλει λέει να το κάνει γραφείο της!!!

Γιος, κόρη, και κυρία: Τρεις, εναντίον ενός:

Η κυρία, που εκβιαστικά εδώ και χρόνια του ζητάει να τους γράψει το σπίτι του διότι μόνο τότε λέει θα μπορεί να ρίξει χρήματα (έχει μεγάλη περιουσία στο νησί της) για την αποπεράτωση της διώροφης οικοδομής πάνω από την οικία που μένουν…

Η κυρία!
Δεν υπάρχει Κύριος και Θεός, «να της δώσει» (μυαλό) «να καταλάβει»;

http://oikogeneiakos.blogspot.com/2008/08/blog-post_30.html

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

«Εισαγωγή» στο μάθημα των θρησκευτικών: Το νέο λούκ(ι)!..


Α- δελφινάριο: Ό,τι «έχασα» μέσα, από την πρόσφατη επικαιρότητα!!!..


Άγγελος: Χρόνια Πολλά, Παναγιώτη!

Σε ευχαριστώ φίλτατε Άγγελε για τις ευχές σου
(προηγήθηκε η Αναστασία σας, νωρίτερα),
να είσαι και εσύ πάντα καλά, κάτω από την προστασία της Παναγιάς μας!


Ευχαριστώ, και ανταποδίδω:

Θρησκευτικά

«Ιερός πόλεμος» για τα Θρησκευτικά

ANT1

27/8/2008

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητεί, με εγκύκλιό της στο υπουργείο Παιδείας, να υπογράφουν, οι μαθητές που δεν επιθυμούν να διδαχθούν Θρησκευτικά, μία δήλωση, ότι δεν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Την δήλωση πρέπει να υπογράφουν ακόμη και μαθητές που έχουν βαπτιστεί Χριστιανοί.

Με την κίνηση αυτή, η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις μελλοντικά, καθώς θα αρνηθεί να τελεί μυστήρια στους μαθητές που υπέγραψαν τη δήλωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές που θα παίρνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά, θα μπαίνουν στην τάξη για τη διδασκαλία άλλου μαθήματος.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Της Παναγίας, της …«Καζανούς»;

Καζάνια που βράζουν...
Διαβάζω σήμερα στην Ελευθεροτυπία:
Ο Οξύλιθος ανήκει στον Δήμο Κύμης…

Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, οι Οξυλιθιώτες έχουν το πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου και προσφέρουν στους πιστούς και στους επισκέπτες από τις κοντινές περιοχές αλλά και από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά, στιφάδο και κρασί…

Για μερόνυχτα τα μέλη της επιτροπής της Πανηγύρεως εργάζονται εθελοντικά, άλλοι στο καθάρισμα εκατοντάδων κιλών κρεμμυδιών (εδώ πέφτει πολύ κλάμα) άλλοι στο ξεκοκάλισμα των κρεάτων. Από τα χαράματα αρχίζει το μαγείρεμα.

Φέτος χρειάστηκαν 155 καζάνια
για να βράσουν το κρέας και να φτιάξουν το στιφάδο. Στον περίβολο της εκκλησίας συγκεντρώνονται πέτρινα τραπέζια και πάγκοι απ' όλους τους συγχωριανούς. Εκεί στον προαύλιο χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 3.000 προσκεκλημένοι

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Αντιστεκόμαστε, και ο Θεός μας λυπάται...

Σχόλια στο θέμα:
FORUM: Ιψενικός «γάμος» διασήμων («ορθόδοξου» με παπικό)!
http://papismos.blogspot.com/2008/08/forum.html


ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

1. Πατριάρχης Αθηναγόρας. Πήγε στο Βατικανό και μετά από όσα φρικτά και τρομερά, κατά της Ορθοδοξίας είπε και έκανε ...έπεσε, χτύπησε το πόδι του και πέθανε σαν... «Ραββίνος»!!!
2. Νικόδημος μητροπολίτης Λένιγκραντ -Ρωσσίας : Πήγε στο Βατικανό και πέθανε μέσα στην αγκάλη του πάπα σαν κοπέλι του πάπα.
3. Τιμόθεος μητροπολίτης Κέρκυρας : Πήγε στο Βατικανό και όταν επέστρεψε πέθανε.
4. Μάξιμος μητροπολίτης Σερρών. Πήγε στο Βατικανό και όταν επέστρεψε πέθανε.
5.«Αττικής» Παντελεήμων Μπεζενίτης. Πήγε στο Βατικανό και όταν επέστρεψε έχασε τον θρόνο του, για τους λόγους που τον έχασε.
6. Θεόκλητος Κουμαριανός. Πήγε στο Βατικανό και όταν επέστρεψε έχασε το θρόνο του, για τους λόγους που τον έχασε.
7. Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Πρώτα μας έφερε τον Πάπα. Μετά πήγε ο ίδιος στο Βατικανό και ... και ... και ... τώρα στο... Μαϊάμι.

Δηλητηριώδες Βατικανό. Ανάθεμά σε και τρισανάθεμά σε.
Και σεις πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι και μητροπολίτες, να προσέχετε την υγεία σας…

(Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2007)


ΕΓΡΑΨΑΝ:
STYL:
ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. (14 Νοεμβρίου 2007)

Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ):
Αντιστεκόμαστε, και ο Θεός μας λυπάται, και ακούει τις προσευχές μας (και ματαιώνει τα προδοτικά σχέδια), ακούει και την φωνή μας που γίνεται οργή Του και τους ανταμείβει όλους αυτούς (σιγά - σιγά, έναν - έναν), είτε «μια και έξω» με θάνατο, είτε με έκπτωση από τους θρόνους τους, είτε με βαριές (διπλό καρκίνο κ.λπ.) αρρώστιες!.. (14 Νοεμβρίου 2007)




(Από το εξαφανισμένο μου μπλογκ, τα "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")

Σχόλια στο θέμα περί Γιανναρά

Σχόλια στο θέμα:

«Θανατοψυχίτης», αιρετικός ο κ. Γιανναράς;


nina p

τι να πεις...το οτι ειναι θεολογος επιβαρυνει περισσοτερο τη θεση του....
ντροπη...
την καλημερα μου..

Παναγιώτης:
Καλή σου μέρα, αγαπητή Νίνα! :-)
Να είσαι καλά και εσύ, και όλοι στο όμορφο νησί σου, στη Ρόδο μας.
Τα σέβη μου! :-)

Ρ.Τ.
Ο κ. Γιανναράς, με τόσα που έχει κάνει στη ζωή του, δεν αποτελούν έκπληξη πλέον αυτά που γράφει. Όσο για το "θεολόγος" (παρόλο που το συγκεκριμένο άρθρο είναι κοινωνικοπολιτικό) όλοι ξέρετε ότι έχει γεμίσει ο τόπος μας από αθεολόγητους θεολόγους... Επίσης όταν κάποιος είναι επιστήμονας, δοσμένος σ' αυτήν την επιστήμη (π.χ. Θεολογία) όλη του η ζωή , τα λεγόμενά του και τα γραφόμενά του κινούνται γύρω απ' αυτήν (π.χ. την Εκκλησία, τον Χριστό και την Σωτηρία μας). Όταν κάποιος γράφει ή κάνει κάτι ξεχνώντας την ιδιότητά του μάλλον θυμίζει διπλοπρόσωπο άνθρωπο.

Παναγιώτης:
Γιανναράς: «Αν έχει νόημα η λέξη «κόλαση», σίγουρα σημαίνει τον βασανισμό να ζει κανείς τη μία και μοναδική ζωή του σε κοινωνία που κυριαρχούν η συμβατικότητα, τα προσχήματα, ο αμοραλισμός.».
Ένας θεολόγος μιλάει για κόλαση, και βάζει τη λέξη σε εισαγωγικά! Αναφέρεται σε «μια και μοναδική ζωή» του ανθρώπου και δεν βάζει τη φράση αυτή σε εισαγωγικά.

Παναγιώτης:

Χρήστος Γιανναράς Προς ένα νέο Οικουμενισμό:

«Οραματίζομαι έναν οικουμενισμό που οι απαρχές του θα ορίζονται από το γεγονός ότι ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ θα ομολογήσει τις δικές της ΑΣΤΟΧΙΕΣ. Εάν ξεκινήσουμε από μια τέτοια εξομολόγηση των ιστορικών μας ΛΑΘΩΝ, είναι πιθανόν ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να παραδώσουμε τον εαυτό μας ο ένας στον άλλον.».
(Περιοδικό «Επίγνωση». Τεύχος 88. Άνοιξη 2004.)
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; ΣΕ ΠΙΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΑΝΗΚΕΙ Ο (ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ) «ΘΕΟΛΟΓΟΣ»;

Πρεσβύτερος Σταύρος Τρικαλιώτης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Αττικής:
Έκπληξη και θλίψη ένιωσα καθώς διάβαζα το τελευταίο βιβλίο του κ. Χρήστου Γιανναρά «Ενάντια στη θρησκεία» (εκδ. Ίκαρος, Δεκέμβριος 2006).
Ο κ. Χρήστος Γιανναράς είναι γνωστός από το παρελθόν για τις θέσεις του περί προγαμιαίων σχέσεων, θέσεις αντίθετες με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Ο κ. Γ. είναι κάτι μεταξύ θεολογούντος φιλοσόφου και φιλοσοφούντος θεολόγου. Χρησιμοποιεί έναν θελκτικό λόγο, σε πολλά σημεία κρυπτογραφικό και δίσημο και έχει καταφέρει για αρκετές δεκαετίες να θαυμάζεται από πολλούς ανθρώπους, που ανήκουν σε "εκκλησιαστικά περιβάλλοντα" αρεσκόμενα σε τέτοιου είδους κουλτουριάρικες διατυπώσεις του "εκκλησιαστικού γεγονότος". Στον κύκλο του ανήκουν νεωτερίζοντες κληρικοί, φιλοσοφούντες θεολόγοι, μορφωμένοι άνθρωποι με υπερβατικές αναζητήσεις και "ανοικτό πνεύμα", ακόμη και νέοι, που δυστυχώς επηρεάζονται από τις περί ηθικής απόψεις του. Στον κύκλο του δεν ανήκουν απλοί άνθρωποι του λαού, που ευτυχώς γι' αυτούς, δεν τον καταλαβαίνουν.
(Πηγή: «Ορθόδοξος Τύπος» 13-20-27/4/2007 & 4/5/2007)

Παναγιώτης:
Ο Χρ. Γιανναράς κάποτε είπε: «Αιρετικοί είμαστε όλοι. Σκοπός είναι να μη γίνουμε αιρεσιάρχες!».
Και θα εννοούσε ως αιρετικούς τους νέο - ορθόδοξους, νέο - Νικολαΐτες... τύπου μητροπολίτη Ζακύνθου «Χρυσόστομου».
Αλλά αν ένας διάσημος όπως αυτός (ο Χρ. Γιανναράς) αν είναι ΚΑΙ αιρετικός, δεν θα είναι ήδη ΚΑΙ ένας τέλειος αιρεσιάρχης;;;


(από το εξαφανισμένο μου μπλογκ, τα "χαιρετίσματα')

«Θανατοψυχίτης», αιρετικός ο κ. Γιανναράς;

Δημοσίευση : 11 Νοεμβρίου 2007
(από το εξαφανισμένο μου μπλογκ, τα "χαιρετίσματα')


«Καθημερινή»
Μόνιμες στήλες
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-11-07

Η λέξη «κόλαση» και τα συναφή

Tου Χρήστου Γιανναρά
Αν έχει νόημα η λέξη «κόλαση», σίγουρα σημαίνει τον βασανισμό να ζει κανείς τη μία και μοναδική ζωή του σε κοινωνία που κυριαρχούν η συμβατικότητα, τα προσχήματα, ο αμοραλισμός.

Με τα ανωτέρω λόγια τελειώνει το σημερινό άρθρο του ο κ. Γιανναράς. Είναι και θεολόγος!!!.. Και δεν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη ζωή (αιώνια) μετά θάνατον; Τι είναι; Θανατοψυχίτης αιρετικός;





ΣΧΕΤΙΚΟ:


Σχόλια στο θέμα περί Γιανναρά

Τι έγινε βρε παιδιά με τα νέα διαβατήρια;

Ιδεόπολις - ideopolis.gr Forum
18/11/2006 21:56
Τι έγινε βρε παιδιά με τα νέα διαβατήρια;
Πυρ και μανία λέει, η «ηγεσία» της εκκλησίας της Ελλάδος εναντίον αυτών που έβαλαν λέει επάνω τη φωτογραφία ενός μοναστηριού αλλά «κουτσουρεμένη», δηλαδή χωρίς σταυρό!
Αλλά καλά λέει κάποιος θρησκευτικός σχολιαστής ότι αυτό δεν είναι και το μεγαλύτερο κακό, αυτό λέει είναι μόνο το «σουρωμένο κουνούπι»!..
Πράγματι! Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα (όπως θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά), γίνονται τόσα και τόσα, σε μέγεθος καμήλας που οι «εκκλησιαστικοί» την κάνουν γαργάρα πριν την καταπιούν.!!!

Θέλετε ένα κραυγαλέο («ξεφωνισμένο») παράδειγμα; Ιδού ένα:
Δεν έχασε μήπως η μητρόπολη Αττικής τον μητροπολίτη της τον «άγιο» Παντελεήμονα Μπεζενίτη (τον κίναιδο) που κηρύχτηκε έκπτωτος αλλά παραμένει κανονικός επίσκοπος σε εφεδρεία;
Μικρό κουτσούρεμα ήταν αυτό;
Αλλά, ρε σεις, υπάρχει και ανώτερη από τον Χριστόδουλο και Σία «εκκλησιαστική» ηγεσία, ρε! Αυτή στο Φανάρι (όνομα και πράγμα φανάρι, αλλά κόκκινο) στο οποίο κατέφυγε ο «κουτσουρεμένος» (αλλά πάντα «ικανός» για παιδεραστία με ράσα) Παντελεήμονας, και στα πλαίσια της κόντρας των δυο μεγάλων (νάνων) της ορθοδοξίας, επίκειται λέει, η επαναφορά του κίναιδου, σαν μητροπολίτη πάλι, στη Αττική.
Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»...

Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»...


Πώς τεκμηριώνεται αυτό το τελευταίο;

Θα θυμάστε τι έγινε προ-πρόπερσι με την παρέλαση των εκκλησιαστικών σκανδάλων από τα ΜΜΕ. Θα σας πω τι είχε προηγηθεί. Είχε προηγηθεί η κόντρα ανάμεσα σε Χριστόδουλο και Βαρθολομαίο σχετικά με τις «νέες χώρες», τις εξουσιαστικές δικαιοδοσίες δηλαδή των δυο «μεγάλων».

Τότε λοιπόν έγραψε η εκκλησιαστική αυτή εφημερίδα ένα σχόλιο που το υπέγραφε (με τα αρχικά του) ο κ. Ζερβός ο Διευθυντής της, και που έλεγε περίπου:
Παράπονα εξέφρασε ο οικουμενικός πατριάρχης διότι οι εδώ (στην Αθήνα) συνάδελφοί του διαδίδουν ότι ομοφυλοφιλικά κέντρα (σ.σ. προφανώς προσκείμενα στον πατριάρχη) καλλιεργούν την κόντρα του οικουμενικού εναντίον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Αλλά και ο πατριάρχης δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Έχει στο συρτάρι του ανώνυμες καταγγελίες για «κουσούρια» (σ.σ. δηλαδή για ανάλογα ομοφυλοφιλικά κέντρα προσκείμενα στην αρχιεπισκοπή) αντιπάλων του στην εκκλησία της Ελλάδος, και θα πράξει ανάλογα (σ.σ. θα αρχίσει να διαδίδει και αυτός δηλαδή)!..
Μετά από αυτό, άρχισαν οι «δημοσιογραφικές» αποκαλύψεις και το στραπατσάρισμα του αρχιεπισκόπου...

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ECCLESIAS-THEMATA (παπάδες με… ουρά!)



Σχολιαστής:ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ,Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ! ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ!
Παναγιώτης:Έχετε και εσείς εκεί στο άγιο όρος (εκεί δεν είστε;) εκείνη την υπερβολή με τα μελιτζανί άμφια που έχουν μια... μακριά ουρά (από πίσω. φυσικά) σαν νυφικό και να χρειάζεται κάποιος να ακολουθεί από πίσω για να την... κρατάει;

Σχόλια στο θέμα:Φίλοι μου στον Καναδά: Πού να βρουν ναό να εκκλησιαστούν!http://ecclesiasthemata.blogspot.com/2008/08/blog-post_25.html

Ανάρτηση Σχολίου

Σχόλιο στο θέμα:
Αυτοί είναι οι δεσποτάδες...
http://xairete.blogspot.com/2008/08/blog-post_2403.html


Ανάρτηση Σχολίου
Για: PRESS-GR.blogspot.com

ο ΑΙΟΛΟΣ είπε...

ΧΛΙΔΗ, ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΑΦΙ, ΠΟΛΛΗ ΙΝΤΡΙΓΚΑ........
ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.

ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.
ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ?

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ????????????????????

25 Αύγουστος 2008 2:03 μμ



Ένα από τα προηγούμενα σχόλια:

Ανάρτηση Σχολίου
Για: PRESS-GR.blogspot.com

«Μαζεύτηκαν οι βασικοί μέτοχοι της Ελλάδας για τις διακοπές της ανωμαλίας...
Είναι φαίνεται η γιορτή του αγίου Πούστη του ξεκωλιάρη.»
(23 Αύγουστος 2008 5:18 μμ)

http://xairete.blogspot.com/2008/08/32.html

Αυτοί είναι οι δεσποτάδες...

Αυτοί είναι οι δεσποτάδες...

που ...παρέλασαν στη Ζάκυνθο! .

Του Διονύση Ζακυνθινού

Από την εφημερίδα Ερμής της Ζακύνθου (www.ermisnews.gr)σας στέλνω τη λίστα με τους
μητροπολίτες -στους 30 τους προσδιορίζει η εφημερίδα, χάσαμε το λογαριασμό τελικά...- που ήταν μαζί με τον οικοδεσπότη στους εορτασμούς για τον Άγιο Διονύσιο:
.
Κύπρου Χρυσόστομος
Ηλείας Γερμανός
Βάρνας Κύριλλος
Μυτιλήνης Ιάκωβος
Προικονήσου Ιωσήφ
Θηβαϊδος Πορφύριος
Νίκαιας Αλέξιος
Φθιώτιδας Νικόλαος
Νιγηρίας Αλέξανδρος
Δημητριάδος Ιγνάτιος
Βρεσθένης Θεόκλητος
Καρθαγένης Αλέξιος
Καισαριανής Δανιήλ
Ύδρας Εφραίμ
Πειραιώς Σεραφείμ
Ναυκρατίδος Κύριλλος
Σιδηροκάστρου Μακάριος
Κορωνείας Παντελεήμων
Καμερούν Γρηγόριος
Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Ταμασού Ησαϊας
Ελαίας Θεοδώρητος
Νύσσης Ελευθέριος
Νεοχωρίου Παύλος
Μαραθώνος Μελίτων
Ναζιανζού Θεοδώρητος
Φαναρίου Αγαθάγγελος
Ζάμπιας Ιωακείμ
Χυτρών Λεόντιος
Μεσαορίας Γρηγόριος
Ζακύνθου Χρυσόστομος
Αντε, και του χρόνου ...εκατό!
ΥΓ. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η πρόσκληση στον Βρεσθένης Θεόκλητο. Θυμάστε ποιος είναι αυτός...
---------------------------------
PRESS-GR.blogspot.com
posted by press.gr@hotmail.com @ 12:30:00 μμ


Σχετικό θέμα:32 δεσποτάδες στη Ζάκυνθο...http://xairete.blogspot.com/2008/08/32.html

«ΤΖΑΜΠΑ??» Μπα, δεν νομίζω!

P. MICHALOPOULOS ,
άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτηση:

«ΤΖΑΜΠΑ??»

Μπα, δεν νομίζω!

Δέηση σε μια «στολισμένη» ( σαν λατέρνα) «θαυματουργή» εικόνα, σκεπασμένη ολόκληρη («καημένη», απλή κόρη, Παναγιά) με τόσο χρυσαφικό επάνω της;

«ΤΖΑΜΠΑ??»

Σου λέει ο άλλος, συνειρμικά: «κοίτα πώς και πόσο εκτιμάνε οι άλλοι, οι σοβαροί πιστοί, την εικόνα μας, και πράξε ανάλογα»!

Άσε και το άλλο, το ότι δηλαδή σε έχουν πλέον, και, φακελωμένο (εσένα, τα προβλήματα σου, κλπ) με όλα τα στοιχεία σου, την ηλεκτρονική σου διεύθυνση, και τα αιτήματα σου, στα χέρια τους!

Οπότε…


Ανάρτηση από τον/τη P. MICHALOPOULOS στο Agio-Graffiti τη 25 Αύγουστος 2008 1:42 μμ

«Ευχαριστώ για τα λέλουδα!»

Προς: panag_michal@yahoo.gr
Ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2008, 11:10

Ευχαριστώ πολύ για τα λέλουδα, δεν ήταν ανάγκη :-)


Καλωσορίσατε!

Από:


Καλημέρα!

Είναι ένας τρόπος έκφρασης, και, αυτός…

Ακόμα, τα «συγκεκριμένα» λουλούδια έχουν ένα «άρωμα», ένα λινκ… που άμα κανείς κλικ στην εικόνα, σε πάει σε ένα άλλο ιστολόγιο!

Φιλικότατα,


Παναγιώτης


Kalogero-Paisios (αμπελοφιλοσοφίες)

23 Νοεμβρίου 2007
Τον χάσαμε τον σχολιαστή μας με το εικονίδιο που "θέλει να πει" ότι είναι καλόγερος;
Αλήθεια πώς μας ανακάλυψε; Πάντως, φαίνεται ότι έγινε μέλος μόνο και μόνο για να γράψει εδώ, στο δικό μου το ιστολόγιο (τα «χαιρετίσματα»)!.. Από εδώ έκανε το ντεμπούτο του στον Παθ.
Ελπίζω να επιστρέψει και να συνεχίσουμε τον διάλογο.

Στο μεταξύ, έχει πάει στο φόρουμ και προσελκύει άλλους χρήστες να τον συμβουλεύονται ισχυριζόμενος ότι είναι και θεολόγος... Τι άλλο είναι δεν μας έχει πει, καθαρά, ακόμα. Το καραμπινάτο όμως, το χαρακτηριστικό του στυλ είναι η... μανία του (να ήταν μόνο αυτή!) κατά των ορθοδόξων χριστιανικών αδελφοτήτων που περιφρονητικά τις αποκαλεί «οργανώσεις» σαν να είναι κάτι εκτός Εκκλησίας, ενώ στην πραγματικότητα είναι μέρος της Εκκλησίας, το πιο ζωντανό, το πιο αγνό και το κατ εξοχήν ιεραποστολικό, και έτσι μάλιστα αναφέρονται στα «δίπτυχα» της Εκκλησίας μας. Ανοίξατε παρακαλώ το «ημερολόγιο» της εκκλησίας που θα το βρείτε σε κάθε ναό, σε κάθε αναλόγιο και θα το δείτε ότι έτσι (σαν καθαρά εκκλησιαστικές) αναφέρονται.
Και ενώ το θέμα μας ήταν οι αναφορές του συναδέλφου του (στο ράσο και όχι μόνο) του Παΐσιου οι περίεργες και αμπελοφιλοσοφικές για το πώς γεννήθηκε η Παναγία και για την «σεξουαλικότητα» των πρωτοπλάστων, μπήκε εδώ για να μαλώσει... ΕΜΑΣ ότι τάχα ΕΜΕΙΣ δεν σεβόμαστε την Παναγία! Μετά λέει: «ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ!». Ο Παΐσιος ήταν και ήξερε;
Με αυτόν δεν τα βάζει (το κακώς εννοούμενο φιλάδελφο, βλέπετε) αλλά τα βάζει με εμένα που το μυαλουδάκι του μπορεί να με φαντάζεται σαν «οργανωσιακό». Έτσι, λέει στη συνέχεια: «...ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ!». Καταλάβατε «πληγή» που έχει στην μαύρη ψυχή του ο μαύρος ντυμένος αυτός άνθρωπος; Μα τα περί της «κακής ηδονής» στην φυσική δημιουργία παιδιών τα είπε ο Παΐσιος, και όχι κάποιος από τις ορθόδοξες αδελφότητες. Έτσι δεν είναι; Τα είπε και ο π. Φούντας που τον σπούδασαν οι αδελφότητες ("ο Σταυρός") και είπε αυτά που είπε όταν δεν είχε καμιά σχέση πια με αδελφότητες αλλά με το αδελφάτο των δεσποτάδων που τον αντάμειψε με την δεσποτοποίηση του.
Και ενώ ο σχολιαστής μας αυτός είναι καλόγερος (;) τα έχει βρει φαίνεται με την αμαρτία, με τον αιρετικό Νικολαϊτισμό όπως και ο διαβόητος Ζακύνθου (του πορνοπεριοδικού Πεντχαουζ) και γι αυτό λέει ό,τι λέει για τις οργανώσεις, ...όπως ότι γι αυτές «ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ!».
Τα λέει εδώ, τα αναμασά και στο φόρουμ! Όταν επιστρέψει, και τον παρακαλώ να μη γράφει με κεφαλαία γράμματα (αρκεί το ότι αυτά που λέει είναι με... περικεφαλαία), να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που οι θεολόγοι των οργανώσεων θεωρούν αμαρτία, ενώ ο ίδιος σαν θεολόγος (;) το θεωρεί καλό και άγιο.
Αναμένομε!..

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Από γονείς «ούφο», γεννήθηκε η Παναγία;
http://kalogeropaisios.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

Έσπασε το πόδι του...


PRESS-GR.blogspot.com
24/8/2008

Έσπασε το πόδι του...

..
Του Διονύση Ζακυνθινού
(άμεση ανταπόκριση)
Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος στραμπούλιξε το πόδι του και δεν ακολούθησε τη λιτανεία του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο πριν από λίγο. Στην τελετή πάντως παρέστησαν οι 38 (τόσους έφτασαν τελικά, και όχι 32...) μητροπολίτες που είχε προσκαλέσει από το εσωτερικό και το εξωτερικό.
posted by press.gr@hotmail.com @ 9:39:00 μμ

Σχετικό θέμα:32 δεσποτάδες στη Ζάκυνθο...http://xairete.blogspot.com/2008/08/32.html


Εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, έλαβε στις 23 Απριλίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».
Τι είχε πάθει; Κατά σύμπτωση (;) ο Πατριάρχης έπαθε το ίδιο ατύχημα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δηλαδή παραπάτημα και κατρακύλα από τις σκάλες!
Στην ίδια δε ακριβώς εγχείριση (στον αστράγαλο) υποβλήθηκαν και οι δυο!!!..
Ποιος είπε ότι δεν έχει χιούμορ ο Θεός, ε;

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Νeoptolemos molossos: «Ορθοδοξία» Α.Ε.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 6:30 μμ

http://planiths-gh.pblogs.gr/2007/11/orthodoxia-ae.html

Ο Αλογοσκούφης βρήκε και πάλι κονδύλια για την Εκκλησία

Τα κονδύλια του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που προορίζονται για την Εκκλησία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα της συζήτησης μεταξύ του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, χθες στην αρχιεπισκοπική κατοικία.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υπουργό και δήλωσε την ικανοποίησή του για την έγκριση του κονδυλίου που απαιτείται για την καταβολή της μισθοδοσίας έξι τιτουλαρίων επισκόπων εν όψει τροπολογίας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Εκτός των παραπάνω, ο υπουργός Οικονομίας ευχήθηκε στον Χριστόδουλο ό,τι καλύτερο για την πορεία της υγείας του και εκείνος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

Σ' ό,τι αφορά το θέμα των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ως γνωστόν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση για τη χορήγηση περίπου 30 εκατ. ευρώ στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Κάποιοι μητροπολίτες διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η εκτέλεση της σύμβασης δεν ανατέθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία της Εκκλησίας που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια για να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια.

Στο παρασκήνιο προκλήθηκαν αντιδράσεις και γι' αυτό δημιουργήθηκαν σκέψεις να βρεθεί τρόπος ακόμη και τώρα τα χρήματα να διατεθούν μέσω της Α.Ε. της Εκκλησίας και όχι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής
.

Σήμερα τον αρχιεπίσκοπο επρόκειτο να επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Θ.ΤΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/11/2007

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 6:37 μμ
ο neoptolemos molossos έγραψε: Ορθοδοξία Α.Ε. Αυτό είναι η εκκλησία του θεού. Συσσώρευση υλικών και άσε τα κοροΐδα να προσκυνάνε και να νομίζουν ότι έτσι εξαγοράζουν μια θέση στον παράδεισο... Μα και ο κύριος Χριστόδουλος πεθαίνει, και εκεί: στο καθήκον για την μάσα τον επιγόνων!..

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 6:54 μμ
η Ειρηνη Γ έγραψε: Ακόμη απορώ πώς ένας βέβαιος μελλοθάνατος έχει κουράγιο να ασχολείται με τέτοια θέματα. Μεγάλη η χάρη ...της Μάσας. Δεν ξεχνιέται εύκολα...

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 7:02 μμ
ο neoptolemos molossos έγραψε: Καλησπέρα Ειρήνη μου ...Αμετανόητοι μέχρι την τελευταία στιγμή...

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 7:18 μμ
ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΑΤΟΣ έγραψε: ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΕΟ!!! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!! ΤΟ ΧΡΗΜΑ... ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ... ΔΙΝΕΙ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ...ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ... ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ...

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 7:22 μμ
ο neoptolemos molossos έγραψε: Την καλησπέρα μου φίλε Γιώργο. Συμφωνώ με τον ''οργισμένο'' σου σχολιασμό...

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 7:50 μμ
ο Forum EPISKEPTHS έγραψε: Συμφωνώ απόλυτα με όλους σας! :-) ...Και με τον Νεο, και με την Ειρήνη, και με τον Γιώργο. Μπράβο και για το ποστ, μπράβο και για τα σχόλια!.. :-)

Τι καπνό φουμάρει η «ιερά» Σύνοδος;



RasoForoi (ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΙΣΙΑ;)

Σχόλιο στο θέμα:
«ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΙΣΙΑ;»
http://rasoforoi.blogspot.com/2008/08/blog-post_4760.html

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

(ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» - ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003)

Μερικοί, μεταξύ αυτών και θεολόγοι και κληρικοί, αμφισβητούν το έργο και την πνευματική προσφορά των Ορθοδόξων Χριστιανικών Οργανώσεων, τις οποίες κακώς ονομάζουν παραεκκλησιαστικές.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα, έχουν ίσως κάποιες προκαταλήψεις κατά των Ορθοδόξων Χριστιανικών Οργανώσεων και γιαυτό με ποικίλους τρόπους τις κατηγορούν. Λένε π.χ. ότι τα μέλη τους είναι ηθηκιστές, ευσεβιστές, όπως οι προτεστάντες.

Αλλά την ηθική και την ευσέβεια δεν τη διδάσκουν μόνο οι προτεστάντες, τη διδάσκουν και οι Απόστολοι, ιδίως ο Παύλος, καθώς και οι Πατέρες της Εκκλησίας (Χρυσόστομος και άλλοι). Οι Χριστιανικές Οργανώσεις εργάζονται ιεραποστολικά για τη διάδοση του λόγου του Θεού, βοηθούν δηλαδή την Εκκλησία στο κατηχητικό της έργο. Τα μέλη των οργανώσεων αυτών εκκλησιάζονται τακτικά και μετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι συνειδητοί πιστοί.

Δεν κινδυνεύει λοιπόν η κοινωνία μας και η Εκκλησία από τις θρησκευτικές οργανώσεις, αλλά από τις αιρέσεις και τις παραθρησκείες, που έχουν κατακλύσει τον τόπο μας. Οι νέοι μας κινδυνεύουν από τα υλιστικά και άλλα κηρύγματα, από τα ναρκωτικά και την ασωτία.

Γιαυτό πρέπει η Εκκλησία να συνεργασθεί με τις χριστιανικές οργανώσεις για τη σωστή πνευματική καθοδήγηση των πιστών και κυρίως των νέων, για την ηθική και πνευματική βελτίωση της κοινωνίας μας.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

32 δεσποτάδες στη Ζάκυνθο...

PRESS-GR.blogspot.com

[szakinthou1_200x200.jpg]

32 δεσποτάδες στη Ζάκυνθο...

«Ξέρετε πόσους μητροπολίτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει καλέσει για την αυριανή γιορτή του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο ο τοπικός μητροπολίτης Χρυσόστομος; 32 παρακαλώ!!! Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν. … Θα επιβαρυνθούν έξοδα παραμονής, διατροφής τους κλπ ο δήμος και η νομαρχία; Οι πληροφορίες λένε πως ναι.»

posted by press.gr@hotmail.com @ 4:27:00 μμ


Σχόλια:

1. «Ο Λαός πάντα θυσιάζεται για τον κλήρο και την τσέπη των Αχρείων πολιτικών.»
(23 Αύγουστος 2008 4:34 μμ)

2. «ΠΩ πω χαρές που θα κάνουν οι σουρελες (παπαδιές) στην συνάντηση .... σαλαμαλενγο...!!!!»
(23 Αύγουστος 2008 4:43 μμ)

3. «Και πολλά τρενάκια προβλέπονται. Τι όριεντ εξπρές τι υπερσιβηρικός - 32 βαγόνια…»
(23 Αύγουστος 2008 4:45 μμ)

4. «Οι ιερές κρουαζιέρες είναι εδώ.»
(23 Αύγουστος 2008 5:09 μμ)

5. «Μαζεύτηκαν οι βασικοί μέτοχοι της Ελλάδας για τις διακοπές της ανωμαλίας...
Είναι φαίνεται η γιορτή του αγίου Πούστη του ξεκωλιάρη.»
(23 Αύγουστος 2008 5:18 μμ)

6. «Αυτός δεν είναι ο Δεσπότης που σε κάποια παλαιότερη εποχή, τότε που οι κασέτες πήγαιναν και έρχονταν με τις σακούλες, που ο Αμβρόσιος του είχε πει να πάει να παίξει με τα στρατιωτάκια του?»
(23 Αύγουστος 2008 5:25 μμ)

7. Ο/Η the Bloopers team είπε... «Άντε πάλι! Θα την βαρέσουν την καμπάνα, θα το κουνήσουν το θυμιατό, θα το φάνε το λουκούμι, θα το σηκώσουν το εξαπτέρυγο, θα προσκυνήσουν το ποτήρι, θα... θα... θα...»
(23 Αύγουστος 2008 5:29 μμ)

8. «Και εσείς συγγνώμη μεγάλο θέμα το κάνατε....!!! Εδω περίμενε πως και πως να ξεκάνει τον Χριστόδουλο να μην το γιορτάσουν "ομαδικά" μαζί με αυτούς που τους συνοδεύουν και τους οδηγούς μαζί...ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ!
Τους νεαρούς οδηγούς ποιος τους πληρώνει...???»
(23 Αύγουστος 2008 5:46 μμ)


[ËÉÔÁÍÅÉÁ+ÁÃÉÏÕ.jpg]

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008


Αυτοί είναι οι δεσποτάδες...

LEIPSANA


Δριμύ κατηγορώ κατά ιεραρχών και υπευθύνων των Μονών του Αγίου Όρους, ότι μεταφέρουν ιερά λείψανα και κειμήλια από πόλη σε πόλη με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Χρυσόστομος. Αφορμή για το ξέσπασμα του Μητροπολίτη αποτέλεσαν τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία του Αγίου Κοσμά της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Συνεχίζοντας το κατηγορώ του ο Μητροπολίτης λέγει:

"Σε μια ευτελή αργυρολογία που προσβάλει τη χριστιανική πίστη, διασύρει το κύρος της Εκκλησίας και τραυματίζει βαρύτατα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια... η ηθική και θρησκευτική ζωή του λαού δέχεται κατά καιρούς ισχυρά πλήγματα, τα οποία τείνουν να γενικευθούν και να θεσμοθετηθούν...
Αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου Όρους προς τον σύγχρονο κόσμο; Έτσι αντιλαμβάνεται την αποστολή του; Αυτή είναι η Ορθοδοξία μας; Έτσι θα καλλιεργηθεί και θα αναγεννηθεί ο ελληνικός λαός; Αυτή την τροφή θα προσφέρουμε στον σύγχρονο άνθρωπο; Οι ναοί μεταβάλλονται πραγματικά σε οίκους εμπορίου, όπου τα όσια και τα ιερά προσφέρονται ως εμπορεύματα. Γι' αυτό ο γνήσια πιστός λαός αντιδρά με τις λέξεις: Χριστέμποροι, θεομπαίχτες, αγυρτία, λειψανολατρεία, αγιογδύτες κ.λ.π." "... ενταλμένοι κατασκευάζουν και μερικά θαύματα, ιάσεις και θεραπείες για να είναι η παραπλάνηση, η εκμετάλλευση και η απάτη του απλοϊκού λαού πλήρης και ολοκληρωμένη"

(ΕΘΝΟΣ: 31-5-95)

Σχόλιο στο θέμα:

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ «ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»;



Σχετικά:

Πουλάνε θρησκεία μαϊμού? Να τους πληρώσουμε με κάλπικο χρήμα


Διάλογοι, σε ιστοσελίδα του Χριστόδουλου.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Ο ιερωμένος, η δεξίωση και η πράσινη (χαρτοπαιχτική) τσόχα.

http://www.simple-talk.com/blogbits/philf/beforeTelly.jpg
Κάποτε, λέει, σε μια δεξίωση («επώνυμων» που λένε) όπου ήταν καλεσμένος και ένας ιερωμένος διανοούμενος, κάποιοι σε μια στιγμή αποφάσισαν να παίξουν χαρτιά (να παίξουν, όχι και να «τα ρίξουν», αρχικά τουλάχιστον...), θέλοντας δε να κάνουν «πνεύμα» εις βάρος του ιερωμένου και να τον φέρουν σε δύσκολη θέση (οι «επώνυμοι» ε;) τον κάλεσαν επιδεικτικά να... παίξει μαζί τους!

Εκείνος, αντιλήφθηκε την παγίδα, και δεν έχασε την ψυχραιμία του (δεν τους έκανε το χατίρι...) και... (προσποιήθηκε ότι) αποδέχτηκε την πρόσκληση, προς μεγαλύτερη χαρά των χαρτοπαικτών που φαντάστηκαν ότι «έβγαλαν λαγό» και θα έχουν να λένε για την... κατάντια της Εκκλησίας (αλλά βιάστηκαν να χαρούν)!..

...Ο ιερωμένος λοιπόν, πλησίασε το στρογγυλό τραπέζι με την πράσινη τσόχα, όπου τον περίμεναν με ανυπομονησία να κάτσει μαζί τους οι παίκτες, έτοιμοι να μοιράσουν τα φύλλα. Τότε λοιπόν τους είπε: «Ας προσευχηθούμε αγαπητοί μου, ώστε να έχουμε ένα καλό τίμιο και ευχάριστο παιχνίδι!».
Οι άλλοι αντέδρασαν αμέσως σαν να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα... «Μα τι λες παπά μου», του απάντησε οργισμένος κάποιος εξ ονόματος όλων, «πού ακούστηκε, προσευχή για την χαρτοπαιξία;».
Ε, τότε, απάντησε ι ιερωμένος, σε κάτι που πρέπει να είναι «έξω» ο Θεός, δεν μπορώ να είμαι εγώ «μέσα». Χαίρετε!..

http://www.agiooros.net/modules/Forums/images/avatars/gallery/Anastasis-pAnt02_photocopy_sm.jpg

Ο Νώε, η Κιβωτός, και ο φίλος μου ο κ. Δημήτριος Μαντές.

5 Ιδών δε Κύριος ο Θεός, ότι επληθύνθησαν αι κακίαι των ανθρώπων επί της γης και πας τις διανοείται εν τη καρδία αυτού επιμελώς επί τα πονηρά πάσας τας ημέρας,
6 και ενεθυμήθη ο Θεός ότι εποίησε τον άνθρωπον επί της γης, και διενοήθη.
7 και είπεν ο Θεός: απαλείψω τον άνθρωπον, ον εποίησα από προσώπου της γης, από ανθρώπου έως κτήνους και από ερπετών έως πετεινών του ουρανού, ότι μεταμελήθην ότι εποίησα αυτούς.
8 Νώε δε εύρε χάριν εναντίον Κυρίου του Θεού.
(Γένεσις 6: 5 έως 8)
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Ο ιερωμένος, η δεξίωση και η πράσινη (χαρτοπαιχτική) τσόχα.


ο Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) έγραψε.

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 10:22 μμ:

http://theintvduals.files.wordpress.com/2007/10/fat.jpg
Ένας νεαρός, θέλοντας να υπερηφανευτεί για τη μεγάλη πίστη που είχε στο θέλημα του Θεού, είπε μια μέρα: "Θα ανοίξω τη γραφή μου τυχαία και ότι μου πουν τα εδάφια αυτό και θα πράξω".
Ανοίγει λοιπόν τυχαία την Γραφή του σε μια σελίδα του βιβλίου της Γένεσης, και διαβάζει τα παρακάτω:
"Και είπε ο Κύριος. Δεν είναι καλό να είναι ο άνθρωπος μόνος... Για αυτό θα αφήσει τον πατέρα και τη μητέρα του και θα ενωθεί με τη γυναίκα του..."
Ενδιαφέρον αυτό, σκέφτεται ο νέος. Για να δούμε τι άλλο έχει να μας πει;
Ανοίγοντας πάλι τυχαία τη Γραφή του βρίσκει το σημείο που ο Νώε κατασκεύαζε τη κιβωτό του και διαβάζει:
"Το μήκος αυτής θα είναι τριακόσιοι πήχεις, και το πλάτος της πενήντα πήχεις, και το ύψος της τριάντα..."!

ο Δημήτριος Μαντές έγραψε.
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 11:16 μμ:
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/ww/news/2007/11/19/gratitude.jpg
Eχω μια σοβαρή απορία: Σε σκάφος με 300 πήχεις μήκος, 50 πλάτος και 30 ύψος, πώς χόρεσαν ο Νώε με τη γυναίκα του, τα τρία παιδιά του με τις νύφες του, τα τρόφιμά τους για 40 μερόνυχτα.. κι αυτά πάει στην ευχή. Εκατομύρια ζώα με τα εκατομύρια ταίρια τους (αρσενικά και θηλυκά) και με τα εκατομύρια τόνους τροφής που κατανάλωναν σε μία μόνο μέρα (πολύ περισσότερο σε 40 μερόνυχτα). Μήπως μπορείτε να μου λύσετε αυτή την απορία; Δεν θα δεχτώ απαντήσεις τύπου: "Θάμα πιδάκι μ΄θάμα" ούτε τα περί θείας οικονομίας. Ευχαριστώ πολύ.

ο Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) έγραψε.
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007 0:31 πμ:
Αγαπητέ κ. Δημήτριε Μαντά, καλωσορίσατε και πάλι στο φτωχικό μας!
Ξεκίνησα που λέτε, τη σταδιοδρομία μου (σπουδαστής ακόμα) από τα ναυπηγεία του Νιάρχου στο Σκαραμαγκά. Ένας ναυπηγός λοιπόν τότε, σε μια σχετική με την Κιβωτό συζήτηση, απορούσε και έλεγε ότι «Πράγματι οι αναλογίες αυτές είναι παραδεκτές σύμφωνα με τους κανόνες της ναυπηγικής. Πού έμαθε ναυπηγική ο Νώε;».
Αυτά για τις διαστάσεις.
Για την διατροφή τους τώρα:
Δεν ήταν μόνο 40 μέρες ο αποκλεισμός τους στην κιβωτό. Τόσο καιρό έκανε η βροχή. Μέχρι να βγουν από εκεί (θυμόσαστε το κοράκι και το περιστέρι) πέρασε περισσότερος καιρός. Δεν θυμάμαι πόσος, και αν αναφέρεται στη Γραφή, και πρέπει να ανοίξω τη Βίβλο για να φρεσκάρω τις γνώσεις μου.
Στο μεταξύ, υποβάλω και εγώ μια ένσταση: πώς συμπεραίνετε ότι ήταν εκατομμύρια τα ζώα; Και κάτι άλλο: αμφισβητείτε το ότι θα μπορούσαν να ψαρεύουν κιόλας ο Νώε και οι άλλοι; Και γιατί δεν δέχεστε το θαύμα, όταν δέχεστε (;) ότι μπορεί να βρέχει 40 μέρες, και 40 νύχτες;

http://www.logos.it/images/logos_html/logos/big/turtle.gif

ο Δημήτριος Μαντές έγραψε, μεταξύ άλλων.
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007 9:41 πμ:
Οι ναυπηγικές οδηγίες δόθηκαν απευθείας από το Θεό στο Νώε. Ακόμα και το είδος του ξύλου. Τα ζώα "κατά το είδος αυτών" ήταν εκατομμύρια, όσα και σήμερα. Σε καμία περίπτωση λιγότερα, πλην ίσως αυτά που ζούσαν στο νερό Φάλαινες, καρχαρίες, κορκόδειλοι, είδη ψαριών).Και πάλι όμως, ο αριθμός των στεριανών είναι τόσο μεγάλος που δεν χωρούσαν με τίποτα. Πολύ περισσότερο τα τρόφιμα και τα εφόδιά τους.

Άποψή μου: Ο Θεός μαζί με τις οδηγίες κατασκευής του σκάφους, έδωσε και οδηγίες φύλαξης των ειδών όλων των ζώων, πτηνών και ψαριών σε ένα μεγάλο ψυγείο. Σε μορφή σπέρμάτων και ωαρίων. Τεχνολογία η κιβωτός, τεχνολογία και στη γενετική.
Έτσι είχαν όλο το χώρο δικό τους, καθένας την κρεβατοκάμαρή του και την ησυχία του. Όσο για ψάρεμα, ούτε κουβέντα. Έχετε ψαρέψει με κακοκαιρία ποτέ; Χαιρετώ!


ο Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) έγραψε.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007 1:15 μμ:
Χρειάστηκε άραγε να πλημμυρίσει όλη η γη; Κατοικείτο όλη γη; Μάλλον μιλάμε για εποχή που μόνο η κοινωνία του Νώε αποτελούσε την ανθρωπότητα όλη. Έτσι δεν χρειάστηκε να βρει καγκουρό ο Νώε, ή ελέφαντες, ή πολικές αρκούδες. Τι λέτε;
(Από το εξαφανισμένο ιστολόγιο μου "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")

Η Κιβωτός του Νώε, στο Αραράτ!

Αγαπητέ κ. Ιωάννη Καρδάση, χαίρετε!

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση έστω και από μακριά. Τα δημοσίευσα αυτά που μου στείλατε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με την ελπίδα ότι θα έρθετε και εδώ όχι μόνο για να διαβάσετε τους διαλόγους αλλά να πάρετε και εσείς μέρος, με απόλυτα άμεσο τρόπο. Θα χαρώ πολύ λοιπόν, αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας, ΚΑΙ εσείς.

Στο μεταξύ, έχω να παρατηρήσω ότι μου φαίνεται πολύ αυθαίρετο αυτό το περί πλημμύρας. Και τούτο διότι (αν δεν κάνω λάθος) η Γραφή μιλάει για κατακλυσμό που προκλήθηκε από συνεχή βροχόπτωση. Επίσης, σχετικά με το Αραράτ έχω να παρατηρήσω ότι αυτό αναφέρεται στη Βίβλο. Ή κάνω λάθος; Σχετικό δε είναι και το θέμα που σκοπεύω να βάλω, που θα έχει δηλαδή φωτογραφίες από έρευνες στο Αραράτ για την Κιβωτό.

Ευχαριστώ και πάλι. Καληνύχτα σας!


Το ανωτέρω είναι σχόλιο στο θέμα:

Ο Νώε, η Κιβωτός, και ο φίλος μου ο κ. Δημήτριος Μαντές.